söndag 25 oktober 2015

"Vad är ett brev, mamma?"

Sitter på ett tåg. Mitt emot sitter en mamma med sin son. Mamman sitter och skriver. Sonen frågar vad hon gör. Jag skriver ett brev, säger mamman. Vad är det? frågar den unge mannen. Det är som ett mejl fast på papper, svarar mamman. Hur får man in det i datorn då? frågar sonen. Det kan man inte, säger mamman och berättar för den unge mannen: Man lägger det i en brevlåda och skickar iväg.

Hur då? svarar sonen.

Vilket får mig att tänka på att en del klassiska låtar blir helt obegripliga. Som den här t ex:

8 kommentarer:

 1. Farfar vad jobbade du med? Jag föreställer mig en fråga från barnbarnet. Ja när jag började på Televerket, Telia hette så för länge länge sedan var en tidig uppgift att se om hanteringen av fax kunde ske bättre. Vad är ...
  Men ersatte långsamma interna brev ...

  Blir inte lätt. Men har fortfarande fax hemma. Någon gång vart annat år sänder jag något men oftare blir det kopiering på den.

  Mycket underligt för länge sedan. Ett önskemål tidigt från försäljarna var en blankett, istället för två, med utrymme för två adresser för ingen beställde en fax alla behövde en i andra ändan också.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Finns väl ännu tydligare exempel... hela yrkesgrupper som försvunnit. Vem är kittelflickare nuförtiden?

  SvaraRadera
 3. Gårdfarihandlare och kolportörer är också försvunna liksom såna där knivslipare på cykel. fast nu kan man tydligen snigelposta sina knivar till ett sliperi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar ju säkrare än att slipa knivarna när man cyklar. Den sista som utförde cykelvarianten gick väl i pension när han fortfarande hade tre fingrar kvar att mata duvorna med.

   Radera
 4. Det heter kopparslagare. Inte en yrkesgrupp som kittlar flickor,

  SvaraRadera
 5. En kittelflickare åkte runt i gårdarna och förtennade kopparkärl så man inte skulle bli förgiftad av att laga mat i dem. De var normalt inte kopparslagare.

  Poängen med faxen är väl ändå att de flesta nu levande 30-plusare vet vad det är medan våra barn inte har en susning. Faxen dansade typ en sommar medan kittelflickare funnits i hundratals år innan de dog ut.

  SvaraRadera
 6. Thorsten Schüttesön okt. 25, 02:36:00 em

  Det är nog bara en tidsfråga till all post blir B-post så breven devalveras ytterligare.

  SvaraRadera
 7. Birger S. Tack för din Elvis berättelse.

  R Lidén

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.