måndag 25 augusti 2008

Sunt förnuft och gratis klippning

Jaha, så har Barack Obama presenterat sin vicepresident lagom till cirkusen i Denver, där för övrigt demokraterna, enligt en lokalavis, erbjudit uteliggarna gratis hårklippning för att snygga upp staden innan medierna landar.

En välklippt och städad miljöpartist i ledande ställning föreslog förresten, inför valet 1991, att samma erbjudande skulle gå till ett antal av mp:s mer vildvuxna, och av tevekamerorna älskade, kongresslejon.

Barack Obamas huvudargument för sin kandidat till vicepresident Joe Biden var något fluffig; han sades styras av "sunt förnuft" i utrikespolitiken. Sunt förnuft säger att den som svettas ut salt bör tillföra salt, och att den som kissar ut socker bör tillföra socker.
Ett presidentpar som sticker ut - och som verkligen skulle leda till Change - hittar du här.

Bilden föreställer Ian Wachtmeister, som i egenskap av ledare för ny demokrati, ofta hänvisade till sunt förnuft.


4 kommentarer:

  1. Sunt förnuft, till skillnad från oförnuft eller sjukt förnuft, är något vi alla mer borde ta till oss. Det betyder nämligen att vi inte hemfaller åt religiösa eller andra vidskepliga/övernaturliga förklaringar och önskningar, sådant som hittills fördärvat en naturlig och vettig utveckling på Jorden. Förnuftet är helt enkelt erfarenheterna och logiken, naturvetenskapens nya rön och den mänskliga klokskapen. Allt tillsammans. Varför racka ned på detta bara för att uttrycket missbrukats av stolliga människor?
    Nej, mer sunt förnuft, säger sunt förnuft, i alla sammanhang. Tack.

    PL

    SvaraRadera
  2. Varför kalla demokraternas konvent i Denver för cirkus? I USA är demokratin verkligen en gräsrotsrörelse, jag har själv följt flera val med egna ögon. Det kan man inte säga om demokratin i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Green Party..... säkert bra på många sätt och vis men är det ett realistiskt??

    SvaraRadera
  4. Green Party..... säkert bra på många sätt och vis men är det ett realistiskt alternativ??

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.