söndag 20 april 2014

I veckan som kommer

Samåkning från Göteborg, kontakta: karin.utas.carlsson@telia.com   

7 kommentarer:

 1. I en väl planerad framtid utan tillväxt finns inga vi och dem. Utan endast vi.
  "Alla ska med" blir självklart och inte luddigt. Vi har gemensamma mål om HUR vi tar oss dit. Vi vet VARFÖR och hur vi ska gå tillväga. Det är "ett tag"... kvar dit. Förmodligen krävs det några vändor till... Historien känns igen.

  Ett troligare blivande scenario. Den oplanerade framtiden utan tillväxt gör "oss" överrumplade. Kaos blir ledordet. "Ingen" förstår varför det blivit som det blivit. Vi vet då inte alls hur det kommer att se ut...

  Men vi kan vara tämligen säkra på att det fortsätter i stort sätt som förut. Vårt mål blir att åter skapa tillväxt igen. Att återuppbygga vår egen mardröm. Den som har minst har de största drömmarna. Inte den som har mest. Kan tyckas märkligt.

  "Vi" gör det dessutom återigen i Guds namn och en del fortsätter att skylla på att "han" är vred och ond. Vi fortsätter att tro. Vi fortsätter att vara det sovande folket, som vägrar att vakna.

  Ändå så har det funnits mängder av föregångare som t.ex. Elin Wägner som verkar ha varit före sin tid... Det har funnits människor som ropar VAKNA. Ja märkligt är det allt.

  Varför är en del före sin tid? Kan det kallas för klasskillnad? Är verklig kunskap att kunna förutse något sånär, hur det blir om vi inte ändrar riktning?

  Varför bakar vi "kunniga" då in tillväxten i ordet klasskillnad? Den som har mest prylar och pengar vinner när vi dör?

  Du kan ingenting ta med dig dit du går...Du behöver inga penningar, när du vid porten står?
  De flesta verkar TRO det. Vi utnämner dem dessutom till våra ledare.

  SvaraRadera
 2. Stackars Birger bara man ville dyrka honom lite mindre och höra på honom lite mer...

  SvaraRadera
 3. Ang. vad vi har för mål. Vi har så olika mål...
  JAK ställer några bra frågor att fundera lite över. Ekonomisk tillväxt är ett medel. Vilka ska målen vara? Vilka mått kan användas? Vad ska vara plus och vad ska vara minus?

  SvaraRadera
 4. Ska se om jag kan dyka upp på mötet i Stockholm (men jag håller nog käften - jag är mer uppkäftig när jag skriver :) ). Bra att du tar upp pengar som en punkt.

  Jag har en debatt med Jörgen Andersson (M), suppleant i finansutskottet och näringsutskottet, på min blogg angående Riksdagsdebatten han hade med miljöpartiets Annika Lillemets om penningsystemet, banksystemet och Chicagoplanen. Vet inte om Jörgen kommer tillbaka, jag gick rätt hårt åt honom där med bombning av fakta (det är otroligt att politiker är så otroligt okunniga i hur bank och penningsystemet fungerar, något som du, Birger, också brukar påpeka). Hoppas du hittar något matnyttigt där, Birger.
  http://parasitstopp.wordpress.com/2014/04/18/jag-kaftar-med-riksdagsman-j-andersson-om-chicagoplanen/

  SvaraRadera
 5. Det sägs att JAPAN inte haft någon tillväxt på många år. Vad hände? Hur har det gått?

  Annars talas det ju mest om kris när tillväxten uteblir. Se på Europa idag. Hur ska en övergång ske? Det blir ju svårt i en global värld där allt hänger samman.

  SvaraRadera
 6. http://jak.se/aktiva/jak-boken/kapitel-11-ekonomisk-tillvaxt#.U1QAHcIU9jo

  SvaraRadera
 7. Pelle

  Lätt blir det inte medans
  Dom stora drösarna konsumerar sönder vår planet.

  Då skapar sig enskilda människor en egen bild av världen och en egen båt. När sådana människor
  börjar fatta så bildar de opinion för att se Jorden som en
  (Dä ä Påsk) Helighet och sig själva som Apostlar och/eller Matroser på de Arkar eller Större Båtar som nu lättar ankar från värdens alla galna hamnar och med sina egna produktivkraftiga händer utan att vingla på ostadiga fötter skapar sociala och naturenliga mål som ska bli Kulturer.

  Men Pelle, det måste du förstå att Han som skapat denna blogg och De som skriver här, dom har inte ens tänkt sig att ta på sig en overall och med hammare och spik bygga en föreningslokal där väsentliga frågor kan dryftas
  SAMTIDIGT som hammarslagen
  ekar från dem som väver framtidens dukar.

  Jesus pappa var timmerman.
  Från samma stam kom Marx.
  Einstein kunde förstå dem båda!

  Skönt att den kommersiella
  påsken är över !!!

  Jag är inte predikant utan
  jag säger bara som jag är.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.