lördag 2 februari 2013

Insändare på bloggen: "Kränkande behandling!"

Kizel
Bästa läsare av denna blogg!
 
Nu får det vara nog! Med kränkningar och skändliga beteenden! Rasism i sin värsta form!

Det har kommit ut en lista med de mest populära katterna i Sverige. Raskatter, gubevars. Rasism, hört talas om det??

Vi riktiga katter, utan fjantiga skitförnämt inavlade gener, anses inte värda att ta upp på listan. Bondkatter, huskatter, vackra katter - vi har många namn.

Men vi existerar inte i den där försorkade listan. Fast vi är smartast, klokast, stiligast, värdigast, nyttigast och vackrast.

Istället är det den muskelförslappade Ragdoll som vann, med odrägliga typer som Helig birma (sic!) och Sphynx (sick!) på listan. För att inte tala om klunsen Brittisk. Eller Maine Coon, drägget från Staterna. Herregud!

Var är stoltheten i dessa avarter??

Till de tvåbenta kossor som utfärdat den där listan säger jag bara: Fuck you!

Med bästa hälsning
Kizel

PS! Ägaren av bloggen avsäger sig ansvar för denna insändare, har jag hört. Vill inte stöta sig med sådana som har dålig smak och uselt omdöme. Gammal politiker, ni vet.   


Ragdoll, sorten som vann

Sphynx - utomjording.
Main Coon - amerikan.
Brittisk alkad  pub-katt.


20 kommentarer:

 1. Heja, Kizel! Håller med.
  Brick

  SvaraRadera
 2. Kizel du verkar lite dryg och överlägsen!?
  Här går du runt är fri och spatserar? Medan dina systrar och bröder sitter fängslade. Är du nyliberal? Gäller inte frihet inom ramen för alla andras lika rätt till frihet?

  Inom familjen finns två "Brittisk pub-katt" Ingen är alkoholiserad, inte ännu i alla fall. Men visst är de frihetsberövade! Man kan ta till flaskan för mindre. Ett stort hjärtfel gör att den ena katten, fått ett tämligen gott liv i lugn och ro inne. Han skulle knappast klara sig ute på egen hand. Ingen ville ha honom. Han skulle förmodligen avlivats. Det räcker inte att vara snygg. Man ska vara frisk också.

  Var glad Kizel för att du är frisk? och fri och inte framavlad för att enbart behaga. Det antar jag att min hund instämmer i. Ska fråga honom. Hårt avlad som rasen är, så har även han dragits med blåsljud på hjärtat sedan han var valp. Även hans nu avlidna kompis gjorde det. Så Kizel vi kan tillsammans starta ett upprop mot för hård avel och mot "skönhets"hysterin?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Bästa tvåbenta medvarelse, vid namn Lisbeth, den där hårda aveln är hitte-på av er tvåbenta figurer. Jag har levt ett hårt liv, som flykting boende i en kall loge i många år efter det att jag vägrat finna mig i flytt till betonggetto där jag skulle tillbringa mina dagar i en cell, sån som ni tvåbeningar kallar lägenhet. En tvåbening kom visserligen med mat ibland. Hen kom i bil, jag kollade in bilen, och efter moget kattklokt övervägande följde jag vägen en kall vinterdag för att leta efter den där bilen. Någon kilometer bort stod den, utanför ett litet hus, jag hoppade upp mot dörrhandtaget och dörren öppnades. Jag smög in och la mig i soffan och låtsades som ingenting. Sånjures jag något år innan tvåbeningarna flyttade till annan ort, livet blev svårt, jag sökte mig försiktigt fram till en avdankad politikers hus, intog källaren, för att sedan steg för steg inta hela huset, bli herre i huset men låta personalen välvilligt ge mig sin kärlek samt mat i lagom dos. Jag vaktar dem genom att följa med dom på promenad, hämta post och annat som kan skada dom.

  SvaraRadera
 4. Monica och Brick, tack. Spinn.

  SvaraRadera
 5. Hej Kizel!

  Jag flyttade hem till en tant när det var så fruktansvärt kall vinter och jag och min styvpappa kallad Herr Grå typ Main Coon (en gammal ragge som tog hand om mig när min mamma försvann) var frysen och hungrig och törstig och trött. Jag blev tam meddessamma men med styvpappan tog det för många veckor innan han litade på tanten så han hann blev sjuk, kämpade hela vintern i alla fall men dog sen en vacker försommardag över 20 år som vildkatt.
  Jag blev kallad Mr.Yellow för jag är en gul katt lik dig Kizel men inget vitt alls och jag är tantens egen mammis i dag.
  Vi fick sällskap under förvinter förra året av en annan kämpe; en svanslös gammal herre, också 20 år på naken som vildkatt. Han brukar sova dagarna i ända i en varm låda på terassen och vill inte komma in alls; han är väldig snäll och tanten kan klappa och borsta honom men han vill tydligen ha sin frihet liksom jag också.
  Vi bor på landet och jag trivs väldigt bra hos min söta söta tant.
  Häls. Mr. Yellow

  ps. jag är f.d. så kallad sommarkatt och jag tror att de två gamla herrar har varit såna också. Fy på er som är så anvarslösa!

  SvaraRadera
 6. Hej Birger! Den här kommentaren med en inbakat fråga har egentligen inget att göra med det här inlägget men är likväl relevant. För ett halvår sedan började jag studera statsvetenskap på Uppsala universitet. Som en nyexaminerad gymnasieelev så var jag förstås ödmjuk inför den kunskap som fanns innanför universitetsbyggnadens murar. Nu börjar jag dock undra över om dessa murar håller ute kunskap lika mycket som de skyddar den. Under höstens och nu också vårens terminer har jag lärt mig en hel del nytt men också mött mycket som jag ställer mig skeptisk till. I statsvetenskapens nästan samtliga kurser med tillhörande litteratur diskuteras tillväxten men få gånger har jag sett den problematiseras. Allt från professorer i lärosalarna till författarna bakom litteraturen vi läser ställer sig positiva till tillväxten och dess fortsatta existens. Samtidigt ondgör sig samma personer i all oändlighet över globala problem som resursutarmning och miljökatastrofer. Jag undrar därför om du Birger inte kan skriva ett inlägg (eller hänvisa till ett gammalt om ett sådant finns) rörande våra svenska universitets tvivelaktiga neutralitet gällande tillväxten.
  Tack på förhand

  Nils

  SvaraRadera
 7. Hej Birger!
  Såg dig igårnatt på Kunskapkanalen, en bok en författare. Jag gillar dig männen! Go Strong!

  MVH.

  SvaraRadera
 8. Den där aveln på katter och hundar (och kor, grisar och höns) är för jävlig! Det är förskräckligt eftersom man ofta avlar fram sjukdomar i själva verket, för att få roliga djur och lönsamma djur. Länge leva bondkatten!

  SvaraRadera
 9. Kizel tack för ditt svar! Katten också du har vackra ögon! (M.A. Numminen) "bra" låt! och den stämmer väl in på dig. Be personalen spela den.

  Du har helt rätt den hårda aveln är hitte-på av oss tvåbenta figurer!Bra att du vaktar den där avdankade politikern. Du om någon vet säkert att de ska hållas kort! Man vet aldrig vad de kan hitta på.

  Trist att du har varit en flykting. Men desto roligare att höra att du nu har det så bra. En del påstår att vi människor inte kan tala med djur. Du vi ler gott åt dem heller hur ;) Sköt om "personalen"!

  Allt gott till dig Kizel
  mvh
  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Om man är vegan för att man vill ha fred även med djuren och naturen (dvs etiska skäl), men ändå längtar efter en katt eller en hund, vad för mat kan man då ge kompisen utan att gynna den blodiga yxans kultur? Vad anser Lisbeth?

  Gt

  SvaraRadera
 11. Det där med avel är ju ganska fascinerande. Det sker ju liksom hela tiden, mer eller mindre omedvetet, när människor lever i symbios med andra organismer (skilj på symbios och mutualism, begrepp som ofta blandas ihop). Den omedvetna formen är på något sätt mer sympatisk kan jag tycka, men jag har svårt att sätta fingret på anledningen till att jag tycker så. Oavsett vilket hade det i alla fall varit betydligt trevligare om Hitler hade nöjt sig med att forma en Guppy-population istället för för den mänskliga populationen. Själv har jag ett gäng vildguppys från Trinidad som jag tidigare hade funderingar på att avla, men det tog emot lite grann. Skulle de "mindre populära" guppyna hamna i någon form av ghetto i sådana fall? Just nu får de simma omkring så fritt de bara kan i sitt akvarium. De är nog trots allt vackrast utan att mänsklig enfald tar bort mångfalden hos dem. Resultatet av det får jag väl se om några decennium.

  Eftersom att jag saknar predatorer i akvariumet borde de i vilket fall få kraftfullare ornament på sikt, med hjälp av den osynliga handen. Systemet är för övrigt slutet och resurserna som förser mina guppys med energi är bara förnyelsebara så länge de inte överexploateras. Det krävs därför att en plan upprättas för dessa resurser. Annars riskerar mina guppys att bli en parentes på denna jord.

  P.E

  SvaraRadera
 12. Korrigering: Systemet är INTE slutet, bara partiellt :) Resuserna som flödar in i systemet är förnyelsebara så länge de inte överexploateras. Men, en plan behövs, om de inte ska få samma status som dronterna.

  P.E

  SvaraRadera
 13. Och vad säga om dagens norm-avel, med allt vad den innehåller som individualism, tillväxttroende, det är upp till dig - du har alla valmöjligheter, konkurrera, fort ska det gå o.s.v., o.s.v. av våra unga två-beningar...

  Själv hade jag förmånen att delvis bli uppfostrad av fyrbenta vänner :-)

  SvaraRadera
 14. Och vad säga om den partipolitiska elitens slutna lilla krets där avel pågår - är det en högre risk för inavel där än hos de riktiga vargarna måntro...

  SvaraRadera
 15. Neoliberal Agendamån feb. 04, 01:22:00 fm

  Detta inlägg får mig att tänka på följande fråga:

  "If someone from the 1950s suddenly appeared today, what would be the most difficult thing to explain to them about life today?"

  och följande svar:

  "I possess a device, in my pocket, that is capable of accessing the entirety of information known to man.

  I use it to look at pictures of cats and get in arguments with strangers."

  SvaraRadera
 16. Gt Katten t.ex. är i grunden ett rovdjur trots att vi försöker avla fram något annat och rovdjur äter kött. "Kompisen" bör då få kött för att överleva och må bra? För inte vill vi ta livet av våra kompisar?
  "Ibland" förmänskligar vi djuren? Vi är inga djur, vi är männniskor som ibland beter oss som rovdjur. Det verkar som om vi har rovdjuret inom oss latent? Evolution?

  Så vad är egentligen ett kroppsligt behov och vad är känslomässigt? Kött betraktas som lyxigt ett bevis på rikedom. Undrar om Kizel fångar möss? Undrar om Kizel tänker nu ska jag bevisa min status jag har råd med kött. Eller rättare sagt personalen den "avdankade politikern" har råd :)
  Personligen så tror jag att Kizel och andra katter och hundar gillar kött och att deras kroppar behöver det. Men min egen hund knaprar även på grönsaker och verkar inte må dåligt av det.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 17. Jaha, jag ska alltså vara tacksam för att det finns slakterier som kan ordna mat åt mitt husdjur? Nej det kan du bara inte mena.

  Att rovdjur tar rov i naturen, det är de ju skapta för. Kan jag inte ändra på. Alltså må jag acceptera det.

  Men eftersom jag tror människan är tänkt som vegetarian (från tand till tarm och sinne), så mår jag pyton vid anblicken av slakt- och jaktkulturen.

  Så kommer det en katt, som visar sin kärlek till mig och vill bo här. Hur löser man det?

  Gt

  SvaraRadera
 18. Gt finns det någon annan beprövad kost för katter? Som inte innehåller kött? Nej menar inte att du ska vara tacksam för att det finns slakterier som kan ordna mat åt ditt husdjur. Men om katten visar sin kärlek så vill man visa kärlek tillbaka? Av vad jag hört så är kött livsnödvändigt för en katts överlevnad. Att katter kräver mer kött än hundar Är det en myt som så mycket annat?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 19. Ett dilemma är det. Jag vill ge katten det den är avsedd att äta, dvs bl.a. kött. Jag kan inte själv hantera dödandet och styckandet, och måste därför vända mig till butiken. Därmed ger jag slaktaren alibi att fortsätta dödandet.

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.