tisdag 21 april 2009

Hotade politiker

Allt fler politiker är utsatta för hot. Det tycks ha blivit värre med åren. Kanske beroende på att samhällsklimatet hårdnat, att de ekonomiska och sociala klyftorna ökat alltmer, att utvecklingen går så snabbt att det är svårt att hänga med.

Men det är också så att hoten synliggörs mer idag än förr. När jag var politiker var det regel att inte tala om hoten. Ju mer man talade om dem, ju fler sjuka hjärnor skulle gå igång med följd att ännu fler skulle bli hotade.

Ju fler politiker – och deras barn och anhöriga – som utsätts för hot ju....

Här kan du läsa resten ur en nästan dygnsfärsk krönika.
Bilden förställer skogsbryn, sådant som vi ofta kikade in i för att kolla av om där fanns något hot. Och sandlådan där barnen lekte hölls tidvis under strikt uppsikt.

7 kommentarer:

  1. Mycket bra och tänkvärd krönika!

    SvaraRadera
  2. Sant så Sant..ett besvärligt folk får hårda herrar.Det är verkligen något som behövs resoneras mer i samhället, sund etik på samhälls och person plan.

    SvaraRadera
  3. Angående elmotorer: det går alldeles utmärkt att ro eller att segla också. Det går att ta sig fram på urmänskliga sätt istället för att bli ett teknikoffer. Alternativet till en gammal tvåtaktare är inte en lemotor utan ett par åror eller köl, mast och segel.

    vad gäller hoten, kan man lugnt räkna med att i ett samhälle, där politiken ökar utstötning av människor genom arbetslöshet och ökande kontroll, blir motkrafterna starkare, och visar sig i sämsta fall som hot.

    SvaraRadera
  4. Politikernas tid är delvis överspelad. I dag sköter var och en sitt. Samhället har blivit så bra för de flesta att politikerna är överflödiga. Annat var det ju förr, då människor saknade både det ena och det andra. Då fanns det något att kämpa för. I dag har vi allt. Vi har nått till vägs ände i politiken. Följaktligen är det inte längre någon status i att vara politiker. Följaktligen blir de politiker vi röstar fram sämre och sämre. Det som nu återstår att göra får överlåtas till individen att förverkliga i sitt eget liv. Detta är den mest påfallande utvecklingen under de senaste 100 åren.

    SvaraRadera
  5. I vissa fall är väl hoten betingade av respektive partis eget uppförande. Självklart ursäktar inte t.ex. SD:s uppförande att partiet trakasseras.

    Men att statliga radio/TV-program, typ Kaliber, kan spä på hatet är väl uppenbart. Galna hjärnor finns ju även på den politiskt korrekta sidan tyvärr, och dessa ser antagligen sina övergrepp mot SD som legitima.

    Kaliber lyckades samtidigt att skrämma folk från att bli medlemmar i SD. Man lät oss alltså förstå, att den som går med i det partiet får räkna med att bli hotad.

    På så sätt var ju reportaget dubbelt lyckat, ur demokratisk synpunkt, eller hur?

    SvaraRadera
  6. Jag var med från starten i miljöpartiet och bildade kommunavdelning. Hoten var legio. Det var nog värre än i dag, faktiskt! Det fanns en massa konstiga föreställningar om partiet bland vanligt folk. Detsamma gäller nog om SD i dag. Det är ju inget märkligt alls att tycka att invandringen varit för stor, det tycker även jag. Men inte är jag rasist eller främlingsfientlig för det.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.