lördag 19 april 2014

Glad påsk!


10 kommentarer:

 1. Jag som trodde att polisens fösta mål var att bekämpa brottsligheten och inte att gå med vinst. Så fel man kan ha. Eller? Glad påsk!

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 2. :) Vilken tur att man inte går på allt det där... Vi vegetarianer och veganer vet lite bättre;) Inte vräker vi i oss en massa sill bara för att det är påsk. Inte dricker vi en massa påskmust heller. Fjädrarna skippar vi, inte minst nu, efter alla alarm om att de kanske ryckts från levande fåglar.

  En sak är lite jobbig, vi når inte fram till andra som gör allt detta märkliga. Tvärtom! I påsk får förmodligen många av oss icke köttätare försvara vår ståndpunkt. "Varför äter du inte kött"? Glad Påsk Gt ;) och alla andra också förstås. Tänk på lilla maggen och djuren. Att vara ateist räcker liksom inte...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Eftersom polisen ingår som en del i denna värld som styrs av privat vinstintresse, så är det inte förvånande. Frågan är som vanligt, var hamnar vinsten...
  I varje sakfråga dyker vinstintresset upp... Därför är det den viktigaste frågan.

  Tyvärr så är vi nu där att oskäliga "löneanspråk" (vinster) förmodligen kommer att omöjliggöra all privat verksamhet (hypotes). Socialister tror liksom alla andra att ägandeformen löser alla problem. Nej, det stämmer inte, tänker nog en del. För Alliansen, MP, S, SD vill ha båda delarna. Märkligt då att vinstintresset styr så totalt. Märkligt att allt säljs ut. Det skapar knappast något utrymme för båda delarna på sikt.

  Kommunal hemtjänst t.ex. är i en del kommuner inte längre ett alternativ. Den kommunala skolan kan heller inte förbättras om den helt konkurreras ut. För visst finns det brister. Men de skall väl lösas?

  Men vi kan välja... Ja snart endast på en massa privata utförare. Det kallas för frihet... Halleluja!
  Varför inte kalla det för dess rätta namn, nämligen frihet för kapitalet?

  Ang. religionerna och traditioner. Allt gammalt är inte mossigt. Vi "moderna" varelser, har klarat av att komma bort nästan helt från andemeningen med religionerna (om det finns någon). Vi är totalt bortkollrade och ids snart inte ens söka efter den. Intresset för att söka, försvinner i en jävla massa sill och fjädrar och julklappar och mellandagsrea. Så tack Birger Schlaug, för att du kan hålla två bollar i luften samtidigt.

  Tycker Jonas Sjöstedt och V har förstått detta med vinster i välfärden bäst. De vill hitta ANDRA ägandeformer som ska föra oss bort från det privata vinstintresset. De vill alltså inte ta bort friheten att kunna välja. Det håller de andra partierna nu som bäst på med.

  Men som han och V påpekar frihandelsavtalet mellan EU och USA kan sätta käppar i hjulet. Om vi lyckas få bort vinstintresset här hemma räcker det inte hela vägen. Det är trubbel i "paradiset" minst sagt. Nästan så man tror att vi lever i den lägsta världen. Att helvetet det upplever vi nu här på jorden.

  Lisbeth

  SvaraRadera

 4. Varför inte privaticera polisen, då kommer den garanterat att börja gå med vinst. Snuten AB kommer säkert att rationalisera bort halva styrkan som erbjuds jobb som lärare i högstadiet för att diciplinera buset.

  Sedan återstår att stå ut med gnället från V.

  Glad vår !

  Alf Johansson

  SvaraRadera
 5. Nu tycker jag att du har varit alltför kreativ när du citerar Morgan Johansson. För när man jämför citatet med artikeln som du länkar till så håller det inte ihop.
  För citatet som det anges här ger intryck av att det är polisens budgetunderskott som är det viktigaste medan det i artikeln framgår att det Morgan kritiserar regeringen för är dels att regeringen räknat fel på 500 miljoner för polisens kostnader som gör att polisen nu måste spara och dels att uppklarningsprocenten för anmälda brott sjunker och att sparbehovet riskerar medföra att den minskar ännu mer. För att sedan utmynna i slutsatsen "Nu ser vi stora underskott, fallande brottsuppklaring och ett mycket stort missnöje i poliskåren. Att vända den utvecklingen blir en av de viktigaste uppgifterna för en ny regering"

  SvaraRadera
 6. Glad Påsk till Birger, Lisbeth och övriga favisar! ☺☺
  Gt

  SvaraRadera
 7. Som Johan Glans antyder, byter vi bara etiketten på mustflaskan från i julas, så är vi genast up to date.

  Men den som vill dricka starkare varor, kan ju göra det. Om hen inte är nykterist.

  Kolla förresten på www.accentmagasin.se
  som är IOGT-NTO:s tidskrift. Rulla till rubriken "IOGT-NTO i Varberg"! Där kan man riktigt höra påsksmällarna.

  SvaraRadera
 8. ...fallande brottsuppklaring och ett mycket stort missnöje i poliskåren blir två av de viktigaste ...

  SvaraRadera
 9. Gunnar, jajamensann, det är kreativt, det jag var ute efter var prat om underskott, själva begreppet hämtat från marknaden. De rödmarkerade snuttisarna har alltid länkar till citaten för vidare studier.

  SvaraRadera
 10. Var Påskglad över de efterblivna
  emedan de försenar Jordens undergång.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.