lördag 19 november 2011

Urbant ekkomplement till urban ekochic shopping

Se här och följ det urbana dramat om den så kallade teve-eken på Östermalm i Stockholm.

2 kommentarer:

 1. Anar jag en viss lågmäld ironi i en värld där den verkliga skövlingens resultat ligger i ICA:s livsmedelshallar?

  SvaraRadera
 2. Nejdå, ironi aktar jag mig noga för i detta sammanhang. Min favoritek heter Amiralen och håller till norr om Borgholm. Det finaste med ekar är annars den lilla biotop som skapas kring eken - hundratals arter lever sina liv på, i och kring en ek. Hur det är med den saken när det gäller teve-eken vet jag inte precis...

  Men man kan givetvis behandla gamla träd på olika sätt, på Teneriffa står det tusenåriga Drago-trädet i Icod de los Vinos och kommunen jobbar nästan hysteriskt för att det skall leva, man har till och med skapat en botanisk trädgård kring sitt vackra träd.

  Huruvida man kan och bör låta denna så kallade teve-ek vara kvar är jag inte insatt i. Men pratet om att det hotar människor om det står kvar är ju intressant som retorik - om hotet att man ska bli påkörd av en fallande ek är så allvarligt så bör man nog fundera över om det inte finns skäl att i så fall minska bilismen högst avsevärt eftersom risken att bli påkörd av en bil enligt rådande statistik är betydligt större.

  Men om ekens hälsotillstånd vet jag intet. Och nog kan spårvagn dras på gatan, som är duktigt bred, utan att trädet står i vägen. Om det nu finns några friska rötter kvar förstås. Fan ska vara ek mitt på gatan...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.