Saturday, 13 November 2010

Fisk i grumligt vatten

Norrmän äter mer fisk än svenskar, vi hoppas att svenskar också skall göra det, meddelades i veckan från nyinstallerad chef för norsk fiskexport.

För övrigt har det kommit ut en ny platta med Elvis, gamla låtar i nymixad version. Rösten är kvar, men till ny musik. Det blev mest torsk av det. Synd på en bra röst. Skapliga nymixningar har gjorts förr, tex denna. För övrigt var Elvis skeptisk till manipulation av inspelningar, när han fått höra några pålägg som gjorts på en orginaltejp var han så upprörd att han, från Memphis, trodde att det var utfört "av idioterna i New York". Men det visade sig att det var en sladd som var lös till en högtalare. (Mer om det finns förresten att läsa i denna).

5 comments:

 1. Haha, såg också det där uttalandet. Jasså, Elvis gillade inte New York, var han där någongång och spelade överhuvudtaget?

  ReplyDelete
 2. Norrmän äter mer fisk än svenskar.

  Klåfingriga skattjagare förstör.

  Bears shit in the woods.

  ReplyDelete
 3. Hur vet du alla detaljer om Elvis? Är allt sant i din bok?

  ReplyDelete
 4. Hej Anonym 13:33, tja, detaljer är så överensstämmande med hur skeenden och händelser inträffat. Dialogen är naturligtvis fiktiv, dock inte helt eftersom en del är direkta överföringar från olika typer av mer eller mindre okända inspelningar och bandupptagningar. Sättet att tala härleds ur den lite släpiga dialekten som gäller i Memphis, jag har översatt den med släpigt 08-språk där så har känts lämpligt.

  Det finns ett par perifera avsnitt i boken som är en blinkning till de extremt kunniga på området, i de korta avsnitten är något ur de flesta filmer inbakat. Vanliga dödliga kommer inte att upptäcka det.

  Persongalleriet är autentiskt, men namnet är ibland utbytta, källmaterialet är inhämtat från samtal med flera av Elvis medmusiker och liknande, samt från så trovärdiga dokumentationer av annat slag som jag hittat. Detaljer från inspelningar är så nära verkligheten man nog kan komma.

  Dock finns det skrönor,men de är av den arten att man förstår det när man läser boken - eftersom det är Elvis själv som sitter vid tangenterna efter sin död så behövde han en del skrönor för att rättfärdiga vissa saker i sitt liv. Men som sagt: det finns ett skäl till skrönorna, de är så overkliga att man förstår, samtidigt som de alla bygger på uns av verklighet.

  Alla andra kända personer som dyker upp i boken - kompositörer, filosofer etc - är tecknade så dokumentärt som det gått att göra.

  ReplyDelete
 5. Hej Anonym 10:41 - jodå, det var han, det finns bland annat liveinspelningar från sådana tillfällen. Men första gången han åkte dit - det var innan han slagit igenom - prövades han inför en talangtävling som skulle sändas i teve,det gick det åt fanders. Han var för mycket "nigger" för att han skulle få visas upp. Pat Boone visades däremot upp, snäll och ofarlig.

  ReplyDelete

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.