tisdag 25 december 2007

Påven är utshoppad... men tre vise män "överöste storslagna gåvor över den lille Jesus"

Jaha, minsann. Påven tycks vara utshoppad. Han tal vid midnattsmässan i Petruskyrkan var en rejäl spark i baken på de som ihärdigt påstår att bara de rikare blir rikare så ramlar det ner fler smulor från deras bord till de fattiga...

Påven sa att "ju rikare människor blir desto mer plats tar de åt sig själva. Och desto mindre plats blir det åt andra" och att "själviskheten förstör miljön på jorden". Så där ja, nu börjar det likna något... Fast aningen märkligt klingar det förstås när man tänker på katolska kyrkans vurm för guld, glitter och plastigt tingeltangel. Konungariket Sveriges monark gick inte lika långt som påven i sitt jultal till nationen, han fann det mest intressant att få fram nya kul bränslen för sina bilar och läckra båtar.

Skräcken för oss utshoppade är så stor att en och annan liberal ledarsida, mitt under brinnande julafton, betonar att det vore farligt om vi började köpa färre julklappar, arbetade mindre och slutade konsumera. Och så för man detta i bevis genom att påpeka att "till familjen i stallet i Betlehem kom inte bara får och herdar utan även en himmelsk skara, ett glittrande gäng som spred glans över stallet. 13 dagar senare kom tre vise män, som öste storslagna gåvor över den lille Jesus...".

Men jag tröstar mig med att påven tycks vara utshoppad...

9 kommentarer:

 1. En annan utshoppad klerk var Johannes Chrysostomus. Det berättas att han besökte den stora marknaden i Damaskus, gick runt och beundrade allt som fanns där, och avslutade besöket med att falla på knä och tacka Gud för att han inte behövde något av det som såldes där.

  Lämpligt skyddshelgon för oss utshoppade?

  Peter, grön

  SvaraRadera
 2. Påven har massor med inflytande, så det är ju bra att han sa något klokt.

  SvaraRadera
 3. Det är fantastiskt att man kan använda De Tre Vise Männnen som argument för överdriven shopping och överkonsumtion! Katrineholms Kurirens ledare har missuppfattat allt!

  SvaraRadera
 4. Var står det att det var TRE vise män? Tre gåvor - jovisst men vilken av dem bidrog till koldioxidutsläppen? Möjligen rökelsen då kanske? En profetisk bild över industrialismens höga skorstenar. Frågan är om julkappshysterin skall skyllas på de österländska stjärntydarna eller på St Nikolaus?

  SvaraRadera
 5. Skickligt formulerat i Nyheterna på TV4, sista inslag före vädret: http://tv4nyheterna.se/2.139?videoId=1.234983

  SvaraRadera
 6. Önskar dig en god fortsättning.

  Hoppas att du vill vara med på en utmaningen!
  http://wadstrom.blogg.se/1198698983_bloggens.html

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Ovanstående kommentar har tagits bort på grund av den bestått av reklam som inte har här att göra.

  SvaraRadera
 9. Björn. Stor respekt för din blogg, men jag väljer att inte delta i utamaningen eftersom den kräver att jag ska sända den vidare till andra som skall känna sig skyldiga att svara. Mot mina principer. I övrigt kan jag väl svara dig:

  1. Kulturrevolution sveper genom den rika delen av världen där man frågar sig: Vad i h-e ska vi göra nu när vi begripit att vi är utshoppade?

  2. Liberaler i världen börjar läsa mer av sin ideologiske fader John Stuart Mill och plötsligt upptäcker att han var motståndare till evig ekonomisk tillväxt och förordade mer fri tid när man nått materiell välfärd..

  3. Socialister världen över begrep att jämlikhet aldrig får vara detsamma som likhet, att varje individ har rätten att växa åt sitt håll utan att trampa på andra.

  4. Att gröna världen över begrep att man skall våga föra ut en vision istället för att vara så förbannat rädda för allt som kan utmana gamla strukturer, system och normer.

  5. Att De gröna i Sverige omarbetade sin fisljumma klimatkampanj och vågar tala om förändrad livsstil och vågar kritisera masskonsumtionssamhället.

  6. Att Al Gore blev president i USA och att Kinas ledare utnyttjar sin odemokratiska makt och dirigerar fram massproduktion av vindkraftverk, solceller, bränsleceller och öppet börjar håna västvärldens groteska konsumtionsmönster....

  7. Att man hittar några nya band från Elvis inspelningssessioner där han jammar Bob Dylan-låtar...

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.