fredag 17 april 2009

Wanja Lundby-Wedin får årets Nelson-pris!

Nelsonpriset inrättades för en tid sedan och delas nu ut för första gången. Priset går till Wanja Lundby-Wedin.

Priset delas ut till vårens bästa katthjärna. Det vill säga till den som på mest häpnadsväckande sätt fallit handlöst, men nått marken med full balans.


I juryn har Nelson och hennes husse suttit.

Juryns motivering: "Wanja Lundby-Wedin har trasslat in sig genom rejäla misstag, fallit handlöst mot marken men lyckats landa med full balans med kattlik förmåga. Hon har utan att darra gett sig ut till byggnadsarbetare och andra LO-grupper för att modigt möta dem öga mot öga."

Nelson är för övrigt uppkallad efter Nelson Mandela, eftersom hon föddes samma dag som denne blev president. Själv är hon dock övertygad om att det är tvärtom.

19 kommentarer:

  1. Sorry I don´ t agree dear Nelson.
    Nog var det ett vådligt fall men landningen inte särskilt kattlik.

    SvaraRadera
  2. Arrogans bland makthavare+ allt sämre tider för folket. är som att leka med öppen eld och bensin i samma lokal..det går så länge det går.

    SvaraRadera
  3. Wanja kommer att bli sossarnas nya partiledare, hon har lärt sig och överlevt den kris som borde varit avslut på henne.s karriär. Hon ger sit ut första maj, vilket är modigt så det stänker om det. Ogillar henne, men erkänner hennes mod!
    Wi Dai

    SvaraRadera
  4. Hihi.
    Ett MISStag ger pris.

    SvaraRadera
  5. Är det någon som kan krossa kapitalet så är det Wanja! Efter dessa erfarenheter kommer hon verkligen att se upp med dylika misstag i fortsättningen, och det finns knappast någon som har så god insyn i maktspelet bakom dagens hutlösa ekonomiska system än hon. Dessa kunskaper kommer väl till pass nu.

    Skönt att människor inte ger upp utan är villiga att förändra sig och kämpa på!!

    SvaraRadera
  6. Va!? "är det någon som kan krossa kapitalet så är det Wanja!"är det någon som ställt upp på den rådande ordning är det väl Wanja, jag minns t.ex. när hon försvarade Anders Sundströms hutlösa ersättning från Folksam. Och hon var för att brutalt köra över folket genom att godkänna Lissabonfördraget i höstas.
    MEN, jag håller med Per Gahrton i det han skriver om detta på Cogito, "media ska granska, inte bestämma".

    Är det någon som borde granskas här så är det hur detta drev skapades. Var det för att flytta fokus från det som Pontus Schultz skrev? Att SEB styrelse hade diskuterat Annika Falkengrens nya lönearrangemang med finansdepartementet och fått grönt ljus. När det sen blev folkstorm backade regeringen. Det naturliga hade väl varit om drevet riktats mot någon regeringsföreträdare. Dvs om vi hade haft fria medier!

    SvaraRadera
  7. Katter är onda. Också Nelson. Trots det är det elakt mot katten och kränker dess värdighet, att ge Wanja L-W ett pris till kattens minne.

    Elake Måns

    SvaraRadera
  8. Jag tror tycker inte hennes landning varit särskilt balanserad.

    Jag tror att hon har kostat sossarna och vänsterblocket en valseger i nästa val.

    SvaraRadera
  9. Sossarna och vänsterblocket får skylla sig själva. Tror inte att människor är så dumma att man ser till en enskild händelse när man lägger sin röst. Istället ser man tre partier där de två mindre tvingats tumma rejält på sina gamla ståndpunkter och ett större parti som verkar trött och helt befriat på nya idéer. Det man kan anklaga VLW för är väl att hon sett till att LO får klä skott för den roffarkultur som finns i finansvärlden. En retorisk bedrift av stora mått. Fast omvänt. Reinsvält måste nästan skratta ihjäl sig. Moderaterna (med lydpartier) har genomfört enorma skattelättnader som främst gynnar de som behöver det minst, ändå är det LO som får skit i det här läget. /Thomas

    SvaraRadera
  10. Det här med kattjuryer tycks vara det nya :)

    SvaraRadera
  11. Roligt att några faktiskt uppfattat att Wanja verkligen tagit dt på allvar och dessutom gett sig ut direkt för att möte medlemmar direkt i tuffa möten. Hon har burit sig dåligt åt tidigare, men tog tjuren vid hornen till slut.

    SvaraRadera
  12. @ Stan: Jag håller med dig. Jag menade precis så. Klart att det var klantigt, dumt, idotiskt you name it. Men i det att hon inte sticker med svansen mellan benen utan kämpar på för att inte ge "de styrda mediernas" drev rätt. Jag är helt på det klara med din analys om syftet att flytta fokus från regeringen.

    Det var dagens industri som snokade reda på JUST detta bonusavtal för att flytta fokus från alla andra bonusavtal som initierats eller stötts av regeringen.

    Det som borde diskuteras är alla de som vaknar varje dag och går till sitt jobb på diverse tankesmedjor och konsultbyråer betalda av näringslivet för att stödja regeringens politik med uttalat uppdrag att krossa arbetar- och miljörörelsen, samt varje uns av opposition. DE borde granskas - men tyvärr är det dem etablerade medier lyssanr på i dag.

    Det var i DET perspektivet jag hejade på att Wanja och LO inte lät sig duperas - då inte sagt att denna organisation inte har problem och betett sig förkastligt (jag är långt ifrån sosse).

    Håller också med P.G på Cogito.

    SvaraRadera
  13. Det är bra att Wanja inte avgick,1
    säger Per Gahrton och fortsätter.

    Det är faktiskt troligare att hon har lärt sig läxan och nu kan mobilisera LO för väsentliga systemförändringar i den svenska blandekonomin än att en ersättare för henne kunnat göra det. Folk som tror att de är så moraliska att de aldrig kan medverka till omoralisk politik kan ha svårt att förstå att det är systemförändring som krävs. De som av egen erfarenhet tvingats inse att privatmoralen är ett bräckligt skydd för social rättvisa har bättre förutsättningar att vidta konkreta åtgärder som leder till nya lagar och regler som håller även när enskilda människors moral sviktar.

    SvaraRadera
  14. Uppmuntrad av att inte all faller för dreven. Jag misstänker varifrån de kommer. De kommer från den anpassade människan. Det jag tycker är tråkigt är, att vi aldrig verkar kunna åstadkomma något alternativ. Men om reklamen kostar på våra hjälplösa hjärnor 55milarder på år, så måste vi väl ha förståelse för varandras preferenser. Vi behöver tre klot till. Ta det lungt, hela jorden går inte under. Trevlig helg.

    SvaraRadera
  15. Till Thomas,

    LO får mest skit av sina egna.
    Att sänka skatten på den som har störst skattetryck är inte alltid fel. Människor med kompetens flyr landet för att skattetrycket är orättvist och enormt.

    SvaraRadera
  16. Till Anonym 21:01 En förbisedd fördel med höga skatter som du lyfter fram, är att vi blir av med girigbukar utan andra intressen än pengar.

    Skattegnällare utmärks f.ö. i regel av höga inkomster, skatteplanering och avancerat skattefusk. Dem klarar vi oss bäst utan, och det är bra om de drar. Det innebär dessutom att antalet moderater i landet minskar, vilket är ytterligare en positiv effekt.

    Elake Måns

    SvaraRadera
  17. Inte bara Wanja...nu fick hon dock klä skott för den maktelit vi har idag oavsett var man står på höger-vänster skalan. Hur många extraknäck har inte de övriga fackbasarna, riksdagsledamötena, vd:ar och andra? Hur många bonusar har inte de varit med och bevilja? Ändå vill de alltid berätta hur mycket just de jobbar och varför just de är värda sin lön, bonus eller pension .
    Just nu finns det stund för eftertanke men det dröjer nog inte förrän vi har ett nytt frosseri av girighet då ju börsen åter börjat stiga i takt med att sedelpressarna går varma. Nej, det är bara att invänta Finanskris II då kalaset vi just nu bjuds på ska betalas, om 2-3 år skulle jag tro.

    EW

    SvaraRadera
  18. Det finns mången högermäktig som smider planer på olika hinder och fällor för facket, detta stora hinder för den framtida välfärden, som de ser det. Reinfeldt & co ler nog.

    SvaraRadera
  19. Nelson är lika söt som pappa. :)

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.