söndag 1 augusti 2010

Mobil rättighet


"Där (i Afrika) är det fler som har tillgång till mobil än som har rent vatten och sanitet inom räckhåll."
Anders Wijkman i artikel på Brännpunkt, SvD. Den svenska regeringen stödde inte att rent vatten skall vara en mänsklig rättighet.

8 kommentarer:

 1. Är Anders Wijkman redan för långt bort från den tillväxtglada röd-gröna-alliansröreetablissemanget för att någon skall ta intryck ?
  Ryser ( i alla fall) i hela kroppen när någon för en gångs skull vågar diskutera våra behov.
  Påminner inte AW om Burenstam Linder, konservativ som tänker längre än näsan räcker ?
  Eric

  SvaraRadera
 2. Sverige tjänar väl inga pengar på att människor ska ha rent vatten! Däremot massor om vi kan sälja mycket mobiler!
  Att sedan Interphone studien som kom i våras visade på förhöjd risk av hjärntumör, det valde svensk media att inte skriva, så det får man bara läsa om utomlands i seriös media. Därför har nu bla San Fransisco valt att varna vid inköp, precis som det finns varningstext på cigarettpaket. Se http://www.bloomberg.com/news/2010-07-08/buy-a-mobile-phone-in-san-francisco-get-a-label-on-cancer-risk.html

  Nej människors liv är inte så mycket värt om man kan tjäna pengar. Varken våra eller andras!

  EW

  SvaraRadera
 3. Hålller med RL, världen är galen.

  SvaraRadera
 4. Eric: Jovisst finns det någon sorts gemensam syn med Burenstgam-Linder (från den tid då han kombinerade sin konservativa ådra med tillväxt- och vulgariseringskritik).

  EW: Jo, det är sant att det förs ett mer öppet samtal om elektronisk smog i flera andra länder. Själv är jag helt förvirrad av denna fråga. Mona Nilssons makalösa arbete med att plocka fram det som inte skrivs i den svenska pressen - bortsett från Miljömagasinet - är värt otroligt mycket respekt. Känner mig faktiskt lite feg som inte ger min in i debatten, fegheten bottnar förhoppningsvis mer i osäkerhet i frågan än i bedömningen att det är hart när omöjligt att klara alla debatter om man kastar sig in i för mycket.

  Jag vet också vad som hände när jag engagerade mig hårt i frågan om kvicksilvret i amalgam. Jag blev så översköld av brev, telefon och människors livsöden att jag inte klarade av att hantera det på ett sådant sätt jag tycker att man skall hantera det. Ett evigt dåligt samvete inträdde när överlevnadsstrategin blev att inte svara i telefon, inte svara vänligt och lyssnande på brev etc. Så jag känner att jag har nog med tillväxt- och konsumtionskritiken och lite annat.

  SvaraRadera
 5. BS: Det är klart man är osäker om man inte har kunskap. Jag struntade fullkomligt i frågan tills jag i Norge fick kunskap genom mijövärnsförbundet. När jag sedan intervjuat forskare i Sverige, sett hur kopplingarna går mellan människor som får mediautrymme samt börjat läsa utländska medier och har kontakt med ansvariga för Interphone-studien - då blir jag riktigt rädd för vad vi gör mot våra barn i detta land. Men samma fenomen hände ju med tobaken - men då gällde det inte små barn som man försedde med cigaretter.

  SvaraRadera
 6. Anders Wijkman är ju alldeles kluven. Han skriver en lovsång till mobilerna, men i nästa andetag vill han strypa utvecklingen. Befängt!!

  SvaraRadera
 7. Mobilstrålningen är en miljöfråga även sändarna är ett hälsoproblem eftersom denna typ av strålningen inte existerar naturligt. Detta borde föranleda att MP-De gröna ställer krav på att försiktighetsprincipen enligt Miljöbalken skall gälla men icke. De flesta politiker fegar och glider undan exakt varför vet jag inte. Det finns hur mycket kunskaper som helst vilket Mona Nilsson ger ett smakprov på i sin bok som Birger S nämner.

  Som avslutning på mitt inlägg här vill jag citera ur "Bankerna & Skuldnätet" av Ellen Hodgson Brown. Henry Ford säger: "Det är bra att folk i landet inte förstår vårt bank- och penningsystem, för om de gjorde det, så tror jag att det skulle bli en revolution innan morgondagen."

  Och jag kan då inte låta bli att jämföra följande citat ur Mona Nilssons bok "Mobiltelefonins Hälsorisker ":
  "Det är viktigt att förhindra att människor hinner bilda sig en egen uppfattning om riskerna", ur EMF-NET:s rapport.

  Tycker dessa båda citat avslöjar det mesta om den tid vi nu lever i.

  SvaraRadera
 8. Finfina kommentarer här ovan.

  Vet EW och övriga, att en motvikt till strålningsbranschen skulle kunna vara Vågbrytaren (VB), om vi bara ville?

  VB finns sedan flera år, men den behöver bli en massrörelse. Då skulle äntligen politikerna lyssna och skyddslagar stiftas.

  Birger, du ska inte splittra dig på allt detta, men du kanske kunde puffa för Vågbrytaren, eller?

  www.vagbrytaren.org

  Gt

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.