fredag 16 september 2011

Titta här: Grön ideologi och Miljöpartiet

Nu finns ett helt seminarium, om den gröna rörelsen och Miljöpartiet, på såväl nätet som i återkommande repriser på Axess TV. 

Klicka här så kommer du till den del där specifikt MP och grön ideologi diskuteras. Dra fram 10 minuter så hittar du mitt inlägg.

Inleder: Åsa Romson, språkrör.
Etter 10 minuter: Birger Schlaug, fd språkör
Efter 27 minuter: Lotta Hedström, fd språkrör
Efter 43 minuter: Carl Schlyter, Europaparlamentet
Efter 57 minuter: Stig Björn Ljunggren, statsvetare
Efter 68 minuter: Samtal - ovanstående och bl.a. Per Gahrton.

10 kommentarer:

 1. Jag tycker du är modig och jag uppskattar att du till skillnad från de flesta människor, vad det verkar, är mån om att vara helt sann mot dig själv: Du säger det du verkligen tror på, trots att det kan göra att andra upplever dig som "obekväm". Modigt och bra! Keep on going!

  SvaraRadera
 2. Starkt, trovärdigt tal av Birger. Håller med Lotta Hedström om att hjärtat klappar fortare efter ditt tal. Lotta hade verkligen funderingar att tänka på, Carl Schlyter är spretig men gav många exempel på idéer från andra delar av världen. Romson spretade ofokuserat men tycks ha ambitioner att återföra partiet en bit från dess nuvarande läge. Hennes koncentration när Birger pratade var talande för en som verkligen tog till sig det som sades. För alla gällde att man tog avstånd från de senaste årens blockpolitik, med undantag för Per Gahrton som tycktes se det som en bra strategi och som dessutom verkade helt inne på urbaniseringen av partiet, till skillnade från Lotta som hade en mer sammanvävd syn på stad och land. Fint seminarium, men vad gjorde Stig Björn där??
  L.

  SvaraRadera
 3. Ja, fint seminarium i intim vacker miljö, och Birger öste på bra med virke på den ideologiska brasan. Bra av Lotta att trycka på glesbygdens behov, så att den inte glöms bort i rikspolitiken, och att riks måste stötta de lokala ärrade kämparna. Hoppas Åsa blev inspirerad av de gamla uvarna - hon svävar ut och fladdrar lite i sin iver, men blir nog bra.

  SvaraRadera
 4. Näe, MP blir aldrig bra om man inte i klartext visar sin vilja att återgå till uppdraget, dvs att vara ett riktigt grönt parti.

  Därför, satsa nu all energi på www.grona-partiet.se

  Lägg därtill boken "Jordens herrar" av Pelle Strindlund, så står du dig gott i kampen för en bättre värld!

  Gt

  SvaraRadera
 5. Stig-Björn Ljunggren är rolig och delvis tankeväckande, även om han målar med en ganska slafsig pensel.

  En av åhörarna var slående lik en skådis vid namn Lia Boysen.

  Gt

  SvaraRadera
 6. Mycket bra framförande, Birger. Precis som en ovanstående skribent noterat såg Åsa Romson mycket fokuserad medan hon lyssnade. Frågan är bara vad hon gör av detta; om hon vågar försöka driva partiet i en riktning som Birger och alltfler andra förespråkar, eller om hon väljer den enkla vägen; att surfa vidare på den sentida populistiska linjen.

  Miljöpartiet behövs verkligen som en ögonöppnare, inte som ännu ett röstjagande parti som saknar djup.

  SvaraRadera
 7. Björn Gillberg var bäst, tycker jag. Vilken praktisk erfarenhet han har! Han har dessutom humor.

  SvaraRadera
 8. Leif Nordanvind.
  Håller med dig. Vad hjälper det att flera gröna toppar säger vackra ord och ser ut som om de vore Birger-fans, ifall de inte avser att omsätta orden till handling?

  Stig-Björn Ljunggren talade om sossarna som jagas (med blåslampa i häcken) av "kommunistjävlarna", dvs på så sätt försöker hålla sig till de egna idealen.

  Tyvärr var väl blotta namnet Gröna Partiet tabu på detta seminarium. Annars hade det legat nära till hands att ge GP samma roll, dvs att jaga MP (med blåslampa) så man återgår till det gröna originalet.

  Gt

  SvaraRadera
 9. Jättebra talat av Birger.

  SvaraRadera
 10. God Birger! Mycket god Birger!

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.