måndag 24 november 2008

"Sänkta energipriser för konsumenterna..." Gissa vem som sagt och vinn en bok!

För en tid sedan insåg kristdemokraterna att det där med sänkt bensinskatt inte var en vinnande fråga. Klimatkrisen hade fått dem att tänka om.

Nu har klimatkrisen hamnat i skymundan i medierna, begynnande lågkonjunktur och så kallad finanskris har tagit över.


Partier gör utspel med anledning av lågkonjunktur och minsann hittar man inte rubriken "sänk energikostnader för konsumenter" i ett av av de PM som presenterats. Alltså: konsumenter skall få lägre kostnader för energin. Fiffigt budskap i dessa dagar...?

Man kunde ju tänka sig att ett lägre pris, som kan bli följden av tumme i ögat på el- och energibolag, skulle kunna medföra att utrymme för höjda energiskatter ytterligare skapas, för att på det sättet finansiera såväl sänkt skatt på lägre inkomster, så sänkt arbetstid stimuleras, som nya friska miljö- och klimatinvesteringar... Men, minsann, här lovas sänkta energipriset för konsumenterna. Året är blockpolitikens år 2008, där det gäller att inte såra de väljare som balanserar mellan Reinfeldts och Sahlins block.

Kan ni gissa vilket parti, eller vilka partier, som lovar lägre energikostnader?

Kommentera gärna, och skicka svaret till mika.provoka@gmail.com så deltar du i en tävlingen där först dragna rätta svar vinner ett ex av boken Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac, eller om du hellre vill: Svarta oliver och gröna drömmar.
Dragning sker den 29 november.

12 kommentarer:

  1. Kd förstås, så fort Wijkman vänder ryggen till så återgår man väl till gamla synder.

    SvaraRadera
  2. Näringsminister Maud Olofsson.
    Hasse Bildoktor

    SvaraRadera
  3. Eftersom Birger inte gillar mp-mupparnas umgänge med sossarna så ska han förstås visa Sahlins rätta jag... Sossarna således. Dessutoom är det helt rätt att energipriserna måste ner om vi skall ta oss ur lågkonjunkturen. Hur ska annars industrin komma igång? Men det är väl ingenting som bekymrar mupparna.
    Lasse Luta

    SvaraRadera
  4. Miljöpartiet som vaknat upp från flummet?

    SvaraRadera
  5. Haha, jag vet... Skicka boken!

    SvaraRadera
  6. Elakt, Birger! Mycket elakt!

    SvaraRadera
  7. Svaret är nog Centern. Så här sa Maud O. igår kväll: "Sluta tjafsa om att vi är för eller emot [atomkraften], utan se att vi kan använda så mycket resurser vi bara kan." ( http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1324140&lid=puff_1324171&lpos=rubrik )

    SvaraRadera
  8. Jag gissar på miljöpartiet och sossarna som hade presskonferans i Luleå och flirtade med facket!

    SvaraRadera
  9. Jag vet svaret. Stycket Birger hänvisar till handlar om energieffektivisering. Och det är helt sant att om man sänker sin energianvändning så får man en lägre energikostnad. Och det är viktigt att tala om.

    SvaraRadera
  10. Per Ängquist berättar att den som sänker sin energianvändning får lägre energikosntnad. Smart kille! Moderat eller centerpartist?
    Jag tippar centerpartist nu när Maud ska krama kärnkraften och således är uttalandet centerns. Mejlar namn och adress så du kan skicka din Elvis bok om energislukande Cadillacar!
    Pirkan

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.