tisdag 29 december 2009

Borgerliga gillar yta mer än innehåll...

Ibland blir några av ens fördomar bekräftade som varande mer än fördomar.

T ex att stockholmare drabbas mest av erektil dysfunktion samt att religiösa porrsurfar mer än andra - två av mina mer lågsinta fördomar som visat sig vara helt i linje med verkligheten. Att jag haft den senare fördomen är en följd av att jag har en annan fördom som säger att religiösa hymlar med sex - och därmed gärna smyger i nätbuskarna.

En annan av mina fördomar, som visar sig vara mer än fördom, är att borgerliga väljare är mer intresserade av yta än av innehåll. Det visar sig nu i en undersökning, skriver DN, att rödgröna väljare värderar miljö och ett gott föräldraskap högre än vad borgare gör, medan dessa å sin sida värderar förmögenheter och god taleskonst högre än de rödgröna. Möjligen kan det där med att rödgröna uppfattar gott föräldraskap som hög status få en och annan konservativ skribent på SvD:s ledarsida att fundera över sina fördomar.


Överraskande i en tid som vår är att allmänbildning anses vara det mest statusfyllda - fast i dagens allmänbildning kanske högvärderas att hålla reda Dansbandskampen, Alex Schulmans bravader och Elisabeth Höglunds placering i Let's dance. Vann hon eller hur gick det?

Den som förstår dagens bildval ges en stjärna i protokollet, det är ganska lågt... Har med slipsar att göra...

14 kommentarer:

 1. Svar på slutfrågan är väl borgarklassens diskreta charm... och att de ska hängas upp i sina... slipsar...:-)
  Micke

  SvaraRadera
 2. jag hittar ingen bekräftelse på den första fördomen... Men det kanske är riksdagsbastun som bidragit med dessa insikter...

  Är det inte bl.a. näcken som är på den där fontänen? fast vad det har med slipsar att göra... hmm

  Roligt i alla fall att borgerliga väljare uppskattar god talekonst för mig veterligen finns det just nu ingen bättre talare av de svenska politikerna än Maria Wetterstrand - hoppas de röstar efter sina ideal!

  JJ

  SvaraRadera
 3. Tommy Körberg va ?
  http://www.youtube.com/watch?v=Fc1Y8ZvK13c

  KaptenKidd

  SvaraRadera
 4. Kapten Kidd erhåller full guldstjärna!
  Micke erhåller halv guldstjärna.
  JJ: Här hittar du bekräftelsen:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/stockholmarna-har-mest-problem-med-potensen-1.1019899

  SvaraRadera
 5. Alliansväljare är potentiellt dåliga, trekantsväljare är potentiellt bra människor.

  SvaraRadera
 6. Birger! Grattis till att ha skrivit en av de artiklar som är mest läst i Dagen! Det måste väl kännas lite underligt att som ateist ha sådan framgång i en kristen tidning?
  Jonas

  SvaraRadera
 7. Du är en tomte.... i ordets sämsta betydelse

  SvaraRadera
 8. Du skriver alldeles för mycket, Birger. Kvalitén har blivit sämre och sämre. Snart lämnar jag din blogg. Var det inte meningen att du skulle dra ned? Din produktion gör att man blir avtrubbad och orkar inte engagera sig i de ofta viktiga ämnen du tar upp.

  SvaraRadera
 9. Användandet av orden ateist resp. troende (eg. övertygad) är ej sällan vårdslöst.

  Birger har, vad man kan minnas, aldrig förnekat att lommens rop, vassens sus, skratten i glasverandan, tårar över en smärta, ja allt vad livet kan bjuda på, att sådant skulle ingå i något slag av system eller helhet.

  Tvärt om, så visar han vördnad för tillvaron, den som många kallar Skapelsen.

  Skillanden är blott, att han vägrar använda ordet Gud, då det skulle kunna leda lite snett.

  Någon exakt passande beteckning finns väl ännu inte i vårt språk. En gissning är då, att atteist fick duga. Men visst känns det orättvist mot "ingenjören".

  Ovanstående, dvs att Birger är en "fusk-atteist", kanske kan förklara, varför han platsar i tidningen Dagens spalter.

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 10. Varför inte skriva att BS inte använder ordet GUD för att det inte är PK.
  Skulle själv önska att den lilla gudstro jag har växer till, så jag platsar nog inte bland Mp:s väljare?

  SvaraRadera
 11. Budskapet är hela tiden att ANDRA skall ändra sig. Varför inte lite självrannsakan?
  Tänker osökt på vad en bekant som varit i ett krigsdrabbat land berättade.
  Jo båda parter sa så här "vi är snälla, det är de andra som är elaka". Med den inställningen fortlever konflikter precis hur länge som helst.

  SvaraRadera
 12. 16:09

  Ditt påpekande är helt riktigt. Att vara PK, åtminstone måttligt, är förstås viktigt, om man vill behålla sin publik. Skulle man plötsligt säga sig vara i viss mån troende, så vore det nog snart nödvändigt att söka sig nya uppgifter. Då vore man inte ens viktig för Dagen längre.

  SvaraRadera
 13. Dagen är fyndig som håller sig med en "kontra-skribent". På så sätt kan tidningen bli intressant även för icke troende. Upplagan ökar.

  SvaraRadera
 14. Men vilka sura miner det var här då... Är det månne så att Sven-Olof och 15:32 känner sig träffade, som stockholmare eller religiösa eller både och...

  Birgers "produktion" är ständigt alldeles för liten och otillräcklig. Och så tillåter han sig att ha humor oxå, vilket fler säkert skulle må bra av att skaffa sig...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.