tisdag 1 januari 2013

25 kommentarer:

 1. "Waiting On A sunny Day"
  Bruce kan få vänta allt längre i framtiden. Barnen kan glömma hur vanliga luddiga moln och en sol ser ut. Får vi se fler sådana teckningar av barnen i framtiden?

  Katrineholmskuriren fångade detta på bild. De undrade "Är det Gud som spelar schack?"

  Det undrade en politiker i Vingåker också! Pernilla Hagberg (MP) reagerade och upplyste dem om Geoengineering. Vetenskapsradion Klotet har också upplyst. Pernillas reaktion har upmärksammats runt om i hela världen. Den har uppmärksammats här hemma i olika tidningar och av SVT. Hur det än står till i verkligheten, så får säkert vår regering nu mejl från hela världen. Pernilla får spott och spe men även stöd.

  Himlen den fortsätter att vara grå Bruce. Han är såvitt jag vet politiskt intresserad. Stöttar han omedvetet/medvetet systemet ekonomiskt? Kanske gör han 2013 en vacker sång om att Gud spelar schack. Nja... Vi de flesta av oss fortsätter dock att förundras hur bär sig "Gud" (människan) åt? Vilken tur att det finns vetenskap som kan fixa allt?

  Men vår föda då, all växtlighet som behöver sol. "Spår" att detta kommer att bli ett allt större samtalsämne 2013. Nu när locket lagts av lite. Vingåker är på kartan.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 2. Klotet, vetenskapsradion "Mark Lynas krigar mot klimatskeptiker och miljörörelse." Han var tidigare GMO motståndare. Nu har han svängt och förespråkar "Geoengineering" och kapitalism.

  "Så länge vi håller oss inom planetens gränser för hur mycket vi kan påverka klimatet, havet marken kvävehalten osv. kan mänskligheten fortsätta att växa på ett hållbart sätt i princip i oändlighet. Vi kan alltså klara av en större befolkning och en större ekonomi, om vi bara gör det inom de gränser som definierats av vetenskapen anser Mark Lynas."

  "Det här är en viktig rörelse bort från tidigare idéer t.ex. om att det finns en ekonomisk gräns för vår ekonomiska tillväxt menar han."

  Mark Lynas författare och aktuell med boken "Guds utvalda art- Hur planeten kan överleva oss".

  Vore något för kunskapskanalen och en bok en författare...
  Vi Guds utvalda art? Vetenskapen fixar allt?

  Lisbeth

  SvaraRadera
 3. Nej, finns inte på det sätt som nätet pläderar om i allt hetsigare ton. Fånigt. Däremot pågår enstaka experiment i forskningsssyfte hos såväl USA som Kina. Men att flygbolag världen över är involverade i en global hemlig aktion är struntprat. Det skulle ju aldrig fungera eftersom så många då skulle känna till det. Varför inte begripa att den här typen av nätrykten upprätthålls av sådana som vill få oss att minska engagemanget i verkliga frågor som hotar planeten. Om man nu skall falla offer för konspirationer.

  SvaraRadera
 4. Anonym, dags att ta till sig vetenskapen? Detta diskuteras utifrån olika motiv och syften. I USA diskuteras Geoengineering. Även här hemma. Googla på Klotet Vetenskapsradion. Är det något som är fånigt så är det kommentarer som dina. Vi "vanliga" vet inte. Alltså locket ska av. Pernilla har öppnat asken. Det betyder väl inte att allt behöver vara konspirationer? "Offer" är vi alla.
  Våra barn och efterkommande har rätt att kräva långa tankar, vilket innebär att man inte avfärdar något helt innan man noga undersökt. Så du menar att detta är noga undersökt?
  Isåfall redogör gärna för den undersökningen.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. Ett mycket pedagogiskt program om ekonomiska modeller och skrämmande förnekelse kan man se ett par dagar till. Är detta något våra politiker och vi inte vill inse?
  http://www.svt.se/vetenskapens-varld/se-program/del-12-8?autostart=true
  (Från ungefär 6 minuter in i programmet)

  SvaraRadera
 6. Lisbeth, man må skilja på vetenskap och de helt sjuka konspirationsteorier som finns i den här branschen. Jag vet mycket väl, som jag skrev, att forskning pågår, men tro inte att flygbolag sprider kemikalier och virus i hemlighet. Det räcker såväl att diskutera det som verkligen sker! Förstår du inte vad de mångomfattande rykten, som bygger på att man inte kan läsa innantill utan drar ut fakta in i fantasins värld, innebär?? Det innebär att människor kommer att dra en suck av lättnad när de hör talas om de verkliga försök som faktiskt pågår. Det är precis som att SD blir mer rumsrent om ett rent facsistiskt parti bildas. Kritisera gärna det som verkligen pågår, inte sådant som Pernilla oc Co pratar om. Deras prat lägger ett löjes skimmer över en nog så allvarlig fråga!
  10:27

  SvaraRadera
 7. Fin låt... precis som denna:

  http://www.youtube.com/watch?v=lQI0OhnanCA

  AK

  SvaraRadera
 8. Kära Pernilla, Lisbeth och andra. De stora sidorna på nätet om chemtrail är skapade som skämt, som ett sätt att driva med människor som söker konspirationer. Sårande förstås, men lyssna noga, se uppbyggandet av filmerna, kolla blandningen av fakta och grejer man kommit på under glada ölkvällar. Så var lugna, samma grabbar som roade sig med att blåsa upp 21 december håller på med det här. Känner själv några. Tycker de bär sig illa åt och använder sina kunskaper i att göra snygga nätanpassade videor och hemsidor på ett väldigt destruktivt sätt. Det finns tillräckligt med skit att engagera sig i för att göra jorden lite bättre. Det är så mycket nonsens i chemtrail-spåret.
  Mona

  SvaraRadera
 9. Anonym, Tror tyvärr att du kan ha rätt. Människor kommer att dra en lättnadens suck. Det vilar ett löjes skimmer över oss. Vetenskapen är ju vår nya religion Hallelujah! Fast jag tror (spekulation) att åminstonde delar av miljörörelsen kommer att protestera. Eller så blir de likt Mark Lynas helt omvända och börjar förespråka ständig ekonomisk tillväxt.

  Enligt Klotet, Vetenskapsradion så var det Johan Rockström och hans internationella forskarteam som startade Mark Lynas inre förändring. En studie som heter "A safe operating space for humanity."

  Det allra viktigaste är att miljövårdare och miljöaktivister måste påminna sig om att människor inte är så usla. Vi har lika stor rätt att finnas här som någon annan art, säger Mark Lynas".

  Han menar "att det finns en stark underström av misantropi eller förakt för mänskligheten."

  Personligen så vill jag påstå att mänskligheten känner förakt inför andra livsformer..." inför mineral, växt och djurriket.

  "Kritisera gärna det som verkligen pågår." Det är just det jag gör. Genom att försöka undersöka. Ju mer jag undersöker desto mer inser jag hur lite jag/vi vet. Pernilla är noga med att säga att hon vet inte mycket. Men att vissa saker har hon ändå undersökt. Det är väldigt vanligt att vi "skjuter" budbäraren. UTAN att vi faktiskt lagt två strån i kors själva för att undersöka. Det är dogmatiskt. Dessutom blir det problematiskt, eftersom allt handlar om motiv. Vissa sväljer allt.


  Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Geoingeenering existerar både i teori och praktik. Men att dra ut det till chemtrail är löjligt, inte minst hopkoket av en massa galna konspirationsteorier som laddar "teorin" om chemtrail.

  SvaraRadera
 11. Anonym ja "Geoingeneering" existerar "både i teori och praktik".
  Då är det väl dags att mer bland allmänheten börja diskutera Geoingeenering? Väldigt mycket prat om fyra graders målet eller andra gradantal råder. Det är som om man vore fastklistrad vid detta. Det leder givetvis till konsekvenser. Människor blir med rätta rädda. Speciellt som politikerna inget verkar göra. Spekulation, men de kanske förlitar sig till vetenskapen.

  Rädda människor är lätta att lura och manipulera. Kan politikerna inte klämma fram med att vi litar på vetenskapen? Eller varför görs inget?

  Människor som tidigare inte förespråkat ekomomisk tillväxt och t.om. GMO ändrar sitt sätt att tänka. Helt plötsligt kan vi växa obehindrat för vetenskapen fixar "biffen"? Inte konstigt att olika teorier existerar. Det viktiga är väl att vi undersöker, så att vi inte dras med i allt möjligt. Eller att vi inte undersöker alls. Jag vet inte om chemtrail existerar eller inte. Men jag vill verkligen veta. För mina barns skull inte minst. Samt för alla världens barn som ska ta över.

  Kanske kan Pernillas insats öppna upp för vettiga dialoger. Som gör det lite lättare för oss alla att se eventuella samband. Ser inte Pernilla som Messias :) Men vetenskapen är inte heller Gud och ska därför heller inte leka Gud.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 12. Päivi Rissanen Nilssontis jan. 01, 04:44:00 em

  Jaha, Det är alltså ok att han ,Bruce S, flyger runt för att komma till olika konserter. Då gäller inte samma restriktioner eller moralkakor som för övrigt!Annars kan man se honom så här om man gillar hans musik.Om ni har sett några av alla dessa trendanalytiker på TV som spår hur vi vill leva 2013 så kommer det präglas mycket av den rädslan som finns för framtiden. Trygghet och långkok som gäller. Loppmarknad och tradera.Inget nytt under solen. Dåså Lisbeth, då har du väl kontakt där i Katrineholm med mina två förra partikamrater, jag vet inte om det är de som är grreenline 1 (herr)och 2 (fru)men mycket grrr är det.Päivi RN

  SvaraRadera
 13. Hade varit intressantare om du kommenterat Geoingeneering Päivi. Om jag har kontakt med några i Katrineholm är oviktigt.

  Mark Lynas helomvändning är intressant. Nu inleder han enligt Vetenskapsradion en serie möten och föreläsningar i Svergie. Han är inställd på helt annorlunda reaktioner än tidigare. Tror jag det! med hans syn på kärnkraft, genmanipulation (GMO genmanipulerad organism) samt geoingeneering som en lösning till fortsatt ekonomisk tillväxt.

  Skulle vara intressant att höra dig Birger intervjua honom i "en bok en författare" om hans senaste bok. "Guds utvalda art - Hur kan planeten överleva oss."

  Lisbeth

  SvaraRadera
 14. Tillåter du Lisbeth en fråga?

  I så fall undras, om det kan tänkas finnas någon mening med att gå med i lokala MP, trots att moderrörelsen glider iväg och blir allt mer beige.

  Jag menar bara, huruvida det finns tecken på att vår ort kan utgöra en grön cell, med hopp om ett lokalt MP värt namnet.

  Förstår att en sådan fråga inte är lätt att besvara. Ett sätt är väl annars att prova på något år.

  Ville bara få en utsaga från annan, eftersom det är lätt att få tunnelseende av de egna tankarna.

  Gt

  SvaraRadera
 15. Gt Nej du har rätt det är ingen lätt fråga att besvara, därför att det är helt upp till var och en. Men "tunnelseende" som du skriver om tror jag kommer sig av att vi identifierar oss med ett visst parti. Det skymmer sikten för egna tankar? En del lyckas vara unika individer ändå och utmanar sitt nuvarande/gamla parti. De har lyckats med konsten att vara självständiga individer i ett kollektiv.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 16. Lisbeth, ska se om vi kan få med honom i En bok, en författare. Det är ju främst svenska författare som är med, med några få undantag som t ex Tim Jackson.

  SvaraRadera
 17. Päivi Rissanen Ntis jan. 01, 11:01:00 em

  Hej lisbet,
  Jag kan inget om geoengeneering. Det var bara ett konstaterande om före detta Södertälje- och stockholms landstingspolitiker som har hamnat i Katrineholm då jag såg att du var där. Jasså, tycker du inte att det är lite barnsligt att vissa rockartister skall få flyga för de kommer på konsert. Och vissa fd politiker gillar dem.De får liksom fri lejd från allt det annars talibanistiska. Jag gillar ditt humana sätt, Päivi RN

  SvaraRadera
 18. Ska du förbjuda artister att göra konserter, Päivi? Är inte flyg bättre i jobbet är som fritidssysselsättning? Får inte politiker uppskatta musiker på så sätt att de går på konserter? Vem är taliban om inte du...?

  SvaraRadera
 19. Tack Birger! Hoppas det lyckas.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 20. Och så fick Byle en solig dag!

  SvaraRadera
 21. Tack Lisbeth! Min "tunnel" består i drömmen om det MP som var då i början av 1980-talet. Hmm, undrar hur det skulle kännas att komma tillbaka till dem. Kanske lika vidrigt som för en grön centerpartist att återkomma till dagens Stureplans-center.

  Hittills har jag sett det viktigt att stödja MP, bl.a. för att dess landstingsgrupp var en politisk "fadder" för att vårdavtalet med Vidarklinken skulle fortleva. Men de senaste signalerna tyder på att den viljan är slut. Puh!


  .............................................................
  Birger. Känner du till boken "Utan media kan du inte starta ett krig" av Jan-Olof Rönn?

  Den visar hur Makten, även i en demokrati, försöker styra våra tankar.

  "Och med oss i studion har vi Sven Svensson med en expertkommentar. Nå, vad tycker du om inlägget nyss?"

  Varpå "Sven" talar om för oss vad vi ska tycka, varvid risken att vi skulle fatta sympati för föregående talare elimineras. (Mitt påhitt, ej citat från boken.)

  Det är samma medier som ser till att diktaturen Kinas ledning än så länge får kallas regering, inte regim. USA vill väl ha tumme med Peking tills vidare.

  Tänk så trevligt, Birger, om du finge intervjua författaren till "Utan media..."! Boken finns på Anarchos förlag.

  Gt

  SvaraRadera
 22. Har verkligen snöat in på Brucan! Amazing låt:

  http://www.youtube.com/watch?v=QZ2d87EFIM0

  Dags för nytt jobbförsök! :-)
  AK

  SvaraRadera
 23. Gt: boken kom ut för två år sedan och serien tar bara upp nya böcker - även om det tar åtskilliga veckor innan programmen sänds...

  När det gäller chemtrails så är jag övertygad om att Mona i sin kritiska analys har väldigt rätt. En fråga som borde hanteras seriöst - tekniska metoder för att förändra klimat och vädersystem bland annat - får ett löjets skimmer över sig när nätet används för rena rama skojeriet, nu senast om att svininfluensafallen härrör från chemtrails och tidigare om att onda makter - med säte i FN - vill utrota ekonomiskt svaga grupper genom förgiftning via chemtrails. Eller sprida sin ondska - via chemtrails - över Skåne, som är en av de senaste kokorierna.

  Allvarlig kritik av geoengineering etc tystnar när de som framför den riskerar att sammankopplas med nätets globala galningar och gycklare.

  Ett råd i all ödmjukhet: tro inte på allt som skrivs, tro inte ens på den dåliga tesen "ingen rök utan eld". Det finns anledning att reagera mot mycket som händer - dit hör faktiskt rena rama dumheter på nätet som sjösätts av människor som tycker det är kul att driva med andra.

  SvaraRadera
 24. Läs vad David Jonstad författare till Kollaps skriver om Mark Lynas helomvandling, som började i duschen på ett hotellrum i Svergie. Marie Louise Kristola intervjuar Mark Lynas in på bara kroppen ända "in i duschen" (vetenskapsradion) Intressant intervju! Finns en längre variant också.

  Tänk så mycket dumheter (tankar) som startar i Svergie.
  Tror att vi ska fokusera på "fenomenet" Geoengineering. Om det är samma sak som chemtrails så visar det sig. Håller med Birger. Allvarlig kritik av geoengineering tystnar.

  "Gud i maskinen"

  http://davidjonstad.se/2012/02/27/gud-i-maskinen/

  Lisbeth

  SvaraRadera
 25. Ja och se redan här slutade kritiken av Geoengineering.. Inte konstigt, men väldigt synd om "miljövänner" inte vågar tala om vetenskap och var den "är"? på väg. David Jonstad vågar. Förstår dock Birger. Om han som före detta politiker och numera engagerad "fri" debattör skrev ett inlägg här och på allvar försökte belysa Geoengineering, så skulle han förmodligen bli lika uppvaktad som Pernilla Hagberg blivit över "hela" världen. Förmodligen även om han inte nämner chemtrails med ett enda ord.

  Men kärt barn har många namn och de blandas ofta samman i en enda mix. Låt oss istället kalla det för planetär ingenjörskonst...? Konsten att leka Gud? "Måla" världen? Vad anser alla vetenskapsintresserade lekmän som inte riskerar att hängas ut över hela världen? Bör vi leka Gud?

  De gamla grekerna skulle de ge utge strängaste straff för hybris? Eller är det en sund utveckling? Vi avsäger oss alla i och med vetenskapens framsteg all gudstro och våra religioner? och därmed har vi rätten att agera som gudar? Eller har vi tagit oss den rätten? Vi antar vetenskapen som vår nya religion? Med oss själva som "gud i maskinen"?

  Lisbeth

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.