måndag 1 april 2013

Moderaterna kovänder: "Vi måste ta oss ur tillväxtmanin!"

Anders kopplade av igår.
Igår kväll var jag iväg några mil och köpte ett lamm, styckat och klart efter ett ganska bra liv på en KRAV-gård. Granne till lammbonden är Anders Borg. Han bor i ett rött hus som tidigare varit tillhåll för en MC-klubb vilken jag besökt på den tiden då jag fortfarande körde MC. På den tiden hade även jag långt hår och hästsvans.

Stannade och pratade en stund när jag såg honom ute på den utarrenderade marken, där han gullade med några kalvar som bökade runt i snömodden. Skönt att komma från politiken, berättade han. Och så skojade vi lite om att kovända.

Förvånad blev jag när han, apropå att kovända, frågade om jag hade lust att komma med i en grupp som moderaterna tillsatt för att lägga fram en strategi för hur Sverige skall agera för att komma ur - och nu citerar jag ordagrant! - "den tillväxtmani som vi fastnad i och som innebär att vi hamnat i ett ekonomiskt slaveri". 

Jag tackade ja, behöver dock icke bli moderat eftersom - och nu citerar jag ordagrant! - "uppdraget sträcker sig utöver vad moderaterna förmår".

I det PM som Borg upprättat, och som refereras i dagens tidning, står följande att läsa: "I de bokförda expansionsökningarnas namn är vi på väg att överskrida de gränser som gör att planeten kan härbärgera nio miljarder människor, vi behöver därför bryta med gamla föreställningar och inse att ekonomisk tillväxt har kommit att bli destruktivt för såväl planeten som för våra liv. Vi måste finna andra och större värden än konsumtion om vi skall värna sådana naturliga grundvalar för vår existens som luft, vatten, jord och klimat. Vi måste därför hitta vägar att ta oss ur tillväxtsamhället och ta oss vidare i det som är att se som den sanna samhällsevolutionen."

Överraskad och glad överlämnade jag ett kilo lammfärs och en lammstek till familjen Borg. Han verkade glad åt gåvan och förklarade att han skulle hantera dessa råvaror på ett bättre sätt än hans partiledare hanterat korvarna i Maramö. 

26 kommentarer:

 1. När något låter som för bra för att vara sant är det antagligen 1:a april.
  L

  SvaraRadera
 2. jag hann läsa hela inlägget innan jag insåg att det är 1a april! En liten stund sätt jag med hakan vid knäna... vilken fantastiskt drömscenario!

  Tack för många bra inlägg!

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Det var väl ett aprilskämt? Men när jag klickade på refereras till dagens tidning kom det upp en kinesisk sida(?). Kapad? Du eller jag eller båda?

  Barbro

  SvaraRadera
 4. Underbart, heja Borg!!!

  SvaraRadera
 5. Mäste vara skämt, Birre har aldrig haft hästsvans!!

  SvaraRadera
 6. Haha, det finns en och annan dumstrut...

  SvaraRadera
 7. Men, 06,28, långt hår har han haft i woodstock och mc har han kört.

  SvaraRadera
 8. Barbro, inte kapad, ingår i skämtet kan jag tro. Så va inte orolig!

  SvaraRadera
 9. Ooooups! Det tog tid innan det ramlade ner ett mynt och tändes en talgdank....

  SvaraRadera
 10. nio miljoner?

  /Messerschmitt

  SvaraRadera
 11. Borg bara gullade med guldkalven. Schlaug dansar runt den.

  SvaraRadera
 12. Fastnade redan på det här:
  "Igår kväll var jag iväg några mil och köpte ett lamm, styckat och klart efter ett ganska bra liv på en KRAV-gård."
  Vem fasiken äter upp ett djur som har haft ett bra liv på en krav-gård? Eller djur som man har torterat under hela deras korta liv?

  Vegan, vegetarian for ever!

  MEDBORGARLÖN; NU!

  “Ojämnt faller ödets lotter.“
  (finskt ordspråk)

  SvaraRadera
 13. OM Moderaterna skulle ha detta som utgångspunkt för NU kommande politik, så skulle de troligen nå över 60 procent vid nästa val:-)))

  SvaraRadera
 14. Ingenting är omöjligt med den mannen, som moderat får man hålla i hatten.

  SvaraRadera
 15. Ta mig sjutton! Du lyckades, den olurbara blev lurad. :-) Tog flera sekunder innan april-poletten trillade ner. Förbannat häftiga sekunder var det.
  AK

  SvaraRadera
 16. Jag började filosofera kring det vettiga i att tacka jag till att sova med fienden! :-) Håller med AK, det tog lång tid för mig att fatta galoppen.

  SvaraRadera
 17. Birger. Kommentaren kom av misstag på gårdagens datum. Så, rulla ner lite, tack.

  Gt

  SvaraRadera
 18. Jag ville tro och blev glad
  ända tills "lammet" kom fram.

  Men tänk om det hade varit sant ...

  SvaraRadera
 19. För en kort stund hann jag känna glädje och framtidshopp innan verkligheten hann ifatt.

  Men...den var bra Birger!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 20. Ops! Jag glömde för en kort stund totalt bort att det är 1 april. Borg är en klok man, och jag tror att han tänker även såhär ibland, men vågar ingenting säga. Det är nämligen såhär att det är många fler än vi tror som tänker som Birger. Tiden är dock inte riktigt mogen än, men när den kommer blir omslaget dramatiskt.

  SvaraRadera
 21. Ha! Jag som trodde det var sant...

  SvaraRadera
 22. haha bra där! Håller med tidigare kommentatorer, trodde först på det men insåg sedan att ack så var det inte.

  SvaraRadera
 23. Men Birger, jag som blev alldeles stum av förundran, faktiskt ända till jag började läsa den första kommentaren och insåg att det var 1 april. Men ett gott skratt fick jag i alla fall.

  SvaraRadera
 24. Kan någon vidarebefordra Birgers text till Borg?

  SvaraRadera
 25. Det riktiga aprilskämtet är det rådande ekonomiska systemet som pågår varje dag...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.