tisdag 15 november 2011

Mer om 1998...

För någon dryg vecka sedan skrev jag lite om valet 1998. Det blev många besök den dagen, och det resulterade i en hel drös e-post. Så nu lägger jag ut större redigerade delar av det arbetsmaterial som jag samlat. Här finns det att läsa.

Förutom material hämtat från minnesanteckningar, protokoll och tidningsartiklar - tack till er som skickat material jag inte haft - så finns en del intressanta citat från böcker andra har skrivit om detta ämne.

Skälet till att jag för någon dryg vecka skrev om valet 1998 på var att jag på MP:s trettioårsfest, för några veckor sedan, fick frågor om just detta val. Man frågade om det var sant att "Birger skänkt Persson makten". Jag hade förstås hört det flera gånger under årens lopp - från både Peter Eriksson och Maria Wetterstrand. Men då valt att hålla truten. Nu gör jag en jämförelse mellan de strategier som användes i de svåra valen 1998 och 2002.

2 kommentarer:

  1. Synd att man inte kan kommentera direkt på sidan där allt står. Kan du ordnda det?

    SvaraRadera
  2. Anonym 09:44 - Nej, på sajten Backspegel kommer inte möjlighet att kommentera att finnas. Men det går bra på den här bloggen, om du vill kommentera offentligt, eller skicka synpunkter till provoka@telia.com

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.