söndag 2 december 2007

När ska DN låta sponsra sin ledare?

Dagens Nyheters kulturbilaga har en adventskalender, bakom vars luckor Björn Ranelid dyker upp, sittande framför en brasa sägandes ranelidska saker om ord, kärlek, Bush och liknande.

Det hela sponsras, visar det sig. Lyckligtvis inte av Läppglans AB, Grundkurs i att förstå skånska eller Sverigedemokraterna. (De sistnämna dök upp som reklam på Fredrick Federlys blogg för en tid sedan, vilket var ganska tragikomiskt - vad gör inte folk för att tjäna en slant extra för att få råd att dricka skumpa på Stureplanscenterns möten?)

Den fråga man ställer sig nu är: När skall DN låta sponsra sin ledarsida? Och i så fall av vilka? Karamellkungens geléhallon? Psykologförbundet? Miljövänner för kärnkraft?

PS 1! Denna blogg sponsras av Gud...
PS2! En historia om Björn Ranelid och mig hittar ni förresten här.

7 kommentarer:

  1. Björn Ranelid får mig att undra om DN driver med honom.

    SvaraRadera
  2. Din blogg är en liten guldgruva!

    SvaraRadera
  3. Det ser illa ut när redaktionellt material, vilket man väl ändå måste säga att Ranelids adventskalender är, sponsras av olika bolag. DN är ute och far på en mycket farlig väg! Man lär väl säga att det är "teve" och att det är vanligt att teve sponsras. Men det är ett tåligt försvar, ty DN är en dagstidning och Ranelid kunde lika gärna ha skrivit ner sina ord.
    Krister

    SvaraRadera
  4. Mobba du inte Björn Ranelid? Jag rekommenderar Kärlekens innersta rum, Mitt namn ska vara Stig Dagerman.

    SvaraRadera
  5. Det dröjer nog inte så länge, SvDs ledarsida är redan finansierad av svensk näringsliv.

    P.J. Anders Linder

    Tjohoo!

    SvaraRadera
  6. Milton: Jo...
    Ranelid-fan: Nja, mobbar är väl att ta i... Jag har mina Ranelidperioder ibland, läser de nya böcker han skrivit, sedan blir jag så mätt på hans konstruerat vackra ordfläteri att jag inte tål karln på några år. Sedan kommer suget igen...:-)
    Brago: Tack.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.