måndag 19 oktober 2009

Drar Åkesson?

Passar det inte så är det bara att åka hem, sa SD:s partisekreterare under partiets landsdagar.

Han tog väl intryck av den beryktade löpsedeln från Expressen 1993 med texten Kör ut dem!

Frågan är vart man skall åka, om hemmet de facto är här. Hur många generationer bakåt skall man ha bott här för att få betrakta detta land som sitt hem?

Och eftersom Sverigedemokraterna inte anser att det passar med det mångkulturella samhälle som Sverige idag är, så bör väl de också åka hem. Frågan är, som sagt, hur många generationer bakåt vi skall räkna. Drar Åkesson? Och vart? Underjorden eller Lönneberga i Sagans land?


I övrigt är jag ganska övertygad om att SD kommer in i riksdagen. Allt annat vore konstigt. Man har tillräcklig organisation, rejält mycket pengar, en partiledare som inte är sämre än de andra partiernas, en väl utarbetad retorik, de värsta tokstollarna bortrensade (vilket behövs i alla nybildade partier) och ett rimligt sammanhållet partiprogram, som inte är så mycket mindre "realistiskt" än andra partiers.

DN:s ledare berättar idag att SD kännetecknas av "amatörism, nyckfullhet och inre strider". Det är säkert sant, men vad gäller nyckfullhet så är väl inte de övriga partierna så mycket mindre nyckfulla. Plötsligt gillar Moderaterna kollektivavtal, Centern kärnkraft, Kristdemokraterna kryddat brännvin (!!) och MP kramar EU. Men då kallas det förändringsbenägenhet förstås. Och amatörism? I de debatter Åkesson haft i teve med Sahlin och borgerliga politiker känns amatörismen ganska jämt fördelad.

Jag tror att SD bör bedömas med samma måttstock som man bedömer andra partier. Det räcker mer än väl. För mig framstår SD som ett parti bland de andra, som står för nästan allt som jag ogillar. En granskning av partiprogram ger tydligt vid handen att SD är den totala motpolen till MP. Det hedrar MP. Det mångkulturella samhället har, som alla andra samhällen, konfliktytor, men är det enda rimliga i en värld som krymper - dessutom har mångkulturen färgat Sverige så mycket att det vi tror är svenskt i själva verket är följd av just mångkultur.

Kan SD bli tredje största parti? Jodå. De övriga små partierna är ju så små, och lär förbli så i skuggan av sina blockledande kamrater. Blockpolitiken förlamar debatten, alla tankar utanför de av S och M godkända tonas ner om de kan skrämma väljare till det motsatta blocket. Det är därför vi inte har någon politisk debatt om till exempel sänkt arbetstid, stress- och konsumtionssamhällets avigsidor eller något annat som verkligen skulle kunna beröra människor. Utrymme skapas därmed för SD och deras profilfråga. Det vill säga det som Åkesson framför i dagens Aftonbladet. Och som säkert faller såväl vilsna gammelmoderater i Vellinge som konservativa LO-anslutna anti-sahlinska-cement-sossar på läppen.

Blir SD vågmästare kan det mycket väl bli så att moderater och sossar kan bilda regering "för landets bästa". Se bara hur Sahlin gled bort från uttrycket rödgrön opposition, under partiledardebatten, till uttrycket mittenvänster-alliansen... Hon ser väl sitt eget parti som mitten. Inom det borgerliga blocket ligger moderaterna idag närmast mitten, medan ytterflanken upprätthålls, på ett av moderaterna godkänt sätt, av Maud Olofsson vad gäller ekonomi, och Göran Hägglund när det gäller populism ("verklighetens folk" och dagens desperata utspel om att restaurangägare skall få krydda sitt brännvin som man vill, är bara en fortsättning på det gamla kravet "sänkt bensinskatt för vanligt folk").

Expressen, den där blaskan som 1993 hade löpsedeln "Kör ut dem!" - chefredaktören fick sparken så småningom - konstaterade i dagens ledare att SD osynliggör kvinnor mer än än burka gör. Bara tre inlägg - av nästan 200 möjliga - gjordes av kvinnor på deras landsdagar. Å andra sidan har en Berlusconi mest röststöd av kvinnor. Apropå märkliga politiska företeelser.

30 kommentarer:

  1. Mycket bra analys. Nu är det väl närmast så att SD vill att invandrarna skall assimilera sig i det Svenska samhället. SD är inte emot invandringen som sådan och det absoluta flertalet av dom som nu finns i Sverige kommer också att få stanna. Sverige kanske borde göra ett uppehåll i massinvandringen och försöka inlemma dom som redan finns här. Att massinvandringen från helt främmande kulturer har skapat stora problem står väl klar för dom flesta. Mångkulturprojektet som SD är emot har havererat, den som inte ser det ägnar sig åt strutspolitik. Hudfärgen har ingen betydelse när det gäller SD-s politik, det finns medlemmar inom SD med annan hudfärg än etniska Svenskar. PÅ ledande poster inom SD finns det judar, och då som Aftonbladet påstå att SD är rasistiskt är lite väl magstarkt. I rasistsammanhang är det här med judar en känslig fråga.

    SvaraRadera
  2. Bra och schysst analys! Mångkultur har kommit för att stanna... redan på 1700-talet...

    SvaraRadera
  3. Tror du har en poäng när du skriver att bristen på debatt som samhällsutveckling ger utrymme för främlingsfientliga opinioner. Vem blev glad av Östros och Borg igår? De vill ju samma sak, fast den ena saknar hår och den andra har hår i överskott och inte vill dela med sig.
    HB

    SvaraRadera
  4. Dom invandrare som kom på 1700-talet, och för den delen ännu tidigare, kom inte till Sverige för att lyfta generösa bidrag. Den stora arbetskraftinvandring som Sverige hade på 60 och 70-talet kom för att arbeta och bidra till samhällsutvecklingen, så är det inte idag. Sverige importerar arbetslöshet. Dom tidigare invandrarna har också tagit till sig Svenska seder och bruk. Mångkulturprojektet är ett totalt misslyckande.

    SvaraRadera
  5. "en väl utarbetad retorik"

    Jag antar att du inte har läst Åkessons debattartikel i dagens Aftonblad.

    Läs den! Den är väldigt, väldigt, skrämmande.

    SvaraRadera
  6. Anonym 09:41 skriver:
    "PÅ ledande poster inom SD finns det judar, och då som Aftonbladet påstå att SD är rasistiskt är lite väl magstarkt".

    Det är möjligt att Anonym 09:41 har rätt, eftersom Åkesson's inlägg i söndagens Aftonbladet uttrycker snarare ren och skär islamofobi än allmän rasism.

    Å andra sidan kan man konstatera att dagens extremhöger i Sverige hetsar mot muslimer, medan Hitlertysklands extremhöger hetsade mot judarna.

    Behovet av en fiende består, men fienden för dagen varierar.

    SvaraRadera
  7. 9:41 och 10:05 är ni samma person?

    Det gemensamma upplägget är exakt det som SD kör med som valpropaganda.

    SvaraRadera
  8. Bästa 10:05. Jag tillhör den skara som far runt i landet och pratar. Och som själv bor i en liten ort., En sak kan jag säga dig: Denna lilla ort (Vingåker) och många andra orter hade varit totalt döda utan invandrare till detta kalla land. I Vingåker har vi cirka sju små restauranger, alla drivna av invandrare, liksom några andra serviceinrättningar (ATG, kiosken vid järnvägen etc.). Det är hög tid att detta lilla kalla land i norr skall vara ohyggligt tacksamt för dem som kommit och tagit tag i saker och ting. En nära släkting ges dagligt stöd av några av dem som kom till Sverige för fem-sex år sedan. Den bästa läkaren min släkting har haft är invandrad. Och själv räknas jag också som invandrare - blev den mest personröstade invandraren i 1998 års val...

    SvaraRadera
  9. Från det att allas våra gemensamma släktingar en gång vandrade ut från Afrika, har människosläktet fortsatt att vandra över/segla mellan olika världsdelar. Så kom vi själva hit en gång och så befolkades övriga beboeliga områden. Under senare århundraden har detta skapat konflikter (överlevnads- eller rent välfärdsbetingade), som t.ex. när invandrarna (från främst Europa)tog över Nordamerikas territorium och utan pardon krossade urbefolkningen. Människan törstar efter vatten, men också efter frihet och möjligheter att utvecklas. Eftersom vi i grunden alla är släktingar, borde vi naturligt känna oss lojala med denna mänsklighetens vandring och öppna famnen för de som tvingas bort från det de själva kallar "hem". Vem är vi att kritisera deras försök att överleva?

    Invandrare från 1600-talet

    SvaraRadera
  10. Hur ska det gå
    för planeten som vi bor på
    som sviktar under trycket,så
    att det kan verkligt illa gå

    Det räcker inte att vi ber
    till en Gud som inte ser
    vad som sker

    För meningsfull teologi
    krävs integrerad ekologi

    Att Jordens som vi bor på
    ej utgör bas för vad vi tror på

    Är det ej, JÄVLIGT DUMT, snudd PÅ!

    SvaraRadera
  11. Inledande kommentatorn har rätt i att Sd vänder sig mot invandringspolitiken, ej mot invandrarna.
    Här får de redan boende betala socialbidrag till de som kommer hit och äldreförsörjningsstödet är högre än folkpensionen. Svenskarna betalar alltså för att andra skall komma hit. Inte konstigt att ddet är ett eftersökt land.
    Nu har ju även en professor redovisat att invandringen inte heller är någon bra affär ekonomiskt.
    Visst är det jättesynd om många inkommande fkyktingar men då skall etablissemanget och massmedia också redovisa det verkliga ekonomiska utfallet inte som nu skönmåla. Sedan har ju Sd även mindre vackra saker i sitt program vilket kommer att hämma väljartillströmningen.
    det rä vslutningsvis jättekonstigt att media hela tiden fokuserar på Sd och dess mindre vackra sidor medan vänsterextrema får fortsätta sitt härjande i lugn och ro utan att bli uppmärksammat!

    SvaraRadera
  12. Faktum är ju att det s k mångkulturella samhället inte fungerar. Invandrarna är till övervägande delen samlade i enklaver, ett stort antal sådana. Många av dem vill inte heller ha med det svenska samhället att göra. Jag har själv bott i flera sådana enklaver. Det tycks mig som att de som oftast deltar i debatten bor säkert i sina svenska områden. Men jag vet vad jag talar om. Det är en alldeles enorm förvanling som Sverige genomgått på bara ett par decennier. En miljonhövdad skara från andra länder har flyttat hit, till ett land med 7-8 miljoner invånare. I t ex Malmö har i dag snart var tredje invånare invandrarbakgrund. Hade någon sagt detta på 60- eller 70-talet, hade vederbörande inte blivit trodd. Klart att det uppstår vrede och bitterhet bland infödda svenskar! Men detta diskuteras aldrig.

    SvaraRadera
  13. En bonde med två söner underkuvade en jägare med en son. De blev slavar.
    Jägarna blev upproriska, så nu behövde bonden fler slavar som höll slavarna i schack. Vetenskapen var välvillig så nu kunde man importera slavar från Afrika med gott samvete.
    Slavar och indianer kunde behandlas hur som helst, de hörde ju till en art närmare djuren.
    För bonden blev livet besvärligare,
    han kunde inte ens koppla av med att tillverka räfsor på vintern.
    Men så upptäckte han nya slavar som flöt med utan besvär. Oljan.
    Nu var så bonden så mäktig att han till och med hade stöd av GUD. (vars förstånd det härmed är tillåtet att ifrågasätta)
    ”Min GUD har sagt mig att det är rätt att starta krig mot Irak” sade: världens överhuvud.
    I stället för att sätta sig själv på skolbänken och ställa dåren och dårarna och kommande dårar till svars, för att det uppstår krigsflyktingar, miljöflyktingar och klimatflyktingar så pratas skit, mycket skit.
    Oljesmorda presidenter, oljedrypande inlägg, halkig framtid!
    Smörjelsen som blev början till världshistoriens slut.
    O, olja som gav oss, en framtid smord. Men utan Jord.
    Om detta inte är världens ände, så krävs det globala kunskaper om hur jorden fungerade, före människans ankomst och hur vi kan anpassa oss till vår egen planet!

    SLUT!
    Eller början?

    SvaraRadera
  14. Berne,
    jag har arbetat i en sådan enklav i flera år.
    Många av dem jag arbetat med är irakier - kristna och muslimer, kurder och araber. Jag har aldrig varit med om att de bråkat med varandra, inte ens varit otrevliga. De är minst lika artiga och trevliga som svenskar i samma åldersgrupper.
    Jag påstår inte att enklaverna är en bra sak - den frågan tål verkligen att diskuteras. Det vore verkligen bra om exempelvis Djursholm, Vellinge och andra sådana orter tog emot fler invandrare.
    För allas skull vore det, enligt min mening, bättre om invandrarna fick umgås mera med infödda svenskar i sina bostadsområden, på dagis & skolor och på arbetsplatser - och om invandrarna slapp vänta så länge på ett arbete.

    SvaraRadera
  15. Å andra sidan har en Berlusconi mest röststöd av kvinnor. Apropå märkliga politiska företeelser.

    Kvinnors oförmåga att organisera sig. Motvilja mot att läsa böcker som handlar om grunden för vår existens. T.ex. Spillran av ett moln, Vid trädets fot eller dalens ande, för att ta exempel från Rolf Edbergs penna. Om vi inte får med oss kvinnorna på tåget, från medeltiden till framtiden så går det åt HELVETE!
    Jag kan vara nyanserad, men poängen med att skriva som jag gör känns viktigare!

    SvaraRadera
  16. Så länge mångkulturen stannar stannar SD. Vi får se vem som tillslut segrar.

    /Hitler light

    SvaraRadera
  17. SD
    Vi får se vem som segrar till slut.
    Anpassning Ytlighet Okunnighet
    verkar just nu vara ett segrande koncept. För att inte gång på gång tvingas till förödmjukande reträtter när det gäller Jordens framtid,
    så är mitt förslag
    att frågan tas upp i dag.
    Om kaos tillåts fortsätta, nä så går det inte att skriva.
    Om människor inifrån sig själva upplever hur livet tillsamman med varandra och med naturen kan gestaltas på ett för Jorden hälsosamt sätt och genomför detta runt hela vår planet, vore väl inte så dumt. Förstog det.
    Men att då gömma sig bakom anonym på läktaren, har varit okay.
    Nu behöver världen skapas och då duger åskådarvarianten inte längre!
    Varför just NU?
    Därför att i morgon är det för sent!

    Tack för i dag.

    SvaraRadera
  18. RL, jag tycker att du borde skaffa en egen blogg och där meddela och berätta vad du vill ha sagt. Det känns inte roligt att du jämt återkommer med samma tema i vilka frågor som Schlaug än skrivit om. Jag ber dig, som läsare av denna blogg, att ligga lite lågt här, jag ska följa din blogg om du skaffar en egen istället.
    Hans Westerberg

    SvaraRadera
  19. "Och eftersom Sverigedemokraterna inte anser att det passar med det mångkulturella samhälle som Sverige idag är, så bör väl de också åka hem"

    Ja, ja, det givna svaret naturligtvis. Vad föreslår du då, inbördeskrig? Jag kommer aldrig att tycka som Sahlin, Reinfeldt och det mediala och politiska etablissemanget, väldigt många av de jag känner kommer inte det heller. Vi kommer inte att flytta heller, då vi i vår tur anser att vi har rätt (inte så förvånande kanske).

    Ja Sverige är i dag ett mångkulturellt samhälle som du skriver. Jag kan dock inte minnas att det svenska folket blev tillfrågat om vi skulle omvandla vårt samhälle i den riktningen, kan du? Skulle inte det varit passande i en demokrati?

    SvaraRadera
  20. Apropå få kvinnor i SD beror det inte på att SD skulle behandla dessa illa, tvärtom. Vad det beror på kan du kolla i dagens tidningar och övrig media. Utan att vilja bryta för mycket mot den rådande genusteorin så verkar det som om kvinnor inte tål att stigmatiseras lika mycket som män. Om det är en fördel eller nackdel kan vi väl tvista om. I alla fall kan sådana som du utnyttja det för ytterligare stigmatisering. Bonus på stigmatiseringen kan man säga.

    SvaraRadera
  21. Å andra sidan har en Berlusconi mest röststöd av kvinnor. Apropå märkliga politiska företeelser.

    Nu började jag, att må dåligt.
    Jag hörde en svensk kvinna, en korre, får sex minuter på sig att med journalistiskt dold vällust på SVT hänge sig åt att förtala Obama på grund av att han utan egen förskyllan fått ett Nobelt fredspris.
    Riktigt, bortom all hyfs och respekt och ibland grisaktigt, vältrade sig detta svin till kvinna
    i den gyttja som en debatt i USA ibland urartar till. Under täckmantel av det fria ordet blev hon dyngspridare över hela Sverige. Alla de grövsta vitsarna om Obama och hans fredspris fick hon med. Att dessa kvinnor finns vet jag. Men när de blir röster i etern, blir jag i djupet av min själ, OROAD!

    SvaraRadera
  22. Är all nyansering tabu?

    Ty vem vågar påstå, att SD har rätt i en eller annan fråga, likaså fel här och var?

    Nej, inte många! Det vanliga är, att man antingen hyllar SD helt och hållet, eller att man sågar SD helt och hållet. Vitt eller svart. Ingen gråskala.

    Varför denna rädsla? I en demokrati ska man väl inte behöva vara rädd.

    Jo, om man vill behålla jobbet, kanske man måste iaktta en viss återhållsamhet ifråga om att visa vad man tänker, ifall man tror att arbetsgivaren är av motsatt åsikt.

    SvaraRadera
  23. Hans med flera,
    tycker att jag ska skaffa en egen blogg.
    Jag är så dum, så jag tror hela tiden, att jag tillför vitala synpunkter på vad Schlaug, än skriver om.
    I morse tänkte jag på, att jag inte vet.
    Så ge mig gärna en bukett, av kritik.
    Jag har också frågat mig, vad tycker du BS om att jag härjar på din blogg.

    SvaraRadera
  24. RL: När du nu frågar så må jag väl svara... Många har reagerat på att du skriver många inläg - inte vad jag vet för innehållets skull, men för att det är på samma tema, och ibland svårt att hänga med. Bloggen är givetvis öppen för alla att kommentera, men visst har jag också undrat ibland varför du inte öppnar en egen blogg som komplement till att "härjar" (ditt ordval) på den här bloggen.

    SvaraRadera
  25. Va skall bloggen bara läsas och kommenteras av "redan frälsta"?
    Vilka lär man sig mest av? Jo faktiskt av dom som argumenterar mot den egna åsikten.
    Läste i en tidning en kommentar från BS där han berättade hur miljövarningar på 80-talet (när det ännu fanns tid att göra något) möttes av ett hånflin.
    Varför var det så? En bidragande orsak var kanske att de som framförde dem var skäggiga och långhåriga och klädda som komna direkt från fårkätten eller morotslandet. Så är det ju även så att ingen politiker blir omvald på förslag som kan leda till minskad bekvämlighet eller "standardsänkning"
    Säga vad man vill om Sd men dom kläder sig i alla fall prydligt.
    Så var det någon tomte som påstod att det skulle vara en nackdel att partiet inte hade någon från socialgrupp 1 i toppen.
    Jag skulle se detta som en fördel när man vet hur det går till i VIP-folkets kretsar och vilka som till sist får stå för fiolerna.

    SvaraRadera
  26. Birger och Robsten m.fl.

    Det är svårt att undvika ämnet människor och tro, när invandringen kommer på tal.

    Av de tre stora religionerna är det väl bara Kristendomen som är förlåtande (Nya testamentet), medan de båda andra är för hämnd (öga för öga, tand för tand).

    Men det är bara Judendomen som är icke missionerande, medan både Islam och Kristendomen försöker breda ut sig i världen.

    Är det då så konstigt, att det bildas motstånd mot en invandrande religionskultur? Är de människor, vilka känner ängslan för att mista sin förlåtande religion, dumma i huvudet, onda eller eljest av sämre slag?

    Sahlin skiljer inte på invandrande människoskaror och invandrande kulturer. Hon anser antagligen, att den som ryggar mot det sistnämnda automatiskt är fiende till det förstnämnda. Detta måste hon vidhålla, om hennes logik ska kunna upprätthållas.

    Men är det en bra logik?

    Hitlers nazzeparti NSDAP gav sig på judarna som personer och klassade dem som sämre folk.

    Det svenska SD ger sig inte på muslimerna som kommer till vårt land, utan inriktar sig på de (som SD anser vara) skadliga kulturella yttringar (hedersvåld etc.), som strömmar in på köpet.

    Det ovan sagda är inte i första hand tänkt som en värdering, utan mer som ett inlägg i "begreppshärvan".

    SvaraRadera
  27. När de gamla partierna påminner oss väljare om Sverigedemokraternas förflutna, så är det en god gärning. För sådant ska vi aldrig glömma. Likaså Vänsterns rötter i en förbehållslös Stalinbeundran.

    Medan dessa partier ändå är i farten med att hjälpa oss minnas, kunde de kanske även upplysa den yngre generationen om Socialdemokraternas, Bondeförbundets och andra gruppers ställningstagande till judarnas bön om en fristad i Sverige undan nazisternas förföljelser.

    Eller, varför inte påminna om all annan handräckning till det bruna Tysklands favör? Skolböckerna lär inte svälla över av dylika fakta.

    SvaraRadera
  28. Eftersom nya partier alltid hälsas med översvallande glädje av de gamla partierna, så kommer nog SD att betraktas som MP:s komplement, inte motståndare.

    SvaraRadera
  29. Komplement på så sätt att de alltid klär sig snyggt.
    Mp har ju velat profilera sig genom vardaglig klädsel.
    Åkesson möttes naturligtvis av avsky när han varnade för muslimska värderingar. Tänk om det blir en parallell till klimatvarningarna där ju pionjärerna enligt BS möttes med hånflin.

    SvaraRadera
  30. Hur kommer det sig att det aldrig förekommer "Hets mot folkgrupp" mot svenskarna?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.