måndag 18 juni 2012

Helgskörd

 •  Svenska Dagbladet har gjort en tavla som jag finner oförlåtlig. Sveriges mest trovärdiga miljöjournalist Susanna Baltscheffsky har slutat på tidningen. Klantigt SvD!
 • 29,7 procent av Greklands röstberättigade har röstat på det som ser ut att bli regering. Stabilt? Demokratins vagga har ett system som innebär att det parti som fått flest röster, om så bara en enda röst mer än det parti som fått näst mest röster, får 50 extra mandat i parlamentet. Folkvilja? 
 • Den nyvalde franske presidenten får egen majoritet i nationalförsamlingen. Ville han verkligen ha det egentligen? Vem ska han nu hänvisa till när ett antal vallöften inte kommer att infrias?
 • Den svenska försvarsmakten är, vilket jag påpekat ett antal gånger, ett under av inkompetens. Allt från hur man under årens lopp spridit vapen till kriminella, via undermålig och kompetensbefriad hantering av ekonomin till det senaste: inköp av datasystem som man inte kan hantera vilket gjort att JAS-plan inte kan användas och köer utanför verkstäder. Bra för klimatet förstås. Ännu bättre om hela den militära verksamheten läggs ner.
 • Gustav Fridolin påstod i sitt sommartal att den viktigaste analysen som gjorts på 2000-talet gjorts av Maud Olofsson då hon talade om social och regional klyvning av samhället. Inte ens MP har tagit frågan om god utveckling i hela landet på allvar, hävdade Gustav. Jag avgick förstås några månader efter millennieskiftet... Men Gustavs historiebeskrivning stämmer inte på en mer allvarlig punkt: Är det någon som på 2000-talet gjort rätt analys vad gäller den regionala klyvningen så är det Lotta Hedström. Hon var språkrör i början av 2000-talet och bör inte negligeras på det sätt som hennes efterträdare haft för vana att göra.

3 kommentarer:

 1. "Folkvilja?"
  Nej folkrädsla? Folkilskan fick stå tillbaka för folkrädslan.
  Det finns regler för hur man går med i EMU och i EU. Men inga regler för hur man går ur. Är det inte märkligt att gå med i något som man inte "kan" ta sig ur? Eller korkat rentav? Rävsaxen slår igen och rädsla kan även vara ilska. Rädda människor är lätta att manipulera. Valresultatet bygger alltså inte på folkvilja utan rädsla. Man vet vad man har men inte vad man får. Det vet de som har makten. Vi är som en rädd fårskock som drivs en hit en dit åt höger eller vänster.

  SvaraRadera
 2. Är det anmärkningsvärt att en journalist slutar sin tjänst? Man kanske har blivit erbjuden ett bättre jobb, eller hur?

  Eller, har SvD burit sig illa åt, och att det var orsaken till avhoppet?

  SvaraRadera
 3. Hej, anonym 08,35. SvD gör en omorganisation som innebär att det blir svårt att sköta jobb som t ex miljöreporter.
  Nicke Lilltroll

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.