torsdag 31 januari 2008

Vad vet du om himmelska ögat och Gong-pelaren på ditt huvud...?

Sanning. Barmhärtighet. Tålamod. Och utövande av mjuka, stillsamma rörelser. Det är så Falun Gongs vänner förklarar vad Falun Gong är. Det låter fint.

Mästare Li finns på bilden till höger, och genom hans rörelsechema lär man bland annat kunna driva ut sjukdomsalstrande "och svarta qi på en mycket kort tid och ta in en stor mängd qi från universum".

Själv lär han kunna se din gong-pelare och utlovar att principerna "omfattar alla krafter och förmågor som existerar i universum" och att kunna "öppna ditt himmelska öga". Hos barn under sex år behöver mästaren inte ens använda sin hand, "i samma stund som jag talar öppnas barnets himmelska öga".


Mästare Li har för övrigt liknande uppfattning om homosexualitet som pastor Åke Green och anser att kvinnas frigörelse leder till världens undergång. Jorden har dessutom invaderats av utomjordingar, förklädda till människor, i syfte är förstöra vårt hem i kosmos - de har infört datorer och allehanda elektronik. Detta är något av det som ryms bakom de fina orden om sanning, barmhärtighet och tålamod som så gärna citeras i svensk media.

På kinesiska ambassaden i Sverige gillar man inte Falun Gong. Men man är inte så smarta. Man ringer runt till politiker och "upplyser" om att är man tycker illa om en teatergrupp med anknytning till Falun Gong, som skall uppträda i några kommuner. Ambassadens folk begriper inte att det är kontraproduktivt, medialt förödande och ger massor med reklam till den teatergrupp man vill stoppa - Devine Performing Arts. Den som inte levt i en demokrati kan ha svårt att förstå...

Mina kinesiska vänner skakar nästan alla på huvudet när de hör talas om svenskars positiva inställning till denna Falun Gong. "Vet ni vad det är?" frågar man unisont. Så jag läste på. Det borde nog fler göra.

Fast teatern kan ju vara bra ändå. Och yttrandefrihet är definitivt bra. Man får till exempel säga, om man så vill, att Falun Gong är totalt koko, med sina Gong-pelare, sitt himmelska öga och Mästarens gåvor. Om man nu vill säga det. Vilket säkert många vill.

Här lite info om din eventuella Gong-pelare, hämtat från Mästaren Li Hongzhi bok i detta ämne.

Vissa utövare har övernaturliga förmågor och kan bota sjukdomar, men på sina låga nivåer använder de sin egen energi och samlade Gong-styrka i behandlingen. Eftersom Gong är energi och en intelligent livsform, är det mycket svårt att samla den. De förbrukar sig själva genom att släppa ut den på det här sättet. När någon släpper ut sin Gong minskar Gong-pelaren på huvudet och blir förbrukad. Det här är inte värt att göra. Så jag fordrar att en utövare med låg Gong-styrka inte bör behandla andras sjukdomar, för oavsett vilka metoder du använder, förbrukar du helt enkelt din egen energi.
Om du undrar vad det himmelska ögat så kommer lite förklaring här:
Huvudkanalen för det himmelska ögat sitter mellan ögonbrynen, vid näsroten. En vanlig människa ser genom sina fysiska ögon på samma sätt som en kamera fungerar. Genom regleringen av linsen eller pupillens storlek efter avståndet och mängden ljus, framkallas bilden i tallkottkörteln i den bakre halvan av hjärnan, via den optiska nerven. Den genomträngande synen som tillhör de övernaturliga förmågorna fungerar genom att tallkottkörteln ser direkt ut genom det himmelska ögat. En vanlig människas himmelska öga är stängt, eftersom öppningen av dess huvudkanal är mycket trång och mörk, och det finns ingen qi-essens och inget ljus inuti den. Vissa människors himmelska öga kan inte se eftersom deras huvudkanaler är blockerade.
För att kunna öppna det himmelska ögat måste man först öppna dess kanaler med hjälp av en yttre kraft eller självkultivering. Kanalens form varierar från person till person. Den kan vara oval, rund, romb- eller triangelformad. Ju bättre man kultiverar sig, desto rundare blir kanalen. För det andra får man ett öga av sin mästare, eller också utvecklas det genom egen kultivering. Till sist måste det finnas qi-essens i området där ditt himmelska öga är beläget.

Här
kan du läsa mer för att skaffa dig en uppfattning, genom Mästarens egen bok i vilken han lovar dig "övernaturliga" gåvor. I yttrandefrihetens namn talar han också om för att att homosexualitet och kvinnans frigörelse är av ondo, samt att jorden invaderats av utomjordingar, förklädda till människor, vars syfte är förstöra jorden. Jag bävar inför den dag Mästaren får för sig att dessa tänkta utomjordingar skall utrotas...

25 kommentarer:

 1. Du ironiserar över Mästare Li Hongzhi, vilket inte finns anledning att göra. Inrikta dig på kritik av hur Kina behandlar utövare av falungong istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

   Radera
 2. Öööh varför?

  Kan man inte få kritisera både den förtryckande kinesiska regeringen och de galna gong-gongarna?

  Knutbygänget ligger i lä jämfört med dem.

  SvaraRadera
 3. Läste deras bok, via länken. Det var det värsta jag läst i den vägen! Hade ingen kunskap, trodde det var en lära för harmoni med fina rörelser och övertygelsen om att man skall vara god och demokratisk.
  Bengan

  SvaraRadera
 4. Ja, Falun Gong är en mer än lovligt New-Age-ig rörelse.
  Men att dra slutsatsen att den är "koko" utifrån att ha läst Li Hongzhi's text är rätt vanskligt. Den bygger på hela den kinesiska religiösa traditionen: daoism, konfucianism, buddhism, Qi Gong studier etc, och har en rätt esoterisk karaktär. Det är klart att det som skrivs ser knäppt ut, när man inte har någon bakgrundskunskap.

  Det är ungefär som att sätta en teologisk avhandling av en katolsk kardinal i händerna på en kines utan kunskap om kristendomen: denne kines skulle inte förstå ett dyft! Och få skulle kalla kardinaler "koko".

  Man får tycka vad man vill, men lite ödmjukhet när det gäller att tolka innebörden av texter från en helt annan tradition än den västerländska vore önksvärt!

  SvaraRadera
 5. Jodå, det är mycket som är värt respekt i gammal kinesisk kultur men det är ju intressant att läsa vad falun gong egentligen är. Det är ganska obehagligt och inte alls så som jag antagit. Jag är säkert inte ensam.

  SvaraRadera
 6. Varför tror du få skulle kalla kardinaler för koko? De tror att folk kan gå på vatten och uppväcka döda, änglar och helvetets 7 kretsar (sånt tror väl katoliker fortfarande på?). Klart det är koko. Sen tror jag att koko-erier visst kan fylla viktiga funktioner i människors liv, är inte alls så säker på att koko bara är av ondo. Vetenskap kan hämma kreativitet och livsglädje ganska rejält. Fram för koko!

  SvaraRadera
 7. Angående Falun Gong så handlar det för mig mycket mer om karaktär och mänsklighet, uppförandekoder som mer liknar det som var naturligt för mormor och farmor än hur dagens samhälle bara blir värre o värre för de som är utsatta. Se på Klass 9A om ni inte har verkligheten på närmare håll. För mig är min vardag mer påtaglig än mina förmodade himmelska ögon och gong-pelare. Sånt som inte har så stor betydelse för mitt dagliga liv lägger jag inte så stor vikt vid. När det kommer till grundläggande mänskliga rättigheter såsom frihet och respekt så är det väl bara en tragedi som drabbar hela mänskligheten oavsett vem som kränks eller bryter ner moral och etik, vare sig det är massvis som i kommunistiska Kina eller här hemma där jag som individ slutar att se och tänka själv och faller in i pajkastning och leta efter syndabock så att problemets rot glöms.
  Jag anser iallafall att själva föreställningen är helt ljuvlig! Kolla in den här länken http://chinesespectacular.eu/
  och ni som har möjlighet, åk o se den antingen i Stockholm 24,25,26 mars eller Linköping 27 mars. Med vänlig hälsning Sussi

  SvaraRadera
 8. Sussi!
  Det är inte uppförandekoder, karaktär och mänsklighet som är svårsmält, det är det som ligger bakom, det som det inte talas om utåt. Samma sak med scientolgogerna, de gör en massa bra saker för knarkberoende och andra men när man skrapar på ytan ser man vad som finns på djupet!
  Roland

  SvaraRadera
 9. Roland,
  så lätt att dra alla som "tillhör" en åskådning över en kam. En släkting till mig var hela sitt liv engagerad i Scientologerna och för henne var det en lyckoträff. Hon mådde bra och fungerade bra i den miljön. Vet inte om hon gjorde så mycket för missbrukare men hennes individuella liv blomstrade.
  Tidstypiskt att fokus hamnar i utkanten av den pågående tragedin, förföljelsen av ett helt folk, människorna i Kina.

  SvaraRadera
 10. Sussi, hur kan du säga att fokus hamnar på utkanten av den pågående tragedin? Dt har väl varit massor med fokus på brsiten av mänskliga rättigheter i Kina? Varenda dag kan man höra om det i radion och läsa om det i tidningar! Det kan väl inte vara fel att också titta på de dokument som ligger till grund för Falun gong??? Jag hade ingen aning om att detta dokument som Birger länkade till fanns, och det var oerhört intressant. Jag tar inte ställning, vilket väl inte heller Birger gjorde, till innehållet annat än jag finner det högst märkligt att förespråkaren för Falun gong låtsas som om allt detta konstiga prat - och ledarkult!! - inte finns!

  SvaraRadera
 11. http://www.supportasianmusicarts.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Utdrag ur grunddokumentet för Falun gong, var och en må själv fundera över om vi vill att samhället skall domineras av detta!


  1) Gong-styrka erhålls genom kultivering av Xinxing

  Gong, som faktiskt bestämmer utövarens nivå av Gong-styrka, förvärvas inte genom övningar. Gong erhåller man genom kultivering av Xinxing och genom omvandlingen av en sorts substans, "dygd". Den här omvandlingsprocessen är inte, som vanliga människor kanske tror, detsamma som att sätta upp ugnar och samla örter för att förädla elixir. Den Gong vi syftar på uppträder utanför kroppen. Den växer uppåt i form av en spiral från nedre delen av kroppen i takt med höjningen av ens Xinxing. Sedan formas den till en Gong-pelare på hjässan. Hela förloppet äger rum utanför kroppen. Höjden på Gong-pelaren visar graden av ens uppnådda Gong. Gong-pelaren existerar i ett väl dolt rum och är svår för vanliga människor att se.

  Övernaturliga förmågor förstärks av Gong-styrkan. Ju större ens Gong-styrka är och ju högre ens uppnådda kultiveringsnivå är, desto kraftfullare är ens övernaturliga förmågor och desto lättare blir det att använda sig av dem. Om Gong-styrkan är liten så är de övernaturliga förmågorna begränsade och det kan kännas svårt eller det är omöjligt att använda dem. De övernaturliga förmågorna representerar inte ens Gong-styrka eller kultiveringsnivå. Vad som bestämmer ens nivå är Gong-styrkan, inte de övernaturliga förmågorna. Vissa människor kan öva med deras övernaturliga förmågor "låsta". I det fallet kan de äga stor Gong-styrka, men inte nödvändigtvis många övernaturliga förmågor. Gong-styrkan är avgörande och den erhålls genom kultivering av Xinxing. Detta är det mest avgörande.  (2) Övernaturliga förmågor är inte vad en utövare eftersträvar

  Alla utövare är intresserade av övernaturliga förmågor, vilka är mycket tilltalande för folk i allmänhet. Många människor hoppas på att få några av dem. Men dessa förmågor kommer inte att ges till en människa som inte har bra Xinxing.

  Några av dessa förmågor, såsom klärvoajans, kläraudiens, telepati och föraning, m m, kan ägas av vanliga människor. Dessa förmågor varierar från person till person och alla är inte närvarande när utövaren är i ett tillstånd av successiv upplysning. Vad gäller vissa av de övernaturliga förmågorna så kan vanliga människor omöjligen äga dem. Till exempel är det omöjligt för en vanlig människa att ha förmågan att förvandla ett ting i vår fysiska värld till ett annat ting. Stora förmågor förvärvas genom kultivering efter födelsen. Falun Gong, som utvecklades från kosmiska principer, omfattar alla krafter och förmågor som existerar i universum. Vad en utövare erhåller beror helt på hans kultivering. Det är inget fel att hoppas på att få en del övernaturliga förmågor, men att intensivt jaga dem är inte en normal förhoppning och det leder till dåliga konsekvenser. Övernaturliga förmågor erhållna på en elementär nivå är till liten nytta och de används helt enkelt för att visa upp sig som hjälte bland vanliga människor. I det fallet är det berättigat att inte lämna ut dessa förmågor, eftersom hans Xinxing inte är högt. Vissa förmågor givna till fel person skulle kunna användas för onda gärningar. Man kan inte garantera att en människa vars Xinxing är opålitligt inte kommer att göra dåliga gärningar.

  De övernaturliga förmågorna som är tillåtna att visas upp kan inte användas för att ändra på det mänskliga samhället eller det normala livet bland människor. De genuina stora förmågorna är inte tillåtna att visas upp inför publik på grund av sina allvarliga konsekvenser och faror. Till exempel kan nedrivandet av en stor byggnad aldrig visas upp som ett mirakel. Endast de med särskilda uppdrag kan tillåtas använda exceptionellt stora förmågor. Annars är de förbjudna att användas och kommer inte att vara tillgängliga, eftersom de är kontrollerade av ens Högre Mästare.

  SvaraRadera
 13. Mästare Li Hongzhi har utsetts till ett av världens största genier.

  http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2007/10/28/geniustable128.xml

  Top 100 living geniuses

  1= Albert Hoffman (Swiss) Chemist 27
  1= Tim Berners-Lee (British) Computer Scientist 27
  3 George Soros (American) Investor & Philanthropist 25
  4 Matt Groening (American) Satirist & Animator 24
  5= Nelson Mandela (South African) Politician & Diplomat 23
  5= Frederick Sanger (British) Chemist 23
  7= Dario Fo (Italian) Writer & Dramatist 22
  7= Steven Hawking (British) Physicist 22
  9= Oscar Niemeyer (Brazilian) Architect 21
  9= Philip Glass (American) Composer 21
  9= Grigory Perelman (Russian) Mathematician 21
  12= Andrew Wiles (British) Mathematician 20
  12= Li Hongzhi (Chinese) Spiritual Leader 20

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Han har även nominerats till Nobels Fredspris mer än en gång.

  SvaraRadera
 16. Det har ingen som helst betydelse ifall Falun Gong är världens mest korkade rörelse - kritiken vi i väst har som dina kinesiska vänner skakar på huvudet åt ligger kring att Kina inte tillåter dem och att förtrycka åsikter - hur skumma de än är - är fel enligt västerländska värderingar.

  Det är alltså uppenbart att du/ni inte förstått problemet.

  SvaraRadera
 17. Delvsi har du rätt, men flera av mina kinesiska vänner skakar på huvudet åt hur rörelsen i svenska medier speglas, inte att vi försvarar dess sympatisörers rätt att yttra sig.

  SvaraRadera
 18. Birger, du har ännu inte sagt VAD dina kinesiska vänner skakade sina huvuden ÅT? "hur rörelsen i svenska medier speglas" säger du - jamen vad menar du med det då? Hur speglas den i svenska medier? Och varför skakade dina kinesiska vänner sina huvudet åt det?? Och vad anser DE då att falun gong är och bör betraktas som?
  Om dina kinesiska vänner bor i Kina så hoppas jag att du informerade dom om att ALL media i Kina är statskontrollerat och används för indoktrinering där falun gong beskrivs som något ont som måste bekämpas för allas bästa.

  SvaraRadera
 19. Men jag måste bara få lov att påpeka att det är perfekt för västvärlden och andra grupperingar som inte vill se ett starkt Kina, som av nån anledning ska anpassa sig efter en Västerländsk idè om att vara som Väst när man typ 5000 år innan haft en helt egen väg att vandra civilisationsmässigt. Skiten började när kejsardömet föll (mycket beroende på deras egen dekadens och oförmåga att kontra detta produktivt och genom diverse opium handel med dåtidens största knarkkartell storbrittanien). Så vad jag vill ha sagt är att Kineserna har all anledning att vara vaksama och tveksamma mot Västerländsk s.k välvilja och snack om mänskliga rättigheter. Falun gong låter som nått CIA projekt där man tagit hjälp av lite frireligiöst nonsens som dom vet att vissa människor reagerar på och sen skapar man en Dalai Lama 2. Allt i den fina traditionen av att söndra och härska.

  SvaraRadera
 20. Anser för övrigt att den kinesiska kommunismen inte heller är bra för Kina då den också är ett västerländskt påfund (i grunden en europeisk samhällsmodell importerad från ryssland).
  Känslan jag får av att möta de falun gongare jag mött är ungefär den jag känner då jag tittar på öppna kanalen och man ser en halvtimma hjärndött snack med scientologerna. Dom är verkligen experter på att tala i långa stunder om absolut ingenting. nej fy för person kulter A`la Elron hubbard och Li hong zi. För det är just vad dom är. De enda som är värda att vörda är de gamla i samhället och våra barn. när man börjar svamla om himelska ögon och e-metrar så ska man beställa tid hos en psykolog, vilket briljant kontras genom att scientologerna startat krig mot allt vad psykologer heter. Så kan ni inte bara börja beundra varandra istället för att slicka opium från mungiporna på L.ron hubbard och Li hong zi?

  SvaraRadera
 21. https://vimeo.com/17984410

  http://www.theepochtimes.com/n2/science/celestial-eye-niwan-dmt-third-eye-3008.html

  http://www.youtube.com/watch?v=dOk0tZHwCs4

  http://www.youtube.com/watch?v=f-Lnr1DxvgM

  SvaraRadera
 22. "flummiga" saker återfinns i de flesta olika rörelser med andlig eller religiös grund. Om man djupdyker i Yogans värld t ex (Är själv utbildad yogalärare) så ser man att där också finns starka kopplingar till buddism och hinduism. Att yoga rörelserna (Asanas) bara är EN av de åtta vägarna inom yoga Att leva "i Yoga" enligt lärans böcker innefattar en mängd andra saker som att t ex äta vegetariskt, leva återhållsamt när det gäller sex, göra regelbundna andningsövningar där man ibland fokuserar på samma ställe mellan ögonon vid näsroten som Li pratar om - (Kallas "Tredje ögat") osv osv.

  Betyder detta att alla som gör yoga lever efter denna lära?! Självfallet inte! Lika lite tror jag att alla de som utövar Falun Gong tror på utomjordingar osv.

  Hur man än vrider och vänder på det bör fokus ligga kvar på det fruktansvärna övergrepp Kinas regim utsätter dessa människor för istället för att ödsla energi på att ifrågasätta deras tro.

  Listan på saker i vårt samhälle utöver religion som har "djupare" eller "flummigre" läror om man synar dem innefattar i princip ALLA kampsporter, meditationstekninker, Yoga, Qigong, Tai chi osv osv. I Sverige kan mycket av dessa metoder utövas på vilket gym som helst och de flesta människor som utövar dem väljer enbart ut den fysiska biten och intresserar sig inte så mycket för resten.

  Föreställ er att vår regering skulle bannlysa alla dessa metoder och att de som utövade de blev fängslade, satta i typ koncentrationsläger eller i värsta fall torterade och dödade. Detta är inget skämt, det händer i Kina IDAG! Läs senaste rapporter från UD & Amnesty i ämnet så får ni se själva! (Har precis skrivit en uppsats i ämnet)

  Jag skäms att för att det finns politiker som istället för att lägga energi på DET problemet, ödslar energi på att smutskasta och ifrågasätta Falun Gong. Ingen tvingar dig att hänge dig åt Falun Gong eller någon annan religion, andlighet, metod osv Men OM du nu en dag av någon anledning skulle välja att göra det då, skulle det vara rimligt att det var förbjudet och att du blev straffad för det? Hur tokigt det än skulle verka i andras ögon att du gjorde det valet. ALLA religioner och andliga rörelser har väl rätt "knäppa" inslag isf?!

  Flytta fokus!

  SvaraRadera
 23. Den bittra sanningen om Falun Gong

  Skriven av en fd Falun Gong utövare

  På porten till sekten Falun Gong står det "Sanning- Godhet och Uthållighet". Men dessa ord får en annan innebörd när sektens manipulativa lära visar sitt rätta ansikte. Detta är en berättelse om att hamna i en sekt och förlora sin identitet, en berättelse om att bli hjärntvättad och utnyttjad.

  Sedan 1999 har Falun Gong varit förbjudet enligt lag i Kina och anhängare har sedan dess blivit fängslade för sin tro. All form av förföljelse är fruktansvärd vilket har blivit till en fördel för Falun Gong och spridandet av deras lära. Utåt sett står Falun Gong för Sanning, godhet och tålamod, en form av slogan som ska locka folks sympati men även empati för vad som händer anhängare i Kina.

  När man tittar närmare på texterna i boken Zhuan Falun som är grundstenen för Falun Gong så är det lätt att se att Falun Gong är en sekt. Bokens lära går ut på att Li Hongzhi, Falun Gongs skapare, instruerar sina anhängare hur de ska bete sig, tänka och leva sina liv. Han går in på hur våra mänskliga tankar fungerar och hur vi ska styra dem för att bli mer medvetna om universum.

  Han beskriver även ingående att alla Falun Gong anhängare har ett huvudsyfte med att vistas här på jorden, och det är att rädda alla människor från en framtida apokalyps. Han har även sagt att förföljelsen i Kina är förutbestämd för att det ska bli enklare för anhängarna att sprida deras budskap. Alltså anhängarna sprider egentligen Falun Gongs budskap med förföljelsen som täckmantel.

  Li Hongzhi började föreläsa om Falun Gong, som är hans egen skapelse, kring 1992. Där beskriver han att han har kommit ner till jorden som den enda äkta frälsaren. Han säger att det är enbart Falun Gong som kan rädda människor från jordens undergång. Li Hongzhis lära är väldigt omfattande och en mix av mer eller mindre alla religioner men har störst förankring i en from av omgjord buddhism. Han påstår även att han har övernaturliga förmågor som kan styra mänskligheten och dess öde. Och det är hans närvaro här på jorden som förhindrat mänskligheten att gå under.

  Falun Gong som organisation

  Falun Gongs organisation har en struktur likt en pyramid där Li Hongzhi, ledaren, är högst upp och sedan instruerar nedåt i olika led av; internationella, nationella och lokala koordinatorer.

  Den här strukturen genomsyrar alla Falun Gongs projekt. Dessa projekt har utformats för att på mest effektiva sätt sprida läran över världen. Falun Gong har en internationell TV-kanal; New Tang Dynasty, NTD. Som sänds ut över fyra kontinenter. Epoch Times är deras internationella nyhetstidning som distribueras i ... länder. Samt radiokanalen Sound of Hope, SOH, som även den sänds internationellt.

  Till ytan ser medierna ut som vilken andra som helst. Men i deras nyhetsflöde sticker de in Falun Gongs budskap på ett väldigt effektivt vis. Oftast via olika nyhetsklipp om Falun Gongs situation i Kina. Ledaren Li Hongzhi har även i en föreläsning som går att hämta från Falun Gongs officiella hemsida, beskrivit hur anhängarna ska vrida nyheterna till Falun Gongs fördel och Kinas nackdel.

  Ett annat stort Falun Gong projekt är Shen Yun som är en dansgrupp som turnerar världen över Marknadsföringen lyder att Shen Yun är en show som visar upp klassisk traditionell kinesisk dans. Men de har även vävt in dansnummer som handlar om förföljelsen av Falun Gong i Kina och där med förmedlat deras lära. Kundgruppen är övervägande överklassen, kändisar och politiker, inflyttningsrika grupper som är viktig för Falun Gong att bryta mark inom.

  Gruppen har också siktat in sig på skolor i olika länder, bla i Sverige, där de lär ut Falun Gongs Qi Gong rörelser till barn på gymnastiklektionerna. Falun Gong uppfyller alla kriterier för att vara en sekt. Jag vet det med säkerhet men det tog mig flera år att inse och erkänna det.
  Signatur: En fd Falun Gong utövare

  SvaraRadera
 24. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.