måndag 6 april 2015

Ljudlikt

Det gäller att ta vara på ljudet. Det där lite dova, liksom gungande, ljudet när föga solvarm vind far genom de ännu nakna grenarna på träden. Man hör hur den sorlande drar genom det låga slyet långt bortom ekarna, hur den ändrar ton när den når de höga, tunga, gammelekarna och sedan lekfullt susar när den når fruktträdens plockepin.

Man kan följa vindpustarna om man sluter ögonen och kan då förbereda sig för sekunderna när den andas på ansiktet innan den drar vidare bort över granhäcken och stöter på den gamla telestolpen för att sedan liksom lösas upp över ängen på väg ner mot fjärden.

Snart är det slut på den här vårens lövtomma ljud. Förmodligen saknade av ingen eftersom de prasslande ljuden från fuktfylliga blad är förknippat med så mycket som känns bättre.

Den försiktiga fågelsången borta i dungen kan man lokalisera nästan till grenen när. Lövsångaren i småstressig moll? Alldeles för tidigt i så fall. Dom borde inte alla hunnit hit på sin resa över Sahara. Finns inga löv att lurva omkring i. Kan förstås vara en smådeppig bofink som försöker spela lövsångare. Lustigt namn förresten, lövsångare, den bosätter sig inte alls bland löven utan på marken som vilken grävling som helst.

Tack för idag, slut för idag.

6 kommentarer:

 1. Tack själv Birger.

  SvaraRadera
 2. Du äger orden, du äger språket, du ser det lilla liksom det stora.
  L.

  SvaraRadera
 3. Miljöpartisten Bertil Torekull varnar... "Invandringen och integrationen börjar likna ett fiasko"

  http://www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/


  "Inom sex år skulle ett helt nytt Stockholm behöva byggas, enligt Boverket"

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6132949

  Dags att vi börjar prata om hur vi ska lösa detta eller? Är det någon miljöpartist som har en lösning?

  SvaraRadera
 4. Tänk att just de som debatterar just invandring ständigt struntar i vilka kommentarsfält de skriver i, det kan inte ens respektera vad som står här ovan - att kommentarer som behandlar bloggtexten är välkomna. Respekt? Noll!

  SvaraRadera
 5. Anonym 01:17 Du har rätt. Det är som att affischera på ett plank där det är otillåtet. Eller klottra på husväggar. Usch!

  SvaraRadera
 6. Anonym, är ingen miljöpartist och har inga heltäckande lösningar. Men vad anser du om vinstslöseriet i välfärden? "Förmodligen" ingen heltäckande lösning att stoppa detta, men visst vore det bra, om pengar går till det som de är ämnade för? Miljöpartiet har tagit tag i vinstfrågan. Mer än man kan säga om SD. Som slirar än hit än dit. En välfärd som läcker likt en inkontinent behöver vad? En blöja? Eller ett uppvaknande?

  Det är en fin text Schlaug. Ur det "lilla" som att lyssna på naturens ljud växer tankar om t.ex. vinster i välfärden.

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.