söndag 4 oktober 2015

Cover your eyes

26 kommentarer:

 1. Roligt att det än idag görs protestlåtar mot skövling av naturvärden och skönhetsupplevelser som inte är kommersiella.
  Ann Grönstrand

  SvaraRadera
 2. Roligt att fältet öppnats igen, hoppas nu alla - även de som är kritiska till det som skrivs - kan uppträda schysst!

  SvaraRadera
 3. Du kan väl ta bort möjligheterna att posta utan ett fast användarnamn och sedan blockera folk som missköter sig. Därtill kan man ge åtsägningar åt vissa kommentatorer som uppenbart spammar eller skriver för många och långa inlägg.

  Tex skriver "slw" (kallar han sig väl?) så många och långa inlägg att man skiter i vad han skriver och det kan han ju inte vinna något på. Kommentatorer skall akta sig för att generera mer text än bloggaren!

  Det är också uppenbart att "/Ungdomsförbundet" skriver många ironiska inlägg under olika pseudonymer och med låg kvalitet.

  Någon har också satt i system att posta länkar till Cornucopia snart sagt varje dag. Det liknar mest något slags annonsverksamhet. Länka bara när det rör sig om något extraintressant med koppling till det Schlaug skriver och skriv för allt i världen då också något om innehållet i det du länkar till!

  SvaraRadera
 4. Kuckeliku
  Kanske kunde Birger anställa dig som censor?

  "/Ungdomsförbundet"

  SvaraRadera
 5. Ett annat enkelt sätt vore att enbart i förväg godkända ip-adresser får kommentera.Det skulle höja standarden avsevärt!

  SvaraRadera
 6. Bra att dialogen är tillbaka :)

  Vi, som älskar den öppna debatten på nätet, får fortsätta arbeta på att skriva bra inlägg och reagera på dem som förstör den här demokratiska möjlighet.

  Olof Lindqvist

  SvaraRadera
 7. Grrreenline2 (Sara Johansson, Stockholm)sön okt. 04, 10:28:00 fm

  Det finns fyra varianter för vilka som kan kommentera, den här bloggen har öppet nog satsar på den första av dem. Ibland har det varit nummer 2 nedan, om jag minns rätt. Att bara låta i förväg godkända kommentera kan nog bli väldigt mycket jobb om kanske 3000 läsare åtminstone någon gång vill kommentera. Bättre om vi håller oss i skinnet och håller så hög kvalitet vi bara kan.

  1.Vem som helst – inkluderar anonyma användare
  2.Registrerad användare – inkluderar OpenID
  3.Användare med konto i Google
  4.Endast medlemmar i denna blogg

  SvaraRadera
 8. Det bästa vore nog att helt enkelt fortsätta med avstängd kommentatorsmöjlighet eftersom människor tycker så olika och en del så tokigt.Då gäller Birgers ord och ingenting annat.Den som tycker annorlunda får väl hitta en annan blogg helt enkelt.
  Jag tror inte Birger behöver vara ängslig över att tappa läsare och skulle så ändå vara fallet så är det ett pris man får ta.

  /Liberalen

  SvaraRadera
 9. Fin sång! Vindkraft eller golfbanor? Fri press eller reklamkampanjer från Donald Trump? Bör Skottland räddas från svenskarna, eller från Trump? Vad Donald Trump anser är känt. Vindkraft nej tack. Hur kan det komma sig att han är så populär i Skottland?

  Ja Ann Grönstrand instämmer!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Ledsamt att ta del av hur Trump jävlas med de som bor nära hans golfbana genom att bygga jordvallar och höga trästängsel så att de inte skall se havet längre. Bara för att jävlas. Han har till och med låtit plantera barrträd för att föstära utsikten för dem som protesterat mot golfanläggningen och det sätt som han desstutom låtit förstöra den helt unika stranden.
  Mia (Berglöf)

  SvaraRadera
 11. Signaturen Kuckeliku tar chansen och pekar snabbt ut,i hens ögon,lämpliga missdådare och syndare.Ett klassiskt tillvägagångssätt.
  Signaturen Kuckeliku är knappast utan skuld själv så den stenen kastas definitivt av alldeles fel person.Stupida inlägg från signaturen Kuckeliku är närmast legio om man vara ärlig.Men det ska vi kanske inte?

  SvaraRadera
 12. # 11.44 Hur var det med det där med invektiv och strunt? Du klarar inte ens av att skriva på korrekt sätt, men meningslösa förolämpningar behärskar du tydligen. Och "/Liberalen" här ovan är förstås samme skribent som "/Ungdomsförbundet".

  Du får svårt att hålla rent här Birger. Synd, för din blogg fylllde en definitiv funktion men blir knappast hälften så intressant när det blir envägskommunikaton.

  Det vore bra om du kan låta kommentarer till äldre inlägg ligga kvar även om du återigen tvingas stänga kommentarsfälten till de nya inläggen. Det har lagts ner en hel del skarpsinne och formuleringsförmåga i dem. De har också ett historiskt värde.

  SvaraRadera
 13. Anonym 12:02, jo, gamla kommentarer borde förstås ligga kvar, men genom att stänga av kommentarfältet så stängs automatiskt även de gamla fälten, och de gamla kommentarerna blir osynliga - de finns dock kvar den digitala källaren och är synliga när fälten öppnas igen.

  SvaraRadera
 14. Anonym 12:02:00 är förstås samma en som Kuckeliku och kastar därför beskyllningar och invektiv omkring sig.Att det blir svårt för Birger att hålla rent är sant i varje fall och kanske bara slöseri med tiden?!

  SvaraRadera
 15. Det enda sättet att hålla bloggen ren från trams och skit är att stänga av de som gör den sortens inlägg vare sig de kallar sig Ungdomsförbundet,Anonym eller Kuckeliku.
  En snabbscroll över dagens inlägg visar att det redan behövs!

  SvaraRadera
 16. Jag hoppas att Birger har tålamod med invektiv och strunt då värdig tvåvägskommunikation torde väga tyngre än ovärdigt trams. Kanske ett ok minus för oss alla med tanke på plussidan. Dumhet är ofrånkomligt om man vill ha med homo sapiens att göra. Acceptans.
  AK

  SvaraRadera
 17. Anonym 03:01:00
  Självklart har du helt rätt!Antingen står man ut med dumheterna eller så stänger man ner.
  Somligt är dessutom bara dumt i betraktarens öga och därför en tacksam "definition" att ta till när argumenten tryter.Precis som andra synonymer,

  /Liberalen

  SvaraRadera
 18. Det är naturligvis illa att man ska behöva stå ut med dumma kommentarer.
  Det står en dock fritt att vara dum i en demokrati.Så är det.
  Även den mest intellektuelle snobb får helt enkelt leva med detta faktum.
  Att däremot driva något slags personlig vendetta fyllt med invektiv och attacker som tex Kuckeliku är något helt annat.Där vill jag påstå att anständigheten kräver av Birger Schlaug och hans medhjälpare att man raderar och förhindrar spridning av den sortens otyg.
  Klarar man inte detta så bör kommentatorsfälten stängas ner.

  Anders Herrlin

  SvaraRadera
 19. Det är extremt tydligt att det här finns en eller flera otrevliga personer som inlett en kampanj mot mig på extremt diffusa grunder. Det är något jag hoppas att Birger tar itu med. Lortig mobbning är vad det är. Skäms på er!

  SvaraRadera
 20. Personligen upplever jag det inte som något större problem om folk använder mindre vänliga omdömen om varandra. Kravet på att man skall bete sig respektfullt mot varandra blir lätt kvävande. Den enda jag bekymrar mig om är Birger, som kan få ta emot för mycket skit för allt han sagt och gjort. Tyvärr retar man folk på olika sätt när man ägnar sig åt politik. Birger är i alla fall en av de sundaste krafterna i svensk politik. Alla som bryr sig om tillväxtens gränser är värda respekt.

  SvaraRadera
 21. Partiet Tillväxtens Gränser hade kanske kunnat varit något. Miljöpartiet verkar inte längre tro på några gränser.

  SvaraRadera
 22. Partiet Tillväxtens Gränser EkoSoLiD skulle som jag ser det inneburit ett otroligt mycket mer positivt inslag i svensk politik än Miljöpartiet de Gröna lyckats vara. Hade du kunnat tänkt dig att satsa på ett sådant parti om du varit trettio-fyrtio år yngre, Birger?

  SvaraRadera
 23. När Kuckeliku attackerar andra är det korrekt.
  När Kuckeliku får kritik för det är det lortig mobbing.
  Det är till att ha olika skalor.


  Anders Herrlin
  SvaraRadera
 24. Anders Herrlin, född 17 september 1961, är en svensk musiker; basist i Gyllene Tider, musikproducent, låtskrivare och kompositör av filmmusik. 

  Är det du eller agerar du under falskt namn?

  SvaraRadera
 25. Varken eller.Heter du anonym?
  Eller agerar du under falskt namn?

  Anders Herrlin

  SvaraRadera
 26. Anonymitet (från gr. ανωνυμία sv. "Utan namn", från början "Utan lag") innebär att den personliga identiteten eller annan identifieringsinformation om personen inte är känd för någon (till exempel då det gäller äldre verk) eller bara för ett fåtal. Då en upphovsman är anonym och det också saknas pseudonym används ofta termen N.N. istället för namnet. Ordet anonym används också när skrivaren inte vill uppge sitt riktiga namn, eller när de inte ger någon annan pseudonym. Enklare tidningar som riktar sig till yngre läsare brukar använda anonym när personen inte uppger något namn.


  https://sv.wikipedia.org/wiki/Anonymitet

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.