lördag 8 augusti 2015

Insikt

”Om Donald Trump blir USA:s president tror jag att det är bäst att vi rör oss mot bunkrarna”, twittrade Bildt igår. För övrigt kan meddelas att jordbrukare i Storbritannien tillåts använda bidödande insektsmedel som innehåller neonikotinoider efter att regeringen upphävt EU:s förbud och tystat sina egna experter. Som f.d. biodlare finner jag beslutet  oförskämt och korkat. Hur jag får ihop det här blogginlägget vet jag inte. Så det är bäst att avsluta nu. God förmiddag!

27 kommentarer:

 1. Trump var emot Irak och Afghanistan-krigen. Bilt var för. Märkligt att svenskar är så dåligt pålästa, samma i media, har ni inte ens sett de senaste debatterna?

  SvaraRadera
 2. Det glesnande beståndet av bin & humlor är ett stort problem. Det är ett allvarligt bekymmer att de inblandade, exv industrin, inte tycks begripa, att utan dessa medarbetare undandras en del av grunden för vår existens.

  Gt

  SvaraRadera
 3. Dom flesta människor förstår inte att vi är en del av ett ekosystem. Speciellt bin och andra pollinerande insekter är troligen livsavgörande för oss. Allt liv hänger ihop och de biologiska och kemiska processer som försigår är intrikat beroende och sammankopplade med varandra.

  Ingen kan säga att det finns en specifik art som är absolut avgörande för fortsatt överlevnad av livet på planeten jorden eller människans överlevnad. Men det existerar en punkt där livsförutsättningarna upphör definitivt.

  Varför tar vi då dessa risker undrar jag?

  SvaraRadera
 4. "Varför tar vi då dessa risker undrar jag? Delvis för att människan lider av hybris?

  http://davidjonstad.se/2012/02/27/gud-i-maskinen/

  SvaraRadera
 5. Rubriken var Insikt. Frågan är vad det syftar på? Bildt? Protesterna mot Storbritanniens regering eller den avslutande slutsatsen?
  Pyre

  SvaraRadera
 6. Pyre, självklart det sistnämnda...:-)

  SvaraRadera
 7. Om Trump väljs till president, har Bildt säkrat sin försörjning som fredsmäklare. Win-win. Båda herrarna har liknande tonfall och ansiktsuttryck så de kan göra sig bra som ett radarpar i ett avsnitt av SNL (Saturday Night Live), där de övertrumfar varandra med slutsatser.
  Om Storbritannien fattat ett sådant beslut, är det blott en bekräftelse på att världen spritt språngande...men det visste "vi" väl redan.
  Hade bloggen haft kategorier hade det korta inlägget kunnat sortera in under rubriken Mind map eller brainstorm. För en pacifist hade kanske rubriken Skjuten från höften, passat bättre.
  Snart har vi ett frihandelsavtal, här får ni förberedande marknadsföring, from dose dang Southerners
  https://www.youtube.com/watch?v=VFBAcz16GvU

  SvaraRadera
 8. Vi bör sluta klippa våra vägkanter. Bina får gå före människans säkerhet i prioritet , vi bör sänka hastigheten.

  När det gäller Trump så var han demokrat men vill inte göra en Ross Perot. Ross Perot hade vunnit om han inte ställt upp som independent. Trump är helt öppen med att han valde republikanerna för att han har störst chans att bli president då, slåss om samma väljare.

  Etablerade politiker och media i USA är livrädda för Trump eftersom han inte går att styra. Obama fick de tillslut in i fållan och många blev besvikna. Och det är möjligt att Trump faktiskt rensar ut korruptionen och de med makt bakom presidenten. Han är exempelvis emot lobbyism även fast han är helt öppen med att han ekonomist stött alla det andra kandidaterna inklusive Hillary Clinton med många miljoner.

  Trump vill bygga mur mot mexico då usa har runt 30 miljoner illegala. Han vill bomba isis oljekällor sedan ta över dem med militärring runt varje källa. Trump var stark motståndare till invasionen av Irak.

  Både Hillary Clinton och Jeb Bush är totalt korrumperade, finns ganska mkt på youtube och det kommer komma upp i valrörelsen. Donald är den bästa i det där gänget.

  SvaraRadera
 9. Förläng sommarlovet i riksdagen! Skolbarnen kommer ju snart få hålla på med läxor igen, men nog är "lovet" i "Huset" (riksdagen) väl kort? Ska man verkligen behöva gå tillbaka i mitten av september? Hur pass utvilad är man då?? Mitten av november är nog mer lagom, man kanske även kan montera nya stolar där inne som på flyget, så nära "horisontellt läge" kan ställas in med hjälp av praktisk spak..?

  SvaraRadera
 10. Bäste 10.14, välkommen att bli riksdagsledamot, försöka i alla fall, så kanske du bättre kan uttala dig om vad man gör. Lite trist är det att läsa dina fördomar. Jag börjar jobba på tisdag efter två veckors ledighet.

  SvaraRadera
 11. Så "huset" (riksdagen) fungerar då alltså ungefär som en slags "rekreations-lokal" fram till själva öppnandet, kring mitten av september? Man glider omkring där inne med kaffet, skvallrar & bastar? Termen "jobba" kan ju numera betyda så mycket, förr betydde det ju exempelvis att "bärga skörden" (ursprungs-anledningen till varför riksdagen tog uppehåll över sommaren, om jag inte är fel underrättad eller klent begåvad).

  SvaraRadera
 12. Donald Trump, Carl Bildt, Birger Schlaug eller Lena Andersson som jag nyss "tvingades" att lyssna till, gör mig mörkrädd.
  För femtio är sedan, då såg många att Världen var galen.
  De Antydde att om vi vill skapa, en Världsbild och Kulturer och
  byar och samhällen och kommuner och städer som gör framtiden möjlig,
  DÅ MÅSTE VI GEMENSAMT GÖRA DET SJÄLVA.

  Ett förslag var och är att organisera oss i hemliga gerillagrupper
  för att kunna försvara oss andligen och lekamligen emot tiden och
  emot Usa & Sverige. Synd att våra bönder är så korkade att de vill
  fortsätta med att konkurrera ihjäl varandra vertikalt i ARLA i stället för att organisera sig horisontellt med sina vänner och sina granar på vår egen latitud, som till exempel tallar gör.

  GOD NATT (kära idioter)

  SvaraRadera
 13. (kära idioler ska det vara)

  SvaraRadera
 14. Bäste 10,14, om du tror att uppdraget enbart sköts i riksdagshuset så finns ännu större anledning för dig att försöka bli riksdagsledamot för att begripavad det handlar om.

  SvaraRadera
 15. Läste någonstans att Alice Bah K fick kritik för att hon inte deltog i Pride. Hon svarade lugnt något i stil med att hon valde 8 dagars semester. Henne väl unt! Men det anser inte alla. Modigt av henne att säga att hon valde semester framför Pride. Hon kanske är homofob?
  Eller varför inte rasist? Heja Alice B K! Så resonerar en äkta kulturminister som vill bidra till god samhällskultur.

  Roland Lidén, Varför klumpar du ihop människor i små "vackra" buketter? De där hemliga gerillagrupperna ska de drivas av hat? Gillar du kärlek Roland? Lena Andersson tar du ofta upp. Läs gärna hennes "Egenmäktigt förfarande-en roman om kärlek" Tycker du att kulturen ska vara så fri som möjligt? låna den på biblioteket. Om du läser den, fråga dig om det är kärlek boken beskriver. Orkar du även läsa den andra boken om Ester "Utan personligt ansvar" så gör det. Om inte läs sista 5-6 sidorna. Handlar det ens om attraktion? Handlar inte mycket om kontroll och hat? Mot sig själv och andra.

  Skulle gärna organisera mig i hemliga gerillagrupper. Men ordet får mig att tänka på krig... Bönderna har de så mycket val? Tallarna lyssnar inte och anpassar sig. Men en del påstår att de kan känna när någon närmar sig och vill hugga ner dem. Om vi ska kunna leva i fred och frihet, får vi "nog" lägga av med att utstråla repellerande energier. Endast evolutionen ger hopp.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 16. Som GW sa "Jag tror att man ska vara försiktig med att göra gamla barnprogramledare till kulturministrar, särskilt när de pratar och tänker som ett barn"

  SvaraRadera
 17. "Insikt" !
  Det GW säger om Alice B K, säger inget om Alice B K, men desto mer om GW.

  SvaraRadera
 18. 06:04 Många skulle nog uppskatta om riksdagens "uppdrag" sköttes på samma sätt som kranförare & städare sköter sina "uppdrag": på jobbet när inte normal semester tas ut. Enda anledningen till varför inte så sker är att en "priviligerad klass" inte vill ge upp sina adels-liknande, guldkantade & helt otidsenliga förmåner, DÄRFÖR får väljarna läsa alla möjliga sorters "hitte-på" förklaringar som sällan saknar "kreativa inslag", som i snillrikt komponerade sagor. "Bärgar skörden" gör de i alla fall inte i 95% av fallen inte.

  SvaraRadera
 19. Kanske gör politiker minst skada när de är lediga?

  SvaraRadera
 20. Ett stort flertal av detta herrskap anser sig tydligen dessutom vara i tjänst fast de är sjuka, enligt tidningsuppgifter? Kanske borde "peruk" & "spetskrås" vara obligatorisk klädsel istället kavaj för denna sturska samhälls-klass, där på överflödets lilla holme..?

  SvaraRadera
 21. Man märker att folk är riktigt förbannade på två ”saker” just nu, politiker och journalister.

  SvaraRadera
 22. Politiker i riksdagen höjer sina löner - bidrag. Pensionärer och de som bär a-kassa med låga inkomster får sänkt "bidrag". Så värderar politiker människovärdet. Fy Skäms!

  SvaraRadera
 23. Åjo vi sår alla och bärgar skörden. Ibland är den god ibland mindre god. Ibland en katastrof. Men politiker har tagit på sig ett stort ansvar och har då ett större ansvar. Kul med en anonym politiker 11:40:00! Lite civil olydnad på Schlaugs blogg. Spekulation! Gissar på en miljöpartist. Av den gamla goda stammen. Det är viktigt att kunna vara anonym. Fast vi måste kunna klaga på politiker utan att själva bli en politiker. Vi ser nog en hel del av vad ni gör eller inte gör;) Eller känner av...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 24. Riksdag, riksdag och regering. Strunt samma i en EU-kontext
  https://www.youtube.com/watch?v=cO4Ayo4mYZg

  SvaraRadera
 25. Att man aldrig läser om någon enstaka liten vänster-politiker som skänker bort stora delar av sin löner till välgörande ändamål? Att det ska vara så "omöjligt" att verka utan att "förse sig flera gånger om"? Tänk om en sosse skulle få frågan om denne tänkt avstå något av det goda (vilken chock, så j-a fräckt)..?

  SvaraRadera
 26. Anonym, Ja va skönt att man slipper höra dem skryta...

  SvaraRadera
 27. Vågrät 10 bokstäver.

  Försök inte att fälla regeringen.
  Det är omöjligt.
  Försök i stället att inse sanningen.
  Det finns ingen regering.
  (Bara Kapten Konkurs finns där Du är en del)
  Dominerande Banker & Företag finns. (Som Låsta Containrar)

  Men, en i roten, Rutten Flaggstång, kan du ändå, i anden, fälla! :)
  (fira Flaggan! Den egna talkvarnen)? Tio bokstäver.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.