lördag 19 december 2015

Gårdagens Nyhetspanel finns här - dra fram till 1 tim och 20 minuter. Bl a om JAS och Syrien.

5 kommentarer:

 1. Så då tror folk... De har inte haft rätt... De vill egentligen inte ta emot någon/några... Så går tongångarna hos politiker, före detta politiker, media, i morgonsoffan.
  De folkliga tror att de vet vad andra tror. Vad vet vi nu? Är inte det viktigast. Var befinner vi oss nu och hur tar vi oss vidare.

  Vi har talat om asyl, integration och migration säger Anders Johansson Heinö. SD har inte varit marginaliserade. Flera på denna blogg har skrivit att SD har inte hållits utanför debatten. Sant! Fast vi har hela tiden och länge talat om det/dem på samma sätt. Och det är lätt att instämma i Heinös resonemang. "Gillar vi olika" undrar han. Ja gör vi egentligen det?

  Sverige är ett nybyggarland. I mångas ögon unikt, extremt. Då bör man inte tala om det som ett svenskt folkhem, som går att återskapa. Eller som något vanligt förekommande. Många är dem som fått som de vill. Anser att vi som gillar mångkultur och därför vill bevara den, men inte anser att religiös mångkultur är "möjlig" att förena, inte minst i svåra kristider, borde kunna avkräva ett annat sätt, att ta sig an asyl och migrationsdebatten nu. För det kommer att krävas.

  Vi tvingas ju leva i något vi aldrig trott på. Det är som med att vara t.ex. vegetarian/vegan det är inte i första hand dem, som ska tala om förändringar för djurens bästa. men det är ofta dem som gör det. Nu måste det till lösningar som fungerar hyggligt. Och dessa bestäms i huvudsak inte här hemma...

  Nu ser läget annorlunda ut? Det står väl klart. Och ändå förs debatten på samma sätt. Är man rasist om man säger, det har ju funnits stora integrationsproblem i minst tio år. Och att man ändå samtidigt inser, att SD har inte velat ta emot "någon/några" Ute i förorterna inte minst har det länge larmats. Varför handlar inte debatten om hur "vi" kan lösa det. T.ex. det faktum att det kan ta två år för migrations verket, att se och avslöja potentiella IS anhängare. Människor flyr och upptäcker att dem de flyr från kan finnas på t.om. samma flyktingboende. Grannar till dessa boenden är rädda. Hur har det kunnat bli så här? Såg att Donald Trump försvarade Putin och vice versa och att folk rasar för, att Trump säger i princip titta på oss själva, är vi så bra. Den man minst anar kan säga saker som andra tänker.

  För allas skull, inte minst för dem på flykt, är det inte dags att inte föra debatten med att säga samma saker? Nu har politiken tvärvänt, men debatten står och stampar på samma fläck. Till gagn för vilka? Flyktingarna? För någon annan/andra? För terrororganisationer? Kan inte våra barn och barnbarn kräva lite mer? Nog kan man tycka det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Lisbeth, vi vet vad andra tror eftersom det finns flera opinionsmätningar om vad vi tror. Dessutom, hur klan du påstå att debatten står och stampar på samma fläck? I vilken värld lever du, debatten har ju kovänt i takt med att opinionen kovänt.

   Radera
  2. Anonym, finns det några opinionsmätningar om vad vi vet? Är hundra procent säker på att vi lever i samma värld.

   Lisbeth

   Radera
 2. Neoliberal Agendalör dec. 19, 12:18:00 em

  Klag på "nyliberal agenda" och att man ska få ett A och B lag, Men sanningen är ju att skillnaderna inte försvinner för man stänger gränserna. Tvärtom.

  Det finns en motsättning mellan välfärdsstat och invandring, speciellt från fattiga länder. Det tror jag alla nu förstår. Medborgarlön skulle göra denna motsättning ännu större.

  Vad vi behöver privata system, så som försäkringar och ett starkare civilsamhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, privata försäkringssystem kan ju betalas av oss som har råd, har jobb och bostad... Jojo, så tänker nyliberaler.

   Radera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.