lördag 9 februari 2013

Identifikation

Nidbild. Nidbild! Nidbild??
- Vi har identifierat underleverantören, meddelar Findus produktionsdirektör med anledning av att det tydligen finns hästkött i deras småvidrigt industritillverkade lasagn.

Grattis, Findus! Det låter förtroendeingivande. Strongt gjort, i en globaliserad värld där köttslamsor kan levereras som bulkvara i massor med led runt planeten. Spekulation i köttslamsor är också en del av marknaden. Hej och hå, marknad blå.

Varför det i princip - i det här fallet vet man inte om slamsorna är kontrollerade som människoföda - skulle vara värre att äta häst än ko förstår jag för övrigt inte. Skulle det ätas mer hästkött i Sverige kanske hästägarna haft den goda smaken att låta bli att skicka sina vänner i långa ångestfyllda transporter för slakt i Polen.

11 kommentarer:

 1. På frågan om det är häst- eller nötkött kan man läsa i Svd att Findus i Storbritannien nu testar om fenylbutazon, ett smärtlindringsmedel för hästar som inte är tillåtet i mat, finns i köttet (vad som finns i ko vill man kanske också veta). Annars en bra fråga, vad är det för skillnad, annat än måhända att hästen är ett mer älskvärt djur än industri-ko?
  /Flarson

  SvaraRadera
 2. Jag är så glad att jag inte äter inga djur; känner mig inte skyldig för hur man behandlar djur.
  Förstår inte heller hur man kan äta upp djuren man har behandlat väl (sk.ekokött); helt otroligt hur vissa människor tänker.

  För mig är det också helt vidrigt att största delen av "grönfolk" äter djur eller spelar trav, hundar etc.

  Här vid kusten får man sköta ejdar för att de äter upp odlade musslor; varför skall vi människor äta musslor när det är ejdarnas mat?
  Eller odla fiskar? Eller tömma=fiska all fisk från havet (till minkar eller fiskodlingar)?

  Människan är det värsta rovdjuret på den här planeten.

  SvaraRadera
 3. ...man sköta ejdar...

  SJUTA skall det vara.

  SvaraRadera
 4. "Nidbild. Nidbild! Nidbild??"

  Näää En gemensam ringdans kallas global sådan.

  Lisbeth

  SvaraRadera
 5. 11:48 Du är glad över att du inte äter några djur, menar du. Jättebra inställning!

  Om du inte redan är med i Sveriges köttätarmotståndsrörelse, så är du välkommen nu!

  Kolla gärna: www.vildasnan.se

  SvaraRadera
 6. Globalisering. Utvecklingen har gått från stammar och små samhällen till att bilda nationalstater och nu är vi inne i bildandet av kontinentstater och vad blir nästa steg? Är det en globaliserad-världsstat?

  Världssamarbete och globaliserad-världsstat är inte samma sak. Samarbete mellan världens alla folk - Ja! Globaliserad-världsstat - Nej!

  Kan du/vi verkligen tro att en globaliserad-världsstat med en världsregering med nuvarande system skulle bli mindre sjuk, rutten, enfaldig och självförstörande än de nuvarande nationella och internationella styrande församlingarna? Den enda skillnaden vore att en dylik regering inte längre skulle drabba en enda nation med sin okunnighet. Utan hela världen!

  EU är ett praktexempel!

  SvaraRadera
 7. Neoliberal Agendalör feb. 09, 03:16:00 em

  Mer klag på marknaden, som om det skulle vara bättre i i en planekonomi. Det tog väl regering typ ett halvår att få fram en lista över alla myndigheter i landet... Det skulle också vara intressant att få utrett mer exakt vad privatskolor har med näthatet att göra....

  SvaraRadera
 8. Anonym 02:52:00 Intämmer helt!
  "EU är ett praktexempel!"
  Om vi nu ska dansa runt i ring. låt oss då göra det på ett vettigt sätt.
  Väsby melodifestival Scandic Infra City Upplands Väsby för personer med funktionsnedsättning. Hip hop, dansband och ballader. Igår den 9 februari. 13 kommuner och statsdelar deltog.

  Vinnare Martin Nilsson med "Rosalita" och en jublande publik på 1.200 åskådare. Här fanns inga förlorare bara en etta och resten tvåor. Nästa år står Upplands Väsby värd för den internationella finalen European Song festival som samlar deltagare från hela Europa.

  Jyrun bestod av Rickard Herrey, Nina Söderqvist Luk Zelderloo från EASPD i Bryssel. (EASPD för personer med funktionshinder Europeiska förbundet.)Om motivet med EU var sunt, skulle EU kunna vara något som enar och inte splittrar. Om man i Bryssel ägnade mer tid åt detta med att t.ex. skapa sång och glädje istället för att rusta för ett gemensamt försvar. Då kunde man tala om ett positivt samarbete.  SvaraRadera
 9. Jag som först blev så glad, jag trodde du skulle spinna vidare på dina föregående blogginlägg Birger, jag trodde du skulle spinna vidare på Alexs bekräftelsebehov till att prata om det så fördärvliga med att identitetsskapande blir så centralt när klyftorna växer, fenomenet syns både i toppen och botten.

  SvaraRadera
 10. Birger tar man inte där man sätter honom, Tom.

  SvaraRadera

 11. Mot den girigaste dumheten kämpar
  även vansinnet, förgäves!

  BILDEN !!!
  Här går gränsen för vad just jag
  orkar och kan ta in och för att
  inte fördärva mitt liv!

  Roland

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.