fredag 11 april 2014

Guide till naturen

Häromdagen intervjuade jag Martin Emtenäs om hans nya (helt underbara) bok Upplev Sveriges natur. Det är en fantastisk guide till ett hundratal olika platser, hur man kommer dit och när man bör åka dit för att se det man helst bör se. 

Ska sätta den i händerna på några som aldrig uppvisat något intresse för växter och djur - är övertygad om att deras intresse kan födas med boken i näven.

Varför ska man ta sig till Knuthöjdsmossen i Västmanland? Eller Skuleskogen? Och hur är det nu med Karlsöarna? Och nog är det taskigt att man kanske far förbi den tusenåriga eken, som redan under Linnés tid var ihålig, utan att ta sig dit och förundras? Och att inte ta chansen att kolla lövgrodan eller lyssna på klockgrodan, fast den finns alldeles i närheten, är banne mig en dödssynd...


Klicka på bilden nedan så kommer du till programmet. 
http://www.ur.se/Produkter/181755-En-bok-en-forfattare-Upplev-Sveriges-natur7 kommentarer:

 1. Poeten/Litteraturvetaren/Författaren m.m Anita Lindblad förärade i går oss alla ett i högsta grad adekvat och BETYDELSEFYLLT OFANTLIGT NYORD å NATUREN: LIVSTJÄNST!
  En hädelse att betrakta LIVSTJÄNST som RÅVARA - eller?

  SvaraRadera
 2. Birger!

  Tack för boktipset och de naturupplevelser den kan bidra till.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 3. Martin är himla sympatisk och rolig. Han (och framlidne Jan Danielson) står i en helt annan klass än övriga programledare som passerat revy i Mitt i Naturen.

  SvaraRadera
 4. Birger, som vanligt gör du bra intervjuer med författare. Men denna gång måste jag få påpeka att Skuleskogen och Skuleberget ligger SÖDER om Övik, inte norr om som du påstod.
  Inte så viktigt kanske, men ni sörlänningar får ju se upp med att framstå som okunniga om den norrländska geografin.

  Ronny Andersson

  SvaraRadera
 5. Ronny.... Sorry! Men jag har varit där i alla fall...

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är väldigt synd att programformatet gjorts om så att det istället för ett trevligt samtal i lugnt tempo i en halvtimma så har tiden kortats av och en massa snabba klipp och avbrott med texter som hoppar och far över rutan mm. Sammantaget innebär det att programmet inte går att titta på längre hur intressanta författare det än är som intervjuas.

  / Gunnar Johansson

  SvaraRadera
 7. En natt så vaknade jag, och såg genom mitt fönster, hela jorden i färg.
  Mitt litterära genombrott var bara oskrivet. Klotförstånd.

  Några dagar senare så var det natt igen.

  Nu såg jag hela Jorden i färg igen och överallt pulserade
  Jordens hjärtan.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.