lördag 29 augusti 2015

Blårandigt

Chappe, Leif Skiöld och Hasse Nilsson.
Ibland får man frågor som är enkla att svara på. Fick en igår. Varför är du djurgårdare? Svaret är enkelt: Vad skulle jag annars vara?

Men, va fan, blårandigt! Blårandigt! Utropar frågeställaren djupt upprörd.

Som bekant gillar jag grönt i politiken, vilket gör att jag har viss fördragsamhet med Bajen, men blåränderna går aldrig ur. Uppfödd med dem.

Farsan fick läkarorder att inte gå på derby med AIK eftersom hjärtat riskerade att kollapsa. Morsan sydde en blårandig skjorta och sydde fast 11 på baksidan.

Nummer 11 var Knivstas nummer. Tung, ettrig, kämpe som aldrig gav upp och med ett sjuhelvetes skott. Järnkaminernas järnkamin. Landslagsman i fotboll, hockey och bandy. Han avled 2006 på väg hem från ett derby mot AIK.

Sedan kom Chappe. Leif Eriksson. Center. Elegant framspelare. Gärna till Leffe Skiöljd (som lämnade AIK och upphöjdes till djurgårdare) och Hasse Nilsson. Tröjorna förändrades på 60-talet, men blårandigt var det. De blå ränderna går aldrig ur. That´s it.

Knivstas ettriga kampglöd hittar man idag i Kerim Mrabti. Elegant järnkamin. Idag skall det bli tre poäng mot Halmstad.28 kommentarer:

 1. Fotboll ja. Där har vi en riktig skitsport. Korruption och kass kvinnosyn, fulla huliganer, pennalism i omklädningsrummet, VM i skumma diktaturer, jag kan hålla på hela dagen. Tacka vet jag mma.

  SvaraRadera
 2. Även solen har fläckar. Du är förlåten, Birger.
  AIK:are

  SvaraRadera
 3. Men det är inte du, Ben Dover. Förlåten alltså.

  SvaraRadera
 4. Rakt i krysset Ben. Bra att du bryr dig även i
  denna blogg, där de allra flesta kammar varandra
  medhårs.
  /An

  SvaraRadera
 5. Ska du skicka Black Army på mig? Typiskt fotbollsfans att hota med våld direkt.

  SvaraRadera
 6. Det är ganska kul vara himmelsblå, lite som att sväva på moln varje dag i flera år tillbaka - och mer väntar MFF. Även SD befinner sig i en framgångssaga så vi äntligen ganska snart kan få en ärlig diskussion om storleken på invandringen och brottsligheten i Sverige.

  SvaraRadera
 7. Passa dig Ben Dover. För utvisning:) Anonym 10:27:00 verkar vara en ruggig typ. Bör utvisas? Med omedelbar verkan?
  "De blå ränderna går aldrig ur" Nej ränder går aldrig ur. Höger eller vänstertänk är väl ett bevis på det. Så bra att dina ränder är blå när det gäller fotboll. Hade allt gått i grönt vore det fara på färde. Då hade du varit lika naiv som Kermit.

  ballahu en ärlig diskussion? Snarare en kaosartad. Den ärliga borde vi ha haft för länge sedan. Men efter kaos kan den nog bli mer ärlig. När skäms struten kommer på och vi undrar hur kunde det bli så illa. Så ska vi aldrig mer göra. Nej,nej.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 8. MMA är väl annars de mest kvinnofientliga, hjärndöda sporten som finns, å andra sidan blir det ju ett naturligt urval på dessa idioter då många tuppar av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig veterligen har inte Bapupa och Elanga några motsvarigheter inom svensk mma.

   Radera
 9. Ben Dover det är bara i den värld där du lever som att inte förlåta är detsamma som våld.

  SvaraRadera
 10. Alltid fascinerande att se människor som annars arbetar för införandet av socialism och andra totalitära demokratiformer, dras med i hyllandet av den moderna slavhandeln, fotboll.
  Slavhandel, floder av kapital för att ytterligare marknadsföra multinationella företag samt korruption i megaformat. Självklart är detta det viktigaste att stödja!
  Alla som inte är beredda att offra åtminstone 10000 per skattebetalare för att få en ståndsmässig arena borde för övrigt sättas i fängelse, det är min bestämda uppfattning. Hur fan ska vi kunna höja skatten utan stora arenor?

  SvaraRadera
 11. King Edward, ja, det är förskräckligt hur Borgarna öst skatteniljoner på Friends arena. Stackars Solnas skattebetalare,som varnades av de du kallar socialister...

  SvaraRadera
 12. Jyrgår'n är Pelle Olsson,
  Pelle Olsson är Gefle IF!

  Frågor?

  SvaraRadera
 13. Innebandy är annars en skadedrabbad folksport.Så pass att polisen tex inte får spela på sina träningar.Fallskärmshoppning är heller ingen bra grej.Löpning kan göra en till anorektiker och golf är bara för dom rika.
  Själv odlar jag mustasch och är nöjd med det.

  SvaraRadera
 14. Anonym 01:58, det går lika lite i denna fråga som andra att se någon skillnad mellan borgerliga och andra kommunalpolitiker. De är rätt ofta eniga i frågor om arenainvesteringar och liknande. Sänkningar av kommunalskatten är för övrigt historiskt sett extremt ovanligt, oavsett politisk färg på kommunalpolitikerna, och idag kan de knappast göra det alls på grund av det de åläggs att göra av staten samt den kommunala skatteutjämningen.

  SvaraRadera
 15. Kingedward

  Vad dillar du om? Ingen har väl ens nämnt något om FIFA? Och är du så naiv att du tror att de inte förekommer korruption i alla större organisationer?

  Socialism totalitärt? Det är inte för intet som SDs supporters får nazi-liknelser uppenbarligen.

  SvaraRadera
 16. Hans i Viken sa...
  "Jyrgår'n är Pelle Olsson,
  Pelle Olsson är Gefle IF!"

  Heja Gefle IF!

  Morten

  SvaraRadera
 17. Ben Dover

  Nej i MMA eller kampsport finns det ju absolut inga som har begått brott. Haha dåre! Finns väl ingen mer kriminellt belastad "sport". Har aldrig förstått njutningen att se nästan nakna män försöka slå ihjäl varandra. Sjukt är ordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu handlade det ju specifikt om kvinnosyn. Kan du inte läsa?

   Radera
 18. 06:36:00
  Om vi håller oss till enkla fakta så är det självklart att fotboll eller basket världen över har betydligt fler kriminella inom sina led.Om inte annat så pga sin storlek.
  Tjusningen i att se människor i kortbyxor sparka benen av varandra och springa sig svettiga är ju också ganska tveksam?

  SvaraRadera
 19. Järnkaminernas järnkamin måste väl ändå ha varit Sigge Parling !?

  SvaraRadera
 20. lör aug. 29, 07:11:00 em

  Tjusningen är ju inte shortsen eller svetten utan själva spelet. Själva spelet i MMA är ju rent sjukt, våld. Däri skillnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inom fotbollen finns ju inget våld...

   Radera
 21. 08,27. Parling var en järnkamin av bästa märke, liksom Tjalle Mild, men Knivsta var symbolen för hela andan, som man trodde att den var i alla fall... Dessutom spelade han ytter emellanåt, vilket Parling inte gjorde. Mittfältare och ytter, det slår det mesta...

  SvaraRadera
 22. Anonym 08:39:00

  Då har du alltså bestämt att fotboll och basket är värdefulla och ska prisas av alla?
  Hur står det till med din demokratiska grundsyn?
  Med din värdegrund?

  SvaraRadera
 23. Ben Dover

  Haha skulle kvinnosynen vara sämre hos fotbollen än inom hjärndöd macho"sport" som MMA?!

  Sök du på mma och rape så får du upp en hel del, tex
  http://sports.yahoo.com/news/former-ultimate-fighter-19-contestant-arrested-rape-other-183801060--mma.html

  SvaraRadera
 24. Anonym 08:54:00
  Ser att du inte vill ta upp alla svåra hjärnskador som uppstår inom fotbollen efter att man nickat blött läder.Jag vill antingen förbjuda huvudspel eller bara tillåta fotboll på soliga dagar.Det kommer ha stor påverkan på rådande gubbiga och unkna kvinnosyn!

  SvaraRadera
 25. Men Bajen, ju!!!
  Inga borgarbrackor från Östermalm!
  Folkets lag ... Sööööder brööööder glööööder!
  Kvarnen, Slas...
  Nacka, Kenta...
  Gröne Jägaren...
  Öh!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.