onsdag 17 november 2010

Muren som Västvärlden vill glömma...


Visste du att det finns en sandmur som är 220 mil lång, och som bevakas av 80 000 soldater? Det är bland annat detta Klas Lundström och jag talar om i Kunskapskanalens serie En bok - en författare. Boken heter Den här platsen faller samman.

Onsdag klockan 19.00, repris vid midnatt och klockan 09.00 morgonen därpå.

Förresten pratar vi också om hur flummig egentligen rastakulturen är och vad som hände den 22 april 1978 i Kingston när Bob Marley försökte skapa fred på Jamaica - här ett utdrag från denna klassiska föreställning:

2 kommentarer:

 1. såg filmen "the Bubble" för en tid sedan. rekommenderas för att inte glömma hur det är att leva med den muren...

  för övrigt läste jag just en helt igenom ljusblå intervju med Sven-Otto Littorin i Ny teknik. kan inte redogöra för alla förundrande tankar jag fick när jag läste denna artikel. men nu när du svarat Östros så kanske ett svar eller ett par råd på vägen till Stanford (dit han är på väg för att försöka lösa sina kniviga frågor om varför inte den förda arbetsmarknadspolitiken lyckats och varför nya innovationer hittills inte skapat så många jobb som ekonomerna ändå sagt att det ska...)

  Vi kan inte skicka ut varken ministrar eller ex-minsitrar (han fick platsen på sina meriter som ex-minister, ej på betyg)i världen med den inställningen till tillväxt, arbete och ekonomi. Jag tycker helt ärligt att det är pinsamt. Oavsett partihemvist.

  Såg han inte SvT: s sampling av Anders Borgs tillväxtmantra i måndagens vetenskapens värld? Kan någon tipsa honom om när reprisen går på ett av de vettigare program som visats i televisionen?

  SvaraRadera
 2. man kan se det på webben:

  http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.