söndag 23 mars 2008

Tjäna pengar på torsk och olja

Helsidesannons i lokalavisen berättar att man nu kan köpa fisk utanför en ICA-butik i Katrineholm. Överst på listan över fiskar man kan köpa står... utrotningshotad torsk!

Helsidesannonser i SvD Näringsliv berättar samma dag att Kaupthing Bank nu erbjuder oss att tjäna storkovan på olja i Ryssland. Klimatfrågan? Vadå? Banken berättar att expansionen motiveras av deras företagskultur. Kultur??

Kör hårt så länge det går. Rånar inte du den gamla damen gör någon annan det. Pengar luktar inte. Hej och hå.

I Danmark funderar man i kyrkliga kretsar på att avveckla helvetet, och antyder att detsamma mycket väl kan vara ett tillstånd på jorden. ICA, Kaupthing och tanken på en evig melodifestival talar onekligen för det danska prästerskapets nya tolkning...

9 kommentarer:

  1. Bloggen handlar som vanligt om elände. Tyvärr behövs detta. Nej inte eländet, utan påpekandet att eländet existerar idag också.

    Men nog längtar man efter en blogg, som handlar om något positivt. Exempelvis, att öknarna har planterats med tusentals skänkta träd; att Afrika har fått nya brunnar borrade; att solen gick upp även denna morgon; att många nya barn har fått se dagens ljus och annat i den stilen. Ginge det?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  2. Afrika har fått många nya brunnar borrade av svenska biståndsmedel, tyvärr kollande man inte om det fanns arsenik i vattnet så folk dog... Nöjd?

    SvaraRadera
  3. Signarur Gröna tankar kan ju gå in på Blondinbella där är det trevliga budskap.
    Dagens lyder:

    "Det blev en trevlig kväll igår. Vi åt sushi till middag på en restaurang här i byn som har en blanding av amerikanskt och japanskt, cool mix! Träffade två killar på hotellet sedan som var trevliga, var med dom en sväng på kvällen".
    Mullemysigt, va?
    Trevnadsfascist

    SvaraRadera
  4. Haha! Trevnadsfascist, här kommer fler intelektuellt undermåliga pladderexempel:

    Federley har skaffat ny gladblogg där han skriver om sitt liv, när han lagat en tand och sådant.http://www.hanky.se/federley
    Senaste navelskådandet från Stureplanscenterns ordförande lyder:

    "Hos mamma och pappa i Kungsör var det ett par grader under noll, sol och klarblå himmel. När jag kliver av tåget i Gävle var det en jävla snöstorm och skitkallt.

    Latte med Johan, Roger och Magnus tinade upp mig något. Nu är Johan och jag på plats i Vinnersjö och ska ta en öl och förbereda maten. Vi börjar dock med ett mellanmål av paté på svinlever. Mums.

    I morgon får ni se roliga bilder på Johan. Bland annat i full affro."

    Bloggvärlden är full av skit, pladder och Maria Wetterstrand har helt rätt i att bloggar som Carl Bildts och Birger Schlaugs tillför något vettigt, är trovärdiga och skapar lite nya tankar.
    Antibellablondin

    SvaraRadera
  5. Girighet rules!

    Någonstans har det blivit fel, väldigt fel när mänskligheten programmerades.

    SvaraRadera
  6. Självklart ska man rapportera om det onda också! Men om man bara stirrar på den onda halvan av tillvaron, då är det lätt att tappa sugen. Afrikas brunnar är ju en bra illustration till ämnet. Det finns alltså giftigt vatten, men antagligen även bra vatten på sina håll. Varför ska sådant alltid hamna i skuggan? Hälsan tiger still, heter det. Men, varför det då?

    Gröna tankar

    SvaraRadera
  7. Många kommer att torska på oljan.
    Han som förrådde sin hemplanet.
    Judas

    SvaraRadera
  8. 11:23 Har gjort en liten glidning när han likställer Bildt och Schlaug, när det gäller bloggar. Kolla själv i getingtidningen!
    En geting!

    SvaraRadera
  9. Glad påska alla!

    Var med och stöd,
    Påskupproret mot utförsäkring av sjuka!

    http://resurs.blogg.se/

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.