lördag 2 maj 2009

Predikan...

Välkommen till Vittinge kyrka söndag den 3 maj, kl 11.00 då jag står för en annorlunda predikan. Vid kaffet efteråt talar jag en stund om Elin Wägner.

7 kommentarer:

  1. Skulle vara kul att få läsa lite om vad Talet handlade om, hoppas du har möjlighet att lägga ut talet här på nätet eller kanske punkter av det.Tack på förhand

    Satt förresten och läste om August (mäster) palm idag socialdemokraternas grundare här i sverige och snubblade över följande intressanta sak:

    Det socialistiska budskapet var inte bara angrepp mot samhället. Det var också en kamp för föreningsrätt, bättre löner och rösträtt. Socialisterna målade också upp en idé om ett framtida samhälle. Det fanns en dröm om "ett gott liv", där alla människor hade lika värde och lika lön. Maskinerna skulle befria människan från arbete. Kulturella intressen skulle få utrymme i människors liv.

    Undrar var den visionen blev av i dagens social demokrati ;)

    SvaraRadera
  2. Lars! Nja, det blir nog ingen skriven predikan, knappast några stolpar heller. Det hjärtat är fullt av brukar pluppa upp ändå... Men det blir förstås en del om vad livet är, och varför. Kanske ganska likt förstamajtalet... Fast på temat Vägen till livet.

    SvaraRadera
  3. Jupp får väl hoppas på det att texten kommer fram här på något sätt :) kunde vara intressant.

    SvaraRadera
  4. TACK för en fantastisk predikan! Att någon som inte är troende kan vara en så god predikant!!!!!!!
    Mirre

    SvaraRadera
  5. Käre Birger! Tack för en UPPLEVELSE idag, med både skratt och tårar. Du är en STOR och TEOVÅRDIG talare som ger hav att inspiration.

    SvaraRadera
  6. Håller med föregående skribenter, och tvingas tyvärr säga att det är sorgligt att behöva konstatera att det bästa jag hört sägas i en kyrka nu har sagts av en person som inte är troende.

    SvaraRadera
  7. Hej Birger, tack för tipset om din blogg och tack för en underbar predikan! Jag kommer aldrig att glömma delar av den! Det var så starkt!
    Hanna

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.