söndag 21 september 2014

Värt att läsa

Äpplen faller dovt i trädgården. Kvarvarande Victoriaplommon dunsar mer lättsamt. Höst bakom hörnet. Löv på växthusets tak. I farstun väntar några ytterligare rynkor. Har man tur slipas ännu inte lien bakom hörnet. Den som orkar med en engelsk text kan, i väntan på nästa drag, läsa en text som är värd att läsa - fast man kan ju alltid låta bli också om tiden kan nyttjas bättre...Bara man inte låter sig luras och tror att den kan sparas, tiden. God morgon, middag och kväll. http://www.theguardian.com/sustainable-business/2014/sep/15/rethinking-prosperity-credible-alternatives-ecomonic-system

10 kommentarer:

 1. Dräpande klarsynt, så trist och tröttsamt, men ändå kanske en strimma hopp om ett uppvaknande under den galge vi med sådan möda konstruerat...
  PL

  SvaraRadera
 2. GSB , ok, men man kommer långt med BS :)
  Eric

  SvaraRadera
 3. Fanns det inte en gång i tiden något som hette eftervals-analyser? Där man gick igenom det som hänt & drog skarpa slutsatser? Har medelklassen med skrivklåda slutat med sådant eller är det slutsatserna som känns förbjudna? Gissar på det sistnämnda. Borgare som uppmanade att öppna plånböcker på vid gavel, & sedan då väljarnas svar på detta..slutsats?? Sossar, eller vad de nu ska kallas, med samma historiska magplask som förut; förra gången blev det vilda diskussioner, personbyten & politiken bytte helt inriktning...slutsats??

  SvaraRadera
 4. De (s)-analyser som finns tycks mena att "man ljög för lite" dvs man blinkade inte nog åt vänster före de politiska högersvängarna? Man var ärliga & sa precis som det var, det man innerst inne tyckte & ville. Kallas analyser av analyser för "meta-analyser"? I så fall behöver (s) en meta-analys..

  SvaraRadera
 5. Äpplen faller alltid hårt....
  Och måtte man inte heller se på tiden som något som ska fås att gå....

  SvaraRadera
 6. Och inte speciallt förvånande samma bröder grundade och finansierar den största amerikanska nyliberala tankesmedjan Cato institute

  Cato Institute

  Eller att vår största nyliberala debattör är "senior fellow" :
  Johan Norberg

  ..apropå äpple och träd

  SvaraRadera
 7. Agroekonomi som grund för livsstil/leverne under naturens heliga lagar, är mänsklighetens enda livboj. Alltså: Häst & Vagn & Genuint Självhushåll till alla familjer på vår enda planet! Annars: Godnatt - och tack för kaffet!

  SvaraRadera
 8. Det enda som behövs är att avlägsna nyliberala miljardärmutor från politik och media så går utvecklingen åt rätt håll.

  Alternativen är fler än stenålder eller nyliberal oligarki även om media är full av mutade lakejer som hävdar det.

  SvaraRadera
 9. Dä ä int bra, när makten och galenskapen
  har vetorätt i FN och att Sverige
  har upphört att vara en röst i världen och har blivit en röst för Galenskapen!

  SvaraRadera
 10. Jag orkade - bra läsning, tack!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.