torsdag 9 januari 2014

Putin, kristen höger och världshandel utan etik...

Tänk er en blandning av Putin, den amerikanska kristna högern och anarkistisk frihandel utan etiska regler. Då har ni Kristna Värdepartiet. Som just bildats och tänker sno röster från stackars KD som redan ligger vid fyraprocentsstupet och riskerar att åka ur riksdagen.

- Det är det scenariot vi kan skrämmas med, meddelar Mats Selander i tidningen Dagen. I Sveriges Radio meddelar han att om Alliansen "skiter i abortfrågan kan man åka ut".

Är det konstigt att det här partiet bildats? Nej, inte alls. KD har frångått de flesta av de idéer man stod för en gång i tiden - inte minst just abortfrågan. KD menar i högtidliga tillfällen att människan tillkommer i befruktningsögonblicket, att då tillåta abort ens några timmar efter befruktningen måste väl rimligen i så fall uppfattas som mord. Och det går naturligtvis inte ihop.

Därav är bildandet av det nya partiet ganska logiskt.

Mats Selander - som citerades ovan - är en av partibildarna och tillika lärare på Credoakademin, där man bland annat anser att sex före äktenskapet är synd. I denna akademi är för övrigt även generalsekreteraren för Svenska Evangeliska Alliansen, Stefan Gustavsson, aktiv - det är han som inte anser att det finns några moraliska hinder för dödsstraff men att abort skall förbjudas.

Partiet vill således, som den amerikanska kristna högern, förbjuda alla aborter. Man delar Putins uppfattning när det gäller "propaganda"  för den "homosexuella livsstilen". Sex- och samlevnadsundervisning skall vidare betona äktenskapet mellan man och kvinna. Till detta kan läggas att frihandel - det vill säga handel utan etiska, ekologiska och sociala krav - anses vara den kristna vägens politik.

André Juthe, en av partibildarna, meddelar vidare att man vill införa "familjeföretagarprincipen", vilket innebär att familjen - vilket lär vara mamma, pappa och barn - skall beskattas som ett företag. Sociala myndigheter skall hålla tassarna borta från familjerna. Ty familjen - hur dysfunktionell den än kan vara - tycks av Gud vara tillsatt.

Kan det nya partiet putta ut KD ur riksdagen, så inte mig emot. För vad gör KD i regeringen? Tar bort kommunernas rätt att ställa högre miljökrav vid bostadsbyggande... Förordar svenskt medlemskap i Nato, vill satsa på kärnkraft och ökar klyftorna mellan rik och fattig...

23 kommentarer:

 1. Utan att det är min åsikt kan man argumentera som följer:

  Ett argument mot dödsstraff och abort är att om man inte kan skapa live skall man heller inte ta liv.

  Men man och kvinna kan just skapa liv. Alltså är det enkelt att vända på resonemanget ovan och plötsligt se det som ett argument för dödsstraff och abort.

  Däremot är det nog min åsikt att man kanske inte riktigt skall dra en skarp gräns mellan dödsstraff och abort. Så olika är inte företeelserna.

  SvaraRadera
 2. Även om frågan om abort är en nationell fråga. så är aborter en viktig fråga i EU parlamentet. DN skriver att det väntas bli en het fråga i flera länder i parlamentsvalet i maj. Abortmotståndarna riktar in sig på forskningsanslagen och EU biståndet. Det blir lite lustigt när nya partier talar om att komma in i svenska riksdagen om 15-20 år...
  Makten förflyttas alltmer till Bryssel. Naturligtvis kommer denna fråga som allt annat på sikt att avgöras i Bryssel. Abortmotståndet är stort inom EU och katolska kyrkan. Alltså i huvudsak män kommer att avgöra denna viktiga fråga.

  Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja majoriteten i EU lär vara mot abort. Så den dagen det röstas blir det nog förbud. Abortmotståndmotståndare borde alltså vara mot EU? På samma sätt blir nog en global omröstning för dödsstraff. Alltså borde dödsstraffmotståndare vara antiglobalister?

   Det är alltför vanligt att man tar något i Sverige självklart för på globen självklart.

   Makten ligger redan hos EU. Riksdagen är verkställande.

   Radera
 3. Imorgon börjar Vänsterpartiet sin kongress, det ryktas i byn att Birger kommer att slå till...
  L.

  SvaraRadera
 4. Neoliberal Agendators jan. 09, 01:15:00 em

  Varför stanna vid befruktningen?

  Every sperm is sacred

  SvaraRadera
 5. kgb35, Ja abortmotståndare borde definitivt vara emot EU! Abortförespråkare också såvida de inte gillar att EU avgör abortfrågan. (Samt i stor sett alla andra frågor). De flesta verkar ogilla att EU petar i allt...

  "Every sperm is sacred" Borde gälla andra livsformer också som djuren. Men där avstannar "heligheten". Det gör den om man inte anser att människan är en del av naturen utan dess härskare. Människan är väldigt dubbel med andra ord. Religionernas gloria sitter "en aning" på sniskan...

  Lisbeth

  SvaraRadera
 6. Att stödja rörelserna "JA till Livet", "Vildåsnan" och "Djurens Rätt" (sökord) är viktigt för mig.

  Det är sällan, nej aldrig, jag hör någon högerkristen tycka illa om kärnkraft och kärnvapen. De ogillar abort, men godtar dödsstraff. Det övergår mitt förstånd.

  Gt

  SvaraRadera
 7. Svagt att du inte skriver att det ryska förbudet gäller homosexpropaganda riktad mot barn.
  Det förbudet ställer nog många anständiga människor upp på.

  SvaraRadera
 8. Vad fan har UR gjort med En bok, en författare? Förstört hela programmet, lugnet är väck, samtalet avbryts med ljud, konstiga färgklickar och ännu konstigare skyltar. Lekstuga för ungdomar som inte kan sitta stilla och lyssna. Modernt? Nej, bara löjligt!
  Är du kvar som intervjuare eller har du dragit, Birger?
  L.

  SvaraRadera
 9. Jag såg den där intervjun En bok, en författare, med nya "effekter".

  Kanske de har fått en ny chef som vill sätta sina avtryck? Jag tycker det var bättre förr, håhåjaja!☺

  Gt

  SvaraRadera
 10. http://basicincome2013.eu/de/index.html

  SvaraRadera
 11. Tja, det ena spörsmålet handlar väl om skuld, det andra om "oskuld"...
  AK

  SvaraRadera
 12. Vad är det de ofödda barnen döms till döden för?

  SvaraRadera
 13. Gt, det är samma chefer, tanken är att man skall kunna se programmen i mobiler och då behövs det närbilder, sägs det.

  SvaraRadera
 14. Är väl ungefär samma åsikter som predikas i många moskéer.

  SvaraRadera
 15. 06:24 skriver: "Vad fan har UR gjort med En bok, en författare?"
  Håller fullständigt med. Orkar inte titta på program där man trycker upp kameran i ansiktet på folk. Synd. Får titta på nåt annat.
  Tobbe

  SvaraRadera
 16. Birger. Om vi ställer själva sakfrågorna åt sidan ett ögonblick, så nog kan du väl gilla Mats Selanders raka puckar, att inte böja sig för vindarna och sådant. Att inte sikta på Riksdagen till varje pris, utan främst driva oppinion. Visst har han rätt i kritiken av KD som rättar sig efter main stream och struntar i sina rötter.

  Är inte detta samma typ av kritik som du och vi andra brukar skriva om MP, eller?

  Gt

  SvaraRadera
 17. Problemet med många kristna och andra religiösa tokpartier är att de väljer bara ett fåtal saker från sina heliga böcker som de vill tvinga på folk. Men de struntar i det allra mesta från böckerna.

  När ska de t.ex. driva att göra sabbaten helig? Stäng alla butiker på söndagar. Att inte blanda olika tygsorter, att inte klippa sig, att kvinnor ska underordna sig, rätten till slavar osv.
  Finns mycket kul de kan ha i sin valplatform men inget av det får man höra. Trist.

  / 1984

  SvaraRadera
 18. Birger, varför gör inte du samma sak? Dvs startar ett nytt parti, bättre än V. Ditt parti kunde kanske pressa MP på samma sätt.

  SvaraRadera
 19. "Vi har under många år sagt att vi bryr oss inte riktigt om våra kärnväljare, för de har ändå inget annat parti att gå till!"
  -- Riksdagskvinnan Annelie Enochson


  Ett parti som resonerar så, förtjänar åka ur riksdagen!

  SvaraRadera
 20. Tittade på kvällens En bok, en författare och håller med ovanstående kommentarer om försämringen. Men vilken förlösande intervju! Hanne Kjöller beskriver mina gedigna erfarenheter på pricken, inkl mina åsikter om medias bristande problemateseringsintresse i "offerfrågor". Kjöllers bok ska beställas omgående.
  AK

  SvaraRadera
 21. Bokstavstro är synd.

  L.

  SvaraRadera
 22. Din kommentar: "Juthe . . meddelar vidare att man vill införa "familjeföretagarprincipen", vilket innebär att familjen - vilket lär vara mamma, pappa och barn - skall beskattas som ett företag. Sociala myndigheter skall hålla tassarna borta från familjerna. Ty familjen - hur dysfunktionell den än kan vara - tycks av Gud vara tillsatt."
  Det här är lite svepande och generaliserande, har du någon saklig kritik att anföra?

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.