lördag 6 december 2014

Smiter undan...

Medan ni funderar på - om ni nu gör det - vilken som gjort den bästa provokationen för att göra vårt samhälle lite bättre och som bör få årets ProVoka-pris så smiter jag undan dagens tyckande genom att länka till gårdagens  Nyhetspanel där Tove, Ursula och jag löste regeringskrisen och kom ihop oss om tillväxtfrågan.
http://www.svt.se/gomorron-sverige/de-sitter-i-varsin-bunker

För övrigt kan jag avslöja att det är en plåga att se sig själv i teve - jag gör det helst i en liten mobil med mycket lågt uppskruvat ljud i akut beredskap att stänga av och fly ut till en skogspromenad i ångestladdad förundran över varför i h-e jag utsätter mig för detta. Kollar man inte hur det blivit så lär man sig å andra sidan inget av sina misstag. På söndag hoppas jag att jag inte gör alltför många i SVT2 klockan 20.00 i programmet Runda Bordet. Handlar om arbete, arbetstid, den bisarra arbetslinjen och (förhoppningsvis) lite om livet självt. Bland annat är Roland Paulsen med, så missa inte det.

30 kommentarer:

 1. Neoliberal Agendalör dec. 06, 08:22:00 fm

  Jag tror Löfven måste inse hur sammansvetsad Alliansen är, enklast är om han tänker sig dem som ett parti, Allianspartiet, som fick 39% , mer än MP+S tillsammans.

  När han sträcker ut sin socialdemokratiska hand gör att han det till en part som fick mycket fler röster än honom. Stora eftergifter kommer behövas, vilket kan inkludera hans post som statsminister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade varit intressant att jämnföra vart partierna står i de stora sakfrågorna. T.ex så vill Allianspartierna minus M att a-kassan höjs vilket också S vill. Hur skulle det bli med kärnkraftverk?

   Sen så tror jag mest det är partiledarna som förmedlar bilden om att de är eniga. PR och viljan att återigen få en ministerpost

   Radera
 2. När Kd åker ut ur riksdagen spelar det nog ingen roll hur sammansvetsad alliansen är.

  SvaraRadera
 3. Med facit i hand;
  Birger drömmer så vackert älskvärt i morronsoffan.
  Stefan var tagen som gisslan med alla utgångar blockerade.
  Kallas numera "blockpolitik".

  Den som har mod att bemöta ALLA åsikter kommer att regera framöver.
  Det lutar mot borgerligt "anpassat" styre för lång tid framöver.
  Vi kommer naturligtvis att följa den allmänna europatrenden.
  Sossarnas tid är definitivt förbi nu efter alla dessa dikeskörningar.
  Förvånansvärt att ett så stort parti inte har starkare reserver eller återväxt.
  IQ

  SvaraRadera
 4. På landsbygden minns många inom centern hur Reinfelt med kompanjoner smet undan ansvar i NUON skandalen. De skulle gärna bryta upp alliansen.

  SvaraRadera
 5. Din röst behövs verkligen i TV och radio vid dessa brytningstider, annars blir det alltför likriktat.

  Äntligen kommer ett reflekterande samtal i TV om arbete. Kul att Roland också är med.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

 6. Plåga att se sig själv ..

  Alldeles bortsett från sak och innehåll, utan bara konsten att vinna debatten.
  Kommer att tänka på (den numera etablerade) leken sax-påse-sten. Om någon så trovärdigt som Love behåller lugnet och eftertänksamheten innebär varje upphetsning eller rösthöjning att hon vinner poäng. Hon är påsen som omringar och omfamnar stenen. Det krävs en sax. Kanske är det humor, vad vet jag, som gör det där lugna och till synes sakliga trist och mossigt ? Alternativt en större påse, en ännu större behärskning som rymmer den mindre ?

  Eric

  SvaraRadera
 7. SVT är bra på att skapa balans i Nyhetspanelen. Där finns tankar från det röda och gröna hållet, som möter tankar från det blå.

  Om SD får 25 procent 22 mars så kommer även deras synsätt att representeras i soffan. (Men då har kanske de andra sjappat?)

  Kristallkulan

  SvaraRadera
 8. SD stämplas som fascister/rasister, Vänsterpartiet som kommunister och Centerpartier går fria från detta uttalande:
  Birger Schlaug skriver i Fria Tidningen.
  "Centerpartiet meddelade 1933 i sitt partiprogram: Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling."

  SvaraRadera
 9. För övrigt kan jag avslöja att det är en plåga att se sig själv i teve - jag gör det helst i en liten mobil med mycket lågt uppskruvat ljud i akut beredskap att stänga av och fly ut till en skogspromenad i ångestladdad förundran över varför i h-e jag utsätter mig för detta.
  ---------

  Jag tror det är fler än jag som uppskattar att du lyckas ta dig över denna motvilja.

  Du behövs.

  SvaraRadera
 10. SD stämplas som fascister/rasister, Vänsterpartiet som kommunister och Centerpartier går fria från detta uttalande:
  Birger Schlaug skriver i Fria Tidningen.
  "Centerpartiet meddelade 1933 i sitt partiprogram: Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling."
  -------------

  Det är väl det som är problemet, hela den politiska offentliga debatten är på sandlådenivå.

  SvaraRadera
 11. Det var väl så, att beteckningarna "främlingsfientlig" och "rasist", inte fick önskad effekt i valet detta år. Det blev väl rent av den motsatta.

  En del väljare trodde kanske att det var ett sätt för "de demokratiska partierna" att slippa ta debatten i sakfrågorna, vilket kan ha retat delar av väljarkåren.

  Därför lär sossarnas partistrateger och deras konsulter försöka med nästa steg uppåt på skammens stege, nämligen etiketten "fascist". Det ordet skär som en svetslåga, och borde funka.

  Vi får väl se på valnatten hur Löfven & Andersson ter sig, med facit i handen.

  På 1940-talet kunde man höra i radions partiledardebatter inför valen att "De fyra demokratiska partierna", som Högern, Sossarna, Folkpartisterna och Bondeförbundarna kallade sig, skulle hålla Kommunisterna utanför allt inflytande i rikspolitiken. På den tiden funkade sådana knep. K (idag V) fanns i Riksdagen, men ej mer än så.

  Har någon förresten hört talas om, huruvida det förekommit åtal för ärekränkning inom politiken?

  Gt

  SvaraRadera
 12. Men om nu de motsättningarna i svensk politik faktiskt ÄR jättelika så är väl blockpolitiken det naturliga? När det sedan gäller samarbeten så håller väl borgarsidan på att kratta grusgången för att faktiskt kunna göra så, dock inte med (s) utan med (sd)? Drömmen om (s) & (m) är antagligen helt politiskt omöjlig pga av att väljarna instinktivt avskyr tanken, från bägge håll. Därmed måste röda blocket vara beredda på att "smutsa ned händerna" med (sd) ibland, annars har vi nog sett vår sista "rödgröna röra"? Då går det inte att surra om "nyfascism", det håller inte.

  SvaraRadera
 13. Eric
  Är det inte en parallell till "Jimmie i plenisalen" som du så elegant beskriver.
  Hans behärskade intelligenta vältalighet är bara så helt oslagbar.
  Hans stora begåvning väcker stor respekt som gränsar till rädsla bland ledamöterna.
  Bättre fly än illa fäkta blir reaktionen.
  Tänk om Löfven haft samma talang och mod eller framtoning som Jimmie har.
  Då skulle S inte behöva tigga om samarbete.
  Aran

  SvaraRadera
 14. Detta är inte min beskrivning
  men det är min nödlösning.

  ETC ...
  ”Jag är en främling i detta land”, skrev Gunnar Ekelöf och fortsatte: ”men detta land är ingen främling i mig.” Men nu är också ”detta land” en främling i mig. Både allians och sverigedemokrater har sagt att de vill bli av med Miljöpartiet i regeringen och MP vågar inte hävda sina positioner fullt ut. Vuxenheten, modet att inse att vi måste agera totalmodigt för att rädda planeten – och våra flyende medmänniskor – är en abstrakt stjärna, som svävar högt ovanför oss. Som patern sa: ”Det finns inga vuxna människor!”

  SvaraRadera
 15. Misstänker att strategin att spetsa till retoriken med fascistparti etc kommer få motsatt effekt än den önskade. Inget är väl så förenande som en gemensam "fiende" som försöker förnedra en...

  SvaraRadera
 16. Hördudu Tove, med några flera ...
  Den trädgård som vi ärvde, den
  förvaltar vi ej, som vi bör göra ...

  SvaraRadera
 17. Därför lär sossarnas partistrateger och deras konsulter försöka med nästa steg uppåt på skammens stege, nämligen etiketten "fascist". Det ordet skär som en svetslåga, och borde funka.
  --------


  Ett parti kommer inte från vacuum och man kasnke skulle ta sin del av ansvaret i varför det ett SD växt fram från början.

  SvaraRadera
 18. Anledningen till att SD växer är för att vissa är främlingsfientliga nationalister. De tror på att Sverige blir "bättre" om vi stänger gränserna för utomnordisk invandring.

  Tror att få röstar på SD utan att vara främlingsfientliga. De röstar på SD för att de tror på deras politik. Lättare att skylla alla på någon annan och skönt att slippa behöva vara empatisk och visa medkänsla. Man generaliserar och fabulerar för att slippa bry sig om andra och avgränsar medkänsla för vissa inom "rikets" gräns.

  SvaraRadera
 19. Hofer!

  Snacka om att "generalisera och fabulera för att slippa bry sig". Ta reda på lite fakta istället. Men det är väl för besvärligt att bry sig om fakta eller lyssna på vad andra har att säga.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna hjälpa mig med fakta. Jag lyssnar gärna på vad du har att säga!

   Radera
 20. Valrörelsen har börjat. Ska bli intressant att följa hur branschtidning för media "Medievärlden" hanterar att bli påkommen med en artikel full med lögner.
  http://www.tino.us/2014/12/etc-och-mediavarlden-granskar-logner/

  Tror Tino kommer få fullt upp...

  SvaraRadera
 21. När statens "tanke-tillrättaläggnings-institutioner" SVT och SR hakar på Löfvens lansering av fasciststämpeln på SD, då får uttrycket en chans att bli etablerat. Och då blir det inte nådigt att vara SD:are, om vänsteryttrarna får tag på en.

  Kristallkulan

  SvaraRadera
 22. I landet Jante skall man ju varken framhäva sina egna förmågor, eller tala öppet om när andra rör sig utanför sina förmågors domän, men då jag ändå fortsatt tror på att vara ärlig och rak, och att det ligger mer kärlek och respekt bakom när man är ärlig och rak mot en person, framför att INTE ge någon feedback alls, så undrar jag hur länge detta uppenbara spektakel skall få fortgå - hur länge skall makten så fult utnyttja Tove, som förstås med fördel för oss alla andra, och inte minst också för sin egen utvecklings skull, skulle behöva ägna sig åt något helt annat än att så uppenbart svamla om sådant som hon bevisligen inte förstår...

  Vad hände med "rätt man/kvinna på rätt plats"!?

  SvaraRadera
 23. Hofer!

  I så fall gå tillbaka och läs vad jag och andra skrivit på denna blogg tidigare så kanske förståelsen djupnar. Att det inte är riktigt så enkelt som du beskrev det.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 24. Inte dåligt Hofer både vet anledningen till varför folk röstar på SD och tror att hen vet.


  Inte illa spekulerat;)

  Lisbeth

  SvaraRadera
 25. Tror att få röstar på SD utan att vara främlingsfientliga. De röstar på SD för att de tror på deras politik
  -----------

  Problemet är att om man inte begriper vad som motiverar ens politiska motståndare så har man ingen som helst chans att vinna över dem.

  SD är resultatet av maktförflyttningen till EU plus sossarnas och moderaternas politik.

  Det finns en hel rad saker mer än bara invandringspolitik som gjort folk trötta på de etablerade partierna och missnöjesröstar och det inkluderar brist på bostäder, havererande infrastruktur, skolor, sjukvård, äldrevård, korrupta privatiseringar, svängdörrspolitiker, översitteri, utförsäljningar, direkta lögner och dubbelmoral, en lista längre än jag fått plats med här.

  Och jag röstar inte på SD.

  SvaraRadera
 26. För länge sedan tillfrågades bloggvärden ungefär så: Är SD främlingsfientligt
  (alternativt rasistiskt)?
  Svaret blev nej.

  SvaraRadera
 27. Det är extremt korkat att tro SD är någon form av frälsare och att allt kommer bli jättebra bara invandringen stoppas.

  Det största problemen vi har i sverige har inget med invandring att göra och SD har ingen som helst erfarenhet av något annat än att tjata om en enda fråga oavbrutet så de är knappast det mest regeringsdugliga parti man skådat.
  SvaraRadera
 28. Tycker du är bäst i Nyhetspanelen, du vågar sticka ut med lite, ibland avvikande åsikter (utan att bli "hysterisk" som enstaka panelister kan bli). Vettig man!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.