måndag 21 december 2009

Nödvändig låt till frukost en sådan här dag, när molnen ligger tunga och man är recenserad som ett Kinderegg...

Får du ingen bra bok i julklapp, så kan du dra till biblioteket i mellandagarna och låna Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac. Den finns förstås att köpa också - kan skickas idag om så är - men det här med bibliotek är fantastiskt. Det är en roman om Elvis, rockens barndom, Södern, Lenin, Mozart och ett antal filosofer och galningar som format vår världsbild.

"En julklapp skall vara som ett Kinderegg, tre överraskningar i ett", skrev en klok kvinna i bladet häromdagen och fortsatte: "Så min julklapp blir en roman om Elvis av Birger Schlaug. Där har ni två överraskningar. Den tredje överraskningen är att boken är både intelligent och rolig."

Vet inte hur man skall tolka det riktigt. Så jag tröstar mig denna dag, när låga stratocumulus döljer den sol som skulle kunnat få landskapet att glittra i solen, med den här julbluesen:

7 kommentarer:

 1. Vilken låt?

  En stor vit ruta är allt som syns, utöver dagens text.

  Gröna tankar

  SvaraRadera
 2. Du som heter Gröna Tankar har något fel på din läsare, eller så. Det som dyker upp är följande låt - se till att kopiera hela adressen, även den del som fortsätter utanför den här rutan:
  http://www.youtube.com/watch?v=gC688vi_OWU&feature=player_embedded

  SvaraRadera
 3. Vilse Elvis.... En "bokstavsvits" bara... God Jul!

  SvaraRadera
 4. jag tror du skall tolka det som att den stackars kvinnan tills nu levt i ovisshet om världens beskaffenhet och ditt rätta väsen...

  SvaraRadera
 5. Boken är faktiskt alldeles väldigt bra. Ska jag nu vara riktigt ärlig så blev jag också överraskad.
  Calle Ronsten

  SvaraRadera
 6. God Jul, Biger, och tack för en härlig blogg som ger så mycket inspiration!
  Mona

  SvaraRadera
 7. Bibkiotek har alltid varit tillflyktsorter för mig. En svag doft av damm och ett mummel och fina bibliotekarier som hjälper till. Min din bok ska jag nog köpa; jag har ju dom andra du skrivit :)

  SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.