tisdag 18 augusti 2015

Twitterhjärnor, IS och Jenny Nordberg

Det här blir inte med automatik kul att skriva. Man hamnar liksom i fel fåra.  Vet hur det kan komma att låta i kommentarsfältet. Ryggdunkar från sådana man inte vill ha ryggdunkar av därför att deras världsbild och människosyn skiljer så så radikalt från den egna. Men låt mig ändå citera Jenny Nordberg, utan att för den skull anklagas för att tycka likadant som hon hela vägen och i alla frågor.

Hon skriver i en uppmärksammad krönika: "Vad gör feministerna när tolvåriga flickor säljs på slavmarknader i Irak? Vad har de för sig när unga kvinnor kidnappas och säljs som hustrur åt krigare för Islamiska staten? Har de någon åsikt om att extrem förnedring av kvinnor tillhör ideologin för en grupp som nu bygger ett helt nytt samhälle i halva Syrien?"

Ja, det är klart att feminister har åsikter om detta. Men det synes vara ganska tyst. I vart fall blir inte tillräckligt mycket sagt.

Nordberg blir häcklad på nätet. Av sådana vars uppfattningar ligger i den åsiktshärad där jag befinner mig. Grönt, vänster, feministiskt. Ja, ni vet. Någon kallar henne riksidiot. Vilket är ganska plumpt, rent av pubertalt.

Varför inte fundera på vad det är hon skriver, och sedan - när reaktionerna från ormhjärnan tagit vägen över de delar i pannloben som reglerar och styr vårt mer förfinade beteende - fundera en vända till. Kanske kommer man då fram till uppfattningen att de som verkligen skapat sig en plats som feminismens främsta företrädare faktiskt borde höras mer i just den fråga som Nordberg tar upp.

Nu hamnar jag förstås själv i fel fåra... Om nu nån bryr sig. Men jag inbillar mig att många som håller till i den röd-grön-rosa häraden har en del att fundera över. Rädslan att högljutt kritisera samma sak som de man ogillar gör bör inte leda till att de man ogillar begränsar vare sig vad man skall säga och tycka eller med vilken frenesi man verbalt tar avstånd från något. Då har man blivit typ Sverigedemokraternas fånge.

Dessutom känns det trist när människor från den egna häraden uttrycker sig på ett sätt som blivit standard på den andra sidan. Det vore ju trevligt om man kunde hålla sig för god för det. Trots att twitterhjärnan inte är den smartaste delen av hjärnan.

36 kommentarer:

 1. Jag läste vad Jenny Nordberg skrev och ställer samma fråga. Var tar feministerna vägen när dom verkligen behövs?
  Att vilja mörda alla vita män är tydligen legitimt men att stå upp för sina medsystrar som verkligen behöver det, verkar inte stå högt i kurs.

  SvaraRadera
 2. Märkligt debattklimat vi har här i landet, när man inte kan framföra en åsikt utan att först ängsligt snegla åt sidan och var rädd att någon man annars inte delar åsikter med skulle dela just denna åsikt.
  Bra att du vågar Birger trots obehagskänslorna och risken att rullas i tjära och dun av annars likasinnade.

  Nedsättande Twitter kommentarer hittar man nog lika ofta på alla sidor. Tag gärna del av bloggen Toklandet för att få en uppsummerande då och då.

  Ulf Hermansson

  SvaraRadera
 3. Svenska feminister ska intressera sig för svenska medelklasskvinnors upplevda utsatthet och inte vara och peta i sånt de inte förstår eller behärskar.
  En stor general väljer sina strider och det gör de svenska feministerna också.
  Väljer man fel strider kan det gagna SD och det vore synnerligen ofeministiskt.

  SvaraRadera
 4. Är det inte lite som att undra var radikalpacifisterna tog vägen när Hitler invaderade Polen? Vissa värden går bara att agitera för inom en någorlunda demokratisk kontext. Man kritiserar och uppmärksammar demokratiers övergrepp mer än diktaturer då man har rätt att förvänta sig mer av demokratier. Och det är också sannolikare att demokratier lyssnar.

  SvaraRadera
 5. Jag håller solklart med om innehållet i dagens text.

  Vi lever i ett debattklimat som blivit helt upptaget av frågor runt kön, etnicitet och sexualitet där de större frågorna blivit icke-frågor i mainstream-debatten.

  Mänsklighetens framtid - en icke-fråga.

  Hur göra världen fredligare - en icke-fråga.

  Och när det gäller integrationen, ja där ligger fokus fortfarande mer på hur man ska se till att SD blir mindre, och inte så mkt på hur de integrationsproblem som vi har ska lösas.

  Nonchalansen av de större frågorna måste snart komma till vägs ände. Eller är frågor som "kvinnors rätt att bada utan bikinöverdel och utan att bli sedda som sexobjekt av snuskgubbar" verkligen sådant som vi ska ägna oss åt?

  Jag vet att jag överdriver lite, men jag tycker att svensk debatt har blivit helt uppslukad av mindre frågor och etiketteringsfrågor, vilket leder till att tankar om hur man ska lösa de stora frågorna lyser med sin frånvaro.

  För sådana frågor är svåra,och kanske så svårlösta att många tycker att det är lika bra att strunta i dem.

  SvaraRadera
 6. Jag trodde att feminism betydde att högavlönade vänstertanter skulle kvoteras in i styrelser. Man lär sig något nytt varje dag.

  SvaraRadera
 7. Kör efter det som är rätt Birger och strunta i fåror. Alltid. Homorörelsen och feministerna har uppenbarligen ganska mycket att göra ”in the hoods” i Sverige, bara några km ifrån Södermalm där de oftast bor.

  Jag mins en person som sa detta, tyckte jag var riktigt bra:

  ” Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten. Ny demokrati föddes som en följd av den välmenande lögnen och den hatfyllda lögnen kunde ta säte i parlamentet”

  SvaraRadera
 8. Efter lite googlande såg jag att citatet i kommentar sju är från Birgers bok "Svarta oliver och gröna drömmar", från 1997.

  Har läst boken, men minns inte formuleringen. Kan bara säga att jag är imponerad av att du ha haft den klarsynen redan då.

  SvaraRadera
 9. Karma slår tillbaka, det lärde redan de gamla. Vi får se vilken verklighet som blir manifesterad och vilken som upphör i dessa kvantfluktuerande tider. Möjligen delar sig universum i ytterligare versioner. Många möjligheter är på gång på flera nivåer.
  Hur denna celldelning kommer att gå till kommer framtiden att utvisa. Det kan gå lugnt eller våldsamt till i dessa "ändens tider".
  Under några generationer har Sverige gått från en relativt strikt och avgränsad fåra, till att tillåta allt mer. Nu har avvikelserna blivit norm. Ju mer avvikande, desto bättre. Avvika för att marknadsföra dig. Avviker du inte, syns du inte. Avvikelse ger marknadsvärde. Marknaden är allt. Vi måste ha mer marknad och tillväxt, alltså fler avvikelser.

  Som stockkonservativ har jag saken relativt klar för mig.

  SvaraRadera
 10. Man kan tyvärr konstatera att apflockarnas beteende både på vänster- och högerkanten fungerar bra.
  Annars skulle man inte behöva harkla sig och skruva på sig som Birger gör som inledning till en helt självklar och okontroversiell text.
  Den majoritet av befolkningen som är för feminism men inte vill skriva under initialiseringsdeklarationen om att patrarkala strukturer styr allt i Sverige och bara där, har inte många företrädare i mediadebatten idag.

  Före den här sommaren fanns inga politiska företrädare, eller media heller för den delen, som delade majoritetens positiva syn på invandrarna som utvecklare av landet, utan att samtidigt propagera för okontrollerad flyktinginvandring ensidigt i Sverige, med en flyktingström som skulle integreras genom att placeras i så billiga skjul som möjligt i de billigaste kommunerna man kunde hitta. Bara extremerna fick höras. Man ställde SD som ogenerat botaniserar i det rashygigeniska träsket mot fanatiker, typ valfri ETC-skribent eller Expoaktivist, som då ska företräda alla andra men samtidigt stämplar alla avvikande åsikter som rasism, också de som behandlar rent praktiska saker runt flyktingmottagning.
  22% till SD sätter dock kolossal fart på saker och ting, och före årsskiftet kommer vi att få se ett drastiskt förslag från regeringen på flyktingområdet, ett förslag som säkerligen blir mycket mer radikalt än vad som hade blivit növändigt om denna fråga hade behandlats med rim och reson som vilken fråga som helst.

  SvaraRadera
 11. KingEdward
  Tittade bakåt, det brukar historiskt komma mellan fem och sju opinionsmätningar i juli, det kom bara två. Och i augusti har det inte kommit en enda.

  Börjar bli oroande är det statskupp på gång? Eller är det bara som vanligt att de måste få rätt resultat innan de släpper mätningar?

  SvaraRadera
 12. Stefan Löfven och Margot Wallström tillsammans med Romson/Fridolin kräver att resten av EU tar samma ansvar som de har bestämt att Sverige ska göra för invandring/flyktingar.Även om det är lite ansträngande just nu.
  Den svenska utrikespolitiken är feministisk och Sverige en humanitär stormakt.Ja ni vet.Vi har hört det där.Många gånger.
  Betyder det att regeringen ska övertala resten av EU att gå ur NATO och sluta bekymra sig för IS också?

  SvaraRadera
 13. Vi har i alla fall ingen feministisk invandringspolitik för då hade väl hjälpt 100% kvinnor i stället för nästa 100% män.

  Förklaring: Zara Larssons "hata män" är enligt kulturfolk feminism.

  SvaraRadera
 14. Ok, struntar i att kommentera så du slipper ryggdunkar från fel sida.

  SvaraRadera
 15. Små-mäkligt att varken feminister eller media intresserar sig för gruppvåldtäkterna heller.
  Eller att våldtäkter bara blir vanligare och vanligare.Ett fenomen rentav.
  Det är ju medkvinnor och medsystrar det handlar om men här höjs inte ens ett ögonbryn på en endaste feminist!
  Senaste fallet är i Ludvika men feminsterna struntar tydligen i dalkullor.
  Inte utan att man undrar varför som medelålders vit cis-man i SUV.

  SvaraRadera
 16. Att inte våldtäkter är ett ständigt ämne för feministisk kritik är inte sant, du vite cis-man med SUV. Det tog inte lång tid innan trollen dök upp!
  Erik S.

  SvaraRadera
 17. Henrik Arnstad som är regeringens fascist-expert vill öka invandringen kraftigt för att minska SD:s inflytande skriver han på Twitter.Är han regeringens demokrati-expert nu också?

  SvaraRadera
 18. Erik S
  Där kom första debattpolisen.

  Läs Birgers inlägg och lär "företrädare faktiskt borde höras mer i just den fråga som Nordberg tar upp"

  SvaraRadera
 19. Erik S.
  Ludvika-fallet som nämns är helt klart mörkat.Jämför man med plåster-debatten tex så har inte många rader skrivits om Ludvika.Hur nu det kan komma sig.
  Men det är lika självklart för dig som det är att påstå att feministernas "ständiga" kritik av gruppvåldtäkterna är öronbedövande.Naturligvis tar du skydd bakom troll-beskyllningar och gapar snart om näthat och rasism.Vänsterns Modus Operandi.
  Med öppna ögon är det enkelt att se att vänsterns fotsoldaterna inte drar sig för mycket.

  SvaraRadera
 20. Henrik Arnstad skulle nog platsa i regeringen, han går från klarhet till klarhet.

  Någon som vet vilken undersökning han syftar på här? "Två tredjedelar av den svenska väljarkåren uppskattar utomeuropeisk invandring" (Twitter)

  SvaraRadera
 21. Arnstad är inte så noga med vetenskapligheten.Lika lite som avhandlingar eller förtjänade titlat betyder något.Arnstad är en tyckande historiker.Då behövs inte sånt trams.
  Inte så konstigt att han blivit regeringens fascistexpert när ingen i den sittande regeringen verkar ha några meriter.Romson har iofs enligt uppgift disputerat men alla kan se hur mycket det hjälper.

  SvaraRadera
 22. Vad skönt att du Birger börjar hitta tillbaka mer till den stil jag förr uppskattade dig så för, att vara någon som vågar se till sakfrågan utan att som någon skrev "snegla åt sidan".

  SvaraRadera
 23. Birger ska ha en eloge för att han törs tycka till och stå för det.I dagens Sverige är det inte helt vanligt.Dessutom är kommentatorsfunktionen öppen och det är inte heller så vanligt längre.Rätt eller fel så har Birger en åsikt och viker inte ner sig och pudlar som så många andra så fort någon gnäller.
  Den sortens människa som politrukerna i miljöpartiet inte behöver längre helt enkelt.
  /Arvid

  SvaraRadera
 24. Birger du behöver inte vara så ursäktande för att försvara grundläggande mänskliga rättigheter! Se gärna Jan Guillous krönika om motsvarande antidemokratiska debattfenomen i Sverige:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article21231394.ab

  SvaraRadera
 25. Tack Birger, det här kan inte göras på annat vis.
  Sanningspatos.

  SvaraRadera
 26. Bra inlägg av Birger Schlaug. Inte svårt att konstatera att hon Jenny Nordberg inte möts i sak. Utan av en massa känslor. Hirsi Ali beskriver skillnaden i "Reformera Islam" Att vänstern tror att allt handlar om sociala skillnader och maktstruktur och då missar man att IS handlar främst om något annat. Om religionen Islam. Hon anser att religionen bör reformeras, att man bör stötta de krafter som vill det inte motsatsen. Erik Helmersson "vill se motstånd - möts av förakt" menar att det inte stämmer med vänsterns världsbild. Lätt att instämma även om man har vänstertrafik i sin själ. Förstår de inte vad de gör? De sviker sina medsystrar. Allt går inte att förklara med kapitalism och sociala orättvisor. Hur gärna vänstern än vill det.

  De feministerna oavsett höger eller vänster borde se det Hirsi Ali beskriver, nämligen att IS använder sig av kapitalismen fast de föraktar allt som har med kapitalism att göra. De skulle aldrig högern erkänna. Men vänstern borde kunna det. De IS föraktar vårt sätt att leva. Men använder det emot oss. För krig kostar pengar. Låter som kristendom... Deras enda syfte att utrota all "synd" här på jorden och gå vidare till nästa liv. Livet här är inget värt. Och allra minst kvinnorna. Om de inte är oskulder. Det är de 12 åriga flickorna som säljs på slavmarknader i Irak. Men det är klart vänstern tänker kollektivt och vill inte stöta sig med några grupper. Man blir helt matt. Religionerna behöver reformeras. Hirsi Ali riktar sig mest mot Islam inte konstigt med hennes svåra uppväxt. Men även mot kristendomen. Som enligt henne nått mycket längre...

  Såg idag på SVT att MP fick kritik av "Alliansen" för att de vill göra något nu och inte vänta. De MP kallar sig för feminister och det är väl bra att de regeringen vill göra något nu. Ge någon ett uppdrag att försöka nå andra muslimer som vill försöka förändra. Genast kom kritiken som ett brev på posten från Alliansen. Det är slarvigt och oplanerat. Som om det finns tid för lång planering... Alliansen har haft åtta år på sig. En lång startsträcka. Ändå är vi i Sverige på planeringstadiet. Andra ligger före.
  De regeringen försöker nu göra det Hirsi Ali anser behövs dvs. stötta muslimer. Med t.ex. hjälptelefon för anhöriga. Svenska feminister kan inte göra så mycket. Det är väl det som de inser. Och därför vänds ilskan mot dem som påpekar allvaret. De möts av motstånd och förakt och visst måste de vara rasister verkar det resoneras som.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 27. "Ny-vänstern" tror att old-school vänstern ska följa med på deras "värdegrunds-färd", där de censurerar alla som har fel åsikter & sedan skryter om sin "renhållning". Men de åker ensamma på den färden, och på många andra, men de har ännu inte upptäckt det.

  SvaraRadera
 28. Bra att Stockholms förste samordnare är muslim. Inte någon svensk myndighetsperson, utan en utbildad socionom, som ska åka runt och föreläsa för Imaner, kring att resorna från Stockholm måste stoppas. Det finns ju muslimska krafter som vill stoppa resorna. Är det inte dem man bör försöka hitta och stötta. Inte minst för alla 12 åriga flickors skull. För vad kan vi göra mer än att stötta och vara uppmärksamma på vad/vem vi stöttar? Moderaterna motsätter sig det, för att de menar att den nye samordnaren är ordförande i en intresseorganisation dvs Somaliska riksförbundet, som har arbetat mycket mot rekryteringen till IS. Han kanske borde arbetat högt och tydligt för rekryteringen till IS? Eller vad menar de med jävig? Det brukar man säga om någon som sitter på två stolar samtidigt. Brukar förresten vara vanligt i politiken. Socionomer brukar få ta reda på eländet och lösa det. Störst risk är väl att Abbi Nur Isse blir utbränd på kuppen.

  Vad kan vara bättre än en muslimska krafter som vill reformera sin religion? Jo naturligtvis att man granskar dem noga. Att de är vad de utger sig för att vara. Där har de M en poäng. Men han har inte ens börjat jobba ännu och kritiken står redan som spön i backen från moderaterna. Verkar som om de redan har facit i hand. Inte bara de förresten...
  Naturligtvis kan inte regeringen vänta på Alliansens godkännande. Vi har passerat bäst före datum för länge sedan.
  Det är nu något måste göras. Det är lätt att bara se åt ett håll, men som barn fick vi lära oss att titta åt både höger och vänster. Något som är lätt att glömma som vuxen.
  Media får väl ägna sig åt det som de ska göra nu nämligen granska de samordnare regeringen tillsätter. Att de gör det de säger sig vilja göra.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 29. "Socionomer brukar få ta reda på eländet och lösa det"

  Bredvid journalister är socionomer den yrkesgrupp som lider störst av allmän hybris.
  En grandios självbild planterad och bevattnad på någon av våra utbildningsanstalter.
  Det komiska är att båda grupperna faktiskt tror att de förändrar verkligheten!

  SvaraRadera
 30. Här http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article21231394.ab
  skriver Jan Guillou om samma fråga. Som en förlängning till detta: IS verkar bestå mest av dessa gossar som fått sin skolgång i väst. De har knappt gått ut skolan och är kvar i någon form av pubertet .Nu syns de på IS reklam på YouTube hasa fram med sina gympadojor i ökensanden.
  Jag blev väldigt illa berör när jag läste dagens nyhet om IS senaste med den berömda argeologen, en 82- årig man som halshöggs och hängdes på en påle. Vad lär de sig i våra skolor? Nu får det inte bli så som det med de 6 miljoner judar i Europa som förintades utan att vi "inte visste något". Feministerna har en jätte sträcka att ta här-det handlar inte om rasism det handlar o kvinno-barn-kunskapförtryck. Det handlar om hur ungdomarna har barbariserats, inte vet jag av vad. Det vuxna samhället i alla skepnader borde vakna och göra starkt motstånd.Päivi R

  SvaraRadera
 31. Anonym, Socionomer är de lägre utvecklade än andra menar du? En del har hybris med att tro sig kunna hjälpa andra har hybris av att stjälpa. Tro sig hjälpa då är det bättre? Nöjd nu?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 32. Feminister rasar alltid mot något. De talar alltid om människors lika värde fast de är extremt hatiska. De skriker om kvinnors rättigheter men blundar för våld och förtryck. Det är ett viktigt statement med en orakad armhåla samtidigt som det tigs om hedersvåld.
  Feminister värnar inte om kvinnor. De värnar om rätten att slippa raka sig, att få fortsätta hata vita män och fortsätta ignorera onda män.

  SvaraRadera
 33. Inser problemet, och sitter i samma sits, men....
  (ett mycket vanligt feministiskt ord)
  vi cyniker, tror inte ett dugg på föreställningen att kvinnor skulle vara bättre kålsupare än män. Så vad är klicken missnöjesfeminsiter ute efter?

  Makt

  Vem har makten (i Sverige) jo folket genom vår röst, där är vi lika, om det itne vore det där med det dumma kapitalet.

  Frånvaron av kritik mot IS och alla tossebollar, har inget med dumhet att ögra, utan makt, det handlar om röstfiske, och var enda tänkande elitfeminist vet mycket väl att dessa folkgruppers kvinnor lider under en extremt patriarklat förtryck, (klanväldet), men Gudrun och Co behöver deras röster, för att komma åt både Rosenbad ocy den ekonomiska makten, så varför sätta sig upp mot en lokal klanhövding med skägg? Här offrar naturligtvis både v och s invandrarkvinnor hänsynslöst, Pela och Fadime är bara toppen på eisberget, men.....

  Moderaterna är lika goda kålsupare, minst, tex moderata ungdomsförbudet driver frågan om röstreform, att vi ska rösta på nätet, nätokraterna, och utöver att det i princip inte går att bygga ett IT-system, inkl IT-leverantör som står fri från affärsintressen eller regering (Eller riksdag), så kommer man till det lilla problmet med klanerna, där storpotäten gör en lokal deal, (jmfr nymoderaterna röstfusk ute i förorterna 2010, och särskilt fuksen med internvalet. SÅ våra politiker (den styrande klicken) är bara ute efter en röst, och gör man sig ovän med en stormufti i en lokal klanvälde försvinner 100-tals, kanske 1000 röster, eftersom alla som vet något om klankulturer i mellanöstern vet att parti = släkt, varje klan har sitt parti, och det är förför som partiväsenden inte är en särsklilt bra idé i tex Libanan, det handlar bara om kontroll av kvinnans sexualitet, och genom nativitet, jaga röster.
  slw

  SvaraRadera
 34. Nä, skam på feminsiterna, de rasar allt deras modiga systrar uppnått,
  för kortsiktiga snöda egostiska intressen, sviker sina systrar, eftersom klicken elitfeminister har andra mål, makt. då måste de åt de som har makten, inkl ordets makt, och då går det illa, men ger sig tex på en sådan som Birger, utan att förstå konskekvensen, dvs man löser inte problemet, och gudskelov är världen verklig, feminsiternas galna värld kommer bara att haverera, och vi är på väg mot årtusendets backlash.

  Som självgod blond blåögd medelålders hetrosexuell (högrest) man i sina bästa år, med Stockholmskt påbrå, som inte arbetar om det inte är hobbyrelaterat, så ser man till att hålla låg profil. Det är sas inte universaliet, av just denna typ av unken förfasad manlighet som är hotad, tvärt om, oss kommer ju feministerna aldrig åt ändå, och kanske är det den vetskapen som skapar ett slags kaosbeteende, hypotesen är i vart fall roliga att dra, som tankeväckande hypotes, vad är det som får dessa "godhetsapostlar" att vurma för dessa Muhammedaner, med en kvinnosyn som vi inte var i närheten ens på vikinga-/medeltiden i Sverige (kvinnor ärvde sina makar). Nä, de tycks uppskatta Orcherna, och då handlar det om andra mål.
  slw

  SvaraRadera
 35. , så förfasas jag, över hur detta kommer att slå mot våra flickebarn i framtiden, samtidigt kan jag inte låta bli att vara skadeglad, åt historieskrivningen, nu har jag pojkar, men hade jag haft turen att gåvas med tjejer, så hade jag omedelbart flyttat till Danmark, Norge eller Finland, eller England/Tyskland, Sverige är hopplöst, den goda sidan har blivit ond (kidnappad) och den onda sidan, tudelad, en blir godare, en annan ondare, med de oddsen är det bara att dra (med sitt kapital) dessutom går inte Sverige att regera längre (DÖ). Dessutom känner jag ingen längre av alla vänsterpolare, (som kan tänka) som inte kan låta bli att dra på mungipan, när den här hbtq-högern kommer på tal (F!) Här har jag ändå lättare för kvinnorna inom vänsterpartiet, inom s och m (och mp numera) så är det så uppenbart cynsik makt, i vänsterpartiet har det bara inte tänkt klart (ännu), och kan man få över alla inom hbtq-högerns från ung vänster till F!, så löser sigt resten, dessa nyliberaler är av samma skrot och korn var helst de dyker upp, jag, framför jorden, jag framför kollektivet, jag framför allt. Det heter skamlöshet/gränslöshet, och är faktiskt en diagnos. slw

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.