onsdag 14 september 2011

Onsdag kväll: Miljöpartiet, utmaningarna och visionerna

Axess teve sänder från ett seminarium om den gröna rörelsens historia och dess utmaningar. Onsdag kväll klockan 21.40.  Spelades in på Engelsbergs bruk. 

I det som sänds ikväll inleder Åsa Romson därefter dyker jag, Lotta Hedström och Carl Schlyter upp, Jag talar om Miljöpartiet och dess utmaningar. Här kommer alla sändningstider för detta program.

Repriser:
15 september kl 08:00
16 september kl 02:40
16 september kl 17:00
17 september kl 08:10
18 september kl 18:15
20 september kl 09:10
22 september kl 01:20
22 september kl 13:40

På den här sidan kan du läsa mer, om seminariet och länka fram info om när bland annat Björn Gillberg, Per Gahrton, Lennart Daléus och Stefan Edman talar.


5 kommentarer:

 1. Vilket bra framträdande du hade på TV Access! Om du också tar livet på allvar så borde du kanske motionera bort andfåddheten. Men annars håller jag verkligen med dig. Jag var miljöpartist ett tag i Södertälje när Carl Frick var där tillsammans med Gudrun Lindvall. De var precis som du säger obekväma. De skrädde inte orden och de ljög inte för att få maktpositioner.Sedan blev det något annat av partiet. Miljön står då inte i fokus utan det är ministerposter för ministerposters skull. Jag tror också på det där att se hela livet inte bara arbetslivet. Där borde man gå stick i stäv mot moderaterna. Likaså var det bra att ta upp om vad goda livet är för något.
  Synd att mp har blivit ett parti som alla andra. Jag var med bara på en konferenss där Gahrton skulle elda upp om EU linjen. Då kom det upp en motion som sade ungefär det vad Gahrton säger i dag om EU. Han tyckte nog det redan då fast låtsades något annat för många av dem som var där då var för hans EU-linjes skull.
  Nu är det bara från ord till handling Birger, mvh Päivi Rissanen Nilsson.

  SvaraRadera
 2. Allergier kan ju ha sina sidor, vad gäller andfåddhet i en del lokaler.

  SvaraRadera
 3. Underbart att lyssna till Björn Gillberg!

  SvaraRadera
 4. Päivi Rissanen Nfre sep. 16, 09:22:00 fm

  OK, det var allergi. Det såg ut som du skulle tuppa av när som helst. Men till saken: pågår det några seminarier, diskussioner på internet eller någon annanstans om det du tog upp? Det är en stor fråga för framtiden hur man stävjar vulgärkonsumtionssamhället och hur man ändå får levebröd åt alla. Jag skulle också vilja diskutera hur människosynen har förändrats i politiken. En människa är inte bara en arbetsmänniska. Vi har en större uppgift här på jorden. Dessutom känner sig alla de som inte är yrkesverksamma som värdelösa och utanför. Till och med har barnen en vrå dit de skuffas undan så föräldrarna få arbeta lite till, och konsumera lite till. Den allmänna förskolan är bra men inte 10 timmar om dagen. Åldringarna som är 75 + och som antas numera leva till 100 år behöver också något annat än en vrå. De yngre åldringarna vill arbeta i någon omfattning fortfarande.
  MP har ju kommit tidigare med styrmedel som har upplevts som naiva och som något som hindrar välfärden och som kan upplevas lite öststatsaktiga (medborgarlön, friår, sextimmars arbetsdag). Men kan man hitta andra sätt?
  Ja, det var lite tankar om detta. Mvh Päivi Rissanen N.

  SvaraRadera
 5. @Päivi. Välkommen till Enhet! www.enhet.se

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.