tisdag 16 december 2014

Annie Lööf hotar med fördjupad arbetslinje...

Annie Lööf hotade med förstärkt arbetslinje i en debattartikel i gårdagens DN. Det var en märklig debattartikel. Kommenterar den löpande i rött. Annie Lööfs text i svart. Här kommer den:


33 kommentarer:

 1. Bakom ordmassorna finns alltså ingenting! Så här bör varje politiskt text granskas! Läs gärna Birgers granskning av fyra företrädare för näringslivets debattinlägg:
  http://schlaug.blogspot.se/2014/12/lofven-maste-visa-tro-pa-naringslivet.html

  SvaraRadera
 2. Altruismen svävar fritt i de röda drömmarnas värld.
  Egoismen breder ut sig i den svarta jordnära världen.
  Det är vår ynnest att få ta del av den respekt och vilja
  till samförstånd som politiker visar mot varandra.
  Detta oavsett kön, erfarenhet och partifärg.
  Stilbildande för allas vår väg framåt?
  IQ

  SvaraRadera
 3. Man blir så trött. Usch vad hon är makaber Annie Lööf. Hon fattar ingenting verkar det som. Själv tvingas jag att gå på möte på arbetsförmedlingen i morgon och lyssna på ett föredrag om "drömjobbet" jag tror jag lägger en pizza på golvet där och knallar därifrån.

  Här är en bra artikel http://www.skanesfria.se/artikel/116236

  / Berra

  SvaraRadera
 4. Jag är så trött på politiker som tror att världen kretsar kring dem.. Vi som kämpar på I sjukdom, arbetslöshet och utanförskap är inte värda ett dugg.. bara när det är val.

  SvaraRadera
 5. Vi har ca 380.000 arbetslösa. Sjuka och förtidare ca 150.000. Sedan har vi X antal hundratusen i åtgärder. Finns också +700.000 som får ekonomiskt bistånd, socialbidrag, (minns inte exakt siffra) och många av dessa finns inte med i ovan nämnda.

  Om vi antar att vi har problem med detta hur ska vi då klarar att ta emot 600.000 nyanlända på bara 4 år? Siffran 600.000 kommer från kommunala tidningen Dagens samhälle och det är enligt tidningen en rimlig prognos enligt källor på migrationsverket.

  Ser vi framåt och världen inte förbättras så har vi kanske 3-4 miljonen nyanlända under kommande 15-20 årsperiod, för det finns inget parti som kan sätta en gräns (förutom SD). Så detta är ätt troligt senario.

  Hur ska vi klara jobb, sysselsättning, bostäder, skolresultat, inkomstklyftor, utanförskapet etc med dessa förutsättningar?
  Det är en ganska drastisk förändring av vårt samhälle vi få en ny dominerande religion på en historiskt kort tid.

  Tino Sanadaji hävdar nu att sverige gått om USA:s högsta invandrarnivåer som de hade på 1890 talet, ganska talande.

  SvaraRadera
 6. Dagens samhälle är inte en pålitlig källa. Den tidningen har sagts upp av Region Skåne. Vill man som politiker ha den får man betala själv för den. Fast varför någon skulle vilja läsa den är ett mysterium, om man inte är en troende neoliberal förstås.

  Tino Sanadaji påstår alltid en massa. Det passar hans karriärbygge.

  SvaraRadera
 7. Jo, det är samma gamla skitsnack. Men tyvärr så går det hem hos många, och lär fortsätta att göra det. Jag ser alldeles för många människor som bara verkar leva för självbelåtenheten i att vara "hårt arbetande."

  Färre uppblåsta arbetsnarkomaner och fler ödmjuka latmaskar är vad vi behöver, tycker jag. :P

  SvaraRadera
 8. Rolig och avslöjande avklädnad av innehållslös text.
  L.

  SvaraRadera
 9. Annie Lööfs tro att värde skapat genom arbete enbart sker bäst i privat sektor är patetisk.

  Och metoden för att bättra på "jobbskapandet" i privat sektor är att smörja de man hoppas ska bjuda ut arbeten genom bl.a. sänkta löner.

  Sänkta löner leder till mindre pengar i plånboken. De företag som är beroende av köpkraften människor med plånböcker innehar, de som verkar i den inhemska svenska ekonomin (vilket är majoriteten företag) kommer att se en successivt sjunkande efterfrågan eftersom människors får allt mindre i plånboken genom tillbakapressade löner. Det måste de justera för genom att t.ex. sparka anställda, dvs förstöra jobb eller minska sin vinst.

  Mindre i plånboken ger förstås också lägre skatteintäkter. Så när man samtidigt försöker balansera offentliga budgetar, tvingas man revidera ner storleken på dem eftersom skatteintäkterna successivt faller.

  Och när man krymper budgetar förstör man ytterligare verkliga arbeten och därmed försvinner ytterligare skatteintäkter.

  Hela detta upplägg med att sänkta trösklar (läs löner) som jobbskapare kan bara fungera om man räknar med en omvärldskonjunktur av sällan skådat slag, så att exportsektorn ersätter det enorma bortfall som sker i den inhemska ekonomin genom förfarandet.

  Men det är förstås inte alls troligt att exportsektorn kommer att ersätta det bortfallet när rådet till ALLA länder idag är att de skall ha exportöverskott vilket i sig är en omöjlighet.

  Det är heller inte önskvärt att ha en sådan enorm exportsektor då det gör ett land väldigt sårbart för konjunkturnedgångar.

  Dessutom gäller förstås den gamla kunskapen att export är detsamma som reala resurser ut ur landet, och import det motsatta. Så om ett land har kontinuerligt exportöverskott producerar man de facto varor och tjänster åt andra länder i utbyte mot att man får arbeta mot en lön.
  Får landets ekonomi som helhet via återinvesteringar inte del av det överskott som exporten ger (och så har det sett ut i Sverige sedan 90-talet) så är det ren förlust för ekonomin som helhet.

  IKEA, LKAB och ASEA byggdes för övrigt upp under en tid då staten såg till att den inhemska ekonomin kunde klara av att efterfråga en stor del av det de bjöd ut.
  IKEA växte fram tack vare att människor hade en löneutveckling som gjorde det möjligt köpa möbler och möblera de nya bostäder som byggdes främst finansierat av staten.

  SvaraRadera
 10. Mästerlig analys/sågning av Birger. Det är skrämmande hur väl man från alliansens håll har lyckats skapa, förpacka och förmedla ett sånt makabert tankegods. Man har skapat sig en fiktiv verklighet där man lärt sig bemöta varje motargument med en floskel och därmed täppt till varje möjlighet för förnuft att slinka igenom. Annie är ju en perfekt representant för denna vattentäta åsiktsbubbla, laddad med så mycket prestige och arrogans att varje försök till vettig diskussion verkar lönlöst. Man har redan bestämt sig för hur Det Ligger Till, stängt dörren och kastat nyckeln. Lite som med debatten kring cannabis i Sverige kan man säga. Fast det är förstås en annan fråga...

  SvaraRadera
 11. "1. För det första behöver en fördjupad jobblinje.."


  Definitionen på idioti är att göra samma sak om och om igen och tro att resultatet kommer att bli annorlunda.

  Så antingen är nyliberaler då idioter eller så används bara den nyliberala utopin om och om igen till att lura mindre mentalt begåvade väljare och till att skönmåla oligarki.

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt att använda grammatik för att avtäcka nonsensspråket!

  SvaraRadera
 13. Jag tyckte det var befriande med en pertiledare som höll ett tal utan att tala om blockpolitik, kasta skit på andra och gnälla över samarbetet.

  Nu kan man ju ta ett politiskt ställningstagande som man ännu inte kan med något annat parti.

  Cred till Annie som bröt sandlådetrenden :)

  SvaraRadera
 14. @Anonym 12:25:00
  Det är lustigt, jag har alltid tagit för givet att den nyliberala berättelsen är skapad just för att med minimalt motstånd föra samhället, fösa massorna, mot oligarki/plutokrati. Nyliberalismen tycks i högsta grad vara en top-down rörelse. Bland "gräsrötterna" finns säkert folk med begränsad analytisk förmåga/vilja som faktiskt tror att detta är rätt väg för samhället, men bland de mer drivna ideologerna så bara måste det finnas en agenda - att ett fåtal ska kunna sko sig, på alla andras bekostnad. I och för sig tror dom väl på något vis att detta är "rätt"... jag vet inte.

  SvaraRadera
 15. Det är lustigt, jag har alltid tagit för givet att den nyliberala berättelsen är skapad just för att med minimalt motstånd föra samhället, fösa massorna, mot oligarki/plutokrati. Nyliberalismen tycks i högsta grad vara en top-down rörelse. Bland "gräsrötterna" finns säkert folk med begränsad analytisk förmåga/vilja som faktiskt tror att detta är rätt väg för samhället, men bland de mer drivna ideologerna så bara måste det finnas en agenda - att ett fåtal ska kunna sko sig, på alla andras bekostnad. I och för sig tror dom väl på något vis att detta är "rätt"... jag vet inte.
  ------------

  Ja astroturf är väl det namn oligarkfinansierade "gräsrotsrörelser" går under i utlandet.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Astroturf

  Svenskar är så naiva och lättledda på den fronten och det ser man ju rätt tydligt i opinionsundersökningar så jag antar detta aldrig sinande kloakrör av nyliberala klyschor fungerar fortfarande annars hade de väl bytt taktik.

  SvaraRadera
 16. .. om inte nu SD med sitt stöd för alliansbudgeten är en hint ..hmm?

  Vet man vem som finansierar SD?

  SvaraRadera
 17. Ang. att någon har kapat Centern och kastat ut ekohumanismen....

  Centern är som alla andra partier anfrätt av nyliberalismen. Centern är dessutom hårt anfrätt av den.

  Samtliga partier är mer eller mindre kapade. Nu riktas ännu ett avgångskrav mot Jan Björklund (FP). Ett krav på att fimpa Alliansen. Man säger enligt Aftonbladet att man "vill gå tillbaka till rötterna." Samt att väljarkåren tydligt markerat att trovärdigheten som socialliberalt parti är underminerat.

  Partitoppen inom partierna har en egen Agenda. Kommunpolitiker däremot sysslar med de skrivbordsprodukter som tas fram.
  De som rimmar så dåligt med människors vardag och verklighet. De flesta bygger på direktiv från Bryssel. Direktiv från människor som inte har en aning om hur vår vardag fungerar.

  Det är mycket troligt att även Annie Lööf inte uppskattas ute i kommunerna. Att det bara är en tidsfråga innan vi kommer att höra någon avisera hennes avgång.

  Många röster hörs nu kring att extravalet ska stoppas. Även din röst Birger Schlaug. Att partierna ska använda Julen till eftertanke.

  Undrar vad är det för fel på att folket som är politikers uppdragsgivare, får vara med bestämma? Ord som folkomröstning om migrationspolitiken, verkar skrämma skiten ur de flesta politiker. Även de som annars säger sig gilla folkomröstningar.

  Många "avdankade" politiker visar nu att de är allt annat än avdankade. I detta teaterspel smygs det runt och tasslas i kulisserna.

  Det är riktigt och rätt med ett exraval. Folket är nämligen uppdragsgivarna. En stilla och fridfull Jul för våra politiker, förändrar inte detta faktum.

  Våra politiker kan lugnt luta sig bakåt och låta oss folket bestämma, hur det ska se ut efter valet.
  Hoppas personligen att alla avdankade politiker också gör det.
  Allt detta kaos har inte uppstått av en slump.

  Nu så befinner vi oss där vi befinner oss. Lagen om orsak och verkan kanske äntligen blir begripligare.


  Lisbeth
  SvaraRadera
 18. Undrar vad är det för fel på att folket som är politikers uppdragsgivare, får vara med bestämma? Ord som folkomröstning om migrationspolitiken, verkar skrämma skiten ur de flesta politiker. Även de som annars säger sig gilla folkomröstningar.
  -------------

  "Folket" kan inte erbjuda ett fett jobb på nån PR byrå, bankstyrelse eller lobbyfirma efter karriäristerna lämnat politiken.

  Så att de är rädda för folket är väl pga att de är ett hot mot deras karriärsplaner.

  SvaraRadera
 19. Sen kan man alltid blåsa upp frågor som migrationspolitik till absurda proportioner för att dölja viktigare frågor som t ex att politikerna inte företräder folket längre eller att vi blivit kapade av finans och industrilobbyister i EU.

  SvaraRadera
 20. Så det räcker inte alltid att vara kvinna för att politiken eller ngt annat skulle bli mänskligare. De måste bara plocka bort henne från partitoppen! Hon är också personligt kränkande mot Löfven på ett mycket oseriöst sätt. Jag undrar om ändå inte vill bli en ny Margaret Thatcher som hon ser som sin förebild.

  SvaraRadera
 21. Jag förstår inte ens hur ett så litet parti får så stort utrymme i media mer än det självklara att media ägs av oligarker som delar hennes ideologi..

  SvaraRadera
 22. Simsalablunder sa...
  (......)

  Tino Sanadaji påstår alltid en massa. Det passar hans karriärbygge."

  Exakt!!!

  SvaraRadera
 23. "Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem." Birger Schlaug, 1997

  /Thomas

  SvaraRadera
 24. Men, Thomas, varför stympa citat så till den milda grad, har ni inget annat för er i rasistbranschen?

  SvaraRadera
 25. Arbetslinjen gick inte åt helvete. Man kan inte låtsas som om finanskrisen inte varit. Resultatet måste bedömas utifrån omvärlden.

  Om inte Alliansen gjort den ansvarslösa uppgörelsen med MP om migrationspolitiken så hade arbetslösheten idag varit väsentligt lägre.

  SvaraRadera
 26. Suck, eller tack Annie Lööf för att du visar ditt rätta jag. Befriad från eftertanke och utreustad med en floskelflora som slår övriga Alliansen med hästlängder. Det är nog tur att C är stadd vid kassa och kan akmpnja sig till söter över 4 %-spärren. Och ni har också chefredaktörer som utan skrupler följer avtalet vid försäljningen av C-pressen.

  SvaraRadera
 27. "Man kan inte låtsas som om finanskrisen inte varit. Resultatet måste bedömas utifrån omvärlden."

  Man skall förstås inte låtsas att finanskrisen i omvärlden drabbade Sverige speciellt hårt.

  Det gjorde den inte. Den drabbade exportsektorn som bromsade in, men den var snabbt tillbaka igen.

  Man skall heller inte låtsas att det bortfall som exportsektorns inbromsning orsakade, förvärrade Alliansens Anders Borg genom att inte göra smack för att stävja bortfallet, vilket förstås bidrog till ännu sämre siffror.

  Att Sverige ändå klarade sig lindrigt beror på att Sverige har en i förhållande till andra länder stor offentlig sektor som fungerar som stabilisatorer vid konjunkturväxlingar. Men dessa har vi inte Alliansen att tacka för.

  Andra viktiga stabilisatorer är olika ersättningssystem som A-kassa, sjukförsäkring m.m. men dessa har Alliansen varit på och försämrat, vilket förstås också bidrog till att förstärka det bortfall som uppstod, och dessa försämringar bidrar alltjämt till att hämma ekonomin.

  Invandringen är inte orsaken till arbetslöshetens storlek. Tvärtom har den bidragit till att mota det bortfall av arbeten som Alliansens usla styre bidragit till.
  Det genom att ekonomin har blivit större genom fler människor, och inte minst genom dess spridningseffekter befolkningsökningen har på ekonomin, som är ytterst viktig för små och medelstora företag.

  SvaraRadera
 28. Lisbeth. Litet inhopp här, men hoppas på fri lejd.

  Vi må vara försiktiga med användningen av ordet "folk". Kanske du har noterat att det är det senaste begrepp, som tycks vara på väg att "dödskallemärkas". Man får fortfarande säga typ "det var mycket folk på stan idag". Men inte i avgränsande syfte.

  Ordet "nation" kanske också bör undvikas. Det betyder enligt lexikon just folk, möjligen även kulturkrets. Så med tiden kanske tidningen Folkbladet, Folkpartiet, folkmakt, mellanfolklig (dvs internationell) och rent av FN får ändra sina namn.

  Antagligen är det en god tanke med tabubeläggning på vissa ord. Nationalister och fascister har använt sig av dessa begrepp för att ställa grupper mot grupper.

  Istället ska vi se oss som en mänsklighet, alla komna ur samma källa, vare sig den heter Adam&Eva eller något annat. Det vore i så fall något fredsskapande, eller hur?

  Gt

  SvaraRadera
 29. Om jag hade trott på mitt parti
  så skulle jag ha använt grön text
  för att oskadliggöra blodiglar
  men eftersom de gröna bara står
  för ett eftergivet skall mot det man
  själv är motståndare och medlöpare till
  så legitimerar både MP och V och S
  ett beteende som verkar för att göra Jorden Obeboelig!

  Roland

  SvaraRadera
 30. Gt, Personligen så ser jag oss som en mänsklighet komna ur samma källa.
  Därför så ogillar jag mobbing...
  Försvarar alltid utsatta. Verkar ha med mig det sedan modersmjölken. Tack mamma!

  Även Björn Söder är en människa. Om vi människor sedan kan kalla oss mänskliga är en annan sak. Först när människan blivit människa, är hen kanske mänsklig tolerant och vidsynt?

  Om ordet folk är på väg att dödskallemärkas, så kan det bero på att vi inte använder oss av den svenska grundlagen. EU lag går före den svenska. Kanske är EU lag omänsklig.

  Enligt vår grundlag är svenska folket uppdragsgivarna. Enligt grundlagen är också samer ett folk. Ett folk som ryms i det svenska samhället alltså.

  Men inte ska vi lyssna till en folkrättsjurist same dessutom. Utan hellre till hockeyspelare som Salming t.ex. som verkar oroa sig över sina medaljer. Hur vi definierar oss känslomässigt, måste väl ändå vara var och ens sak. Men inte bör vi sätta oss över grundlagen.

  Grundlagen bör den ändras?
  Undrar hur de politiker som i talarstolen gjorde sig lustiga över Söder tänker. Gjorde de sig lustiga över Judar och Samer eller över Björn Söder?
  Personligen så skrattade jag gott åt dem. Inte elakt men lite lustiga är de allt. Eller kanske väl barnsliga?

  Undrar över om de lyssnar till sakkunniga, som t.ex. forskare och jurister mindre än till sitt personliga känslosvall.

  Skärpning i riksdagen tack.
  Hink och spade hör inte hemma där.

  Har Nationalister och fascister utformat den svenska grundlagen?

  Huvva nu blir jag riktigt rädd.
  Tiden är verkligen ur led.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 31. Får väl anta att mitt inlägg 06:40:00 bevisar att jag befinner mig i rasistbranschen. :) Tjänar inga kulor dock. Inte fett med kulor där alltså. Inte för alla.

  Snälla politiker förminska inte urfolken. Söders motiv/agenda vet bara han själv om ens det. Hur kan då ni veta vet. Låt samerna har rätt till sin egen kultur och kalla dem för samer och inte för svenskar. Vad de själva väljer att kalla sig för är deras ensak. Ingen behöver gömma medaljer under huvudkudden. Om de inte har varit eller är dopade förstås.

  Det existerar olika kulturer fortfarande, låt oss glädjas åt mångfald och inte åt enfald. Inte får jag rösta i sametinget. I nästa liv kanske jag får det. Om inte politiker sätter stopp för det. Hoppas på att få utvecklas och leva i många olika kulturer.

  God Jul!

  Lisbeth

  SvaraRadera
 32. Jag vet inte om du får rösta i sametinget, Lisbeth. Har för mig att man ska kunna styrka att man har samer som förfäder.

  Självklart att varje folk (hoppsan) får definiera sig som de vill. Om samerna anser sig vara ett folk, eller nation, parallellt för sig, men med gott förhållande till resten av Sverige, så är det väl okej. Studenter har länge ansett sig tillhöra olika nationer vid lärosätena. Alltså har vi olika nationer inom nationen och alla är sams.

  Läste nyligen att SD är ett zionistiskt parti. Det kanske förklarar varför de stöttar Israels politik. Och nazister gillar inte sånt. Nog är det trassligt så det förslår.

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.