onsdag 9 september 2015

Knockout

Matchen mot Österrike känns ganska småttig, dels på grund av hur världen ser ut, dels på grund av spelet som väl bara har det goda med sig att det påskyndar bytet av tränare. Det är säkert inget fel på Hamrén, men mitt intresse för landslaget sjönk högst avsevärt när han, med den stil  han har, blev tränare.

Brukar förresten bläddra i den årliga Idrottsboken. Så ock i år. Till glädje och förfäran. Förfäran på grund av att minnet är kort, det hände mer än jag minns att det gjorde förra året. En artikel var lite extra intressant, i vart fall utifrån att jag häromveckan skrev om MMA och konsten att byta hjärnceller med varandra.

Artikeln i Idrottsboken handlar om boxning. Eller för att uttrycka sig som man gör i innehållsförteckningen: Damboxning. Det är herrboxning som går under rubriken boxning.

Hur som helst, artikeln om damboxning handlar om de svenska kvinnliga boxare som någon gång kunnat titulera sig boxningsvärldsmästare. Skriven av Christer Berge. "Jämfört med herrarna så handlar damboxning i större utsträckning om taktik och teknik". läser jag.

Det skiljer sig på andra sätt också. Det är få som ägnar sig åt det. Således boxar Maria Lindberg i lätt mellanvikt där det bara finns 22 konkurrenter.  Hon har fått ett världsmästarbälte, utdelat av "den obskyra organisationen Global Boxing Union". Hon har tävlingsförbud i Sverige - på grund av en tidigare hjärnblödning

Övriga världsmästare är Mikaela Laurén, Anna Ingman, Klara Svensson, Frida Wallberg och Åsa Sandell. Den senare avfärdas ganska bryskt, trots att hon väl är den som icke boxningsintresserade möjligen har hört talas om. Ni vet, tjejen som jobbade på Helsingborgs Dagblads kulturredaktion.

Den intressantaste texten handlar om den Frida Wallberg som beskrivs som "den mest talangfulla damboxare vi haft i Sverige". Lättvikt. Utmärkt teknik och fotarbete. Men i avsaknad av slagstyrka. Däremot försedd med en rejäl skada. Efter att innan dess vunnit elva matcher. Den tolfte blev inget bra.

Den matchen, vad som hände och varför, beskrivs utförligt. Hon ställde upp mot australiensiskan Diana Prazak. Galan utspelade sig på ett hotell i Stockholm. Hon såg "uppsvullen" ut. Satt som en hösäck i rondpauserna, verkade tidigt helt utmattad. Hon var den bättre boxaren, enligt referatet, men golvades två gånger i rond åtta. Blod ur näsan. Svårt att stå upp när hon väl kommit till sin ringhörna. Kunde inte formulera ord, lades på golvet. "Det blir dödstyst inne i Radisson Waterfront Arena". Bår, ambulans, till sjukhus. Operation, rehabilitering, får lära sig att gå och tala igen. Vad hade hänt?

Berge läser i rapporten från Svenska Prokommissionen. Kvällen innan matchen hade Frida Wallberg drabbats av ett allvarligt migränanfall. Kroppen svarade inte som den skulle på behandlingen, hon hamnade i "okontrollerbar svettning". Och så fortsatte det. Hon, och hennes nära, bestämde sig ändå att köra matchen. Risken vore  annars att hon skulle fråntas sin titel som världsmästare. Det fick bära eller brista. Det brast. Idrottskarriären är över. "Det är en skandal hur dåligt mycket sköttes kring matchen", skriver Berge.

Jo, det kan man säga.

Varför skriver jag det här? Tja, varför inte? Själv gillar jag inte boxning - än mindre efter att ha intervjuat flera hjärnforskare i serien En bok, en författare. Men som liten satt jag uppe och lyssnade på Radio Luxemburg när Ingemar Johansson blev världsmästare. Jussi Björling hade suttit vid ringside. Jussi Björling boxades inte, men var en jävel på armbrytning.

Själv såg jag Floyd Patterson boxas på Råsunda mot Eddie Machen 1964. Jag var på rymmen från Norra Latins sommarhem, där jag vantrivdes så oerhört. På vägen från Råsunda fick jag en autograf av Ingemar Johansson. På programbladet. Var det är nu vet jag inte. Däremot vet jag att jag blev tvångskommenderad ut till sommarhemmet igen.

Förresten: efter sin boxarkarriär var Floyd ordförande i New Yorks Boxningskommission. Han fråntogs den befattningen när man märkte att han hade svårt med minnet. Ibland kom han inte ihåg namnet på sin fru. Han kom inte heller ihåg matchen när han slog Archie Moore och blev världsmästare, berättas det.

Man behöver i och för sig inte vara boxare för att få svårt med minnet och svårt att fungera. Men det hjälper. För övrigt kan noteras att det är sol, blå himmel och att det där jag bor vare sig släpps oljefatsbomber eller hänger religiöst avskurna huvuden i lyktstolparna. Det finns mycket att vara tacksam över. Som t ex var man, utan egen insats, råkar blivit född.

122 kommentarer:

 1. Tillvaron är inte så slumpmässig som du tror. Det är tex ingen tillfällighet att blonda människor föds i Norden snarare än i Afrika. Du är ovetenskaplig, Birger!

  SvaraRadera
 2. Och vissa är destinerade att födas i norra Europa? Vill du påstå det,Kuckeliku? Och vad i herrans namn har hårfärg med saken att göra? Min far hade avart hår, min mor var blond och jag blev rödhårig.

  SvaraRadera
 3. Jag reagerar alltid mot ovetenskapligheter. Det finns en utbredd teori som heter determinism som säger att ingenting är slumpmässigt. Oavsett vad man tror om den så är det uppenbart att man skall vara försiktig med att påstå att väsentliga skeenden är slumpmässiga. Ju mer väsentliga de är desto mindre slumpmässiga tenderar de att vara.

  SvaraRadera
 4. Nä det är nog ingen slump att det inte hänger avhuggna huvuden i Birgers lyktstoplar.
  Frågan är väl vad vi ska säga när det gör det?

  SvaraRadera
 5. Det är förstås också grovt ovetenskapligt att påstå att Birger Schlaugs föräldrar skulle kunnat fött fram Peter Wolodarski, Pol Pot, Nelson Mandela eller Stefan Löfven, eller att någon av de nyssnämnda personerna skulle kunnat avla fram Birger Schlaug.

  SvaraRadera
 6. @Kuckeliku

  Jag har en polare sim kommer från Marocko. Vi brukar skämta om att jag är mer grottmänniska än han är då afrikaner är de enda "rena" homo sapiens. Vi européer är en blandning av homo sapiens sapiens som vandrade ut ur Afrika och neandertalare. Det intressanta med neandertalare är att de levde i grottor i runt 350 000 år utan några synbara tecken på att utvecklas kulturellt överhuvudtaget. Neandertalarna har säkerligen bl.a bidragit till att européer har ljus hy och ljusare hår.

  Som sagt, min polare och jag garvar åt ovan men det är allt vetenskapligt sant. Så visst kan vi européer se oss själva från ett vetenskapligt perspektiv om vi vill. Eller så kan vi oss som lika mycket som människor som afrikanerna. Om afrikanerna sedan ser oss som "rena" människor, från vetenskaplig grund, är nog mer upp till afrikanerna :) .

  I all välmening från en grottmänniska till en annan :)
  Michael

  SvaraRadera
 7. Om och när "kriget tar slut" upprepar media ideligen.
  Krig betraktas som väderfenomen, som ingen kan hejda.
  Ett starkt FN, värt namnet, är förstås smartare än alla
  upprepade flyktingkatastrofer.
  Vad är det alla väntar på, helt handlingsförlamade?
  UN

  SvaraRadera
 8. Det är närmast otroligt att det blundas för USA:s imperialism så totalt. Flyktingströmmarna kommer från de regioner USA bombar sönder eller destabiliserar - bara att kolla kartan och historiken. Liksom alla imperier försöker USA härska genom söndring, såsom Zbigniew Brzezinskis (bl.a rådgivare åt Obama) manual beskriver i boken ”The Grand Chessboard”. I den beskriver Brzezinskis att USA makt som imperium bygger på söndring och härskande över vasallstaterna så att dessa aldrig kan samarbeta.

  "In brief, for the United States, Eurasian geostrategy involves the purposeful management of geostrategically dynamic states and the careful handling of geopolitically catalytic states, in keeping with the twin interests of America in the short-term: preservation of its unique global power and in the long-run transformation of it into increasingly institutionalized global cooperation. To put it in a terminology that hearkens back to the more brutal age of ancient empires, the three grand imperatives of imperial geostrategy are to prevent collusion and maintain security dependence among the vassals, to keep tributaries pliant and protected, and to keep the barbarians from coming together.”

  Observera att Brzezinski använder ordet vasall - dvs för USA-imperiet är resten av världens stater vasallstater som USA kan härska över genom att söndra (om man kollar in en karta över t.ex Afrika ser man att Britterna gjorde samma sak när Storbritannien var ett imperie - de styckade upp länderna i Afrika för att maximera mängden konflikter). USA vill, precis såsom Brzezinski splittra maximalt så att vasallstaterna aldrig kan sammarbeta ( "imperial geostrategy are to prevent collusion and maintain security dependence among the vassals, to keep tributaries pliant and protected, and to keep the barbarians from coming together.”)


  Jag skrev om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/09/08/ar-flyktingstrommarna-till-europa-usa-imperiets-sista-forsok-att-tvinga-europa-kvar-som-vasaller/

  SvaraRadera
 9. tsss.... Sonny Listons autograf ligger i en låda hemma hos min mor. Den kanske har något värde, i den ytligare världen. Han slog Floyd med hästlängder, en rak höger så var det klart! Eller om det var en rak vänster? Tjurskallig var han sa de, när min mamma med sällskap träffade honom på en restaurang i Råå, en sommarkväll. Han var inte nykter och surt, skrev han autograf. Boxning är en eländig sport, i grunden.

  Och ja, us söndrar och härskar,det är tråkigt se det alltmer sönderbombade som får alltfler att fly oljetäta områden. Och det alltmer tillspetsade läget, där de lägger sej i det mesta, som de inte borde lägga sej i, TTIP och de handelsavtal som blir alltmer tvingande, och ingen säger Ifrån! Än.
  Inte heller upplever jag det särskilt säkert nånstans längre, inte ens trots var man råkar blivit född, när man kan sitta med drönare och leka krig, som vore det ett playstation. Opersonligt nog.
  Det är ynkligt vi inte har bättre vett, i världen.
  än så.
  Mvh E

  SvaraRadera
 10. Tyvärr ligger det alltför mycket i det du skriver, Lincoln.Vår tacksamhet över USA:s insats i Europa, som för övrigt blivit pinsamt överdriven via Hollywood, gör oss smått blinda. Liksom en allmän tacksamhet över att kompromissen var järnridån drogs ledde till att Västeuropa slapp den urartade kommunismen. Så visst är det märkligt att skuldbördan tycks delas på ett orättvist sätt. Och vi som med visst tvivel läste "experternas" böcker om lyckan som skulle följa på arabiska våren kan konstatera att det inte var vi som var naiva.

  SvaraRadera
 11. Experterna.Journalisterna.
  Kacklet är öronbedövande.
  Man springer i grupp och repeterar varandras insikter.
  Man kräver plats och status.
  Men någon större kompetens finns inte bakom ledarspalternas ångande rubriker.
  Som alltsom oftast ovanpå det "cyklar i badkaret utan styre".

  /Det är inte ofta någon granskar granskarna!

  SvaraRadera
 12. Tänk om man blivit född arab, så väl förspänt man fått det. En religion som i detalj och med instruktivt poängsystem berättar för en vad man får göra. Hur mycket sex som helst bara man väljer rätt offer, filippinska pigor tex eller västerländskor, vilket ger extrapoäng. I Gulfstaterna behöver man knappt alls arbeta, det sköter slavsystem som utnyttjar asiater om.
  Sysslar med tarvliga sporter som boxning eller MMA gör man inte. Det finns gott om tillfällen för stenkastning istället. Solidaritet mot andra arabfolk är inte nödvändigt, den detaljen tar EU hand om. Bara man sköter sina fredagsböner och följer den där tusen år gamla skriften, Koranen, har man ett smaskigt gott liv, särskilt män som vi ju alla vet är mer högtstående än svaga och orena kvinnfolk. Totalt skyddade mot all kritik, vilket ju är haram och tillåter vilken pöbel som helst att straffa kritikern med döden.

  SvaraRadera
 13. Anonym 10:22:00
  Du tänker dig att vi ska bomba och spränga dom till fred en gång till?

  SvaraRadera
 14. Tur då att MMA, hatobjektet nr 1, normalt begränsas till 3 ronder. Så kan man inte bli skittrött i åttonde ronden och inte orka skydda sig.

  Men visst borde man avbryta en fysisk ansträngning innan man tar skada. Fråga bara Sanny Lindström, elithockeyspelaren. Skillnaden där är att Sanny Lindström inte alls fick nåt matchförbud av sitt oansvariga riksförbund, utan själv fick ta beslutet att lägga av. I det avseendet är boxningsförbundet ett mycket större föredöme.

  SvaraRadera
 15. Ballahu, och visst är det konstigt att européer slagit ihjäl varandra, inte vist solidaritet med varandra, fört krig med varandra,våldtagit varandra ov, som svenskarna under trettioåriga kriget, tvingat tyskar att käka en blandning av skiten, pissa och annat i akt och mening att förnedra dem... med tolkningar av den mer än tusen år gamla bibeln som argument...
  Historieläraren

  SvaraRadera
 16. Gillar du hockey, Birger Schalug?

  Hur ser du t ex på att hockeybacken Fredrik Carlsson glatt spelar vidare med hela hockeysveriges välsignelse efter 6 hjärnskakningar?

  SvaraRadera
 17. Historieläraren sitter och relativiserar.Beror det på att du undrar över historielärarnas status?

  SvaraRadera
 18. Tack, Erik Hamrén. Nu slipper jag EM-TV-tittande i en dålig reklamkanal i sommar.

  Tack också Angela Merkel. Nu slås botten ur europeisk arbetsmarknad och mina aktier stiger.

  Vänliga hälsningar
  Lars Johansson

  SvaraRadera
 19. Tja, USA skickade ju en enorm styrka till Europa för ett krig de egentligen inte deltog i. Det är väl en ganska stor uppoffring?
  Den traditionella kommunistiska uppfattningen i kultursverige, den att Sovjetunionen vann andra världskriget åt oss mer eller mindre själva, är ju fel på många vis. Den förutsätter att Sovjets insats var viktigast därför att de förlorade klart flest soldater. Det är ju ett skevt sätt att mäta; Sovjet var vanstyrt och hade därför inte försvaret i ordning. Det kostade miljoner människoliv, då de varken var rustade, tränade eller hade ledning som var i nivå med behovet. Deras slagkraft var svag, och jag kan inte se att Sovjets ledning är hjältar som ska försvaras därför att de ställde ut sina soldater och bönder framför fiendens kanoner.
  Dessutom ställer aldrig de övervintrade kommunisterna sig frågan: tänk om de hade rätt! Tänk om Sovjet hade kunnat besegra nazismen själva och USA inte intervenerat alls. Vad hade hänt med Europa då, styrt och dominerat av onskans imperium? (För eventuella kommunistiska läsare, nej, jag avser inte USA här). Bevisen tyder ju på att USA räddade oss minst en gång, kanske två; eventuellt hade Europa inte kunna besegra Hitler, och definitivt hade Sovjet inlemmat resten av Europa minus möjligen Storbritannien i sitt vanstyrda imperium om inte USA hade intervenerat.
  Den betydelsen kan inte överdrivas, inte ens av Hollywood. Förutom för de med kommunistisk världsåskådning då, som grät när muren föll.

  SvaraRadera
 20. Kingedward ser bara två sidor, USA och Sovjetkommunisterna. Och glömmer England, Frankrike och andra europeiska länders insats. Nog har Hollywood romantiserat och överdrivit den amerikanska insatsen, den var stor men inte så stor som i berättelserna. Vår tacksamhet över USA:s insats gör nog att vi ser med mindre kritiska ögon på vad USA håller på med i världen, vilket var innehållet i Birgers inlägg. Håller med.
  L.

  SvaraRadera
 21. L.
  Det blir så när man får betalt i $$$

  SvaraRadera
 22. ons sep. 09, 02:11:00 em

  Ja Kingedward visar upp sin övervintrade amerikaälskande (som vanligt).
  Sanningen är snarare att de var Sovjet som gjorde grovjobbet med Nazismen (USA kom ju långt senare, när just grovjobbet var borta), även om just Hollywood vill ändra på det, inte sagt att Sovjet inte agerade med övergrepp i överflöd.

  SvaraRadera
 23. "Den traditionella kommunistiska uppfattningen i kultursverige, den att Sovjetunionen vann andra världskriget åt oss mer eller mindre själva, är ju fel på många vis. Den förutsätter att Sovjets insats var viktigast därför att de förlorade klart flest soldater."

  Nej, inte för att de förlorade flest soldater, utan för att de tog död på klart flest tyska soldater. (Ursäkta, "försatte ur stridbart skick", det låter finare.) Detta gjorde de bland annat genom att förlora mängder av egna soldater, men det är en annan sak.

  Jag känner att en liten anonym kommentatorklick förvrider mina kulturmarxistiska värderingar. Det är osunt, det stör mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de använde mycket amerikanska vapen till att döda tyskar. Det spelar ingen roll, eller?

   Radera
 24. Heder åt journalisterna!
  som skriver mer om SD-kvinnans kulsprute-tweet och de hotfulla och fulla män som hotade med att elda upp ett flyktingboende än Södermalmsvåldtäkten som begicks av ensamkommande flyktingbarn.Alternativ media tar dock säkert upp saken precis som förra gången men någon hetsig debatt är inte vad vi behöver.I tider som dessa är det tvunget att det sållas på redaktionerna.

  Arn

  SvaraRadera
 25. ons sep. 09, 04:58:00 em

  Kanske för att etnicitet är helt ovidkommande? Men visst för Sverigedemokrater är det viktigt, precis som för tyskar på 30-talet var det viktigt att påtala vem som var jude. Vi vet ju hur det gick. Idag vill dessa knäppgökar till Sverigedemokrater bränna asylboenden, vad är det man tänker bränna om 10-15 år?

  SvaraRadera
 26. Anonym 05:10:00 klart att etnicitet är helt ovidkommande!
  Om man begår brott och vistas i landet illegalt ska inte etnicitet skrivas ut som skedde med eritrianen i Västerås.
  Den man från Burundi eller om det var Rwanda som dömdes för brott mot mänskligheten pekades ut enbart för att Sverige ville visa att vi inte tolererar krigsbrott här i landet.
  Men det var inte etiskt korrekt!
  Självklart var dessa Borlängebor SD:are så de borde hängas ut även om det bara var ett hot som inte verkställdes.Partitillhörighet väljer man och knäppgökar ska hängas ut!Annars vet ingen hur det slutar om 10-15 år som du skriver!

  Arn

  SvaraRadera
 27. Anonym 05:10:00 Arn

  inte ens den vilsnaste miljöpartist kan säga att ensamkommande flyktingbarn är en etnicitet.Lika lite som Islam är en ras.
  Är det helt djävla omöjligt att använda orden som de betyder?
  /Newspeak

  SvaraRadera
 28. ons sep. 09, 05:26:00 em

  Det är ju det som är problemet med rasister, det vill tro att alla judar, alla muslimer osv är kriminella och då slutar det just med att man försöker ge sig på ALLA från samma tillhörighet, det var ju det dessa knäppgökar tänkte när de tänkte bränna ned asylboendet.

  Och jo det var väl SDare eller ännu mer extrema sjuklingar. Jag noterar hur du raljerar bort en planerad mordbränning på osyldiga människor, detta är problemet med er Sverigedemokrater och andra nationalsocialister och därför räds många vad man bränner om 10-15 år.

  SvaraRadera
 29. ons sep. 09, 05:35:00 em

  Har inte påstått någotdera, lär dig läsa innan du försöker undervisa.
  (du verkar inte förstå att det inte finns fler än 1 människoras f.övr.)

  SvaraRadera
 30. Anonym 05:42:00
  Det står vad jag kan se ensamkommande flyktingbarn.
  Du svarar att etnicitet är ovidkommande.
  Är du dum på riktigt eller har du bara otur just i dag?
  /Newspeak

  SvaraRadera
 31. ons sep. 09, 05:59:00 em

  Ja frågan är vem som är dum, våldtäkten skrivs det om i media, vad man vill från Sverigedemokraters håll är ju att skriva om att de minsann inte var "svenskar" och det är därför ovidkommande vilken etnicitet dessa personer har. Fattar du nu?

  SvaraRadera
 32. Anonym 05:40:00
  "Jag noterar hur du raljerar bort en planerad mordbränning på osyldiga människor,"
  Varken du eller jag har en aning om den planeringen.Det står tydligt att de var fulla.Enligt polisen verkställdes inte hotet.
  Så vitt jag kan se nonchalerar och förminskar du en våldtagen kvinna på Södermalm och väljer istället att rasa mor SD,nazister alternativt fyllskallar i Borlänge.Saknar offret betydelse om man inte kan göra rasande politiska utspel?
  Varken etnicitet,religion,hårfärg,kön,utbildning,ålder,dialekt eller skostorlek för den delen borde skrivas ut.
  Politisk tillhörighet är som sagt något annat.Det väljer man.Men innan det sker så ska man veta att det är sant!

  Arn

  SvaraRadera
 33. ons sep. 09, 06:13:00 em

  Nu raljerar du igen, som sagt, vad kommer ni knäppgökar rättfärdiga att bränna om något årtionden? Du hade chansen att fördöma planerad mordbränning istället går du in ännu hårdare på att försvara brottet!

  Här kan du läsa om planerade mordbränningen, inget som Avpixlat skriver om antar jag:

  "De hade tagit med sig bensindunkar och tidigt på onsdagsmorgonen hotade de att bränna ner asylboendet vid Gylle värdshus i Borlänge.

  "De två männen, som är 26 respektive 25 år gamla, är nu anhållna, misstänkta för förberedelse till grov mordbrand. Den yngre av dem har dömts för flera mindre brott tidigare."
  www.dn.se/nyheter/sverige/hotade-branna-ner-asylboende/

  SvaraRadera
 34. Anonym 06:05:00
  är det därför det är ovidkommande?
  Är det ovidkommande för att det inte var svenskar (minsann) utan ensamkommande flyktingbarn som gör att etniciteten är ovidkommande?
  Kriteriet för vad som är ovidkommande beror helt enkelt på om det är svenskar eller inte.
  Jag fattar att du är dum på riktigt och inte hade otur just i dag.
  Och det är garanterat inte ovidkommande.
  /Newspeak

  SvaraRadera
 35. ons sep. 09, 06:21:00 em

  Du hittar på som vanligt, har inte sagt något i närheten av vad du säger.
  Helt ointressant alltså om de var svenskar, albaner eller kineser o.sv.

  SvaraRadera
 36. Anonym 06:21:00
  Använd inte ord du inte vet vad de betyder.Det blir bara så pinsamt.
  "Så vitt jag kan se nonchalerar och förminskar du en våldtagen kvinna på Södermalm och väljer istället att rasa mor SD,nazister alternativt fyllskallar i Borlänge.Saknar offret betydelse om man inte kan göra rasande politiska utspel?"
  skriver jag och du kallar det att raljera.
  Det är ingen mordbrand förrän det har brunnit.Det är juridik, inte att raljera.
  Tydligen är det viktigare för dig att fördöma en mordbrand som inte skett än att ta avstånd från en våldtäkt som skett?
  Tycker du att kvinnor får skylla sig själva?
  Känns det bra att relativisera andras lidande?
  Känns det ännu bättre när du får hitta på något halmgubbe-resonemang att rasa mot?

  Arn

  SvaraRadera
 37. Anonym 06:34:00
  Det står ensamkommande flyktingbarn och du svarar
  "vad man vill från Sverigedemokraters håll är ju att skriva om att de minsann inte var "svenskar" och det är därför ovidkommande vilken etnicitet dessa personer har"

  Vet du inte själv vad du skriver?
  För svårt att läsa?
  Omöjligt att fatta?
  Är dina föräldrar syskon eller är det bara du som har otur i din släkt?
  /Newspeak

  SvaraRadera
 38. Newspeak, tillför den sista meningen något i sakfrågan? Och: vad har den debatten att göra i blogginlägget, Arn? Undrar bara hur ni tänker.

  SvaraRadera
 39. Anonym 06:59:00
  JA.
  Svaret på frågan förklarar hur man kan vara så dum att man ljuger om något som står bara några rader upp.
  Jag skrev
  inte ens den vilsnaste miljöpartist kan säga att ensamkommande flyktingbarn är en etnicitet.Lika lite som Islam är en ras.
  Är det helt djävla omöjligt att använda orden som de betyder?

  Sen gick din hjärna i baklås och du blev bara dummare och dummare för varje lögn du skrev.
  Så svara gärna på frågan istället för att ljuga.Du är för klumpig för att klara det.
  /Newspeak

  SvaraRadera
 40. ons sep. 09, 06:34:00 em

  De är gripna för att ha planerat en mordbrand på oskyldiga, tar du avstånd eller inte? Hur är du funtad som sverigedemokrat egentligen? Du bevisar ju bara att folk som kallar Sverigedemokrater empatilösa har helt rätt.

  SvaraRadera
 41. ons sep. 09, 06:40:00 em & ons sep. 09, 07:12:00 em

  Jag svarade just på detta tidigare, uppenbart har du blivit arg för att du inte förstår det svenska språket och börjar med påhopp. Skärp dig.

  SvaraRadera
 42. Det blir en himla massa boxning och MMA när alla dessa ekonomiska flyktingar kommer fram till sitt slutmål och kräver sin rätt till världens rikedomar... Påminner om ifall du och jag, vi, hade tagit oss in på en Wallenbergsk boplats och tagit för oss.
  Kommer afrikaner från en akut nödsituation? Nej. Inte ens syrierna direktanländer från en akut nödsituation. Men deras agerande är definitivt en stark protest mot hur världen av idag ser ut.
  https://www.youtube.com/watch?v=LSYdxggXrUw&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 43. @Lincoln
  Visst söndrar man och härskar enligt gammal romersk modell. Men varför är det så lätt att hitta villiga offer för detta?
  Man spelar på befintliga konflikter och rivaliteter, utan detta hade det inte gått. Man bestämmer inte hur given ska se ut, man spelar med de kort som ges.

  De afrikanska länderna grundar sig väl i en uppdelning mellan de europeiska kolonialmakterna. Som inte tog hänsyn till befintliga folk och nationer. Olika kulturer hamnade i samma land, en del hamnade i flera länder då deras historiska territorium låg i en skärningspunkt för den koloniala uppdelningen. En inte oväsentlig anledning till många dysfunktionella afrikanska stater är denna artificiellt skapade mångkulturalism, inget gemensamt socialt kapital. Som det förstås gick att spela på för kolonialmakten och dagens postkolonialism.

  Britterna tog några segelbåtar och 70 tusen man, seglade runt Afrika och upp till Indien och erövrade denna subkontinent. Inte genom direkt vapenmakt utan genom att söndra och härska mellan de olika lokala potentaterna.

  SvaraRadera
 44. Om vi ska var ärliga så inser vi att afrikaner inte riktigt har den intelligens som vi har. Riktigt obehagligt men sant.  SvaraRadera
 45. Ballahu, vänta nu,har du förstått hut situationen är i Syrien? Om inte det är nödsituation vet jag inte hur du tänker. Tyvärr tappas nu Syrien på utbildade människor som nu flyr från det helvete som sprider sig där.

  SvaraRadera
 46. Anonym 07:33:00
  Är du på riktigt?
  Jag har inga problem med att ta avstånd från vare sig planerade mordbränder eller riktiga mordbränder.Varför skulle jag ha det?
  Du däremot kan inte skilja på raljera och juridik.
  Du kan inte skilja på planerad mordbrand eller utförd mordbrand.
  Du bryr dig heller inte ett dugg om ett faktiskt våldtäktsoffer.
  Du bryr dig inte för att offret är en kvinna.
  Ditt svammel avslutar du med att svamla om SD och nassar.SD och nassar behöver du när du svamlat bort dig.Du är van vid att det funkar.
  Jag skrev att partitillhörighet är det enda som ska hängas ut.Det är ett frivilligt val bakom det.Skriv ut din så jag vet vad jag inte ska rösta på.

  Arn

  SvaraRadera
 47. ons sep. 09, 09:14:00 em

  Ja du raljerar och försöker släta över planerat massmord mot flyktingar, det är ju detta jag försökt tala om för dig hela eftermiddagen - folk räds er Sverigedemokrater och andra extremgrupper, om ni kan rättfärdiga och släta över planerandet av massmord då finns det uppenbarligen inga gränser för vad ni kan ta er till. Hoppas verkligen SÄPO håller koll på dig och dina vänner så vi inte behöver vakna upp en dag och höra hur en asylmottagningen brunnit ned med 50-100 döda. Nu är vi dock så OT för denna debatt så något mer finns inte att tillägga.

  SvaraRadera
 48. Anonym 09:22:00
  Du ljuger så korkat att man skäms.Två fyllskallar som greps när de hotade och kånkade på bensundunkar är allvarligt.Till det har vi ett rättssystem med jurister och poliser.Samt en kriminalvård.En dom kommer garanterat.Det är så det fungerar i Sverige.Frågor på det?
  Men våldtäktsoffret,kvinnan,har du inte ens nämnt.Inget avståndstagande där inte.Hon får skylla sig själv.Gärningsmännen var inte SDare så då finns hon inte.
  Du har en jävligt unken kvinnosyn.Riktigt grisig faktiskt.
  Din sort och eftersom du hemlighåller dina partisympatier kan man sluta sig till att det rör sig om någon yttersta ytterkant bevakas redan av SÄPO.Att du slänger dig med SD förändrar inte det.

  Arn

  SvaraRadera
 49. Anonym 07:36:00
  Du har rätt.Att kalla dig dum är ett påhopp på de som är dumma.Det ber jag om ursäkt för.
  Du är mycket värre än så.Dessutom ljuger du på ett enastående enfaldigt sätt.
  Det går inte att sätta på oturs-kontot.
  Sancta simplicitas!
  /Newspeak

  SvaraRadera
 50. Snälla ni. Livet är kort. Fyll det med något stimulerande och givande.

  SvaraRadera
 51. 11:01:00
  Funkar det med bira?

  SvaraRadera
 52. Jajemen, om den intas i kombo med bra musik!

  SvaraRadera
 53. Birger, du skriver: "Det finns mycket att vara tacksam över. Som t ex var man, utan egen insats, råkar blivit född."
  Den första meningen håller jag med om.
  Den andra meningen hade du kunnat låta bli att skriva, eftersom du inte, med säkerhet, vet att så är fallet. Därmed vilseleder du ett antal människor som ser dig som en auktoritet.

  Christer

  SvaraRadera
 54. "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."

  Jobbar alla genier på Aftonbladet?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21390075.ab

  SvaraRadera
 55. Anonym 07:25:00
  Jo jag såg också den.Säger mycket om Aftonbladets journalister,Aftonbladets statistiker och Aftonbladets läsare.

  Pravda

  SvaraRadera
 56. Tvärtom ökar ju stödet för flyktingmottagning. Har inte er ledare Jimmy sagt det?
  opinion.se/sakfragor/okat-stod-for-att-ta-emot-fler-flyktingar

  SvaraRadera
 57. Anonym 08:19:00
  kan du inte ta till dig vad som står i Aftonbladet ens?
  Den taskiga läskunnigheten slår igenom.
  Stort.
  Eller är Aftonbladet SD nu för tiden?
  Har din ledare sagt det?
  Löfven har i varje fall läst och förstått att regeringen inte har 30% ens.

  Men en Nationell samling behövs inte när vi inte vet några gränser.

  SvaraRadera
 58. tors sep. 10, 08:37:00 fm

  Opinionslänken visade att svenskar vill ta emot FLER flyktingar men ni sa ju precis

  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."

  Att debattera med Sverigedemokrater är som att ta godis från ett barn :)


  SvaraRadera
 59. Anonym 09:02:00
  Citatet som du citerar är från Aftonbladet.
  Aftonbladet skriver alltså
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.
  Aftonbladet som är regeringsorganet.
  Skriver: "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Aftonbladet skriver så för att man genomfört en opinionsundersökning som visar det.
  Skriver Aftonbladet.
  Aftonbladet.
  Det är bra om du fortsätter snaska och över på att läsa samtidigt!
  Passa på att öva med Aftonbladet.

  SvaraRadera
 60. tors sep. 10, 09:15:00 fm

  Ja? Det spelar väl ingen roll om det är Aftonbladet, Expressen, DN som säger det, opionslänken visade ju att argumentet som används är fel.

  SvaraRadera
 61. Hahaha jag tror hen menar att Aftonbladet blivit SD och normaliserar med sina skriverier och undersökningar.
  /Bojkotta Aftonbladet det gör jag!

  SvaraRadera
 62. Anonym 09:21:00
  Det är inget argument.Det har inte ens med din länk att göra.
  Jag konstaterar bara att:
  Aftonbladet skriver alltså
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.
  Aftonbladet som är regeringsorganet.
  Skriver: "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Aftonbladet skriver så för att man genomfört en opinionsundersökning som visar det.
  Skriver Aftonbladet.
  Aftonbladet.
  Blir du arg och upprörd så får du väl ringa Aftonbladetoch berätta för dom att dom är SD:are...

  SvaraRadera
 63. Här är en annan länk till SIFO mätningen:

  Ny mätning: Fler vill ta emot fler flyktingar
  www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-matning-fler-vill-ta-emot-fler-flyktingar

  Notera att det inte bara är fler svenskar utan att vi ska ta emot fler flyktingar i sig.

  SvaraRadera
 64. Anonym 09:33:00
  Hur kan du INTE fatta att grejen är att:

  Aftonbladet skriver alltså
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.
  Aftonbladet som är regeringsorganet.
  Skriver: "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Aftonbladet skriver så för att man genomfört en opinionsundersökning som visar det.
  Skriver Aftonbladet.
  Aftonbladet.

  Grejen är alltså att Aftonbladet som skriver det.
  Sen kan du googla fram vilka länkar du vill.
  Grejen är alltså att Aftonbladet som skriver det.

  SvaraRadera
 65. Mer galenskap av SD.
  www.expressen.se/nyheter/sd-vill-spara-mer-pa-flyktingar-mitt-i-krisen/

  Någon SD-are här ovan pratade om en "nationell allians"
  Är det denna typ av allians han menar?
  https://en.wikipedia.org/wiki/National_Alliance_%28United_States%29
  "National Alliance is a white nationalist, anti-semitic[2][3] and white separatist[4][5]"

  SvaraRadera
 66. Anonym 10:55:00
  "Någon SD-are här ovan pratade om en "nationell allians"
  Är det denna typ av allians han menar?"

  Nä det var den typ av Nationell samling som Löfven talar om.
  Samling och allians ser kanske lika ut om man läser lika dåligt som du?
  Annars:
  Aftonbladet skriver alltså
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Är både Löfven och Aftonbladet SD:are nu?

  SvaraRadera
 67. tors sep. 10, 11:08:00 fm

  SD har ju annars mängder med folk som gillar nazismen,
  www.expressen.se/nyheter/val2014/sd-mannens-hemliga-band-till-nazister/

  SvaraRadera
 68. Anonym 11:23:00
  Ytterligare en opinionsundersökning redocisar.Där är SD störst.
  Sverige kryllar snart av rasister.Det går bra nu!

  SvaraRadera
 69. Anonym 11:23:00
  Bra att du kompletterar med gamla Expressen-länkar.Jobbar du där?Niklas svensson eller?
  Annars skriver alltså Aftonbladet i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Är både Löfven och Aftonbladet SD:are nu?

  SvaraRadera
 70. Anonym 11:23:00,
  Man kan undra varför det finns så många nazister inom SD om de nu varken är rasister eller nazister. Senast läste jag hur Sverigedemokrater skrattar åt folk som dör i flyktingkatastrofen. Inget friskt folk.

  SvaraRadera
 71. Anonym 11:46:00
  "Man kan undra varför det finns så många nazister inom SD om de nu varken är rasister eller nazister"
  Aftonbladet skriver alltså i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Är både Löfven och Aftonbladet SD:are nu?

  SvaraRadera
 72. Dårskapen av Sverigedemokrater fortsätter,

  "Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med kulspruta!"
  www.expressen.se/kvallsposten/sd-politiker-kan-ingen-stalla-sig-pa-bron-med-en-kulspruta

  Vad är detta för idioter till folk som manar till våld på civila? SInnesjukt är ordet.
  Skulle inte förvåna mig om SD åker upp på terrorlistan i framtiden, det hade behövts.

  SvaraRadera
 73. Anonym 12:13:00
  Aftonbladet skriver alltså i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Är både Löfven och Aftonbladet SD:are nu?
  Märkligt att du inte kan svara på det men fabulera om terrorlistor är lättare va?

  SvaraRadera
 74. Interasistmen.se har många bra artiklar om vilka sjuklingar sverigedemokraterna är för några.

  Här ska man skjuta ner flyktingar, flyktingar är avskum, flyktingar ska inte få resa från krig osv.

  https://www.interasistmen.se/granskning/sd-om-flyktingkatastrofen-de-som-inte-dor-kan-traska-vidare-vi-vill-inte-ha-er-har/

  SvaraRadera
 75. Anonym 12:50:00
  Så du kan inte svara på frågan om vår statsminister är SD:are?
  Eller om Aftonbladet vår främsta kvällstidning är SD?

  Aftonbladet skriver alltså i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  SvaraRadera
 76. Intressant att Ekeroth, själv invandrarbakgrund är emot invandring, här ser man hycklandet igen från Sverigedemokrater!

  https://www.facebook.com/irm.se/photos/a.225958464171602.36852.210114715755977/672006176233493/?type=1&theater

  SvaraRadera
 77. Anonym 02:42:00
  Är det tourettes du lider av?
  SD kan du i varje fall inte sluta skriva om.Vi anar att du inte tycker om dom.

  Aftonbladet skriver alltså i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Aftonbladet och Löfven klarar du inte att skriva en rad om.Fast dom är SD:are.

  SvaraRadera
 78. tors sep. 10, 02:56:00 em: Förstår du inte att det finns flera personer som använder nicket "Anonym" här?

  SvaraRadera
 79. Nu vill inte Löfven och regeringen att flyktingarna ska komma till Sverige längre.
  De ska stanna i Danmark tycker han.
  De börjar nog bli för många och då måste danskarna ta ansvar.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/lofven-danmark-agerar-fel-nar-de-slapper-igenom-flyktingar/

  SvaraRadera
 80. Anonym 02:59:00
  Det är glädjande för Aftonbladet att så många läst och förstått vår artikel i dag.
  Delningarna och twittrandet på sociala media ger ett enormt gensvar.

  /Jan

  SvaraRadera
 81. Anonym 02:59:00
  Förstår du inte att det finns flera personer som använder nicket "Anonym" här?

  SvaraRadera
 82. Nu säger Sverigedemokrat att Aylan bilden är fejk!
  Ja är det inte förintelseförnekare från SD så hittar man på på annat håll. Bildningsnivån inom SD är inte hög - en ren fara för Sverige.

  www.interasistmen.se/granskning/osmakligheten-hos-sd-nar-nya-hojder-sd-politiker-pastar-att-alans-dodsbild-ar-fejk/

  SvaraRadera
 83. Anonym 03:20:00

  www.interasistmen.se ägs ju av LO.Så hur ställer du dig till att:

  Aftonbladet skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet .

  SvaraRadera
 84. tors sep. 10, 03:39:00 em, har ingen aning om vem som äger sidan, tycker det är en bra sida som exponerar rasisterna.
  Har inte läst ngn AB artikel.

  SvaraRadera
 85. Anonym 03:48:00
  Klart du inte har en aning om det.Klart att du inte läser Aftonbladet.
  Källkritik är något du borde intressera dig för.
  www.interasistmen.se ägs av LO.
  Aftonbladet ägs till en del av LO.
  Och S.
  Aftonbladet skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet

  SvaraRadera
 86. tors sep. 10, 03:56:00 em, Ja jag bryr mig inte om vem som äger vem, jag är intresserad av Sverigedemokraternas rasism som tas upp på den sidan.

  SvaraRadera
 87. Jag läser inte heller Aftonbladet men för en gångs skull tror jag att dom kan ha rätt.
  Det är deras egen opinionsundersökning som jag har fattat det.Så varför skulle dom ljuga?
  /Torsten

  SvaraRadera
 88. Anonym 04:04:00
  confirmation bias kallas sånt med ett fint ord.Vanligt i dina kretsar.
  Rekommenderar Aftonbladet som motvikt till dina obskyra sajter.
  Du behöver bredda dina vuer!

  SvaraRadera
 89. tors sep. 10, 04:11:00 em, är du emot interasistmen eller förstår inte vart du vill komma, förklara gärna närmare.

  SvaraRadera
 90. Anonym 04:16:00
  Jag vet inte.
  Men eftersom ägandet ser ut som det gör kan nog interasistmen vara lika SD-anstruket som Aftonbladet?
  Eller vad tror du?

  SvaraRadera
 91. tors sep. 10, 04:26:00 em, Vet tyvärr inte vad du menar. Du säger att Aftonbladet står bakom antirasistsida men sen säger du att Aftonbladet är SD anstrukna?

  SvaraRadera
 92. 04:57:00
  Han säger att Aftonbladet blir beskjyllda för att vara SD eftersom dom skriver att SD är större än moderaterna i deras undersökning.I en annan undersökning är SD större än sossarna också.
  Då finns det en massa vänster som tycker det är rasistiskt.För att dom inte kan köpa att det är så.
  Han har frågat massor med gånger ovanför om du kollar men vänstern vill inte svara.
  Då måste den inte rasist men ochså vara SD i så fall.
  Fattar du?
  /Krickan

  SvaraRadera
 93. /Krickan
  Det där är bara trams.Alla vet att interasistmen är råvänster och sitter ihop med AFA även om LO betalar!

  SvaraRadera
 94. tors sep. 10, 05:08:00 em, Aha ok, Vem har sagt att Aftonbladet skulle vara SD här har kollat igenom kommentarerna.

  SvaraRadera
 95. tors sep. 10, 05:15:00 em, ja trams låter det som. SD verkar även hittat på att LO finaniserar men kan inte hitta något bevis alls.

  SvaraRadera
 96. 05:19:00
  Jävligt märkligt att du inte hittar något om interasistmen!
  Inte ens Henrik Johansson själv mörkar den biten.
  LO pröjsar!

  http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/Dalarna/Ny-Media/Nyheter/Henrik-Johansson-ny-facklig-politisk-ombudsman/
  http://da.se/2013/11/rasistiska-asikter-inte-ett-alternativ/
  http://sv.metapedia.org/wiki/Inte_rasist,_men%E2%80%A6
  https://www.interasistmen.se/granskning/alfsson-tycker-att-antirasistiska-projekt-ar-av-ondo/
  http://expo.se/2013/med-humor-och-allvar-granskar-hon-sd_6322.html

  SvaraRadera
 97. tors sep. 10, 05:41:00 em, kollat igenom dina länkar, ingenstans sägs att LO finaniserar interasitmen.

  SvaraRadera
 98. Aftonbladet och LO kampanjar för att få moderaterna att samarbeta med Löfven.Eller åtmindstone något/några av Allianspartierna.C och Annie Lööf är det enklaste.
  Läget är så allvarligt menar Aftonbladet och LOatt det är tvunget eftersom SD bara växer.
  Inom LO är SD snart största parti.
  I Aftonbladets undersökning är de större än moderaterna och inte så mycket mindre än S.I en annan störst.
  Alla partierna,utom SD,ska mötas och samtala på initiativ av Löfven.
  Han hoppas på att sätta MP i karantän bredvid V och regera vidare med Alliansen eller delar av den.De i karantänen platsar inte då.
  Aftonbladet skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet

  Dagens godaste skratt orsakas av vänstermuppen som inte ens kan ta till sig fakta utan att gapa om SD och nassar.Löfven visar tydligt varför han anses som en mästerförhandlare.
  Realpolitik.

  SvaraRadera
 99. 05:44:00
  Nä att Henrik Johansson är ombudsman på LO och betalas av LO som det står länkarna får väl inga klockor att pingla?
  Inte ens Henrik Johansson själv förnekar det så det är ju bra då att du gör det!
  Men du har väl nån anledning till det förstås.

  SvaraRadera
 100. När man läser kommentarerna här ser man att SD folket är:

  *För att skjuta flyktingar från Öresundsbron
  *Är emot antirasistsidor
  *Är emot fackföreningsrörelsen LO
  *Ljuger att Aftonbladet styrs av SD
  *Ljuger att interasistmen.se styrs av "SD anstrukna"
  *Tror att Aylan är en påhittad bild
  *Tycker försök till mordbränning är "okej".

  Man kan även se att SD folket har suttit här hela dagen, vi ser alltså att SD folket är "bidragsparasiter" som de annars kallar invandrare.
  Inte normalt funtat folk precis.

  SvaraRadera
 101. tors sep. 10, 06:06:00 em,
  Om jag jobbar på ICA och har en blogg, betyder det att ICA finaniserar min blogg?
  Logiken hos er Sdare är på en 13 årings nivå. :)

  SvaraRadera
 102. Hahahaha
  samma visa som alltid.När det blir för jobbigt skrik nåt om SD!
  SD SD SD SD SD SD
  Inte så förbannat konstigt att SD är störst!
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet

  Ärthjärnor!!

  SvaraRadera
 103. Anonym 06:10:00
  Du har aldrig jobbat i hela ditt liv.Du pluggar något du aldrig kan få ett jobb på och hoppas på medborgarlön.Du har inte ens körkort och för taskig kondis för att cykla i uppförsbackarna.
  Du kan inte jämföra dig med en ombudsman för LO.
  Finansiera en blogg?
  Det är inte Facebook vi talar.En serverplats för några hundringar och lönen från LO så är det klart.Politism får stå och backa med straxt under en mille i månaden så en blogg som interasistmen är växelpengar.

  SvaraRadera
 104. Mongot 06:07:00 har själv suttit och skrivit in punkterna som han nu kan läsa i kommentarerna under hela dagen.Bidragsparasit kallar han sig.
  Ja i dina kretsar är det säkert nåt att vara stolt över.

  SvaraRadera
 105. Haha här ser man hur upprörda och lättkränkta SD pöbeln är när de får smisk, helkul att studera!

  SvaraRadera
 106. Anonym 06:40:00
  visst det är skitkul när det låser sig helt och det enda de kan göra är att gapa nåt om SD.
  Men sen är det ju gapvänstern som det heter också.Inte konstigt Schlaug lämnade det träsket.
  Man får förstå att dom är lite besvikna i dag.Det går ju inte så bra fast dom gapar.
  Skitjobbigt liksom.Vem fan vill vara gapvänster om ingen bryr sig om att man gapar?

  SvaraRadera
 107. Helkul när Sverigedemokrater blir arga när man kallar de Sverigedemokrater!, vilka lättkränkta små arga män SD består av, ja kvinnorna har de problem med att få med i partiet :)

  SvaraRadera
 108. Det är direkt självlysande när gapvänstern hamnar i falsett för att
  Aftonbladet skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  Men det är klart att man inte kan orka med den bistra sanningen.
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.

  SvaraRadera
 109. Nu fattas det bara att Löfven börjar mumla om volymer och tycker Danmark ska hålla Schengen-reglerna fast det är så lönsamt.Eller att Morgan Johansson säger att det inte går att ändra på transportöransvaret.
  Det är bara det som fattas i dag när
  Aftonbladet skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."

  SvaraRadera
 110. Sverigedemokraten fortsätter gapa sedan klockan 10 i morse då han började med sin reklam för Aftonbladet! Vilken "bidragsparasit". :)

  SvaraRadera
 111. Tänk om miljöpartiet blir så små att de inte klarar spärren?
  Om det kan ni läsa på
  Aftonbladet
  som skriver i dag:
  "Det folkliga stödet i flyktingfrågan återspeglas inte i opinionen."
  Det är alltså Aftonbladet som skriver det.
  Aftonbladet.

  SvaraRadera
 112. Gapvänstern började gapa om SD klockan 8 i morse.Inget jobb att gå till tydligen.Bidrags och medborgarlöner så klart.
  Man kunde tro att det är en bot som sköter deras gapande.
  Men sånt klarar inte gapvänstern.

  SvaraRadera
 113. Mer bakslag för bidragsparasiterna Sverigedemokraterna haha

  Flygbranschen: Låt flyktingarna flyga till EU -
  www.svt.se/nyheter/inrikes/flygbranschen-lat-flyktingarna-flyga-till-eu

  SvaraRadera
 114. Gapvänstern kan inte läsa!

  "Regeringen: Inte möjligt att ändra flygregler för flyktingar"


  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6252752

  SvaraRadera
 115. tors sep. 10, 08:46:00 em,
  Flygbolagen uppmanar ju att FN ska få befogenheter att studera asylärendena före avresa. Inte lätt att vara SDgrabb idag :)

  SvaraRadera
 116. Stefan Löfven står i tv och svamlar.Nu duckar han bakom EU.
  Hur länge kan Miljöpartiet sitta kvar i den regeringen?

  SvaraRadera
 117. Nu tror gapvänstern att flygbolagen skriver svensk lag!!!

  Justitieminister Morgan Johansson säger – Det är inte möjligt för regeringen att göra det på egen hand, utan det är ju ett EU-direktiv som styr detta i botten. Jag ser att i EU-kretsar är det inte en framkomlig väg att driva den frågan.

  Hur dum får man vara i gapvänstern?

  SvaraRadera
 118. https://sv-se.facebook.com/irm.se/posts/672238909543553

  Haha det går inte bra för SD i borlänge, de har inte yttrat sig en enda gång! Inkompetenta "bidragsparasiter" som håvar in massa politikerbidrag verkar de leva gott i.

  SvaraRadera
 119. Anonym 09:44:00
  Hahahahaha när det visade sig att du inte kunde läsa innantill vad justitieministern sagt så hoppar du på SD i Borlänge för att de inte yttrat sig.
  Gapvänstern hittar sina nya nivåer.
  Som avledande manöver var den ungefär sämst!

  SvaraRadera
 120. Nu tar SD från pensionäerna, SD är ju "svenskfientliga".
  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article21397317.ab

  Hur är man funtad om man röstar på dom tro?

  SvaraRadera
 121. Anonym 04:36:00
  Jag förstår att någon som länkar till eva franchell på Aftonbladet har stora problem att förstå.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.