måndag 15 december 2008

En Roos för mycket för Ohly?

Vad skall Lars Ohly göra nu? Som gammal djurgårdare är det ju inte så kul att kapitalisten och spelmonopolets utmanare Douglas Roos, från Ladbrokes, tar över Djurgårdens riskkapitalbolag... Roos gillar inte anrika Stadion heller, trots att det är Östermalms stolthet.

Idag konstaterar Jan Majlard i Svenskan att "Dif gamblar med sin trovärdighet när man lutar sig mot en man som enligt egen utsago lika gärna skulle kunna sälja regummerade däck i Motala". Förrresten vill ju Lars-Åke Lagrell att grabbar som Roos skall kunna bli majoritetsägare i fotbollsklubbar. Vilket får Majlard att påpeka att då "öppnar dörren på vid gavel för fotbollens nya frälse: kapitalisterna" och att "kapitalister i bolagsskrud ställs mot föreningsmänniskor...".

Elitfotboll - om man nu kan kalla svensk fotboll för elit sedan Kim Källström lämnat landet - har kanske inte så mycket med idrott att göra längre, det är underhållning där spelare köps pch säljs som vilka pinaler som helst. Pinalerna saknar dessutom integritet för de kan göra reklam för vad som helst bara det är bra med pröjs.

Själv är jag född som djurgårdare. Uppfödd med Leif "Chappe" Ericsson och Knivsta, hade hans nummer 11 på ryggen på min djurgårdströja. Man sa att jag var lika knubbig, envis och enveten som han. Fotbollen var för all del inte bättre då, men det var kul när spelare hade klubbkänsla. Ja, inte mer än att AIK:aren Leffe Sköld förstod att det var i djurgården han hörde hemma - det är han som finns på bilden vid sidan av Chappe, men det var ju bara ett misstag att han hamnade i Solnklubben ett tag.

5 kommentarer:

  1. Det finns massor med spelare som har klubbkänsla. Ryan Giggs och Eric the king till exempel?

    SvaraRadera
  2. Dessvärre är det väl bara att inse att för att vara en framgångsrik fotbollsklubb måste du agera som ett framgångsrikt företag. Ändå skillnaden är spansk fotboll där medlemmarna äger föreningen och har större kontroll på laget. Så är det i och för sig i Djugården också, men i DIF så har medlemmarna ingen kontroll alls i jämförelse. Det är lite tråkigt.

    SvaraRadera
  3. Man måste inte vara som ett framgångsrikt företag för att vara en framgångsrik klubb. Kanske för att vara en framgångsrik ELITklubb. Men det finns många andra lag att stödja. Jag tycker själv det är roligare att följa div 2 eller div 3 än Allsvenskan. Allsvenskan är en ganska röten serie. I Allsvenskan tjänar spelare som inte kan slå en enkel bredsida hundra tusen i månaden. De kan sticka och brinna, för min del. Hellre kollar jag Div 2 Norrland och ser spelare som spelar med lite passion för sitt spel och ofta för sin klubb. Spelkvaliteten är lägre än allsvenskan, förstås, men inte enormt mycket lägre. Men man får mkt annat. Har inte Vingåker något lag, Birger? /Thomas

    SvaraRadera
  4. Vill passa på att tipsa om vår blogg som har en annan syn på saken.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.