måndag 13 april 2009

Snart är det väl bara Bildt kvar...

Det tog tid, men nu verkar det vara en mer allmän uppfattning att Georgiens president är smått galen. Vilket gläder mig. För så många ilskna mejl som kom efter det jag skrev om konflikten mellan Ryssland och Georgien var det många år sedan.

Snart är det väl bara Carl Bildt som hyllar Mikheil Saakashvili. Den svenska regeringen lär behöva myten om att det var det Ryssland som anföll det goda, oskyldiga Georgien för att kunna försvara sina nya miljarder till militären.

8 kommentarer:

  1. Läste igenom de 24 kommentarerna till september-bloggen.
    Imponerande engagemang och kunskap bland "folk" i en komplicerad utrikespolitisk fråga. Arv fr O.Palme ?
    Den som råkar riktigt illa ut, redan i september, är inte BS, utan CB.

    SvaraRadera
  2. Åter är det bevisat, att vi kan lita på BS.

    SvaraRadera
  3. Tyckte att du gick för långt i höstas, men erkänner att jag hade fel. När skall Bildt erkänna?
    Stackars Villy

    SvaraRadera
  4. Det förvånar mig inte att Schlaug stödjer ockupation. Rysslands ockupation av en självständig stat (dvs motsatsen till Västbanken, som inte är ockuperad eftersom det aldrig varit en självständig stat, utan definierats som ett omtvistat område vars status ska lösas genom förhandlingar, enligt FN-resolutionen 242).

    Schlaugs påhitt om att Sydossetien i praktiken varit självständigt, eller att det var Georgien som inledde aggresionen är löjligt.

    Schlaug har ingen utrikespolitisk trovärdighet.

    SvaraRadera
  5. Ååå nej! Vi vill inte missa dem både CB och MS! Det blev lagom med GB försvinnande. Oj jag mår illa.

    SvaraRadera
  6. Carl Bildts utspel i höstas ger en del associationer till Sven Hedins agerande i Rysslandfrågan i början av förra seklet, lägg till de ekon om "stoppa matchen"-händelserna som vi nyss genomlidit och Reinfeldts nymarxistiska retorik och politik i riksdagen de senaste åren (först jobbfrågan - sedan när vi nått full sysselsättning (trots att vi inte gör ett dugg för att det ska ske) och infört "det nya proletariatets diktatur" då ska vi ta hand om den miljö som vi äventyrs har kvar...), samt den återigen uppflammande rysskräcken, som mer än något annat verkar gå i cykler, får en att inse att vi verkligen MÅSTE in i ett nytt samhälle.

    Historien och medierna går rundgång - vilket passar dagens medieekonmi som hand i handske; då kan man ju avskeda de sista kritiska och grävande journalister som finns och endast reprisera gamla nyhetssändningar... Det får räcka med trams nu. Lämna 1900-talet därhän och tänk nytt!

    SvaraRadera
  7. Jag menar att Marcu har fel i sin analys - i praktiken har Sydossetien faktiskt varit oberoende av Georgien som ingått avtal om att våld och vapen inte skall användas. Det är ju dessutom mer än klarlagt att det var Georgiens president som beordrade det våld som utlöste konflikten.
    Hasse Bildoktor

    SvaraRadera
  8. Varför bär Bildt kamouflerad kavaj?
    Vill han inte synas, sedan kompisen "Stackars Villy" tappat kraften?

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.