måndag 7 september 2015

Begreppet "Natohögkvarter" skrivs in i svensk lagstiftningFörberedelser pågår just nu för att ändra svensk lag. Ordet ”Natohögkvarter” skrivs in i flera svenska lagar och själva begreppet blir därmed en del av svensk lagstiftning. Just detta – att själva begreppet Natohögkvarter införs i svensk lagstiftning – innebär att ett framtida beslut om formellt svenskt medlemskap snabbare kan tas. 

Det är således inte längre bara den militära verksamheten och politiken som anpassas till Nato, utan de nya stegen gäller juridiken. När de lagtekniska bitarna fallit på plats kan det så kallade värdlandavtalet - som innebär att Nato skall kunna få tillgång till hamnar, flygplatser, vägar och strategiska knutpunkter - börja gälla.

Den borgerliga alliansregeringen tog första steget, det praktiska lagtekniska sköts nu av den rödgröna regeringen.

På finansdepartementet har man sedan en tid tillbaka förberett hur skattelagstiftningen skall skrivas om för att Nato-militärer som verkar i Sverige skall få skatt- och momsfrihet.  Även annan lagstiftningen ändras så att Natomilitärer lättare skall kunna röra sig i Sverige - och så att militärt materiel avsett för Nato lättare skall kunna föras in och hanteras. Det handlar bland annat om lagstiftning som rör trafikförsäkringar och tullar. 


Vill Natohögkvarter verkställa formella avrättningar måste det dock ske utanför svenskt territorium.

Om detta - med början i Visby under Almedalsveckan 2013 - skriver jag i  senaste numret av Syre. (Och pratade en del om i SVT:s Gomorron Sverige i fredags).

65 kommentarer:

 1. Kan sådan verksamhet, som nu bedrivs bakom folkets rygg, kallas stämpling mot vår nation? Om så är fallet, borde väl frågan om riksrätt mot de ansvariga väckas.

  Pax

  SvaraRadera
 2. "Sverige är medlem i EU" skrevs in i den svenska grundlagen. Kan tyckas harmlöst. Vi är är ju med och EU är vår politik. Är inte ett dugg förvånad över att "Begreppet Natohögkvarter skrivs in i svensk lagstiftning" För vi är ju med i EU. Som upprustar.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Pax: Stort varmt TACKKK för en synnerligen adekvat undran: "Kan sådan verksamhet, som nu bedrivs bakom folkets rygg, kallas stämpling mot vår nation? Om så är fallet, borde väl frågan om riksrätt mot de ansvariga väckas." - en undran som KRÄVER svar från de som har svaret!

  SvaraRadera
 4. Hade vi inte skrotat det svenska försvaret hade vi inte varit tvungna att gå med NATO.
  Går vi med i NATO måste vi upprusta, minst 2% av BNP till försvaret.

  Varför i hela världen skrotade vi det svenska försvaret?

  Alla pacifister och försvarsmptståndate: SKÄMS PÅ ER

  SvaraRadera
 5. "Kan sådan verksamhet, som nu bedrivs bakom folkets rygg, kallas stämpling mot vår nation? Om så är fallet, borde väl frågan om riksrätt mot de ansvariga väckas"

  Dags för direktdemokrati i frågor som

  Nato, massinvandring, EU igen.

  Går england ut ur EU som det lutar åt så är det början på slutet, då kommer fler länder trilla av sovjetkolossen.

  SvaraRadera
 6. Sverige hjälpte till med tortyrskeppning till Egypten utan formellt medlemskap. Sverige, denna godhetens högborg.
  "Kom hit ifrån förtryckande regimer och få hjälp"

  *shh, säg inte att vi skickar er till torterande diktaturer för att hjälpa den stora demokratiska nationen USA*

  https://www.hrw.org/news/2006/11/09/sweden-violated-torture-ban-cia-rendition

  Om fienden vill tortera och lemlästa dig, bör du även tortera dem. Eller bjuda in dem och ge dem statsbidrag utan kontroll över vart medlen tar vägen. Ge även statsbidrag till deras motståndare som också bor inom landets gränser och se du har nu fixat sysselsättning åt generationer av sociologer, socionomer, poliser, åklagare, journalister, #jagdelar-hycklare, stå upp-komiker, CIA operatives och flyktingsmugglare. We shall overcome, dessa motsättningarnas dynamik.
  En självmordsbombare i Stockholm, öppna gränserna och höj dieselskatten! Det är den globala uppvärmningens fel, vi måste handla mer med varandra.
  Vi har inte råd med anställda, men oändligt med pengar att spela bort på börsen.

  SvaraRadera
 7. Svar ja, det kan kallas kriminella handlingar att gå bakom folkets rygg, bara för att några IT-nördar som sysslar med XML inom Försvarsma - krigsmakten vill leka krig på nätet med sina kompisar i NATO. Det är så coolt att köra drönare.
  Men tyvärr har våra folkvalda immunitet när de genomför sina handlingar. Endast Palme har drabbats av ansvarsgenombrott, innan dess förråddes Gustav III av sina tuffa grabbar inom adeln.
  Sverige ställde vidare upp på ansvarsgenombrott för Ghaddafi och Assad, men...

  SvaraRadera
 8. Usa kommer att dra åt tumskruvarna i NATO-frågan.Troligen är det enda och största hindret för en NATO-anslutning för svensk del helt enkelt att vi inte har pengarna.Det är mycket som kostar och särintressen och det ni vet.NATO är ingen gratisklubb som det oftast låter i debatterna.Man är väl rädd för att skrämma väljarna med mera skatter?
  EU spricker snart.Kanske före årsskiftet.Egentligen har EU redan spruckit.Det tar lite tid innan det gått in bara.
  Tsipras lovar redan bättre avtal och skuldlättnader inför valet.Utan överdrift kan man påstå att det skurit sig mellan öst och väst.Eller väst förresten,någon större enighet råder inte där heller.
  Statsministern ska övertala Merkel att följa det svenska exemplet.Merkel själv har problem med CSU.Gränserna stängs snart och Schengen är kört.
  I slutändan kommer det att handla om HUR Sverige ska få råd att gå med i NATO och inte om ideologi eller neutralitetsprinciper.
  Och garanterat inte ett endaste dugg om demokratiska principer!

  Realisten

  SvaraRadera
 9. Det är ungefär på detta sätt vi lämnade över beslutanderätten i många frågor till EU. Det påminner även om hur Sverige blev ett mångkulturellt land utan att någon egentligen gavs en chans att upptäcka det och protestera...
  Politiker m.fl, dessa lustiga pellejönsar, representerar ett annars ganska vettigt folk... https://rottisvatte.wordpress.com/tag/demokrati/

  SvaraRadera
 10. @Pax
  Ingen kan bli fälld för riksrätt i Sverige sedan 1974 när det togs bort ur straffskalan.
  Överhuvud taget finns det inte något direkt tjänstemanna-ansvar längre. Därför kan tjänstemän på alla nivåer ljuga och sko sig själva utan att riskera något. Tydligt i bland annat Göteborg där det verkar vara mer regel än undantag med mutor, om man får tro tidningarna.

  Vad gäller NATO-medlemskap. Kan det vara så att SD är emot NATO-medlemskap och därför måste alla andra vara för? (ironi?)

  SvaraRadera
 11. En skum smyganslutning - du gjorde bra ifrån dej (inte bara vad gäller detta) i nyhetspanelen!

  SvaraRadera
 12. Bra klargörande i Nyhetspanelen, Birger. Tanken är väl att stegvis "smyga in" Sverige i Nato-medlemskapet på samma sätt som med EU, det ska kännas "oundvikligt" helt enkelt.
  För att nu använda ett kraftuttryck: Fy dong!

  SvaraRadera
 13. Anonym 10:10:00
  Eftersom alla är emot SD och intar diametralt motsatta åsikter för att VERKLIGEN visa sitt avståndstagande och distans så är det inte alls ömöjligt.SD kan plocka russinen ur kakan och skaffa vettiga åsikter allteftersom och lugnt invänta de yra hönsens panikreaktion.
  De ska dessutom hinna DÖ-anpassa sina hönserier.
  I slutändan kommer hönsen elda ner hönsgården i ren protest.
  Jag är lite osäker på om strategin är så lyckad?(obs ingen ironi!)

  SvaraRadera
 14. Förberedelser pågår, skriver Birger Schlaug. Det tackar "vi" för att någon upplyser om? Tack från mig!

  När "Sverige är medlem i EU", skrevs in i den svenska grundlagen, var SD det enda, av de etablerade partierna, som sa nej. Sjöstedt var irriterad på "Folkrörelsen nej till EU". Sa att det var oviktigt. Men var det oviktigt? "Man" makten tar lite i taget. Då märks det inte.

  Det tyckte jag då och nu, att man bör tacka dem (SD) för. Det viktigaste är inte vem som säger vad, utan att det sägs. Men så har vi det här med olika motiv... Vilket är det yttersta, det avgörande som bestämmer hur vi handlar.

  "I slutändan kommer hönsen elda ner hönsgården i ren protest." Instämmer!

  Anonym 11:08:00 Du gör det lite väl enkelt? Man kan plocka russinen ur kakan, om man inte är helt förblindad, av hat mot någon/något. SD har sina russin. De andra sina. Som de inte vill rucka på. Vet inte om SD kan skaffa vettiga åsikter allteftersom, när det är så att hönsen bara har bytt hönsgård, om de (vi) i panik springer till dem. Men nog borde partier, som säger sig vara mot NATO, lyssna till dem i denna ödesfråga. Det finns stora frågor och det finns mindre.

  Vettiga åsikter i detta kaos stavas ENHET inte DÖ (inte partiet). Höns har svårt att uppnå enhet. De verkar behöva en tupp. "Om" Jimmie Åkesson nu säger, vi behöver ingen integrationspolitik. Det är inte vi, som ställt till det, i detta akuta läge, så är det svårt att samarbeta. Vill de (SD) ha ett nej till NATO, så kräver de inget i gengäld. Har inte hört dem säga att de vill samarbeta ännu. Så är det systemfelen och krig de vill åt, eller i första hand flyktingarna? Måste man inte först försöka, att med alla medel stoppa krig? Så att ingen behöver fly. Ingen vapenexport t.ex.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 15. Det är ingen tvekan om vart vi ska.
  FP var öppen med vägen sedan 2002
  (och det har inte gått så bra)

  Mp har varit väldigt mumliga
  Nymoderaterna har varit mumligast
  (jämte kd och C som inte ens mumlat, utan varit knäpptysta)

  S har samma väg som nya m, dvs Euro, federation och fri rörlighet, eftersom S inser att de inte kan upprätthålla välfärden, medan nya M inte vill ha den kvar. (men ingen säger detta)

  Nu spelar det inten roll, eftersom EU ändå inte kommer att hålla ihop, pga för stor grandios strävan mot öster, att infatta allt, och då blev det ingen federation, efter nej i Frankrike och Belgien.

  Så nu står våra politiker där, med den enda vägens politik, omfattad genom DÖ, och med sikte på 2018 års val, eftersom man vet vad som är på färde inom EU och ser federationen (bankunionen) som lösningen, och för det ngn slags ekonomisk blåsning (inte minst i Sverige)

  Så det är en massa konflikter på gång, och ekonomisk tillbakagång, Ryssland på krigsstigen, och nato vårt enda skydd, inte för att R vill anfalla Sverige, utanför att de måste, om de blir inträngda.

  Just nu har alla glömt Ukraina, och nu ska Svenska politiker tävla i att vara Jesus, och tänker inte på att detta får implikationer i hela Euroa, genom att flyktingtycktet bara ökar, tar man sig bara till Sverige ges PUT, och därmed är resan och smugglarna betalda, och så kommer det att DÖ ännu fler barn, att våra egna, av ougrundliga skäl lägger gasen i botten, för att riva kommunal välfärd må vara enda vägen, just nu, men det kommer bara att spä på SD:s framgångar, och se till att det blir ännu mer back-lash med Scengen i övriga Europa, som inte alls gillar att att bli överskälda av flyktingar, eftersom dessa inte har råd med resan, om ingen betalar, och det gör smugglarna, genom att flyktingarna ges kredit, och blir skuldslavar. Detta har tom DN beskrivit (har insikt om) men de beskriver fenomenet vid tunnel till England, eftersom man inte gillar den slutsats Cameron dragit.
  slw

  SvaraRadera
 16. Hur som helst kommer det ända med förskräckelse - våra politiker är fast i bunkern. Löfven har ingen plan, och det är tre år kvar till valet, och SD har redan dubblat sina siffror sedan valet, det är ngt som inte stämmer och det verkar som att DÖ är en konstitutionell grej, dvs att hålla ihop, vad som än händer, mellan m pch S, och ha de övriga med sig, men det är så klart m och s som blöder mest, och det är intressant att de är berädda att betala priset, för bägge drivs av maktbegär, och kommer till samma slutsats, men det kommer inte att gå som de tänkt, och det är rent praktiskt politiskt synd (att de lägger ut palmblad och kläder för SD) men moraliskt rätt, i en demokrati ska folket korrigera vanstyre, även om politiken känner vanmakt, för de gör de. Hoppet är ny besättning inom mp samt katastrofval för AKB, så att S kan sitta kvar med stöd av Gudrun, vilket innebär att AKB måste fortsätta flörta med hbtq-högern :-) varpå allt fler gammelmoderater flyr till SD, sicken soppa, och så det kan gå, när en högre icke offentlig ordning styr politiken, varför allt blir obegripligt, och eftersom EU ändå inte kommer att hålla ihop i nuvarande form, så undrar man om ngn har tänkt alls. Beredskap och samhällskontrakt är grunden (tilliten) när marknadskrafterna misslyckas. Dvs det slutar med revolution, när det blir för dåligt, tex svarta måndagen 1905, men det finns ju värre exempel i början på 30-talet.

  Snart dags att skria in DÖ i RF, och om allt går käpprätt, så blir SD största "konstellation" 2018 - hövdingen verkar ha satt rätt vapen i händerna populasen, och ju mer lika alla partier är, desto mer sannolikt att de små borgerliga parterna självdör, i vart fall kd, och då vinner S valet 2018, kanske med runt 20 % och man klarar sig mot SD med stöd av mp och vp+fi, men fan trot, bollen är rund. AKB kommer inte klara detta, och kanske inte S utan ett regimskifte inom mp.
  tror att opinionen för mp kan gå både upp och ner, beroende på rördragningen som komma skall. Undrar om mps gräsrötter är medvetna om de konstitutionella dragen och vad som händer när de blir varse om vad regeringen pysslar med - den enda vägens politik, och den är inte grön, det federativa EU med Euro och nyliberal marknadsekonomi. Det blir bara mer slit och släng. Tur vice statsministern är halvexptert på handelsavtal....slw

  SvaraRadera
 17. Om vi inte exporterar vapen får vi inte råd att hjälpa flyktingar.
  Om vi inte låter städer bli sönderbombade får vi ingen skjuts på ekonomin.
  Kortsiktig, egoistisk, lättlurad och frustrerad är den ständigt jagande Homo Sapiens.
  HS

  SvaraRadera
 18. Om det rättsförfarande som vi kallade riksrätt är avskaffat, så finns åtminstone lagen om landsförräderi kvar.

  SvaraRadera
 19. Det "svenska folket" kommer böja sig igen inför överheten och vara nöjda. Bara inte vårt "fredagsmys" tas ifrån oss så håller vi med eller protesterar i alla fall inte. Det är säkrast så.  SvaraRadera
 20. Lisbeth
  menar du att du tycker det har varit en lyckad strategi?
  DÖ kommer knäcka ryggen på båda blocken.Om det nu inte redan är gjort.
  Tex så ska Löfven tvinga alla kommuner at ta emot flyktingar säger han.
  Bakom sig har han MP och V.Ganska långt från en riksdagsmajoritet..
  Kinberg Batra säger mjukt (än så länge)nej eftersom det annars skulle bli ett jävla hallå i moderata kommuner som hon inte behöver.Skulle hon istället köpa det så försvinner ännu fler moderater till SD.På vilket ben står hönan?
  Björklund säger ja, eller kanske, eller möjligen nej beroende på.
  Björklund jagar opinionssiffror för att inte hamna i samma sits som KD.
  Några guldägg värper han i vart fall inte.
  Men Kinberg Batra kan räkna med att SD säger nej så vad blir resultatet?
  Kanske att hon säger ja,då växer SD.Annars fiskar hon i grumliga vatten som det heter.
  Löfvens utspel med tal och övertalande av Merkel lär inte ge honom de opinionssiffror han så väl behöver om inte VU ska nacka hönan vad det lider.

  I mina ögon så har hönsen svårt med russinen tack vare en inte helt lyckad strategi.

  SvaraRadera
 21. Anonym, "menar du att du tycker att det har varit en lyckad strategi?" Nej det kan väl ingen påstå. Då är man helt bakom flötet? En del anser däremot, att det har varit nödvändigt. Inte bra. Hör inte till dem. Uteslutning har aldrig varit min grej. Naturligtvis kommer inte tvingande makt att fungera, vare sig inom hela EU, eller i våra kommuner. Men vad är alternativet?

  Att verkligen helhjärtat vilja något, är det enda som fungerar i positiv mening. Finns inte viljan är det svårt. Men den kan givetvis infinna sig, i bästa fall. Vilja står för rörelse bort ifrån, eller emot något.

  Gillar varken tvingande eller övertalande makt. Eller den betingande (propaganda). Vad kan man kalla detta? Att makten drar åt tåtarna, lite i taget. Man talar om belönande makt som ett alternativ. De EU länder som inte vill, tycker sig ha råd, kan få betala de andra. Har ett land inte råd, så blir det tvingande makt. Ekonomisk utpressning är aldrig bra. Ingen vill heller vara ett b lag. Sofistikerat så det förslår. Säger de då ja belönas de med "en morot". Samma sak med kommunerna. Och med folket.

  Om du tycker hönsen har det svårt med en inte helt lyckad strategi, fundera då på varför vi hönsar runt lite till mans. Och låter oss bollas runt. Varför har folket så svårt att se "russinen". Kan det vara för att vi de flesta av oss, är helt identifierade med en ideologi, eller ett parti? Så pass att vi ibland ställer oss bakom vilken idioti som helst.

  Anser inte att man kan stänga dörren när människor flyr. För varken de eller vi har velat ha krig. Alltså vore det idiotiskt. Vad återstår? Vi bör väl kräva att våra politiker gör allt, för att stoppa kriget i Syrien. Av vad jag förstått, är vapen till för att användas. De behöver testas. För att man ska veta hur de är och kunna utveckla dem. Vi har genom att vi är med i EU förbundit oss till att upprusta. Dessutom har vi exporterat massor av vapen. Så "vi" är väl inte oskyldiga. Då duger det inte som SD att säga. Det är inte vi som har ställt till det.

  Har tyckt hela tiden, att de övriga partierna gjort fel som inte låter SD och även V:s väljare vara representerade på lika villkor. I en demokrati värd namnet tar man debatten. Räds inte att ta den. När ett parti väl blir tvunget att ta ansvar, så måste de kompromissa. Men det är klart har ingen riktigt rent mjöl i påsen blir det svårt. Det kan de inte ha, om folket luras in i det ena efter det andra, utan verklig debatt. Och man kompromissar inte bort vad som helst. Inte chefen dvs. folket. Så nej någon lyckad strategi har det inte varit.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 22. Lisbeth håller med dig i stort men har vi förbundit oss att upprusta i EU?

  Sverker

  SvaraRadera
 23. Sverker, Ja genom Lissabonfördraget, så är upprustning in skriven i lag och därmed EU lag. Birger Schlaug har flera gånger skrivit om, att det saknas ambulanshelikoptrar, och dylikt. Det är det som saknas och behövs. Världen lider ingen brist på vapen. Eftersom Sverige ibland beskriver sig som en humanitär stormakt, så borde väl våra politiker vilja bidra humanitärt? Personligen undrar jag över hur det skulle mottas, om vi endast säger oss villiga att satsa på humanitära insatser. Sjuktransporter och vård. Någon måste börja.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 24. Att ett natohögkvarter också innebär ett potentiellt mål för strategiska kärnvapen verkar inte beröra eller oroa. Var är debatten?

  SvaraRadera
 25. Lisbeth Blir lite mer osäker på om jag håller med dig.Sverige kan väl inte välja hursomhelst på vad vi är med på om vi är med i EU?
  Dessutom ska Sverige inte ha något försvar alls är det så du menar?
  Verkar måttligt genomtänkt om jag ska säga min mening.

  Sverker

  SvaraRadera
 26. Sverker, Precis det jag ville få fram! Vi har skrivit under en klausul om kollektivt försvar. MEN även att gradvis förbättra vår millitära kapacitet. I EU:s grundlag, som gäller före vår egen. Hur kan man göra något så dumt? Jag har frågat Birger Schlaug, vad han menar med att vi kan välja humanitära insatser. Allt från militära insatser, betyder ju även andra insatser. Kanske han svarar nu. Nej givetvis bör vi ha ett försvar. Men det verkar ha gått för långt och nu finns ingen återvändo. Vi borde inte ha avvecklat värnplikten utan gjort om den. Tyckte också tidigare att den borde avvecklas. Men nu kan man ju konstatera att det var "måttligt genomtänkt"
  Det går inte att svära sig helt fri.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 27. Sverige ska inte gå med i Nato.Sverige ska avrusta totalt.
  Sverige ska gå med i Nato.Sverige ska låta Nato rusta oss totalt.
  Det är alltså valmöjligheterna på den här bloggen?

  SvaraRadera
 28. Valmöjligheterna är väl mer eller mindre borta. Det kan vara värt att diskutera, hur det kunnat gå så illa. En förklaring ju fler kockar ju sämre soppa?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 29. Lisbeth Nu håller jag inte med dig längre.Eller rättare skrivet jag vet inte hur du menar alls längre.Jag tycker att du tycker en väldig massa samtidigt som inte går ihop på slutet.Det gör det svårt att veta om det går att hålla med.

  Sverker

  SvaraRadera
 30. Tack för att du bryter tystnaden, Birger.

  Tystnaden i frågan om NATO hänger ihop med SD:s och "gammelmedias" gemensamma tystnad om varför alla flyktingar flyr. Putin har sagt som det är - det är USA och Nato som genom sina krig och medvetna destabilisering av mellanöstern skapat flyktingkatastrogfen. Den Tjeckiske presidenten likaså, och precis i dagarna sa Venezuelas President Nicolas Maduro, samma sak. Annars är det tyst, såväl från västmedia som dess politiker. Ingen vågar säga att Nato är ett redskap för USA:s imperialism och de är skyldiga till flyktingströmmarna.

  Det har gott så långt att det bara är halvnassar som Heinz-Christian Strache som säger ordet imperialism längre:

  "The USA and NATO have destroyed Iraq and Libya with their military intervention, bombs and missiles; provided financial, logistical and military support to the opposition against President [Bashar al-] Assad in Syria, and thus made possible the destruction, chaos, suffering,” and Takfirism in the region, Heinz-Christian Strache wrote on his Facebook page on Saturday.

  Det var årtionden sedan som vänstern vågade säga ordet imperialism - ett ord som fanns i princip i varenda vänstermening på 70 och 80-talet men som suddats ut totalt (jag har inte ens hört Sjöstedt säga ordet en enda gång).

  Gammelmedia spelar en gemensam dans med SD genom att konsekvent aldrig diskutera varför alla flyktingströmmarna skapas. Arbetsfördelningen är att

  1) både media och SD ska blunda för USA:s och Natos krigföring (gäller förvisso alla partier)
  2) SD pissar på flyktingarna som kommer hit
  3) "gammelmedia" och andra partier pissar på SD för att de pissar flyktingarna.

  Det underförstådda samförståndet mellan SD och gammelmedia är att de aldrig ska kolla in vem som orsakar allt mänskligt lidande och därmed flyktingströmmarna. Vi ska sedan välja sida mellan att pissa på flyktingarna (som SD vill att vi ska göra) eller pissa på SD för att de pissar på flyktingarna. De enda som vi inte ska pissa på är USA:s och Natos imperialism. Jag skulle nog vilja påstå att vi indirekt pissar på offren för USA:s imperialism om vi inte pissar på Nato.

  Och nu ska vi hjälpa Nato så att USA kan bomba sönder än fler länder. Räcker det inte med att vi hjälpte dem bomba sönder Libyen? John Pilger skrev bra om det:

  "In 2011, NATO launched 9,700 ‘strike sorties’ against Libya, of which more than a third were aimed at civilian targets. Uranium warheads were used; the cities of Misurata and Sirte were carpet-bombed. The Red Cross identified mass graves, and Unicef reported that ‘most [of the children killed] were under the age of ten’.” These were international war-crimes, which will never be prosecuted. Hillary Clinton expressed merry pride (“We came, we saw, he died! (Laughs)”) regarding what she and Obama did in killing Gaddafi, no matter how many people’s lives were destroyed in the process. Europe is reaping America’s whirlwind.”

  Jag skrev mer om SD, övriga partiers samt medias aktiva blundande här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/09/07/sd-och-gammelmedia-spelar-pa-samma-planhalva-fastan-de-latsas-vara-emot-varandra/

  SvaraRadera
 31. För övrigt förstår i vart fall inte jag vad det är för problem med att SD vid sidan av fp är Sveriges mest israelvänliga parti. Israel är den enda demokratin i mellanöstern, och ingen spelare man kan bortse från, (och man får ogilla deras nuvarande president som personligen lagt sig i USAs mellanval förr året utan fiska i grumliga vatten :-)

  Så gemensamma faktorn är att Israel, USA och SD inte vill ta emot alla flyktingar som som krisen drabbar, för Israel och USA av säkerhetsskäl, och det går att misstänka att många som tidigare trott på Adornos tesen börjar skruva på sig av säkerhetsskäl.

  Så vad är motivet till att just Sverige ska ta mot mest migranter per capita i Europa, förmodligen vet ingen, annat än att vi inte är med i Euron, och därmed är ett hit mot federationen, eftersom det går bra för oss, utan Euro. I vart fall muttrade Reinfeldt surmulen om detta efter han avgick, att kronan nog inte skulle stå pall. så han är nog införstådd med den högre ordningen. och AKB var ju ute och fiskade i klarblå vatten inför valet 2010 (bland annat på Newsmill) med debattinlägg att vi inte kunde bli Europeer, om vi inte anammade Euron.

  Det är bara det att federalisterna (som börjar få brottom) inte räknade med den snabba omställningen i opinionen.

  och de räknade heller inte med resten av Europa, alltså inte bara Cam,eron) inte alls vill ha fri gräns. Så när Svenska politiker och kändisar babblar om öppna gränser, så är det orkseterat, för att få ordning på Sverige in i Eyron, men de fattar inte magnituden av internet, att alla ska till Sverige, för väl där, insmugglad och klar, så får man asyl, och pengar på banken, så att man kan betala smugglaren och sedan skicka pengar hem, och även om våra Svenska politker tycker detta är bra (gissa varför nymoderaterna har haft EUs slappaste relger för borttappade pass) så tycker inte resten av EU att detta är bra, för det sätter igång enorma vågor av flyktingar över gränsen, som plötsligt Svenska politiker gafflar om, att övriga EU ska ta hand om, precis som nymoderaterna vill att sossekommuner ska ta hand som flyktingar och moderatkommuner om Svenskar, så muttrar Juncker att rika länder ska kunna köpa sig fria - pch exportera flyktingnar till de som inte vill /har råd) det är en djävulsk plan, men precis som DÖ, så fungerar den inte.

  Det är detta som är poängen - alla säger att vi inte har något val, det är ju defaitism, så det gäller bara för alla oss som skulle få ett allergist anfall att rösta på v eller s att rösta på dessa, (och inte SD) men inte på mp med nuvarande ulvar (i grönkläder) och propagera så att Gudrun tramsiga rosa ballonger gifter in sig, så att AKB ryker 2018 - då får hövdingen det straff han förtjänar - och det är inte defaitism, det handlar om att öppna upp mitten för normala åsikter av normala partier, få moderaterna att bli lite "nationella" i sin Euro- vurm - för som de håller på nu - så sänker de garanterat hela EU inkl Schengen, och det är inte helt populärt på sina håll och kanter - utöver att det defacto skapar ond bråd död. Någon på DN har tänkt fel, och det kommer bli tvärt om vad man tänkt, gisses, vilket spel. slw

  SvaraRadera
 32. Aftonbladet sände hela manifestationen. Det var intressant och överraskande, att man talade lite om USA och det faktum, att de nu inte tar ansvar för dem som flyr. Det var ju de som ställde till det, sa en person. Ändå har de bara tagit emot c.a. 1000 flyktingar sa hen också.
  Putin nämndes också, att han gör sitt bästa för att underblåsa allt kaos. Han är ingen duvunge.

  SD har fått mycket skit för, att de enligt vissa går Putins ärenden i parlamentet. Det har även tagits upp i den svenska riksdagen. Att de är Putinanhängare. Men de förnekar och säger att det är EU kritik. Pissa hit eller pissa dit. Nu gäller det att försöka hitta samband. Och under tiden varför "pissa" på flyktingarna. Välja att "pissa" på "konsekvenser" som flyktingar som flyr för sina liv i stället för orsak. Det är ju unket. Det är ju en konsekvens av felaktiga beslut vi ser.

  Visst vore det bästa också, om var och en var modig nog att även granska sig själv. Många vill förändra världen, men hur många är beredda att förändra sig själva? Allt detta "pissande" hit och dit underlättar inget.

  Nej tack till NATO. Det kan man säga, även om det är försent. Man kan även hoppas att det är fel.

  Sverker, Nej det gick inte ihop på slutet, för det var inget slut. Och det är det inte ännu, men nu kan andra fortsätta....

  Lisbeth

  SvaraRadera
 33. Tycker "anonym" ovan pricksäkert visar vad jag beskrev - inte ett ord om att det är USA:s och Natos imperialism och ständiga krigföring som skapat den enorma floden av flyktingar. Det aktiva blundandet var närmast totalt.

  Michael Mores nya film kommer bli intressant - ska bli intressant att se hur den kommmer blundas bort. Tydligen heter filmen: “Where to invade next”
  https://youtu.be/xNE0aQLzlH8

  Sedan tror jag inte den apartheid som Israel bedriver som nobelpristagaren Desmond Tuto kallat värre än den som var i Sydafrika någonsin går att förena med demokrati

  SvaraRadera
 34. Ja Lincoln det är självfallet bara USA (som har möjlighet) (och inte Ryssland) som kan påverka det Sunnimuslimska träsket i mellanöstern.
  Bloggen statsmannen beskriver det hela rätt brutalt, men sannolikt ganska korrekt, att Löfvens och nymoderaternas taktik, bara gör situationen etter värre, för planen är ju att rensa bort oliktänkande shiamuslimer och andra minoriteter, inkl Kurder (och de är inte få)

  Så det är oljeländer som slåss för sin framtid, och skapar lebensraum, eftersom oljan är ändlig, och framtiden oviss, och så länge ingen sätter ner foten, och eftersom USA invaderade Irak, mellan de invaderade Afganistan, som de invaderade efter att Iran - irkak-kriget tog slut, så handlade Irak-invasionen om att komma åt Saddams olja, men den kom man inte åt (Kurderna) och naturligtvis Shia, så då såg sannolikt vissa grupper som ände sig hotade av Shia, att du skulle bygga ett litet kalifat, och ärligt talat, gemene man visste vad IS var för ngt för två år sedan, och nu är det snart en ny stat, det är så uppenbart att de är utbildade och understödda av stora mäktiga grannar - de där vi bygger vapenfabriker åt (Svenska konverterade robotar) som vi inte behövde, utan som araberna behövde, skulle inte bli förvånad om det snart dyker upp Svenskt försvarsmaterial i Syrien, och då blir det räfst och rättarting tom för mp (Svenska freds) tänkte inte på att om vi lägger ner vårt försvar, så kommer ngn på finansen att sälja detta, på marknaden, och det hela är så skruvat att det inte ens går att fantisera ihop i en pårökt dimma av magisk svamp.
  slw

  SvaraRadera
 35. Anonym 07:47:00
  Flyktingarna är alltså USA:s,NATO:s och SD:s fel?
  Obamas och Åkessons med andra ord?

  /Tur att man är vänster

  SvaraRadera


 36. Publicerad 7 september 2015, uppdaterad kl. 12:08

  Den amerikanska ambassaden i Aten krävde att Grekland skulle stoppa ryska plan från att leverera förnödenheter till Syrien, uppger rysk media.
  Den amerikanska ambassaden vände sig till den grekiska regeringen i lördags. Deras uppsåt var att grekerna skulle stänga luftrummet så att ryska plan inte kunde leverera humanitär hjälp till det krigsdrabbade Syrien.
  Enligt en källa till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti vägrade den grekiska regeringen att följa den amerikanska ordern, utan tillät istället Ryssland att flyga på grekiskt luftrum med förnödenheter.

  SvaraRadera

 37. Ibland är media bra. När den pekar på hur komplext allting är. Wolgang Hanssons artikel t.ex. "När ska USA och de rika arabländerna ta emot flyktingar?" Artikeln pekar på, att det inte är lätt att peka på, vem som är ansvarig. Dock pekar den ut USA som "den som mer än många andra" Kriget i Irak lät gamla motsättningar blomma ur. Religiösa motsättningar.

  Alltfler ställer sig frågan varför de rika Gulfstaterna t.ex. Saudiarabien tar emot så få flyktingar. De bidrar ekonomiskt för att hjälpa till. "Många tycker att det är pinsamt, att muslimska bröder vänder syrierna ryggen medan "otrogna" i Europa tar emot dem". Däremot så underblåser de kriget genom "att ge stora mängder pengar och vapen till rebeller"

  Men de ser ju inte bara Europa som "otrogna"

  "Det finns fler som kunde dra sitt strå till stacken" skriver Wolgang Hansson

  Ja som det är nu, så drar alla sitt strå till stacken, för att oroligheterna ska kunna fortsätta. Mest generösa mot flyktingarna från Syrien är grannländerna Turkiet, Libanon, Jordanien enligt artikeln. Det vore bra om vi hjälpte dem mer humanitärt i deras flyktingläger. Det larmas om att det behövs. Plus att vi höjer flyktingkvoten, så att människor, från dessa läger som behöver vår humanitära hjälp kan komma. Vi kallar ju ibland oss själva för en humanitär stormakt. Då duger det inte att smygvägen ansluta oss till NATO.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 38. Tack skriver Birger till Angela Merkel.Tror han ens på det själv?
  Finns det någon som tror att Merkel har någon godare avsikt än tillfällig symbolpolitik?
  Eller att EU har det?

  SvaraRadera
 39. "Tror han ens på det själv" Vad han tror vet han bäst själv. Vad Angela Merkel har för avsikt, vet hon bäst själv. Min egen vet jag bäst själv. Din vet du bäst själv anonym. Dags att i första hand rannsaka sig själv. Men också peka på hur komplext allting är.

  Tack Angela Merkel! Nu kanske grannländerna till Syrien får hjälp. De har dragit det tyngsta lasset och under tiden har vi lekt goda. Talat mycket om närande flyktingar som ökar tillväxten. Med ett ökat antal kvotflyktingar, kanske EU nu kan ta ett ökat ansvar, för de allra svagaste och sjukaste i flyktinglägren. Hjälpa några av dem här i Sverige i andra EU länder och på plats. Många av dem är kvinnor och barn. Och säkert också män som inte vill lämna sina familjer.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 40. Bra Birger!
  Men detta är socialdemokratins rätta ansikte eller för den delen också Vänsterpartiets och Miljöpartiets som inte gör något för att stoppa natomedlemskapet.
  Vad ska och kan man göra?

  SvaraRadera
 41. Tack Birger och Angela!
  Det är på tiden att Sverige avvecklar den generella välfärdsstaten!
  Nya låglönejobb kan införas snabbt om trösklarna på arbetsmarknaden rivs och billigare enklare bostäder kan byggas.
  Det hela hänger på hur solidariska LO och S-MP orkar vara.

  Libertarian

  SvaraRadera
 42. Lisbeth
  Har du en aning om hur få kvotflyktingarna är?
  Långt färre än de ensamkommande flyktingbarnen som är mestadels yngre män/pojkar tex?
  De allra sjukaste,svagaste och fattigaste får allt mindre resurser.
  Du kan kolla det med UNHCR.
  Rannsaka sig själv?Media borde rannsaka sina agendor.
  På det stora hela taget är de flyktingar som kommer hit anekdotisk evidens för den humanitära stormakten Sveriges förmenta godhet.
  De allra sjukaste och svagaste finns kvar på plats.
  Och får allt mindre av hjälpen.
  På grund av ren och skär godhet!

  SvaraRadera
 43. Lite förnuft bland all godhet

  http://www.svd.se/bilderna-satter-var-moraliska-kompass-ur-spel

  SvaraRadera
 44. Tack Sverker
  för ditt påvisande av all tankesmörja, som sänker bloggen.
  Att tänka klart innan, kan kanske ge kvalitativ klartext.

  "Nu håller jag inte med dig längre.Eller rättare skrivet jag vet inte hur
  du menar alls längre.Jag tycker att du tycker en väldig massa samtidigt
  som det inte går ihop på slutet.Det gör det svårt att veta om det går att hålla med."

  /Aran

  SvaraRadera
 45. Anonym 09:13:00 Tack! Ja, Naturligtvis sätter känslosvall vår moraliska kompass ur spel. Som tur är så har vi alla en inre kompass. Det är i grannländerna till Syrien, den verkliga flyktingkatastrofen utspelar sig. I Libanon inte minst. Nu har minst två artiklar påpekat detta. Man behöver inte ens vara doktorand, som i artikeln "bilderna sätter vår moraliska kompass ur spel".
  Det kommer inte mycket gott ur, att inte försöka använda sig av sin egen inre kompass. Det bästa är alla har en.

  Anonym, 08:42:00 Jo jag vet hur många kvotflyktingar Sverige tar emot. Röda korset har förslag på, hur många EU bör ta emot och fördela emellan sig. Naturligtvis bör de tas ifrån flyktinglägren, så att de som mest behöver hjälp får den. Men det finns även andra oroshärdar, där människor också behöver hjälp. Så både och.

  Utan att för den skull, aldrig glömma vilka som mest ställt till det. Och som nu gör allra minst, för att hjälpa. Nu säger man från USA att "Åtgärder mot krisen övervägs" Vilka? Det får vi se.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 46. Lisbeth Jag tror att det är en bra plan att ha en genomtänkt plan.
  Det brukar det vara.I varje fall i alla andra fall.
  Så det borde gälla för invandring och flyktingar också?

  "the road to hell is paved with good intentions"

  SvaraRadera
 47. Aran, Tänker inte anstränga mig här mer. Har länge väntat på, att jag ska anse, att nu är det dags för ett avslut. Det finns så mycket nu att göra, för oss var och en. I var och ens vardag. Lyckliga alla som tänkt klart. :) Ja jag kostar på mig ett smil. Kan säga så här, jag använder mig så gott jag kan av min inre kompass och det går ganska bra. Att någon inte vet, hur någon annan menar, sänker alltså bloggen. Vad säger det om t.ex. mina eller andras inlägg?
  Det verkar vara mest män som skriver. Som ofta mästrar varandra. Förfina känslan killar ;) Till sist ingen behöver hålla med mig. Jag vet vad jag tycker.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 48. Lisbeth
  Jag vill inte mästra dig, bara locka dig att försöka tänka klart.
  Jovisst, nog kräver det ansträngning att sköta sin inre kompass.
  Om vi vet vad vi tycker, kan vi ändå ha svårt att förmedla det.
  Om vi inte vet vad vi tycker, ska vi låta bli att tycka vitt och brett.
  En blogg utan skarptänkta kvinnor är ingen blogg att dela eller tala om.
  Lycka till i Din tankesmedja Lisbeth.
  Kram Aran

  SvaraRadera
 49. Tackandet. Att tacka för något kan ju vara lämpligt när/om slut-resultatet blev bra? När det "krattas grusgångar" med den stora räfsan för politik som ogillar "riksdags-käbbel" & att det leder till invandringspolitisk "backlash" med inflöde på 0%, så kanske man ska vänta & se vad som händer, innan man tackar? Själv tackar jag gärna någon som håller saker på lagom & hanterbara nivåer, utan att blåsa upp krafter som till sist släcker ljuset.

  SvaraRadera
 50. Lisbeth
  tycker inte du har någon anledning att känna dig lessen och bitter.Du tar gärna till ett mjukt symbolspråk som inte kan ge genklang hos alla.Det kan du heller inte förvänta dig.Allt är säkert klappat och klart inuti ditt huvud men när det kommer som text förstår inte alla exakt vad du menar.Hur skulle dom kunna det?
  Se det som ett kommunikationsprobem istället för personlig kritik helt enkelt.

  SvaraRadera
 51. Är varken ledsen eller bitter. Jag är glad! Har inte varit så glad på länge. Jo det är klappat och klart i mitt huvud. Anser att mänskligheten, står inför sin största uppgift, nämligen att förädla känslan. Det är avgörande för hur det nu blir. Håller på med att dra upp mina riktlinjer. Hur jag efter nuvarande kapacitet, kan hjälpa till på bästa sätt i min vardag. Mycket mer kan jag inte göra nu.

  Skrivit har jag gjort i många år. Är less på det. Men har svårt med avslut. Är glad över dessa år och allt det fört med sig. För jag anser att människan har en uppgift och det gäller att hitta den.

  Ser "det som ett kommunikationsproblem" Tro mig. Vi har stora kommunikationsproblem, framförallt om vi tror att det går att svara ja eller nej, på allt för att nå vårt mål. Vi behöver delmål och mål. Anser att mitt slutresultat är jättebra. Är nöjd. Annars skulle jag knappast vilja avsluta. Vem avgör mitt slutresultat bäst, om inte jag själv. Nej en blogg utan skarptänkta kvinnor är ingen bra blogg. Så kom igen tjejer. Tror på inget sätt att jag är oersättlig. Kvinnor kan! Unga, äldre.

  Tack för en suverän blogg. Släck inte ljuset och hoppet. Det finns inga suveräna stater, men väl en bra blogg. Denna. Trots alla missförstånd. Nu utmanar jag verkligen mig själv. Att sluta skriva är för mig, som att "hugga av" båda händerna. Men jag vet att det är dags. Kliar det för mycket i fingrarna, får jag väl försöka hitta lösningar på det då.
  Avslut är viktiga. Tänd ljuset.


  Kram
  Lisbeth Åström

  SvaraRadera
 52. Vet inte varför Birger inte tillåter kommentarer till sitt "Tack" till Merkel??? Får väl skriva här istället.

  Inga politiker inom EU, varken Merkel, Löfven eller någon annan tycks ha kapacitet eller så vågar de inte kritisera grundproblemet till pågående folkförflyttning.

  Det är inte lätt att göra sig av med de programmeringar som okritiskt fått härska och godtagits genom historien. Svårast kanske det är, att det för tusentals år sedan bildades ett brödraskap för att inviga eliten de andliga "sanningarna" och samtidigt förvrängde de sanningarna så, att de invigda skulle manipulera alla andra människor; och att idag samma idéer (brödraskap) har nått därhän att de styr det mesta av världens politik, ekonomi och säkerhetsverksamhet.

  Brödraskapets elit innefattar finansimperier så som Rothschild och Rockefeller med sina täckorganisationer, som påstås vara välgörenhet, för sin dolda verksamhet. Där ingår som grundorganisation Runda bordet som grundades av frimuraren Cecil Rhodes, Utrikespolitiska rådet, Trilaterala kommissionen, Romklubben, Bilderberggruppen, Kungliga institutet för internationella frågor. Bilderberggruppen är Europas och NATOs förbindelse med brödraskapets elit - där deltar EU:s, även Sveriges, toppolitiker.

  Lyckligtvis är det allt fler som vaknar upp och ser världen i ett nytt ljus. Det är ett hot mot brödraskapets elit som med alla medel försöker nagla fast mänskligheten vid den gamla ordningen, vilket vållar stark spänning mellan de som vill förändring och frihet i livsstil och livsuttryck och de som vill fortsätta leva efter den gamla inprogrammerade ordningen. Makt över planetens resurser, mänskligheten och annat liv är vad det handlar om.

  Alla ljuspelare behöver stödja varandra, eftersom brödraskapets negativa kraft vet vad som är på gång och vad högre medvetenhet innebär. Förmodligen blir de närmsta åren mycket problematiska med särskild erfarenhet för oss. Det är underbart när ljuset visar vägen, men kom ihåg: Vi måste gör allvar av detta i våra liv - få sitt praktiska uttryck.

  Christer

  SvaraRadera
 53. Vet inte varför bortåt hälften av kommentatorerna låter som nyfrälsta frikyrkliga dörrknackare?
  Det är ljus,rannsakan,Djävulen och små änglar på sina moln.
  Ni vet att det är 2015 och att vår Frälsare inte synts till på ett tag?
  Är det här någon sorts ny-andlighet som är representativ för miljöpartister?

  Tomas

  SvaraRadera
 54. Tomas. Är du den nya "Frälsaren"?

  SvaraRadera
 55. Anonym 01:33:00
  Tycker du det verkar så?
  Eller vill du bara ha någon att korsfästa?

  Ser i varje fall att den humanitära stormakten Sveriges frälsare fick hela 45 minuters audiens hos Frau Merkel efter att ha flugit hela vägen....
  Man kan bara hoppas det inte var kåldolmar som avnjöts.

  Tomas

  SvaraRadera
 56. Tomas
  Löfven fick i varje fall skaka tass med Merkel framför kamerorna.Nog så viktigt för en upphetsad hemma-opinion.Den här gången skiter vi i miljöskulden.

  /taggad till 1000

  SvaraRadera

 57. Tomas tis sep. 08, 01:25:00 em

  "Korsfästa" är precis vad din text gör.

  SvaraRadera
 58. Försöker tyska politiker "sona något"? Vad har hänt med svenska medier, man beter sig som om man vore "berusat sentimentala" med någon slags kvidande "världs-smärtor"; bär storstads-journalisterna numera hela världens lidande på sina medelklass-axlar & kan pusta ut först när de kommit hem till sina noga självvalt segregerade boenden & få vara de sig själva ett, tills nästa dags "jämrande idealism" tar sin början..?

  SvaraRadera
 59. Anonym 03:19:00
  Gör det ont?Börja med att dra ur spikarna så känns det bättre sen!

  Tomas

  SvaraRadera
 60. Om signaturen Lisbeth är samma som Lisbeth Åström, som nu verkar vilja sluta skriva i detta kommentarfält, så vill jag verkligen beklaga. Men även försöka förstå beslutet, samt uttrycka stor saknad. Tack Lisbeth! Och...tipsa gärna, ifall du återkommer i annat forum!

  Gt

  SvaraRadera
 61. Lisbeth, tack för alla inlägg under lång tid. Vem, vet vi kanske ses i dina trakter om det bli något av med återkomsten av Delvis Presley, i så fall i LP-version - den förra omgången som innehöll över 80 föreställningar var CD-versionen, nästan två timmar lång. Den nya blir kortare, som en gammal hederlig LP.

  SvaraRadera
 62. Mer bevis att Afghanistankriget måste synas, nu visar det sig att svenska militärer var med i avrättingsprocesser med Nato och USA!
  https://www.flashback.org/t2617067

  SvaraRadera
 63. Det som de politiskt blå smurfarna till statsministrar håller på med måste anses vara ett brott mot rikets säkerhet och likställt med landsförräderi. Om det finns minsta lilla stöd hos den svenska befolkningen att gå in i allians med ett NATO som planerar att attackera först med kärnvapen, måste detta bero på dåligt svinfoder via bajs-media, inget annat.

  Dessa mentala dvärgar är nu ansvariga för att kärnvapen missiler riktas mot större svenska städer. Inte för en attack som Ryssarna vill göra, men som vedergällning om USAs mentalt störda neocons attackerar först.

  Fy fan!

  SvaraRadera
 64. Det är så här det blir när människor är mer intresserade av idol och Paradise Hotell än vad som händer med Sverige. Public service media med sin agenda informerade väll inte heller oss medborgare om detta i rimlig tid.

  SvaraRadera
 65. NATO lät ISIS växa:
  http://original.antiwar.com/justin/2015/05/26/isis-an-inside-job/

  US let ISIS grow: In 2010 Syria offered to partner with US to fight groups like ISIS; US armed them instead
  https://www.facebook.com/wikileaks/posts/717847608250354

  2006 började man stödja oppositionen i Syrien
  https://www.washingtonpost.com/world/us-secretly-backed-syrian-opposition-groups-cables-released-by-wikileaks-show/2011/04/14/AF1p9hwD_story.html

  Först bombar man sk-ten ur Irak, miljontals människor flyr...många av dem till Syrien som man även destabiliserar.

  NATOs växande har även skapat ett nytt kallakrigsmentalitet som världen verkligen inte behöver:
  http://i100.independent.co.uk/article/the-history-of-nato-in-europe-in-one-gif--e1gnLLdbVg

  China, Russia warn of world domination
  http://usatoday30.usatoday.com/news/world/2005-07-01-russia-china_x.htm


  George McGovern — 'I'm fed up to the ears with old men dreaming up wars for young men to die in.'

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.