måndag 10 augusti 2015

Sommar

Man kan lära mycket av Sommar i P1. Tex att världen är full av floskler. Som igår. Nog behöver vi ett näringsliv där fler chefer, vd:ar och liknande är åtminstone något djupare än teflonpannor och har fårmåga att kika över dess kant. Det där slog mig, med förskräckelse,  redan när jag som politiker  motvilligt hamnade på finare middagar och kontsgjorda finmingel.

Igår blev det en repetition.  Kanske kan man filosofera kring denna bild för att förstå varför det är som det är - man behöver inte gilla basinkomst för att filosofera kring ämnet.
11 kommentarer:

 1. Neoliberal Agendamån aug. 10, 12:08:00 em

  Istället för "MONEY TO LIVE" borde det stå "MONEY TO PAY TAXES", och området borde vara ännu större i bild två.

  SvaraRadera
 2. Jämlikhet är utvecklingens drivkraft, säger (s). Hur då? Hur märker man det konkret år 2015 i Sverige? Det är väl på denna geografiska yta som rekorden i ökade inkomst-skillnader slås gång efter gång, om man får tro media. Det är nog tänkt man ska "dubbeltänka", som med allt annat "tryggt" småprat (s)om levereras: jämlika utan att vara ett dugg jämlika.

  SvaraRadera
 3. Birger, kommentera gärna SSU-kongressen.

  SvaraRadera
 4. Mitt i prick Neo! Ifall vi bara hade tagit bort skatten och välfärdssamhället så hade folk kunnat sluta oroa sig för att tjäna pengar för att leva.

  SvaraRadera
 5. Self improvement är att gå på internutbildningar, hänga med på golfrundan (eller Vätternrundan för de företagsledare som har sådana böjelser alternativt hänga med på crossfit-campus), läsa en MBA, frottera med gröna politiker med sällan skådat djup, se till att bottom line ökar, empower the employees, utilize the human resources, sign the annual report, travel abroad and endorse multicultural profits.

  För politiker handlar det om att increase the transparency with tons of secrecy and confidentiality, talk democracy but keep the power to the inner circle (https://www.youtube.com/watch?v=uc2UEfWjvo8), make promises you cannot finance then ask ECB, IMF or the Clinton Foundation to fix your situation.

  Jag skriver på engelska, ty sådan är international business.

  SvaraRadera
 6. Neoliberal Agendamån aug. 10, 10:15:00 em

  "Ifall vi bara hade tagit bort skatten och välfärdssamhället"

  Välfärdsstaten, inte samhället. Stor skillnad.

  SvaraRadera
 7. Här jämförs basinkomst för olika pensionärsgrupper.
  http://www.exponerat.net/svensk-pensionar-vs-invandrad-pensionar/

  SvaraRadera
 8. "Sweat alalong" har nyslipade glasögon av hög klass.
  Tack för kommentaren!
  Aran

  SvaraRadera
 9. Instämmer med Aran - klockrent!!

  SvaraRadera
 10. Tipsar om att gå in på radiogodis.se, där man lagt upp massvis med gamla "Sommar"-program.

  SvaraRadera
 11. Andelen av befolkningen som arbetar har minskat varje år i över 40 år i Sverige. Samtidigt har vi fått all större del av vår inkomst från andra källor än lönearbete.

  Välståndet har ökat enormt, men det har också klyftorna gjort. Vi börjar nu på allvar närma oss en värld där vi ser att lönearbetet bara är en av många faktorer för produktionen. Och ett ganska dåligt sätt att ha som den primära inkomkstfördelningsmekanismen i samhället.

  https://www.youtube.com/watch?v=csnxJFQw98k&feature=youtu.be

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.