torsdag 29 maj 2008

Vadå klimat? "Vi har bränslesäkrat så vi kan flyga billigt... "

Fritidsresor har fördubblat sin rörelsevinst, berättar informationsdirektör Lottie Knutson, i Svenskans pappersupplaga, och hoppas förstås på fortsatt goda tider med ökande vinster.

Man har bränslesäkrat för kommande sommar-och vintersäsong, berättar hon. Med begreppet bränslesäkrat menas att man säkrat sig mot höjda priser på flygbränsle, inte mot ökande utsläpp av koldioxid från bränslet.

Samtidigt fortsätter Fritidsresor med sin storsatsning på klimatet: Varje resenär kan lägga fem kronor (!!) i frivilligt miljöbidrag, för att "kompensera" de utsläpp man bidrar till. Fritidsresor matchar summan och satsar lika mycket. Skämt? Nej, fullt allvar! Köp dig fri för en femma, är budskapet.

En resa tur och retur till Thailand producerar, för varje person i ett fullt flygplan, nästan lika mycket koldioxidutsläpp som en genomsnittlig kines bidrar med på ett helt år - inräknat alla prylar som hon/han tillverkar för vår räkning...

PS! Kolla gärna Nyhetspanelen i SVT:s Gomorron kl 07.42 på fredag. Repris ca 16.30. Då är det dags för mig titta ut ur garaget...:-)

4 kommentarer:

  1. Apropå att köpa sig fri, har du läst Bjørn Lomborgs artikel under Aktuella frågor i Sydsvenska Dagbladet 18/5? Gör det på
    http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article323890.ece

    SvaraRadera
  2. Synd på Fritidsresor, som ju också har lite tågcharter. Jaja, det man tar in på gungorna förlorar man på karusellerna, eller vad det heter... Spara in skit på tåget, öka på flyget.

    SvaraRadera
  3. De satsar väl på det som genererar mest vinst.. Tågcharter går säkert hem, men flyget är fortfarande lönsamt.

    Ser framemot nyhetspanelen imorgon, Birger, det är alltid kul att höra dig där som en frisk fläkt :)

    SvaraRadera
  4. Birger, Kan inte du upprepa dina tips om de mysigaste restaurangerna på Teneriffa? Jag fick intryck av att du var lite stamgäst på en del ställen där. Du skrev ju så glatt om dem för några veckor sedan.
    -------------
    Jag antar att du tar tåget dit varje gång.

    SvaraRadera

KOMMENTERA GÄRNA DET AKTUELLA BLOGGINLÄGGET- MEN LÅT BLI KOMMENTARER OCH INLÄGG OM ANNAT.

LÄGG INTE IN LÄNKAR I KOMMENTARSFÄLTET.

MÅNGA SOM VELAT FÖRA EN KONSTRUKTIV SAKDEBATT HAR UNDER ÅRENS LOPP MEDDELAT ATT DE TRÖTTNAT PÅ ATT FÅ INVEKTIV OCH STRUNT TILL SVAR FRÅN ANDRA KOMMENTATORER.

VI SOM ADMINISTRERAR BLOGGEN HAR DESSUTOM TRÖTTNAT PÅ ATT RENSA UT RASISTISKA OCH GENTEMOT MEDKOMMENTATORER KRÄNKANDE INLÄGG.

DET ÄR SCHYSST OM DU TAR HÄNSYN. OCH HELST ANVÄNDER DITT NAMN.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.