lördag 19 juni 2010

Imorgon fortsätter det: När kommer barnet?

Så gifter sig då den som av Svenskt Näringsliv cyniskt presenterats som ett Varumärke. Och imorgon börjar såväl hyenor som de naivt välmenande att fylla bladen med frågor om när barnet kommer. Sagoyran måste fullföljas. Än finns mycket att suga ut. Hur går det, kronprinsessan är ju redan 35 år... Tid för hyenor, slemmiga journalister och sluga medieägare.

Nåja, det är inte mitt fel. Jag har varit ledamot av Republikanska föreningens styrelse...

Så republikan jag är har jag dock druckit dyrt vin i Hovets äkta kristallglas. Det gränsar till hyckleri, vilket erkännes utan förbehåll. Om detta skriver jag i en krönika i BT. Finns här.

Där avslöjar jag också varför familjens bokhyllor inte är så välfyllda som de borde vara. Det är faktiskt Victorias fel. Ändå: Hoppas hon får ett fint liv, trots svenska folkets beslut att reducera henne till offentlig sagofigur med uppdrag att föda fram en ny statschef. (Ordvalet "föda fram" är riksdagens).


PS!
Det finns de som anser att det är trist att kronprinsessans bröllop skall kantas av militär och uppvisning av JAS-plan. Men om man betänker på att Hovet faktiskt, utan att skämmas, lagt ut alla verser på Kungssågen på sin hemsida så är det kanske inte så märkligt... Här har du hela texten som Hovet stolt presenterar. Inte undra på att kungen anser det naturligt att åka ut i världen och försöka kränga krigsflygplan! Allt ditt hopp till honom sätt!

11 kommentarer:

 1. För att anknyta till gårdagens diskussion:

  "Att samhället inte behöver ha en diktator för att bli totalitärt vet vi nu. Den demokratiska totalitarismen uppstår när ett annars pluralistiskt friktionssamhälle plötsligt kröker på ryggen som en kropp och samtidigt ler. När högt och lågt, det vulgära och det exklusiva, är upptaget av en och samma företeelse och attityden till den är given."

  Skarpt inlägg av Lena Andersson:

  http://www.dn.se/ledare/kolumner/total-karlek-1.1124858

  Precis så. Och så kan man lägga till: ser till att lägga avgörande omröstningar i riksdagen under samma tid och lägger pengar på att hylla kungahuset i stället för att involvera svenska folket i vår framtida energiförsörjningen medelst problematisering. men svenska folket ska väl slippa befatta sig med sådant, det är roligare att vifta med flaggor... Det har inte passerat obemärkt förbi i Tyskland att regeringen Reinfeldt så passande la omröstningen mitt i bröllopet. En hel del ironiska kommentarer har fällts.

  Trist att hovet inte skjutit till till Nationalnyckeln, vet hur svårt de har haft att äska pengar till projektet. Har bara en bok hittills men, det är klart det känns lite kymigt att det ska beskyddas platoniskt och inte pekuniärt...

  SvaraRadera
 2. Nej, det är som du säger inte så märkligt att de låter karavanen kantas av militärer och poliser, med tanke på var sympatierna ligger. Men jag är mer intresserad av den massiva kritik som vi nu kommer att få höra från landets ledarredaktioner och borgerliga politiker med tanke på att det är Sveriges dyraste polis- och militärinsats hittills - på samhällets bekostnad.

  Greenpeace fredliga aktion som var till stor gagn för landet och visade på vår dåliga säkerhet på kärnkraftverken måste väl i sammanhanget snarare ha bidragit till pluskontot. Förmodligen är tidningarna fulla med indignerade utrop i morgon...

  SvaraRadera
 3. Om att slippa drillas fram i drivhus:

  http://www.youtube.com/watch?v=zwMonhauFOA

  SvaraRadera
 4. Sorry, fel länk. Nytt försök:

  http://www.youtube.com/watch?v=gApV9slooPo&NR=1

  SvaraRadera
 5. Du verkar ändå vara rätt intresserad av bröllopet Birger, så mycket som du skriver om det. Alltså en övergång till republik blir det inte tal om, vårt samhälle blir inte mer demokratiskt för det. Välja vår kung? Vem skulle vi då välja? Carl Bildt eller en avdankad Sahlin som förmodligen för avgå efter valet? jag känner att jag börjar må illa här. Nej tack!

  Jag läste din artikel om I Carlsson Birger. Du är oproportionerligt upprörd över en lögn (som förmodligen är en lögn, det kan jag hålla med om). Alla andra lögner då av alla andra partiledare? Sahlin, hur många gånger och hur grovt har hon ljugit då? Den största lögnen av alla är väl den om immigrationspolitiken, men det gäller väl att bli upprörd över "rätt" lögner så man inte själv åker för långt ut i kylan.

  SvaraRadera
 6. Det finns ett gammalt ryskt ordspråk som ungefär går så här, "en fisk börjar alltid ruttna vid huvudet" det är väl det vi ser nu.

  Etik och moral är på tillbakagång i hela vårt samhälle. Sant och falskt är inte längre lika viktigt som det fordom var. Jag gillar inte utvecklingen, men då får jag höra att jag är en bakåtsträvare. vem har styrt utvecklingen åt detta håll då? Vem har gjort själva kvalitén i samhället sämre?

  SvaraRadera
 7. Repulikan är jag,men bröllopet var fint och Vickan är mysig. Men monarki? Nej, nej, nej!
  Mia

  SvaraRadera
 8. Jag delar inte riktigt din facination för "demokratiska politiker" som någon universell sanning och självklart gott för sverige, många med mig som är lögavlönade har sett en stadig försämring av livs vilkoren senaste 30 åren och politiker som talar med dom stora orden men inget som politikerna lovat har förändrat situationen till det bättre,och folk jag har runt mig som dom med är lågavlönade tycker politikerna oftast är "skitsnackare" delar med mig av ett citat från en blogg som jag tycker stämmer bra:

  I en tid när allt är politik och politik är allt visar monarkin på politikens gränser. Sverige är större än politiska dagsländor och det senaste valresultatet

  SvaraRadera
 9. Hela denna historia kan väl delas upp i två bitar för att hanteras.

  1) Statsskicket. Att ärva ett statligt ämbete får inte jämställas med arvet i t.ex. ett familjebolag. Därför är arvsmonarkin osund.

  Det är förbryllande, hur monarkister kan tala om demokrati samtidigt som de stöder idén om rangordning, dvs något som påminner om begreppet herrefolk.

  2) Två älskande människor. Det var ett lyft att se den strålande Victoria.

  SvaraRadera
 10. Kärlek och demokrati går stick i stäv mot rangordning, attackflyg och Karl XI:s drabanter.

  Monarkianhängarna verkar vara personlighetskluvna.

  SvaraRadera
 11. He, he, så talar en riktig miljöpartist. Att rangordning i sig skulle vara ett hinder för demokratin är märkligt, t.o.m. MP har språkrör. vad har attackflyg med demokratifrågan att göra? Fullständigt ologiskt, attackflyg kan användas för att störta en demokrati likväl som att försvara en. Karl X1:s drabanter??!! Ja inte fan är det ett hot mot demokratin i alla fall.

  Genom att snöa in på sådana här fullkomligt aparta saker kan man skickligt undvika verkliga demokratifrågor som är aktuella i vårt samhälle i dag.

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.