måndag 31 augusti 2015

Språkrören överlever - och grundklyftan mellan grönt och rött lagd till öppen beskådan

Regeringen fattade då äntligen beslutet som berör Ojnareskogen, biologisk mångfald och sötvattentillgångarna på Gotland. Beslutet innebär att ärendet nu flyttar tillbaka till domstol, slutronden är således inte färdig.

Något annat beslut än det som togs hade varit förödande för Miljöpartiet, hela partiets existensberättigande hade med fog ifrågasatts. Beslutet innebär att språkrören lär komma att väljas om. Hade beslut om att inte låta området ingå i Natura 2000 tagits hade med stor säkerhet språkrören blivit utmanade på nästa kongress.

Ojnareskogen är inte bara en symbolfråga utan en djupt ideologisk fråga: skall extremt värdefull natur och begränsade sötvattentillgångar offras för några års arbetstillfällen och några års vinst för ett bolag.

Vi kom här ner till själva kärnpunkten på det som skiljer rött från grönt. Företrädare för arbetarrörelsens värnar, tillsammans med företrädare för kapitalet, Nordkalks verksamhet mer än såväl unika naturvärden som rent grundvatten till medborgarna.

Metalls ombudsman på Gotland meddelade bland annat: "Kan hela arabvärlden leva på avsaltat vatten (från Östersjön) så kan vi gotlänningar också göra det..." En kommentar fullt rimlig för såväl en ideologiskt förankrad socialistisk  företrädare för arbetarrörelsen som för vilken företrädare för kapitalintressen som helst. Vänster och höger i skön förening när det ställs på sin spets. Som så många gånger förr.

49 kommentarer:

 1. Vänster och höger i skön förening
  att skapa jobb blir livets mening
  Vem som styr, som håller i spaken
  Ja inte den fattige arbetarkraken
  Utan kläder och skor hen är naken
  Maskiner ersätter makan och maken
  Jobb kommer, bara liten försening
  Vänster och höger i skön förening.
  Aran

  SvaraRadera
 2. Journalister och medias utnämnda experter har under senare tid spekulerat i hur mycket SD skulle backa och gå tillbaka om man enligt norsk/finsk modell tillät dem att sitta med i en regering.Tillät är nyckelordet.
  Av någon anledning är resonemanget inte tillämpbart på MP.På den planhalvan gäller annan logik.Naturligtvis...kanske.
  Frågan om hur mycket det kostar MP i opinionen att sitta med i en handlingsförlamad S-regeringen ska inte dryftas.Lika lite som det ska spekuleras i vad som händer Alliansen om inte KD klarar gränsen.
  Blockpolitiken måste framstå som ett alternativ om inte annat så genom DÖ.
  Men nog dansas det på slak lina över Niagara-fallet..

  SvaraRadera
 3. Anonym 01:24, i vilken värld lever du? Debatten om vad det kostar MP och vad det kostade de små borgerliga partierna att vara underställda moderaterna i Alliansregeringen har debatterats i tidningar, i radio och i teve hur mycket som helst. Och i de små partiernas eftervalsanalyser. Tyvärr är det nog så att vi i dagens medie- och socialmedieklimat har en förmåga att fastna i de bunkrar där likasinande finns. Därmed ser vi inte vad som rör sig utanför. Anonym 01:24 är ett lysande exempel på detta, om jag förstår det rätt.

  SvaraRadera
 4. Anonym 01:30:00
  Det är ju just det du inte gör.Förstår rätt alltså.
  Miljön kommer att lida stora skador om det gröna rinner av till förmån för ett rödare betong-sossigt synsätt.Jag vet inte var du sett den debatten "hur mycket som helst"?
  Miljöpartiets nuvarande språkrör bär då ett stort ansvar.Ett mycket stort ansvar.
  Kanske sitter miljöpartisterna och duckar med likasinnade i någon bunker?
  Kanske ser man inte vad som rör sig där utanför?
  Eller så viner partipiskan över deras feta nackar?
  Inte vet jag.
  Däremot vet jag att Miljöpartiet har tagit på sig ansvaret för miljön.Det sitter redan lite storvulet i namnet.
  I regeringsställning sviker man idealen ett efter ett efter ett.
  Allt går att kompromissa om.
  Allt är till salu.
  Språkrören och Anonym 01:30:00 är ett rent självlysande exempel på det!

  SvaraRadera
 5. Hej Birger.

  Ett ämne som snuddar lite vid är Ericssons kommentar i SvD att han vill se FP i regeringen, appropå partiklyftor.

  Jag finner dig väldigt saklig och kompetent i de politiska frågorna och saknar att du inte längre är med i debatten. Skulle gärna höra dig utveckla MPs närmande till FP. För mig står FP för allt som de historiskt har skuld till, t.ex. tvångssterelisering (steriliseringslagen 1932) , deras partisypatier för nazistismen, deras stöd för att rasbiologi mm.

  Idag är de för NATO som visar att organisationen är motsats till en försvarsorganisation, de är även högljudda för att till viss nivå bli en stat i staten för EU, dvs avskaffa nationalstaten Sverige. Och även uttalad stöd för Neo-liberalismen och avregleringen.

  Allt det där tycker jag låter fruktansvärt illa ur MPs perspektiv och är de inte så att detta är grunder som MP står för, som i så fall ska raderas? Vart tog den lilla människans värde vägen? Ska man kompromissa för sina egna ideer bara för att få majoriteten och makten?

  Vad tror du?

  SvaraRadera
 6. Striden om Ojnareskogen är långt ifrån över. Det finns redan en lagakraftvunnen dom att Nordkalk har rätten att exploatera området.

  SvaraRadera
 7. Anonym 02:10:00
  Det är bara den berömda beröringsskräcken som slår till.Du inleder med några rader om SD och redan där står raggen.Några paralleller kan då icke dras.
  En debatt om Miljöpartiets ansvar för att inte schackra bort miljöfrågorna i förhandlingarna med Löfven saknas absolut.Däremot kan den inte föras, eftersom den riskerar att ge ringar på vattnet.Om du läser Birger Schlaug noga så ser du att han faktiskt är inne och nosar lite försiktigt på frågeställningen.Men självklart finns det också starka krafter som inte vill ha upp frågan på bordet.För närvarande är det politiska landskapet i Sverige sådant att mycket går inte att vara särskilt tydlig med.

  /Liberal

  SvaraRadera
 8. "Vänster och höger i skön förening när det ställs på sin spets. Som så många gånger förr."

  Birger dummar ner i en borgerlig tradition. Man skulle kunna säga att det visar var grönas skåp står, om man just gör som Birger, drar slutsatser baserat på knappt underlag.

  Detta uttalande av Metalls ombudsman på Gotlands representerar knappast någon allmän vänsters åsikter.

  SvaraRadera
 9. Samsalablunder: för en företrädare för arbetarrörelsen är det fullt i sin ordning att säga det som Metalls ombudsman på Gotland sa. Det hade också varit fullt i sin ordning om en moderat sagt det. Däremot vore det komplett omöjligt om någon företrädare för miljörörelsen sa det. Däri ligger skillnaden. Det är väl den som Birger pekar på.
  L.

  SvaraRadera
 10. Vad bidde de då?
  De bidde en fingertutt.
  Och en glatt pladdrande Åsa Romson som inte vet när de 100 miljonerna i "näringslivspaket" blir aktuella.Det är ofta Åsa Romson inte vet när det kommer till siffror.
  Men hon är ju bara språkrör,miljöminister och vice statsminister så det är inte så noga.

  SvaraRadera
 11. "för en företrädare för arbetarrörelsen är det fullt i sin ordning att säga det som Metalls ombudsman"

  Han representerar likafullt inte någon allmän vänster.
  Att någon ur miljörörelsen inte skulle kunnat sagt det tror jag inte ett dugg på.
  Gotland hade en gammal avdankad MP-riksdagskvinna från Birgers tid, som försvarade Forex-ägarens förödelse av stränder, som skedde genom att han lät bygga bl.a. en privat golfbana. Försvaret var av typen "vi måste vara rädd om näringslivet på Gotland".

  SvaraRadera
 12. Äntligen en stor-seger för miljöpartiet i regeringsställning.
  Över tio år har gått sedan det startade men i dag står miljöpartiet som segrare!
  Mycket tack vare två fantastiska språkrör som sakta men säkert vrider regeringen i en grönare och klimatsmartare riktning!

  SvaraRadera
 13. Simsalablunder, i Milkjödomstolen fick "den avdankade MP_riksdagskvinnan" rätt, huset på stranden höll sig inom lagstiftningens ram. Det är ju bra om en landshövding - vilket den avdankade riksdagskvinnan var - kan juridiken. Tycker du inte det, Simsalablunder?
  Birger skrev om det här: http://schlaug.blogspot.se/2010/02/inget-kul-marianne-samuelsson-hade-ratt.html

  SvaraRadera
 14. Anonym 04,22 skriver "Över tio år har gått sedan det startade men i dag står miljöpartiet som segrare! Mycket tack vare två fantastiska språkrör som sakta men säkert vrider regeringen i en grönare och klimatsmartare riktning!" Tänker du på förbifarten, Bromma flygplats, JAS-planen, Värdlandsavtalet och att det största steget bort från grön skatteväxling har tagits? Förlåt ironin! Men fint att det finns uppbackare! Heja på!Var det förresten inte Gustav Fridolin som i teve i somras sa att det inte alls var ett politiskt beslut, utan bara ett strikt juridiskt? Men i så fall var det ju inte mycket vridande... Fast det sa han ju bara för att gardera sig, den lille rackaren.

  SvaraRadera
 15. Efter 4.10 här meddelar Fridolin att det är en lagteknisk fråga och inte en politisk:
  http://www.svtplay.se/klipp/3076128/rakt-pa-med-gustav-fridolin

  SvaraRadera
 16. Anonym 04:22:00
  Förutsätter att du är en Grön Ungdom och att hjärtat klappar pubertalt.Gå ner för ett dopp i närmsta fontän och dra av en samba på vägen.Tids nog hinner verkligheten ifatt dig och du inser att här spelas det för fullt för galleriet.
  Men det är då det.

  SvaraRadera
 17. "Simsalablunder, i Milkjödomstolen fick "den avdankade MP_riksdagskvinnan" rätt"

  Vad spelar det för roll att hon hade rätt i just det? Miljön förstördes likafullt och hon försvarade eländet, så som jag beskrev.

  "Grönt" slingrande genom att försöka styra om fokus till något irrelevant är fullt i klass med hur dagens borgerlighet slingrar sig. Det gröna skåpet tycks stå där det står…

  SvaraRadera
 18. Här var det livat
  här var det skratt
  här var det blommor i Romsons hatt!

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendetapp-for-lofven-och-romson

  SvaraRadera
 19. Ja, det är ju helt korrekt att kommunister och kapitalister förenas i en materialistisk syn på världen.

  SvaraRadera
 20. Ja, har man inget annat att komma med sakpolitisk, så gör man som Anonym 05:29:00 lyfter en tramsig förtroendemätning.

  Hela Reinfeldts statsministerkarriär tvingades bygga på förtroendemätningar, eftersom sakpolitiken, än mindre det verkliga resultatet höll för syning och debatt.

  SvaraRadera
 21. Simsalablunder
  klart du tycker det är tramsigt.Allt som inte visar regeringens förträfflighet är trams.
  Det betyder snart sagt allt.För att höja din redan höjda mysfaktor slänger jag in en tramsig hashtag också.
  #NiÄrInteMinRegering

  SvaraRadera
 22. Näe Anonym, jag tycker DITT länkande är duebbeltrams då det sker till en tramsig förtroendemätning.

  Ur det kan man förstås inte dra slutsatsen, som du gör, att jag därmed tycker att "Allt som inte visar regeringens förträfflighet är trams".

  Jag har inga större förväntningar på dagens regering. På nyckelposterna sitter alltjämt fega politiker som gått på det mesta av nyliberalismens sagor. Det delar de med hela Alliansen och SD och det bådar inte gott för framtiden.

  SvaraRadera
 23. Birger Schlaug, jag skulle vilja höra en kommentar från dig angående förslaget om att Folkpartiet skulle ingå i regeringen.

  SvaraRadera
 24. Så den store Simsalablunder avfärdar en förtroendemätning som tramsig.
  Gott så.
  Den store Simsalablunder står naturligvis över såna futiliteter som att upplysa världen om orsaken till hans trams-dom.
  Därav valet av ordet trams.
  Den som först säger trams vinner i den store Simsalablunders värld.
  Det O store Simsalablunder är trams.
  Verkligen trams.
  Även på din nivå.
  Trams.

  SvaraRadera
 25. Anonym 06:47: Jag skrev före valet så här på DN Debatt: "Min övertygelse är att MP bara är en språngbräda för Stefan Löfven och att språnget kommer att leda till samarbete med Folkpartiet och Centerpartiet när några år har förflutit. Det av valet illa tilltufsade Miljöpartiet lär, via den lilla massan miljöpartister som blir statsråd, tvingas acceptera beslut och icke-beslut som kommer att uppröra stora delar av partiet. Beslut i regeringen tas kollektivt. Försvarsfrågan, vapenexporten, energipolitiken, miljöskatterna, rovdjurspolitiken, vinster-i-välfärden-politiken etc etc."

  Min uppfattning då var således att "det nya" MP skulle bli en språngbräda för att Löfven skulle slippa V men öppna upp för C och FP.

  Jag skrev i Aftonbladet att MP:s partiledning också de ville ha samarbete med FP och C före V trots att det skulle minska MP:s möjligheter att få igenom sin egen politik på de punkter där språkrören inte delar partiets uppfattning: finns här: http://www.aftonbladet.se/kultur/article18150946.ab (men observera att rubriken är vinklad).

  SvaraRadera
 26. "Så den store Simsalablunder avfärdar en förtroendemätning som tramsig"

  Ja, det är korrekt uppfattat. Och den uppfattningen stärks av resten av ditt inlägg som inte styrker förtroendemätningens eventuella förträfflighet och positiva påverkan på att sakpolitiken syns mer.

  Som befarat mynnade ditt inlägg ut i ett desperat fantasilöst personangrepp. Jag föredrar fantasifulla personangrepp, men förväntar mig förstås inte sådana av någon som tror att förtroendemätningar mäter något viktigt eller ens mäter någonting överhuvudtaget.

  SvaraRadera
 27. Är det inte troligare att S och M kommer närmare varandra än att C och Fp gör det. Men i nästa val kanske S och M inte räcker för majoritet. Min spaning säger att Sd har potential på upp emot 40% till nästa val och att det då inte blir så mycket kvar för S och M. Men kanske S och M drar ut huvudet och tar över SDs politik när de till sist inser att bilan börjat falla?

  SvaraRadera
 28. "Min spaning säger att Sd har potential på upp emot 40%"

  Låter mer som ditt önsketänkande att vi skulle få dras med ett nationalsocialistiskt parti på 40%. Fast svensken kanske är än mer naiv än tysken på 30-talet.

  SvaraRadera
 29. Simsalablunder föredrar fantasifulla personangrepp skriver hen.
  Men så gör då ett istället för att tramsa!

  SvaraRadera
 30. Äras den som äras bör...undrar vem/vilka det är, "egentligen"? För övrigt borde väl KORPEN bli national-fågeln i tävlingen, då den ju inte alls är en (sd)-pippi, utan mer av en "nordisk uggla" med starka band till myternas värld. USA har sin levande "wild west"-myt att spela på (det vore ju sanslöst att inte göra det) och norden har ju sin gamla viking & sina gamla gudar (som ju är omåttligt kända/populära i exempelvis då just USA). Att då inte "spela på" detta vore ganska sanslöst. Fast vinner gör nog en mesig blåmes eller liknande, tyvärr.

  SvaraRadera
 31. Jag tror Birger är helt rätt ute.Både Löfven och Romson sjunker i det mesta man sjunka i.
  Det inkluderar tramsiga förtroendeundersökningar.DÖ är enda anledningen till att man flyter.
  Framförallt Annie Lööf positionerar sig.Hon förväntar sig inviter från Löfven.Hon gör sig tillgänglig för högst bjudande.Med bibehållet förtroende.
  Moderaterna har inte betalat Reinfeldts nota än.Hans senaste utspel lär inte locka tillbaka förtappade moderater från SD.AKB:s bristande karisma och konturlösa politikutveckling lär knappast fånga upp nya.
  Miljöpartiet så börjar blekna som gamla utnötta lappade jeans.Vad som återstår är mest en mask av ungdomlig aktivism.Politiska realiteter får maskrosen att skrumpna.In smyger något betong-rosa.
  Återstår egentligen bara SD.Jordmånen är god säger expert efter expert.De behöver knappast göra så många knop när det politiska motståndet inte gör särskilt mycket för att vinna.
  Man kan möjligen hoppas på att sprickor här och där snabbt leder fram till något nytt.

  SvaraRadera
 32. Det är svårt att inte lägga sig i. Hur kan man tala om människors rädsla som naivitet? Sanningen är nog att "SD är på väg att sluka oss alla" som Herman Lindqist skriver.
  Ett bra första steg för att rädda Ojnareskogen! för det är väl den som ska räddas och inte språkrören?
  Bra jobbat av MP.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 33. "Simsalablunder föredrar fantasifulla personangrepp skriver hen.
  Men så gör då ett istället för att tramsa!"

  Nja, ett sådant gentemot Anonymen skulle vara som att kasta pärlor åt svin.

  SvaraRadera
 34. "Återstår egentligen bara SD.Jordmånen är god säger expert efter expert"

  Vilka är dessa experter? I vad består denna expertis och hur har den uppkommit?

  SvaraRadera
 35. "Hur kan man tala om människors rädsla som naivitet?"

  En obefogad rädsla baserad på att media blåser upp något som man innan media blåste upp det inte tyckte var något stort problem, och som mynnar ut i att rösta på ett parti med djupa rötter i nationalsocialism, med en partiledare som gick med i partiet när de bokstavligen trampade runt i bruna skjortor, ett parti som har som idé att peka ut lämplig grupp för dagen att hacka på och beskylla allt de kan komma på, är minst sagt naivt.

  SvaraRadera
 36. Simsalablunder
  fick för mig att du håller dig ajour med samtiden.Eller att du åtmindstone ville ge sken av det.Du menar att du missat att statsvetare efter statsvetare,journalist efter journalist,statistiker efter statistiker som alla framfört åsikten att SD gått framåt.Att SD har medvind och att trenden pekar uppåt.LO är så oroade att man vill att S samarbetar med moderaterna men du har ingenting hört?Ingenting sett?
  "Och hur har den uppkommit?"....Who put the bomp
  In the bomp bah bomp bah bomp?
  Who put the ram
  In the rama lama ding dong?
  Det finns två möjligheter.Den ena är att du är någon sorts trollande näthatare som bara låtsas lida av mental förstoppning av någon märklig orsak.
  Den andra är att du lever i något slags förnekelsefas och inte kan ta verkligheten till dig.Då springer du också SD:s ärenden i slutändan.

  SvaraRadera
 37. "fick för mig att du håller dig ajour med samtiden."

  Då fick du för dig rätt. För att kunna hålla sig "ajour med samtiden" måste man förstå att ställa specifika relevanta frågor, även om man inte alltid får svar på dem. Så nu när jag kan konstatera att de specifika frågorna inte besvarades, så avslöjades likafullt avsaknaden av innehåll i det frågorna var ämnade att belysa.

  SvaraRadera
 38. Ojnareskogen räddades, i alla fall tillfälligt. Men vad blir kostnaden?
  Nu tänker jag inte på förlorade jobb och att kalken måste importeras istället.
  Jag tänker på att länstyrelsen hittade på EU-regler för att regeringen skulle kunna fatta detta beslut.
  Att regeringen saknar kompetens inom i stort sett alla områden är skrämmande. Att man sedan ljuger för folket är ännu mer skrämmande.

  Problemet blir inte bara att partierna förlorar röster till sina motståndare. Att vara politiker har blivit liktydigt med att vara en lögnare.

  SvaraRadera
 39. Simsalablunder
  Who put the bomp
  In the bomp bah bomp bah bomp?
  Who put the ram
  In the rama lama ding dong?

  Relevanta för vissa,motsatsen för andra.Trams för de flesta.
  Ser inte ett enda svar i dina frågor på den förväntade redovisningen av alla de experter du så uppenbart missat.
  Ditt kommenterande fyller en enda uppgift.
  Upprätthållandet av din grandiosa självbild.
  Tydligen är den lika skör som ditt påstådda argumentarande.

  SvaraRadera
 40. "Ser inte ett enda svar i dina frågor på den förväntade redovisningen av alla de experter du så uppenbart missat."

  Att Anonymen inte ser det numera immanenta svaret i de frågor jag ställde är förståeligt. Anonymen tycks inte förstått vad frågorna var ställda i anslutning till, än mindre att de kräver någorlunda detaljerad beskrivning, sådant som ingår i fördjupning.

  Därav Anonymens tro att det duger att rapa ett par yrkeskategorier och att opinionsundersökningar som visar ditt och datt skulle besvara frågorna.
  Wop bop a loo bop a lop bom bom!

  SvaraRadera
 41. Simsalablunder
  Ett sorgligt försök att ducka från det uppenbara bara.Mer kan du inte prestera.
  Symptomatiskt för anti-intellektualismen bland de tre apornas representanter.
  Du menar på fullt allvar att du inte accepterar det faktum att SD gått fram ordentligt och avfärdar den samlade expertisen?
  Antingen är du en av Fridolins gröna ungar med symptom på grav dyskalkyli eller så hör du hemma bland Reinfeldts förblindade skaror.Oavsett så finns det en verklighet att förhålla sig till vare sig man vill det eller inte.
  Du har valt en din alternativa verklighetsuppfattning.
  Lite tur i oturen har du ändå när du tänker.Du kunde ju ha valt att tro att jorden är platt.Risken vore då överhängande att du skulle ramla av den också.

  SvaraRadera
 42. "Du menar på fullt allvar att du inte accepterar det faktum att SD gått fram ordentligt och avfärdar den samlade expertisen?"

  Halmgubbar räddar förstås inte Anonymen. Inte heller di däringa fantasilösa personagreppen ja redan talte om.

  Mmm...
  En dag när vindarna bär, en dag står du och jag här
  En dag när drömmen når fram, när vägarna möts förstår vi varann

  En dag vi alla förstår, en dag, när stillheten rår
  En dag jag finner din hand, när vägarna möts förstår vi varann

  SvaraRadera
 43. Simsalablunder
  med huvudet under armen och foten i munnen skriver du:

  ""Återstår egentligen bara SD.Jordmånen är god säger expert efter expert"

  Vilka är dessa experter? I vad består denna expertis och hur har den uppkommit?"

  Nu dillar du om halmgubbar?
  Var är halmgubben?

  Här är halmgubben representerad av SvD och Novus den här gången.
  Fast det är väl hitte-på det med?
  Håhåjaja.

  http://www.svd.se/stort-missnoje-bland-sd-sympatisorer

  SvaraRadera
 44. Anonym 03:37:00
  SvD/Novus kommer fram till att SD:arna är missnöjda.Hade dom inte fortsatt vara moderater och sossar annars?
  SvD/Novus kunde ha ringt mig och jag kunde ha berättat det för dom.Det krävs inte direkt någon Einstein för det.
  Däremot hur sossarna och moderaterna ska få tillbaks sina missnödja väljare är en annan femma.Där verkar det behövas en Einstein.
  /Zweistein

  SvaraRadera
 45. "Nu dillar du om halmgubbar?
  Var är halmgubben?"

  Jaha, Anonymen låtsas inte om det senaste citatet (citatet i denna kommentar borträknat) där påpekandet om halmgubben gjordes, och istället klipper in frågeställningen om experter och expertis (som Anonymen inte någon gång svarat ordentligt på) och försöker få det att vara det jag åsyftade när jag påtalade Anonymens halmgubbe.

  Någon snäll skulle kalla det intellektuellt ohederligt, en annan att det beror på noll koll, en tredje att det är ett desperat internettrollande.

  Oooohhh...
  Huh..
  Allt de du söker kan någon ge dig ett svar,
  allt de du önskar finns här om du stannar kvar.

  SvaraRadera
 46. Simsalablunder
  "intellektuellt ohederlig" är att börja dilla om halmgubbar när man kapsejsar.Exakt vad är det som är diskutabelt angående experterna?
  Vill du ha namnen och klarar att googla är det ju bara att göra det.
  Testa SD,tendens,framgång,uppgång,Åkesson,väljarstöd,opinionsundersökningar tex.
  Svårare är det inte.
  Du kan t.o.m testa olika kombinationer.
  En intellektuell gigant av Simsalablunders mått borde väl klara det?
  Annars kan du prova något nyhetsprogram på någon svensk tv-kanal.Eller bara ringa på hos grannen och fråga.
  Mamma kanske vet?

  Det ska till en duktig foliehatt med en anmärkningsvärd konspirationsteori inuti för att påstå annat.
  Alternativt en guldfisk i en liten skål.

  SvaraRadera
 47. "intellektuellt ohederlig" är att börja dilla om halmgubbar"

  Näe, inte när man tydligt citerar vad man åsyftar.
  Intellektuellt ohederligt är att fortsätta låtsas som om så inte var fallet. Det är ju bara att läsa i tråden.

  Det är förstås inte jag som ska googla fram ditt och datt för att styrka dina påstående, som blir allt tommare vartefter det lider.
  Det ligger på Anonymen bord och borde vara gjort för länge sedan. Anonymen har alltså bakläxa att göra innan det kan bli tal om att nå upp till godkänt.

  Allt som jag känner, och allt jag förstår,
  vindarna vänder, drömmen består.
  Vi håller varandra när stormarna yr,
  finns här intill dej när morgonen gryr.

  SvaraRadera
 48. Simsalablunder
  När du kräver bevis på att SD gått framåt så bevisar du din sorgliga status.
  Det är inte så mycket mer att säga om det.Fakta är fakta.Även om det är beklagligt. Ditt godkännande är alltså något som väger lätt.Lättare än luft som det heter.
  Bubblor från en guldfisk i sin lilla skäl bara.

  SvaraRadera
 49. "När du kräver bevis på att SD gått framåt så bevisar du din sorgliga status."

  Ytterligare en halmgubbe, ty det har jag aldrig krävt.

  Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här
  Säg att du inom dig bär bara kärlekens röst
  Och jag ska öppna min dörr och ge dig varje dag igen
  Leva här för sanningen
  Låt mig bli den som först öppnar din dörr

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.