torsdag 17 december 2015

Lös (s)kruv

Från Spökspecial till SVT...
Sverige "har fått" ett nytt helgon, SD är i DN:s opinionsmätning största parti bland män och Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skall bli programdirektör i SVT. Skälen till detta är att helgonet sägs ha utfört ett mirakel i form av att en hjärntumör försvunnit efter bön, män är som de är och programchefen tycks veta en del om plattformar - bland annat har han chefat för den plattform som burit Aftonbladets teve- och artikelserie Spökspecial 2.0.
 
Jag lämnar dessa ämnen utan vidare kommentarer. Istället tar jag något angränsande som också ligger i linje med ämnet häromdagen (lösa skruvar) i form av en (s)kruv till, som är väldigt lös. Den påminner mig om varför miljöpartister på 80-talet avskydde att samarbeta med sossar för att de var stöddiga och dryga. Det har blivit bättre, i takt med att partiets företrädare blivit beroende av att lyssna, men exemplen finns kvar. I t ex Kumla.

22 kommentarer:

 1. Läste slarvigt och trodde SVT fått ett nytt helgon.Jan Helin har ju allt ett helgon behöver.Framförallt om hen ska jobba opartiskt på opartiska SVT.
  Nu var det ju inte så vid en noggrannare genomläsning men Jan Helin har ändå allt för ett jobb på opartiska SVT.Vad säger Påven om det?

  SvaraRadera
 2. Jag visste inte att Monty Python gjort en film om Kumla.

  Fred Lane

  SvaraRadera
 3. Komik på allra högsta nivå.
  Dumdryg som de yttersta få.
  Med hästlängd slår han Juncker
  Skicka honom till en Kumlabunker
  /Aran

  SvaraRadera
 4. Så SD är största parti bland män.Gissar att det kliar.
  Sedan undviker Schlaug att kommentera opionsundersökningarna vidare.
  De är ju trots allt några stycken.Med ungefär samma resultat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Illusionen om den utbildade svensken dog rätt snabbt.

   Radera
 5. (S)lös, som i spriten ä lös? Låter som ngn som supit ett antal dgr o inte riktigt blivit av med bakruset innan kommunfullmäktige satte i gång,
  ...men allvarligt, vilka svinerier, att ingen i salen ryter ifrån, svagt!

  SvaraRadera
 6. Att dagens (mp) & (s) "samarbete" (om det nu är rätta ordet, få "samarbeten" sker väl med dörrmattor?) är oerhört smidigt & konfliktfritt tvivlar väl ingen på? Men att det skulle bero på att (s) blivit "litet & ödmjukt" är nog tveksamt. Inte troligt. Men när mp-grönsaken inte bryr sig om ideologi, struntar i medlemmar & stöd-röstare, rycker på axlarna åt rättvisa & traditionell vänsterpolitik, inte bryr sig om opinioner & bara är intresserade av "salonger & kristall-kronor", jamen vilka politiska "slitningar" skulle då kunna uppstå? Vad skulle det vara..??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är du orättvis.Åsa skvätte en tår och Gustav sa att det var skit.Faktiskt.

   Radera
  2. Kanske är jag inte vara orättvis utan eventuellt också "tarvlig"? Jag bara klagar. Och varför kan inte partier byggas på ren opportunism? Vet jag så mycket, egentligen?

   Radera
  3. rättelse: "inte bara orättvis utan eventuellt..." skulle det ju stå. ju.

   Radera
 7. Ja det går ju dåligt för MP och S nu men inte är det på grund av Kumla? Och ett dåligt exempel var det för inte litar jag på Wikipedia heller. Han är väl lite som en viss Verme i Örebro eller varför inte som Fridolin som skiter i vad opinionen tycker. Politiker är tyvärr likadana allihopa de finns ju ofta med i Grönköpings veckoblad men den är väl nedlagd som alla C-tidningar är???? Eller sålda var det väl men var inte Grönköpings veckoblad (op)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjell, menar du att politiker kall följa opinionen? Vilken opinion? Hur den än svänger? Skall inte politiker stå för sin ideologi, sina värderingar oavsett vad opinionen tycker? Man står för sina värderingar, driver det man sagt före valet - oavsett om män riskerar att förlora nästa väl. Politiker måste våga förlora. Annars kan vi låta tjänstemän styra utiftån vingliga opinionsmätningar.

   Radera
  2. Så Birger...har du något grönt exempel på det i dessa tider?

   Radera
  3. Diskutabelt att säga att det inte går dåligt för (s) på grund av Kumla. För de flesta svenskar är besluten i kommunfullmäktige viktigare än besluten i riksdagen. För kumlaborna är det helt centralt vad som beslutas i kommunfullmäktige, efter det kanske EU och sedan riksdagen. Ungefär så.
   Kommunalpolitik är inte så glamoröst alla gånger, och av ekonomiska skäl men även intresserelaterade, kan det bli som i Kumla, där då möjligen fel personer sitter i fullmäktige. Det är ju väldigt synd, med tanke på den makt de faktiskt har, och också när man begrundar vilka möjligheter de har att rekrytera vettiga personer till dessa viktiga uppdrag. Det är inte alla som vill ägna sin tid åt att bli hunsade av en idiot, och eftersom idioten inte har så mycket annat att göra om dagarna lär det bli han som blir kvar.

   Radera
  4. Ja det låter något det att våga förlora? Hur många gör det i verkligheten med en fin månadslön? Nej att skita i opinionen är att inte bry sig om vad folk tycker och tänker om deras politik. Självklart skall politiker lyssna av opinioner men inte alltid följa den. Jag menar inte någon vindföljel (heter det så?). Hur många politiker lyssnar på vanligt folk? De kräver bara att vi skall lyssna på dem men de lyssnar gärna på de med ekonomisk makt nämligen Bankoligarkin.

   Radera
 8. Trevlig prick, ordföranden.
  En riktig så kallad röstmagnet, det kolossalt lyckade försöket av att korsa Göran Persson med en manet.

  SvaraRadera
 9. Förr, när det var lite takter i arbetarrörelsen, kollektivanslöt fackets sossar oss andra till S, ty vi begrep ju inte att gå in självmant. Sedan upphävdes tvångsanslutningen. Men nu verkar de forna "takterna" ha återkommit på sina håll. I Närke, eller? Det låter ju som ett revyinslag av Peter Flack.
  Gt

  SvaraRadera
 10. Emedan Du inte vet var Du är
  så har Du svårt att veta
  vartåt Du ska gå.

  Roland Lidén

  SvaraRadera
 11. Se hur den Gröna Idealismen falla! Att det inte alls handlade om annat än "ställning" och "avlöning" i slutändan..

  SvaraRadera
 12. Gröne Idealisten trodde sig vara fin
  men nessos-kavajen till sist "passade"
  oskyldiga leenden blev till borgar-flin
  när De Fallna för ägare & banker "svassade"..

  SvaraRadera
 13. De gustibus (non est disputandum).

  SvaraRadera
 14. Män är som de är, men även kvinnorna har börjat vakna och nu sympatiserar fler kvinnor med SD än med MP, V och FI tillsammans. Allt enligt SCB som alltid underskattat SD jämfört med valresultat.

  Och Jan Helin till Public Service, som om det inte var vänstervridet nog redan.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.