tisdag 5 maj 2009

Noll-åttacocktail

Ibland undrar man förstås. Hur det står till. I senaste numret av Fokus berättar den moderata 08:an Anna Kinberg Batra att hennes politiska förebilder är Margaret Thatcher, Ronald Reagan och... Mahatma Gandhi!

Snart får vi väl höra någon politiker hävda att idolerna är Adolf Hitler och Jesus.

Träffade förresten Kinberg Batra i en debatt för ett tag sedan. Där hade vi också en del 08-problem.

14 kommentarer:

  1. Här skulle man kunna utöva den populära leken "Gissa Den Tredje":
    Ronald Reagan, Maggie Thatcher och...ja just det - gissa den tredje! Själv skulle jag utöka Reagan/Thatcher-duon till en trio med Darth Vader. Istället för Gandhi. /Thomas

    SvaraRadera
  2. Hon är sanslös. Totalt.
    HB

    SvaraRadera
  3. tja.. snarare tyder det väl på att det kanske finns hopp även för henne. Ett rätt är ju fler än alla fel om jag har räknat rätt...

    SvaraRadera
  4. Både Thatcher och Reagan har ju omvärderats och uppvärderats under senare år, så det är kanske inte så konstigt som det ser ut.

    SvaraRadera
  5. Jo, det är konstigt. Gandhi var pacifist och hans värderingar byggde på ord som försoning och solidaritet, ödmjukhet och hänsyn,
    vilket är motsatsen till Thatchers Falklandskrig och politik för oerhörda klassklyftor, för att inte tala om Nixons sätt att vara (lyssna på de omtalade banden!) och hans sätt att se på "gulingar", "svartingar" etc.

    SvaraRadera
  6. Ja det var märkligt, Gandhi var ju idealist/pacifist och hade visioner även om stadsbygge och mijö. Thatcher och reagan var väl knappast visionärer och framåtsträvare, Reagan byggde ut spionsatelitprogramet och Thatcher krigade om falkandsöarna 2 politiker som ville att USA/ UK skulle fortsätta att ha en stark ställning i världen, inte mycket idealism/fred över det.

    SvaraRadera
  7. P.S Grattis förresten Birger ser att tidningen dagen gett dig titlen Konsumismens fiende nr 1 :)

    SvaraRadera
  8. Förlåt det här har inte med saken att göra, men lever vi inte i ett sagoland med sagopartier så säg?

    Saxat från SVD just nu angåendes centerns "nya svenska modell":

    "Maud Olofsson medgav på en presskonferens att det blir ett tvåfrontskrig för Centern, eftersom varken Moderaterna eller Socialdemokraterna vill ändra nuvarande arbetsrätt.

    - Ja, vi kommer inte att ändra uppfattning för att andra tycker annorlunda, sade hon."

    Vilken tur att de är så stadiga i sina åsikter i C och inte vänder kappan efter vinden.. Kan man då kanske tänka sig, för någon som helst trovärdighets skull, att de då också håller fast vid kärnkraftsavvecklingen - fast andra tycker annorlunda?

    och vad är det för pseudomoral? Med ett ogenomtänkt förslag i en skitfråga (i sammanhanget..) ska de stå fast, men inte i livsavgörande frågor. Hejdå centern, hoppas ni ryker åt fanders i nästa val!

    SvaraRadera
  9. Jag har röstat på Centern. Det var ganska länge sen. Men känns ändå skämmigt idag. De Nya Mauderaterna. Suck.

    SvaraRadera
  10. Ja men Birger,de e´la klart 08 och Handels.Kan det bli annat:D??De blir ju änna lite tetia då :D)! Janne M. Göteborg

    SvaraRadera
  11. Vill 06:19 översätta till normsvenska, så vore det trevligt.

    SvaraRadera
  12. Birger S. Vi behöver inte vänta på att några politiker hävdar att idolerna är Adolf Hitler och Jesus.
    Som åldrande, inom vissa områden svagsinta gräsrotstyp, med alltmer tyngande Alzheimer och Asperger i bagaget, behöver jag idag se vad som händer om ”jag kom ut”,med tron på värdet av ovannämnda paradoxdualitet. Dock något
    modererad sådan.

    Jag vill då jämställd med vår 08-mediastyrda diktatur, hävda åsikten och nyheten, att det i vår svenska skendemokrati är en skandal, när allmänrättslig psykiatri inte klarar av att ge unga tjejer vård för sitt självskadebeteende, utan skickar dem för vård inom rättspsykiatrin.

    I en bättre alternativ värld, skulle istället en vis, allmängiltig kunskapsdiktatur, folkligt underifrån, som även förstod astrologi och numerologi, snabbt kunna rätta till sådana missgrepp av något för ensidigt förståndiga, men inte särskilt förnuftiga elitbyråkrater. Och där skulle människor som har likheter, med en betydligt mindre våldsbenägen och avsevärt mindre judehatande Hitler, som kanske dött några miljoner dödslar först, ihop med Jesus, kunnna åstadkomma storverk.
    Istället för på 10-20 år skulle livsviktiga förändringar i samhället då ske inom 1 till 2 år.

    SvaraRadera
  13. Detta inlägg var på gränsen till samklöst. Vad har Hitler med saken att göra? Margret Thatcher är Storbritanniens längst sittande premiärminister (1979-1990); demokratiskt vald. Ronald Reagan är den amerikanske presidant som vunnit ett presidentval med störst marginal (1984); demokratiskt val. Och i samband med detta för du upp Hitler!?

    Blir alltid lika förvånad över när folk får skriva om Falklandskriget. Det var ett anfallskrig från den argentinska diktaturen mot ögruppen, där en diktatur försökte påtvinga ett fritt folk ett visst sätt att leva. Skulle övriga Sverige inte försökt befria Gotland om Gotland blivit ockupperat 1982?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.