söndag 11 januari 2015

Moderaterna hyllar traditionell Sovjetmodell...


Miljöpolitik à la Anna Kinberg Batra.
Extra moderatstämma. Ny partiledare väljs. I rysk anda. Finns bara en att rösta på. Tänk så gamla sovjetiska metoder än idag hyllas av partier som Moderaterna och Socialdemokraterna. 

För Moderaterna är det extra lustigt eftersom partiet retoriskt brukar hylla valfrihet och mångfald. Men man lever upp till Karl Marx resonemang om att mångfald äts upp av strävan efter monopol...

I dessa dagar av terror känns det annars naturligt att tänka på ett annat moderat partiledarbyte. Bo Lundgren, ni vet den trevlige pricken - jodå, han var trevlig som privatperson, vi var bänkkamrater i riksdagen en gång i tiden - som valdes till partiledare för femton år sedan. 

Han engagerade sig snabbt i USA:s krig i Irak och meddelade att Sverige borde stödja krigsplaneringen "fullt ut". Varför inte med militär? I TV motiverar han bland annat med att  ”vi ska vara tacksamma mot USA som offrade miljoner av sina unga män för att rädda Europa från Hitler.” 

Irakkriget har varit näring för skapande av fler terrorister än något annat. Vi får vara tacksamma att Lundgren/Bildt inte hade hand om utrikespolitiken...

Förresten: nu offrade inte USA "miljoner unga män",  men väl 300.000, under andra världskriget. (Det var faktiskt ryssarna som "offrade miljoner unga män" för att bli av med Hitler). Vare sig utrikespolitik eller historia har varit Moderaternas starka sida genom åren. 

Historierevision har tyvärr ofta alltid legat moderata ledarfigurer nära om hjärtat. Vem minns inte hur partisekreterare Arkelsten  hävdade att Moderaterna "var med och skapade fri och lika rösträtt"...

I övrigt, vad finns att säga... förutom att miljöpolitik var utraderat i den nya partiledarens tal. Jo, att...
 • Det tycks uppfattas som ett gigantiskt steg att nu Moderaterna har fått en kvinnlig partiledare. Tre decennier efter det att MP införde två jämlika språkrör, kvoterade styrelser och varvade valsedlar...
 • Det Anna Kinberg Batra säger i riksdagen är väl inte alltid så smart och intelligent som man kan kräva av en stockholmare, men det kan ju bli bättre. 
 • En liten fågel har viskat att Anna kommer att göra sig av med Bildt som utrikespolitisk talesperson. Så kan man göra en insats för såväl sitt parti som Sverige. Heja Anna! 
 • Det talades också om att Jan, Anna, Göran och Annie kan förkortas JAGA - och att det är de rödgröna man skall jaga. 
 • Detta påminner mig om att en liten fågel skvallrat om att Anders Borg snart skall åka på storviltjakt i Afrika. Som om det inte räckt med de ekonomiska skott han avlossat mot illa drabbade människor.
 • JAGA lär samarbeta med Sverigedemokraterna - då blir det JAGAS.
 • För övrigt är mitt tips att många moderater kommer att sucka om några år och undra varför man inte bäddade för Catharina Elmsäter-Svärd som partiledare. 
 • Och må det vara sista gången en parti i Sverige hyllar den gamla sovjetiska modellen vid partiledarbyte. 

15 kommentarer:

 1. Ja, 300 000 är bara hälften av de amerikanare som gick åt i det egna inbördeskriget (som krävde fler USA-offer än 1900-talets krig sammanlagt), startat av en krigsgalning som hette Lincoln som förvisso sa sej kämpa för slavarnas frihet m.m. men inte kunde acceptera att några stater lämnade unionen - hellre lät han 600 000 (inklusive många slavar) slaktas. Hur kan sicken en hyllas som något slags frihetshjälte? Det tog ju f.ö. 100 år till innan den verkliga medborgarrättskampen tog vid - under Martin Luther King - och ytterligare 50 år innan den förste mörkhyade presidenten valdes.

  SvaraRadera
 2. Direkt från Solnasön jan. 11, 01:34:00 fm

  Nu var det mycket kritik mot Moderaterna...

  Att jämföra hur Moderaterna väljer partiledare med Sovjet är bara trams, ett förakt mot demokratin och de som föll offer för den sovjetiska mördarmaskinen. Det var bara för vem som helst att anmäla sitt intresse, både idag och under valberednings arbete. Se bara på arbetet med att få fram Lundgren, där fanns flera kandidater; Heister, Unkel m fl. Detta skedde utan att de skickades till Gulag!

  Det var inte Irakkriget i sig som skapade några terrorister. Den insatsen i sig såg till att avlägsna den värsta terroristen av de alla, nämligen den avskyvärde massmördaren Saddam Hussein som bland annat gasade ihjäl sitt eget lands befolkning. Det som skapade terroristerna var västvärldens svek mot irakierna när man inte fullt ut stöttade de krafter som ville bygga upp landet demokratiskt och fritt.

  Jämför med Tyskland efter 1945. Att hävda att USA skapade bl a IS är lika dumt som att påstå att de skapade RAF i Tyskland. Skillnaden var att i Tyskland stannade man och fullföljde jobbet så att en demokratiskt stat kunde skapas som tog hand om terroristerna innan de fullständigt tappat kontrollen. Hade man, dvs den samlade fria världen, bara med kraft stannat och fullföljt jobbet hade en demokratisk och fri irakisk stat kunnat ta hand om IS i dess linda.

  Kan bara konstatera att MP, till skillnad från M, aldrig har haft en ensam kvinna på toppen. MP anser att en kvinna alltid måste ledsagas på toppen av en man, det säger en del om det partiet...

  Förövrigt har du faktafel. I andra världskriget dog drygt 400 000 amerikanska soldater. http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties#Total_deaths http://www.wwiimemorial.com/

  Avslutningsvis är det synd att i din iver att sänka en av Sveriges mest framgångsrika kvinnor drar upp ett klantigt uttalande som snart är 20 år gammalt, som hon dessutom bett om ursäkt för otaliga gånger. Fanns inte tillräckligt att hitta i arbetet hon gjort under åren i riksdagen som ordförande i EU-nämnden, finansutskottet och gruppledare? Eller hur ser du på dig själv, har du inte gjort något klantigt uttalande offentligt sedan 1998?

  SvaraRadera
 3. Näst sista punkten blev jag nyfiken på. Kan du inte utveckla den lite, för en som är oinsatt i moderaternas interna liv?

  SvaraRadera
 4. Usel urvalsprocess.
  Vad som är ännu sämre är att bägge de stora partierna nu bytt partiledare till varsin kandidat som inte över huvudtaget har ett politiskt program. Det är ytterst märkligt. I fallet Löfvén valde man en lagledare helt utan politiska idéer, antagligen för att det var bästa sättet att hålla sams kanske, och Kinberg Batra har ju inte lanserat någon linje alls. För jag menar nog att vare sig Löfvéns eller Kinberg Batras tal om minskad arbetslöshet kan kallas ett program, det är ju mer som att önska sig bra väder.
  Det hade ju varit intressant med en lite ideologisk partiledarkampanj där några alternativ stod emot varandra, men det är alltså helt oaktuellt.

  SvaraRadera
 5. Direkt från Solna, humor verkar inte vara din starkaste sida...

  SvaraRadera
 6. Bra inlägg Birger!
  Ang. sovjetiska metoder tänk vad man inom olika idiotier/idiologier inte ideologier sneglar på varandra. Bekräftar Platons sats att "idéer regerar världen"...dvs mänsklighetens de omänskligas brister. Äkta Ideologier är väl något de stora tänkarna står för? Som Platons idévärld.

  Bra att skilja på sak och person som du gör i inlägget. "Bo Lundgren ni vet den trevlige pricken" Han kan liksom alla andra ta mindre bra beslut, som det är rättfärdigt krig att analysera och kritisera. Utifrån egen upplevd eller uppnådd förmåga. Bra när åsikter bryts.


  Ang. Mp så "är" de rörande överens. Liksom ABBA två av varje i Alliansen ger sken av att vara det. Det är väl deras svar på två språkrör kantänka.

  Ang. Bildt så gör man sig inte av med honom så lätt. Så Batra går förmodligen honom endast till mötes och han fortsätter att verka. på sitt "demokratiska" sätt. Inget att hurra över alltså.

  Ja tillsammans med SD minskar man volymerna. M vill se över anhöriginvandringen. Ur ett psykologiskt hänseende vill människor leva med sina nära och kära. Så konsekvensen blir naturligtvis minskade volymer.
  Vi måste våga tala om volymer...

  Ang. en utredning om NATO så är alla partier otydliga. Utredningen borde kallas för vad det är dvs. en utredning om ett fullvärdigt medlemskap i NATO.
  Så att folket slipper uppleva UPS! vi är med hur gick det till?
  Det hade vi inte en aaaning om.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 7. Jag såg i går ett säkert SÄNKE - för Moderaterna, Anna Kinberg "Prat´ba." Hon dök själv till botten, kopplade "NATO-MEDLEMSKAP för Sverige" runt sig - och gjorde världens magplask! Som det fossil av Havskatt hon gestaltar, fräste hon "Stockholmare e smartare än lantisar" - och sjönk som den sten hon är. Hurraaa!!!

  SvaraRadera
 8. Apropå Sveriges behov av NATO-medlemskap:
  USA satsar 41,5 procent av statsbudgeten på vapeninköp, "Krigsrustning", Årligen! Vapenproduktionen i landet är oerhörd, ofantlig, helt obeskrivlig. Ryssland satsar blott 4 procent å samma "dödens Altare."

  USA styrs av Bilderbergsgruppen, styrd av Rotschild, Kissinger, Rockefeller, en samling penningfixerade galningar, vars enda värde i livet är Pengar, allt därutöver på vår jord betraktas av dessa sk. människor som råvaror att omvandla till pengar, eller som betydelselöst damm.

  Bortsett från små skärmytslingar här och var på klotet, så har Freden varat för länge, på tok för länge. Deras vapenproduktion pågår ju oavsett världsläge, så nu är lagren smockfulla.
  Producerade varor, oavsett vad, måste ju säljas, om inte produktionen skall tvingas stoppas - med åtföljande kalabalik, nedläggning av produktionsenheter, arbetslöshet, politisk och social oro ... Därför skapar nu Bilderbergarna oro i världen.

  HOT: "stora stygga Ryssland är det största hotet mot Fred" - basuneras dygnet runt i så gott som alla världens media. Denna illskriande "Predikan" - av Bilderbergarna beställd gör många mänskor döva för Fakta: NATO är USAs "räddare av Demokratier" att pådyvla länder som Behov, oavsett just behov. Sverige kan stå som exempel.
  Vilken stat utgör Hotet mot Världsfreden, USA med 41,5 procent investering i vapeninköp, årligen, eller Ryssland, med blott drygt 4 procents "offer å "dödens Altare?" NEJ, till Sveriges medlemskap i NATO!

  SvaraRadera
 9. sef, jag antar att det skulle kunna vara denna http://esbati.blogspot.se/2008/08/prioriteringar.html du bygger dina siffror på. Ordet "årligen" blir konstigt i ditt inlägg. "Procent årligen"...??

  SvaraRadera
 10. Birger. Tror du inte att Alliansen vill JAGA en GÅS..?

  Gt

  SvaraRadera
 11. På exakt samma sätt valdes Stefan Löfvén till partiledare för Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 12. Har varit moderat sedan slutet 80 talet då man fick rösta. Förstår inte var idén att göra Anna Kinberg Batra till patiledare kom ifrån. Inget ont om AKB men hon var inte direkt den första man tänkte på. Vissa tror att utomjordingar lever mitt ibland oss, AKB låter faktiskt lite robot:-)

  Rent ut sagt förjävligt att moderaterna av alla partier inte hade fler alternatidv och en riktig äkta omröstning.

  När det gäller historierevision/ faktarevision så måste vi börja skrika högt när det uppdagas. Vi ser detta i media hela tiden och ibland orkar någon aktoritet på området bemöta det felaktiga men får oftast ingen respons. Tidningarna vägrar ta in det och rätt fakta hamnar på någon liten blogg i bästa fall.

  Vi lever tydligen i ett samhälle där det inte går att erkänna att man har fel även om all fakta tyder på det. Istället ska ofta motståndaren smutsas ner.

  Vi har den 35 årige juridikstudenten Behrang Kianzad vs nationalekonomen Tino Sanandaji som senaste exempel igår. Behrang är flitigt anlitad av diverse vänstertidskrifter men också SVT och DN etc. Tino bad Behrang om en källa och då bröt h-etet ut senare på twitter. Behrang gav först en källa men som inte visade vad som påstods, sedan hade Behrang självklart inget mer på fötterna men istället började han gå till motangrepp och utmåla sig själv som en stor aktoritet. Och någonstans mitt i allt ihop erkände Behrang att det var fel men ändå rätt för att andra medier också gjort fel, för att sedan ta tillbaka och snurra till det ännu mer.

  Det blir alltså rena cirkusen att försöka rätta folk som är propagandister.

  SvaraRadera
 13. .."en av Sveriges mest framgångsrika kvinnor"....

  Den moderata självgodheten tar aldrig slut. Efter 8 år av pissande på sjuka och arbetslösa efterlyser jag lite ödmjukhet...

  SvaraRadera
 14. Vi psykopater måste samarbeta emot dem som
  dragit konsekvenser av vår Storhet!

  Obama: Jordens President

  SvaraRadera
 15. Först nu, förstår jag varför jag
  tycker så illa om Lena Andersson.

  Hon beskriver inte världen så
  att framtiden blir möjlig!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.