måndag 7 april 2014

Fredrik Reinfeldt has left the building efter att ha gjort en Ekman

Statsministern talade i Göteborg under helgen. I slutet av talet lade Reinfeldt in en högre växel och bad alla att ställa sig upp. Sedan gav han de 2800 moderaterna på plats order om att hoppa på tre. Han hojtade: Känner ni kraften??

"Känner ni kraften?"

Ulf Ekman - chefspastor i Livets ord - har slutat hoppa, ropa och sträcka armarna i luften. Nu har han fått en efterträdare i Fredrik Reinfeldt - chefspastor i Moderaterna - som hoppade, skuttade, utropade och sträckte armarna i luften för att få igång sin församling under helgens seans i bästa presidentvalskampanj. Hans rop ut över församlingen kunde ha varit Ekmans:

"Känner ni kraften??? Nu hoppar hela Trollhättan! Nu hoppar hela Luleå!! Nu hoppar hela Oskarshamn!!!" 

Media meddelar lakoniskt att statsministern lämnade kongressen direkt efter talet. Fredrik has left the building. Repetition till valdagen?

Göteborg och moderata stormöten, med inspiration från amerikanska presidentvalskampanjer, är enligt traditionen en dålig kombination. Ulf Adelsohn monterade ner såväl sig själv som moderaterna när han i bland annat Scandinavium 1985 gjorde en entré i hallen som vore han en amerikansk presidentkandidat. Han blev duktigt förlöjligad i medierna. Han fick dock inte, likt Ulf Ekman och Fredrik Reinfeldt, hela församlingen att hoppa för att känna kraften.


Ulf Adelsohn i Scandinavium 1985

29 kommentarer:


 1. Hoppsan sa han som tappade förståndet...

  Alf Johansson

  SvaraRadera
 2. Hallelujah!
  Hörde att Sverige i EU nämns som
  False Superpower.

  SvaraRadera
 3. Moderaterna kallar mötet för Sverigedagar. Kanske (M) vet åt vilket håll deras väljare flyr, eftersom partiet valt just det mötesnamnet, i hopp om repatriering.

  SvaraRadera
 4. Märkligt Jonas Sjöstedt skulle precis presentera sin valplattform. Då slocknade T:n Ljud och bild kom tillbaka då det var över.

  SvaraRadera
 5. Den moderata glädjens förklaring: Arbetskraftsöverskottet lyfter Sverige!

  SvaraRadera
 6. För moderaterna är i så fall teknik som tar bort arbete ett hot. Om vi förbjuder dammsugare så blir det nog mer jobb inom RUT-sektorn.

  SvaraRadera
 7. Ulf Ekman har så fått sin efterträdare :)
  För den som vill se avslutningen av väckelsemötet "Hoppa tills du spyr" 52 min in i mötet:
  http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2591017

  SvaraRadera
 8. Bäste Birger Schlaug!

  Det tal som Fredde Raj-Raj höll i lördags var fullständigt lysande, enligt flera journalister på plats det bästa som han någonsin hållit. Jag var där, kan bara hålla med! Den som fortfarande anser att han är trött har i så fall aldrig sett en trött människa.

  Jag säger bara, jämför med dina favoriter i form av Vladde Putin och Jonte Sjöstedt (aka Par-i-Moskva). Fullständig utklassning! Att du känner ett behov av att förlöjliga Sveriges store ledare iform av irrelevanta jämförelser och manipulerade bilder visar bara hur rädda ni är. Vi kommer att segra! Vi kommer att segra för att vi har ett bättre lederskap och har det svar svenska folket ställer på frågan jobb eller bidrag!

  SvaraRadera
 9. Svenska folket vill ha bort vinsterna ur välfärden. Då kan man inte rösta på- "Fredde_Raj-Raj"

  SvaraRadera
 10. Trött verkade han inte snarare hög.

  SvaraRadera
 11. Bäste Anonym 12:08. Jag har sett talet, har sett förspelet, har sett avslutningen. Duktigt att prata en timme utan manus kan man tycka. Jag avhåller mig från att tycka det eftersom jag i så fall skulle uppfatta mig själv som duktig och det känns ganska pretentiöst. Budskapet hor Reinfeldt förskräcker - det där som han sa på en kongress om att konsumtion och "den som har mest prylar när han dör vinner" var som bortblåst. När han talade om Sveriges ekonomi - och den låga statskulden - så missade han att den tillväxt vi haft de senaste åren berott på att att hushållens skulder ökat. En tillväxt som är lånedriven och konsumtionsdriven har sina nackdelar. Tesen om att det skall löna sig att jobba har en obehaglig baksida: det skall kännas mer taskigt än förr att vara sjuk.

  Jo, du, Bästa Anonym, du kanske anser att ni har bättre ledarskap- Själv får jag rysningar av obehag när ledare möts med konfetti, ljusspottar och beordrar folket att hoppa.

  SvaraRadera
 12. Religion och politik i skön förening.
  Ulf, en katolik med gåtfull försening.
  Sjuka och svaga ger nu ingen mening.
  Sticker innan han döms till stening.

  Ulf för ikonerna nu fortsätter mala
  Fredrik är den nye pastorn i Uppsala
  Han aldrig slutar att hoppa och tala
  Om hälsa och rikedom för alla skrala


  Låt Gud få ta hand om alla under
  medan vi alla tar oss en blunder
  Stefan ger oss nostalgiska stunder
  Vi blir alla nu brukare och kunder
  IQ

  SvaraRadera
 13. Det känns mycket skrämmande när man börjar fokusera på "stora ledare" istället för det politiska innehållet. Det finns många hemska exempel på det i historien.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 14. Med anledning av den röda kortisen ovan så måste jag fråga hur du ser på
  Sans artikel med rubriken Ateister är smartare - välbelagt samband mellan lägre IQ och religiositet. Vad tycks?

  SvaraRadera
 15. Anonym, De påpekar att de inte beaktat emotionell intelligens
  Dessutom kopplar de samman smarthet med hög lön och att ateister har mer kvalificerade jobb. Tron kan verkligen försitta berg :)

  SvaraRadera
 16. Anonym 01:52 - Nja, så är det väl inte. Artikeln handlar en ett forskningsprojekt i vilket man studerat 63 olika forskningsprojekt för att se om det finns något gemensamt.

  Man tycker sig kunna formulera att människor med högre IQ har mindre benägenhet att anpassa sig till konventioner, att de har större förmåga att tänka just analytiskt samt att "smarta människor" kan ha mindre behov av att söka religioner för att skapa en förankring i tillvaron - man har helt enkelt en hygglig självbild och kanske också en större förmåga att styra sina liv.

  Det var väl innehållet i just den artikeln. Själv fann jag artikeln om de farliga ljuden mer intressant.

  SvaraRadera
 17. Reinfeldt & Co är väl i paniktillstånd, därav skuttandet som ska föra tanken till Hoppet.

  Och Hoppet ligger väl i att Centern fortsätter sin framgång. Idag visar nämligen United Minds´ aprilmätning att Centern har kravlat sig upp över 4%-spärren. Antagligen pga Olofssons resoluta nej till KU:s kallelse. Starkt gjort, eller hur?

  Hur ska man annars förklara fenomenet?

  Gt

  SvaraRadera
 18. "Krigets första offer är Sanningen", har vi ofta sagt.

  Men Sanningen börjar avta långt tidigare. Lägg märke till våra mediers ordval i krissituationer.

  Om de vill skapa sympati till landet X, men avsky till landet Y, så kan det heta att "regeringen i landet X har fastslagit att..."

  Men om nyheten gäller motståndaren kan det låta så här "regimen i landet Y påstår att..."

  SVT:s och SR:s reportrar väger sina ord på guldvåg, så att det inte ska bli sura miner i USA.

  SvaraRadera
 19. Det verkar onekligen som om bebisarna har upplevt de ljuden förut och att det väcker obehagliga minnen. Om det väcker minnen så är det något som tidigare har upplevts...?

  SvaraRadera
 20. En troligare förklaring är medfödd instinkt.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 21. De som tror att kapitalistisk, tillväxtvänlig högerpolitik alltid ger ett mer öppet demokratiskt samhälle bör se senaste "Vetenskapens värld" om fracking. Det finns många sådana exempel där det privata vinstintresset går före det allmänna behovet av insyn och demokrati. Affärshemligheter är hårdvaluta.

  Jan Örsell.

  SvaraRadera
 22. När stordriftare befriar världen från olönsamma strukturer såsom smådrift, mänsklig tillhörighet och att såsom människor vara en del av naturens kretslopp, så gör de StorDriftiga det genom att de sluter handelsavtal med varandra såsom våra höjdare hoppinionsbildare önskar.

  Kan man då säga att Själva Satan
  Skakar Hand med Djävulen Själv?  SvaraRadera
 23. Alliansen medger numera öppet i media att Huvudlöftet fallit dvs man gett upp arbetslöshetsbekämpningen (annat då än rent symboliskt i fd FAS3). Så kan det gå. Ibland blir det så. Håhå. Hur massorna utan pengar ska göra då har ännu inte meddelats. Kanske det löser sig på något sätt, det där? Kyrkan kanske kan fixa soppa? Rika privatpersoner kanske kan förbarma sig? LO kanske kan tända ljus?

  SvaraRadera
 24. Väldigt många vet vilka som har
  initierat och organiserat mordet på Olof Palme och många vet också
  vem som sköt honom.
  Det tyder på hål i huvudet att
  intervjua Lena Andersson om detta!
  Liksom det gör att framhäva virriga klimatförändrings-
  förnekares beskrivningar.

  SvaraRadera
 25. NRL, du vräker med jämna mellanrum ut dina oförskämdheter, nu med tal om hål i huvudet. Ämnet du tog upp hade ingenting med inlägget att göra.
  M.H.

  SvaraRadera
 26. Anonym "mån apr 07, 06:29:00 em"

  Man vill väl peka på det att en regering är utsedd av folkvalda och ska ha ett stöd av dessa, medan en regim kan vara utsedd på helt andra sätt.

  SvaraRadera
 27. Jan Örsell. Ja just det en medfödd instinkt, som gör att tidigare minnen som upplevts som obehagliga åter väcks till liv.

  SvaraRadera
 28. 07:37 Har för mig att Saudi har en "regering" i våra medier. Vi har antagligen goda handelsförbindelser med Saudi.
  Det har nog USA också.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.